Et løfte er et løfte

Her startet dagen veeeeldig tidlig. Det har seg nemlig slik at jeg hadde lovet Nathaniel at han skulle få ha med seg sjokoladekake på tur i dag, siden de har turdager på Tirsdager. Men, høygravid og med 19 dager igjen til termin som jeg jo har, så er mor ganske sliten i kroppen og ferdig på kveldene. Så da var det opp å hoppe i morrest før fuglene sang, nærmere bestemt klokka halv seks, og hive på seg bakeforkleet. Et løfte er et løfte!   

De søte små koser seg i barnehagen, og jeg har nettopp kommet hjem igjen etter å ha levert bilen på service. Nå er det jobbetid, før jeg skal dra å hente bilen igjen og hente mine snuppedupper hjem til middag. På menyen i dag står det seifilet, sunt og godt! 
Nathaniels matpakke; Brødskiver til frokosten, ostepølser og lomper til tur, brownies til tur, yoghurt og eplebiter til fruktmåltidet. 

Emma's matpakke; Brødskiver til frokost og lunch, fiskekake til lunch, eplebiter, druer og yoghurt til fruktmåltidet. 


Ull er gull, fra topp til tå, fra innerst til ytterst!

 

Ønsker dere en fantastisk dag videre!

Blogges

#blogg #blog #mamma #gravid #mammablogg #gravidblogg #matpakke #inspo #matpakkeinspo #sunnhet #kosthold #mat #matblogg

Jeg er så lei

I dag er en trist dag. Mennesker som har mistet livet sitt, og mennesker som har mistet sine nære og kjære. Det er en trist dag, først og fremst på grunn av tragedien som utspiltle seg i Paris i går kveld, hvor 128 mennesker mistet livet sitt og flere hundre er alvorlig og kritisk skadet. 

Det er også en trist dag, fordi det i kjølvannet av slike handlinger kommer en flom av fordommer. Et hav av hat. Oppgulp og hatske ytringer som ikke hører hjemme noen plasser. Det er så trist. Mest av alt fordi muslimer verden over, som praktiserer sin tro i fred og ro, må forsvare seg selv ovenfor disse grusomme handlingene som utføres av ekstremister, terrorister, som også praktiserer samme tro, men på en helt annen, ytterligående og ekstrem måte. Jeg føler med dere. 

La oss snu mynten. Se for deg dette. Norge blir kapret av en gruppe bestående av flere tusen Anders Behring Breivik'er.  Terrorister, ekstremister. Ikke akkurat som mann i gata, eller hva? Ikke akkurat han vi sammenligner oss med? Vi lever ikke lengre trygt i vårt en gang så trygge,  lille land, og må flykte. Vi lever hver dag i frykt for å dø, for å møte på en selvmordsbomber. For at våre barn plutselig skal ligge i grava, og ikke i vårt fang.  Hverdagsproblemer som at brødet er oppskjært eller ikke virker plutselig revnende likegyldig, og totalt meningsløst. Vi må rømme fra alt vi har.  Hjem, venner,alt vi noen gang har vært kjent med, og tilogmed etterlate enkelte familiemedlemmer for å berge et annet. Panikk. 

Vi gjennomgår en reise der vi risikerer livet vårt. Risikerer det, for et lite håp om å redde livet etter å ha gamblet med det. Et lite håp om at vi kan få det bedre i et annet land. At familien vår kan leve trygt uten å frykte for livet sitt hver eneste dag.  Vi må likevel leve med det faktum at vi blir møtt med hat,  stygge blikk, og grusomme fordommer. Ikke kom til vårt land å tro dere er noe! Dere er alle som Anders Behring Breivik!  Kom dere ut av landet! Steng grensene! Få krypene ut av landet! Dere er terrorister hele gjengen!  Vær takknemlig for at dere har tak over hodet, og absolutt ikke forvent noe mer enn det!!

Jeg er så lei. Virkelig. LEI. Hvordan går det an å være så trangsynt. Så inderlig og direkte ond? Ha så lite empati og omtanke for sine medmennesker? Hvordan kan man sammenligne den vanlige muslimske mannen i gata, mot ytterligående ekstremister, sammenligne de med den Islamske Stat?  Dette er mennesker som lever etter helt egne lover og regler, noe som ikke har noe som helst å gjøre med vanlig, muslimsk tro. Det er terrorister. 

 

Alle mine tanker går til de omkomne og etterlatte etter gårsdagens ufattelige tragedie, men også til dere som til daglig må forsvare dere selv, og stå til ansvar for andre menneskers handlinger. Jeg blir lei meg fordi det finnes så stygge fordommer, det er rett og slett flaut.  Jeg kan si dette, blandt annet fordi jeg selv, som sekstenåring ble forsøkt voldtatt på ferie i Tyrkia. Av en muslim. Jeg har derimot ingen forutsetninger for å hate absolutt alle av samme tro. Kall meg gjerne NAIV, kall meg gjerne DUM, men jeg har i alle fall verdiene plassert på riktig sted og mener alle mennesker fortjener å bli behandlet med respekt, og ikke fordommer. Det er nemlig et ganske fint og kjent ordtak, som lyder som så; 

"Man skal ikke dra alle under samme kam" 

 

#frankrike #paris #terror #IS #islamskstat #fordommer #hat #muslim #tro #livssyn #religion

Tuck me in

Nå er vinteren straks her, og vi går inn i en herlig "pakke oss inn" periode. Jeg elsker hvertfall både November og Desember. Hva er vel deiligere enn koseklær i disse kalde vintermånedene? Jeg er hvertfall en slik person som hopper inn i koseklærne så fort jeg er innenfor husets fire vegger!

//Inneholder annonselenker

Under har jeg hentet fram noen av mine favorittkoseplagg fra Nelly for dere

 

Flanellpysj HER, sovemaske HER, Morgenkåpe HER, "over-the-knee" ullstrømper HER og HER,  blondetopp HER

 


Poncho/sjal HER, kosesett HER, satengsett HER, Push-up undertøyssett HER, Calvin Klein undertøysett HER, lue HER, "over-the-knee" ullstrømper HER

 

#mote #vinter #shopping #nettshopping #nelly #nellyno #blogg #mammablogg #mamma #gravid #gravidblogg

Hvor tidlig er for tidlig?

Jeg innser at jeg kanskje er helt på bærtur. Ja, for det kan jo umulig være helt normalt å ha slike tanker. Er jeg helt sprø? 

Hvor tidlig, er egentlig for tidlig ? Dette er jo et veldig aktuelt tema akkurat nå. Mange mennesker, blandt annet min familie, er jo helt på at juletreet ikke skal pyntes for lillejuleaften. 

Jeg derimot, kunne fint funnet på å kjøpe meg et plastikkjuletre nå, og pynte det. Faktisk, så vurderer jeg sterkt å gjøre det. Trangen er så stor. Og jeg vet jeg vil få hendene fulle opp i begynnelsen av Desember uansett, med baby Sienna, storebror og storesøster, så kanskje det bare er like greit å pynte treet i November?

Jeg ELSKER jul 

 

 

Hvilke juletradisjoner har dere? Hvor tidlig er FOR tidlig? 

Blogges

Haterne

Det er virkelig hårreisende. Hva voksne mennesker får seg til å skrive til en jente som er mange, mange mange år yngre. Et menneske i en ganske åpenbart sårbar situasjon. Jeg er gravid, proppfull av hormoner, og naturligvis noe irrasjonell, og med full tillatelse til å være det.

Selvfølgelig blir bloggen min noe preget av mitt eget humør og mine egne tanker.Og kanskje er det også helt greit. Dette er tross alt min egen blogg. En blogg hvor jeg, utrolig nok, poster mye om mine private følelser og tanker. På en måte min lille, men ikke fullt så private dagbok. En dagbok som blir lest av rundt ti tusen mennesker hver eneste dag. 

Bare et tall for meg.. Bare statistikk i mine øyne. Ti tusen.  Hver eneste dag.. Bare et tall for meg, men i virkeligheten utrolig mange mennesker. Jeg klarer nok ikke helt skjønne omfanget av hvor mange hatefulle mennesker og direkte troll jeg serverer mine private tanker til på sølvfat. 

 

Likevel, får jeg et lite innblikk i hva slags avskum innleggene mine også når bort til ved jevne mellomrom (hver dag..)  Når voksne mennesker går så langt som å legge skylden på MEG og MINE innlegg, for at de er en bitter kjerring ( i vedkomnes egne ord) så går det virkelig for langt. Hvordan kan man? Hvordan kan voksne mennesker finne på å skrive noe sånt til en 22 år gammel jente, som aldri har gjort de noen verdens ting ? Mener du virkelig at et menneske som aldri har gjort noe, er skylden i din egen oppførsel? 

 

 

Å legge skylden på andre (???!!) fordi man er et nettroll som sikkert spammer Side2's forumer side opp og side ned med usmakelig svada om Norske profiler de ikke liker, av forskjellige, ofte helt syke grunner.. Anonymt, selvfølgelig. Det er faktisk helt utrolig. spesielt siden disse sladreforumene går på veldig unge jenter, som meg selv, og enda yngre. 

Vet dere hva ? Hadde jeg fått tilbudet om å være med i programmet "Haterne" hadde jeg ikke nølt et havtt sekund med å takke ja. Det hadde vært så utrolig tilfredstillende å oppsøke disse forferdelige menneskene, og alt det grusomme de har å si anonymt, og se om de tør å stå for sine harde ord...

 

 

#mamma #gravd #mammablogg #mobbing #stoppmobbing #nettmobbing #nettroll #dontfeedthetrolls 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits