Veganspo – veganske oppskrifter!

På fredag lagde jeg en utrolig god, vegansk my matrett, som jeg desverre aldri rakk å dele med dere da jeg og min kjære sofa til tider er litt for gode venner, og jeg ikke rent sjeldent faller for fristelsen av å sovne i den. Denne retten er skikkelig fredagskos, bare med ren samvittighet!

De fleste har sikkert hørt om Meksikansk gryte? Originalen lages med kjøttdeig, men denne veganske versjonen lages med bønner. eller linser om man ønsker det. Kan virkelig varmt anbefales for alle mine følgere, veganere eller ikke veganere – prøv noe nytt! 

Vegansk Meksikansk gryte: 

Gryterett:
1 løk, hakket
7 dl bønner, kidney eller svarte, evt en miks
1 boks hakkede tomater

3 dl vann
1  boks tomatpuré, 145 gr
1,5 ts sukker 

1  boks mais

Krydder:
3 ts malt spisskummen
3 ts paprikapulver
1 ts tørka koriander (eller en neve finhakket fersk)
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkpulver
1 krm chilipulver
1 krm tørka chiliflak
ca 1/2 ts salt

1. Blank løken i olje i en stor kjele.
2. Ta kjelen til side og tilsett krydder og litt ekstra olje. Bland godt og stek i ytterligere ett minutt..
3. Tilsett resten av ingrediensene unntatt mais. La det koke i ca 10 min. Tilsett maisen og kok i ca  5 min til. Server med ris, salat og nachochips. Perf fredags/lørdagskos ♥

Nath var litt skeptisk, som han alltid er til mine nye veganretter, haha! Men, lille frøken minstesnupp er som alltid fan av som regel alt mamma lager! 

To slitne små etter lang barnehage-og skoleuke på fredags ettermiddag ♥ 

Når du ikke spiser kjøtt, er det viktig å få i seg næringstoffene fra annet hold. Hva er vel bedre enn litt skjulte grønnsaker? I dag lagde vi spinatpannekaker til vi besøket vårt! Ikke bare er det hakket sunnere, men det kan også bli utrolig morsomt for barna. Kall det hva du vil – monsterpannekaker ble det her. Og alle barna elsket det!

Veganske spinatpannekaker: 

6 dl hvetemel
2 dl lettkokte havregryn
2 ss bakepulver
2 ss sukker
1 ts salt
10 dl kaldt vann eller plantebasert melk (jeg har brukt mandelmelk denne gangen)
4 ss olje

300 gr spinat som du damper først, for deretter å finhakke det før du hiver det i røren til slutt! Smaker kjempegodt, det er sunt, og kreativt ikke minst! 

Nå er det straks natta her! Barnas sekker er gjort klare, og i kjøleskapet står det to frokost og lunsjbokser klare for å bli spist imorgen.  Nok en uke er lagt bak oss, og vi ser virkelig fram til denne som kommer – for på tirsdag kommer nemlig mammaen min på besøk til oss, og skal være her hele neste helg. SOM vi gleder oss ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg