14 fullgåtte uker + magebilde

I dag er det torsdag 28. februar, og du er 14 uker og 2 dager ut i svangerskapet. Det er 26 uker igjen til din termin, torsdag 29. august  

 

Nå begynner magen å bli stor for alvor altså ! Da vi var på kjøpesenter i Sverige i går prøvde jeg bukse på BIKBOK, og må nå opp i størrelse M for å få den igjen. Shit ! Nedtur, men det går bra siden jeg vet jeg ikke er feit, og at det er babyen som gjør at jeg vokser. Kjøpte såklart ikke buksa, størrelse M ser ut som en søppelsekk på meg , hahaha. huffa. Vanligvis går det i XS-S..  

Merker også at navlepiercinghullet mitt begynner å strekkes igjen nå, for det har begynt å bli rødt igjen, slik som i forrige svangerskap. Her skjer det ting <3 Lille baby vokser seg stoor ! Og gud så fort tiden går... Synes jeg nettop fant ut at jeg var gravid, og nå er jeg straks hallveis ! 

Termin: Mensentermin 29 august 2013(gjeldende termin fram til ordinær UL), tidlg UL termin 11 september

På vei: 14 fullgåtte uker og to dager ( 14+2 )

Igjen til termin: 26 uker

Neste kontroll: Skal kontakte jordmor her i Oslo for å avtale neste kontroll, men tipper det blir den ordinære ultralyden om 3-4 uker

Innkjøp: Ingenting, men må vel kjøpe en body eller noe snart, haha :D Bare for å gjøre det liksom !

Kjønn:  Vet ikke, magefølelsen sier gutt mens jeg håper litt på jente. Blir glad uansett !

Utålmodig:  Nei, tvert imot, synes tiden går litt for fort

Navn:  Ganske så bestemt på det, må bare få barnefaren med på det, haha :D 

Vektøkning:  Gikk opp 3 kg, men gikk ned 2 igjen, så bare 1 kg.

Vann i kroppen: Nei

Melk  i brystene: Mye melk ja 

Strekkmerker: Ingen fra forrige gang, og ingen nye heller. Jeg er heldig !

Hodet ned:  Nei

Tungt:  Kvalmen har returnert litt føler jeg, æsj.. 

Kynnere:  Har ikke hatt noen etter, men jeg tror jeg hadde noen kynnere i uke 11

Bevegelser: JA <3 Veldig sjeldent og veldig svakt, men jeg har kjent det.

Hodet festet:  Nei

Matkick:  Fortsatt appelsin. Nammi !

Plager: HORMONELL...  

Humør: Ustabilt

Høygravid: Nei

Fødselsforventninger: Synes tiden bare flyger som småbarnsmor, så det går nok fort fram til den tid.  Jeg gleder meg masse, og det gjør pappan og <3

 

 

14 uker

Fra 14 uker og 0 dager til 14 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 50 g 
CRL: 8 cm 
Full lengde: 10 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 12 uker gammelt. Hodet er fremdeles stort i forhold til kroppen, men kan nå holdes oppe av hals og nakke. I kinnene vokser sugemusklene. Når de blir større, får ansiktet mer babyaktig utseende med lubne kinn. Fosteret begynner å produsere spytt.

Ansiktshår dannes og man kan begynne å ane hårmønsteret på hodet. Lungene utvikles og fosteret begynner å puste små mengder fostervann. Dette er svært viktig for at lungene skal utvikle seg riktig, og fosteret får viktig trening i noe det skal beherske ved fødselen. Fosteret svelger også fostervann og sugeevnen er bedre utviklet nå.

Hjertet pumper 28 liter blod hver dag. Det høres kanskje mye ut, men det nyfødte barnets hjerte pumper hele 350 liter i døgnet!

Milten begynner sin oppgave overvåket av leveren. Den vil fjerne gamle røde blodceller og produsere antistoffer. Fostervannet fornyes hver tredje time.

Armene har nesten nådd sine endelige proporsjoner, men beina er fremdeles relativt korte. Hendene, særlig tomlene, blir mer funksjonelle. Bevegelsene blir stadig mer kontrollerte og mykere, og fosteret kan bevege både hode, munn, lepper, armer, håndledd, hender, bein, føtter og tær! Noen kjenner allerede disse fjørlette bevegelsene, men som regel vil du ikke kunne kjenne dem på noen uker ennå.

TIL MOR: Spennende forandringer!

14 uker gravid

Når du kjenner hvordan brystene vokser, og ser hvordan brystknoppene og området rund dem blir mørkere, så husk at dette er viktige forberedelser. Fettlagrene økes, og det dannes nye melkeganger. Kroppen din forbereder seg. Den viser deg at den vet hva som skjer, og hva den til en hver tid skal gjøre. Den vet at barnet skal ernæres, ikke bare i svangerskapet, men også etter fødselen. Den er, som du selv ser, til å stole på!

Noen kvinner får en mørk stripe på magen, fødselsstripen fra navlen og ned. Kanskje merker du også at verden rundt deg har forandret seg? Plutselig ser du flere gravide enn du har lagt merke til før. Og kvinner med barnevogner dukker opp hvor enn du ferdes. Kanskje oppdager du din egen mor igjen? Livmoren som vokser forsøker å fortelle deg at alt er som det skal være. Kjenn hvor godt det føles å legge en hånd eller to på den. Kanskje kjenner du forandringer i din tankeverden også?

TIL FAR: Seksualitet i svangerskapet
Det finnes flere myter om seksualitet og svangerskap. De slår i all hovedsak fast at mannen må belage seg på ni måneder i sølibat. Din partner, som var en villig og fruktbar gudinne, avfeier nå enhver tilnærmelse ved å skylde på ymse plager.

I virkeligheten er det sjelden så ille. I første del av svangerskapet er kvinnen ofte plaget av kvalme og en uforutsigbar trøtthet, men det er heldigvis få som har plager hele tiden. Benytt anledningen når lysten byr seg. Venter du til hun sovner, er løpet kjørt!

I andre trimester begynner kvinnen å venne seg til sin gravide kropp. Hun føler seg gjerne flott i sin nye figur. Dette forsterkes om far er flink til å gi henne komplimenter. Små overraskelser og søte ord øker sjansen for romantikk, men overdrivelser virker garantert mot sin hensikt. Lysten kan sitte langt inne hos mor, og et nei må selvfølgelig respekteres.

Mot slutten av svangerskapet kan det føles skremmende å ha samleie. Det at barnet sparker livlig, kan skape skepsis hos far. Sex er ufarlig i et normalt svangerskap, og det er ytterst sjelden at man setter i gang fødselen for tidlig.  Mot slutten av graviditeten kan sammentrekninger etter sex føre til rier. Fars prostaglandiner kan dessuten modne mormunnen og sette i gang fødselen. Er dere på overtid og lei av å vente, er det bare å hoppe til køys!

Endelig i Oslo + ultralyd !

Hei igjen alle fantastiske lesere ! Som dere alle helt sikkert forstår, har det blitt lite blogging på turen vår nedover til Oslo. Gikk mye raskere enn jeg hadde trodd da, Nathaniel var rett og slett fantastisk flink ! Hadde tenkt det skulle ta sånn masse dager, men vi hadde faktisk bare en overnatting, som var i Umeå i Sverige. Måtte såklart ta en hel haug med pauser pga. man ikke kan kjøre lengere enn 3 timer med barn i bilstolen uten pause. Så tar jo litt lenger tid enn om man skulle kjørt uten barn, men som sagt.. gikk over all forventing og han var så flink atte ! 

Pga. at telefon min er en plass i flyttelasset, og kameraet mitt ble stjelt for et par helger siden, så ble det null bilder..   men men ! Fikk hvertfall tatt litt bilder av lukus suiten vår i Umeå før vi kjørte videre derfra..  måtte jo da bruke pc webcamera, så dååårlig kvalitet.. men kunne virkelig ikke dra derfra uten å dokumentere at jeg hadde vært der ! Hahha.. så syyyykt fint ! Helt sykt bare... hadde ikke sagt nei takk til et sånt bad for å si det sånn ...
Badet var som dere ser, helt sykt fint med boblebad, og glassdusj som man kunne se gjennom utenfra badet! Dritkult ! Og senga var skikkelig digg etter noen timer i bil ! Sto glad og fornøyd opp dagen etterpå og fikk i oas kjempegod hotellfrokost ! DET slår aldri feil, så mye å velge i, haha :D 

Kom fram til Oslo tidlig natt til i dag, og imorgen tidlig begynner flyttingen til nye leiligheten ! Gleder oss masse, blir digg. Kjøpte kjempefine gardiner til Nathaniels nye soverom på Åhlens i Sundsvall. Ble helt sjokkert faktisk, Åhlens selger jo faktisk klær, sminke og masse mere andre ting enn interiør iallefall... barnebøker tilogmed ! 

Fikk shoppet litt på kjøpesenteret i Sundsvall, som var ganske så stort ! Så kanskje ikke så rart at Åhlens der solgte masse andre ting og , haha:P Ellers er det ikke så mye å si om turen vår, gikk som sagt kjempe fint. Var egentlig en stor opplevelse å kjøre så langt, mye å se selv om veiene i gjennom Nord Finland og Sverige går ganske straka vegen, for å si det sånn ! 

Nå sitter jeg i senga og er ganske så uuutslitt, gullungen min sover og det samme gjør min bedre halvdel ! Sliten liten familie ! Må forresten få posta noe magebilder på bloggen snaart, noen som vil ha ? :D 

Ultralyden jeg hadde på tirsdag hos jordmor, pga blødninger på mandagen, gikk forresten kjempefint og lille baby både spreller og hadde et perfekt dunkende hjerte. Deilig følelse å se <3 Men disse blødningene jeg har støtt og stadig skremmer livet av meg hver gang altså... huff.  Hadde forresten samme jordmor på denne ultralyden som jeg hadde under fødselen min med Nathaniel i begynnelsen, altså hun som bekreftet at fødselen min var i gang ! Morsomt !

Nå skal jeg i allefall avslutte dette innlegget! Så blogges vi nok snart <3

Klar for å starte til Oslo og en tur til jordmor !

Hei allesammen <3

I natt ble vi ENDELIG ferdig å vaske leiligheten min, og nå er alt sammen klappet og klart for å kjøre avgårde til Oslo ! Bilstolen til Nathaniel er festet i nybilen, alle tingene mine er kjørt til transportfirmaterminal, og bilen er fullpakket med ting og tang til oss og Nathaniel på bilreisen ! Eneste vi skal før vi drar er en tur innom jordmor, har hatt litt småblødninger ( som tusen ganger før i dette svangerskapet.... ) så greit å få det sjekket ut selv om jeg helt ærlig tror alt står veldig bra til ! Når det er sagt må jeg si det er like skremmende hver gang.  

 

Bare for å slenge med et par bilder av morratrynet mitt i dag ! Håper dere alle får en fin dag, så blogges vi nok senere eller imorgen ! Har klart å miste iphonen min en plass oppi flyttelasset, og håper virkelig den er i bilen slik at jeg ikke blir uten tlf i 3 dager ! Lite kult ! Håper på det beste !

Smask smasssk, blogges :*

Uke 14 imorgen ! (magebilder)

Hei hei alle sammen <3 <3

Rekker ikke å blogge så mye nå, siden vi er midt oppi pakkinga og skal være ferdig til imorgen når Nathaniel er ferdig i barnehagen ! Vi er straks ferdige å pakke, men vaskinga gjenstår så det vil vi ta imorgen tidlig så fort vi står opp. 

Siden det vi har gjort i dag er veldig ensidig, så er det egentlig lite å si om den saken, haha ! Men tenkte å legge ut et magebilde til dere i dag, 13+6, altså 14 uker på vei imorgen ! Hvor ble tiden av ?! Jeeesus, tiden flyger bare denne gangen, har nok mye å gjøre med at jeg har en  liten smårolling å ta meg av denne graviditeten. Forrige gikk sykt mye saktere iallefall ! 

 Stooore 14 ukers magen <3  Den har hvertfall vokst veldig mye de siste ukene, det er helt sikkert !

Grunnen til at det er sykt rotete i bakgrunnen er som dere helt sikkert skjønner, at det blir ganske mye kaos når det er flytting på gang ! Nå skal jeg avslutte her, å pakke videre så skal vi se på film og sove på madrass i stua, haha ! Blogges <3 

Kosekoos !

Hei igjen alle lesere <3

 

Blir litt sen oppdatering i dag, og lite blogging siden jeg koser meg så masse og har alt mulig andre ting å gjøre ! Lover at dette vil bedre seg når vi får etablert oss i leiligheten vår i Oslo, som blir på førstkommende fredag.. I dag tenkte vi oss egentlig på roadtrip til Nordkapp, men siden det var så sykt dårlig vær så dro vi heller på tulltur til Hammerfest, Willem ville gjerne se Hammerfest , så da ble det til det , haha ! Er jo også veldig greit å bli litt godt kjent med bilen før vi legger ut på en så lang tur som vi skal ! 

Haha, random bilde med mitt elendige iphone kamera ! Heldigvis får jeg tilbake min kjære samsung i neste uke, forhåpentligvis er den hos meg på mandag så den slipper å bli sendt i posten.. Håpehåpe !

Da vi kom hjem fra Hfest, var det rett på solstudioet for en halvtime i solsenga ! Digge digg.  Ble iallefall brun nok ! Etter litt sol var det taco time, taco er jo bare så godt.. og sunt ikkeminst ! Dere kan si hva dere vil, men jeg vil i aller høyeste grad påstå at en haug med grønnsaker er ekstremt sunt. Så det så ! Ellers har vi bare slappet av og kosa oss masse, nå ligger Willem å sover på gulvet, haha... men skal vekke han så snart dette innlegget er ferdig så skal vi påan igjen med pakkinga !Grunnen til at dåpskjolen til Nathaniel henger i gardinstanga (haha!) er som dere helt sikkert skjønner, siden vi holder på å flytte. Alt er litt hulter til bulter her nå..  Dåpskjolen er forresten heeelt nydelig ! De fleste har jo sett den i Unge Mødre, den var ganske dyr og..  og den skal og lille prins eller prinsesse i magen også bruke på sin dåpsdag <3 

Her om dagen kjøpte jeg forresten de første bittesmå klærne til lillegull i magen ! Mum+dad =me..   hihi  <3 Imorgen kveld skal hele leiligheten min være strøken for ting, og ren&pen fra topp til tå! Så vi har med andre ord en god del å gjøre. I og med at vi driver med pakking, så er Nathaniel hos bestemoren sin, min mamma, slik at han slipper å være oppi det, og også for at hun ville ha han de siste dagene før vi reiser. Er jo ikke så lenge til vi kommer opp igjen da, tror det er snakk om rundt 4 uker. Da skal også Willem være med oss, og vi skal bo hos mamman min. Grunnen til dette er desverre noe jeg ikke kan nevne på bloggen, såeeh.. ja :) 

Ser forrssten at det er mange som påstår at de har meldt meg til BV fordi jeg skal flytte ? ( noe som er helt sykt latterlig i mine øyer, det gjør meg da virkelig ikke til en dårlig mor!)  Denne flyttingen har vært planlagt i snart 2 måneder, så jeg vil ikke akkurat si at det er en uansvarlig handling av meg. Nathaniel kjenner Willem, og Willem kjenner Nathaniel. Han er kjempe flink med Nathaniel, og de går veldig godt overens. Det at Nathaniel rives opp fra sitt nettverk er bare tull og tøys, jeg vil jo såklart sørge for jevnlig kontakt med de jeg mener han burde ha kontakt med. Tilogmed de i barnehagen til Nathaniel sier at de ikke tror det vil bli noe som helst problem for han å tilpasse seg i Oslo, siden han er en så trygg og sosial gutt. Så det så ! Litt lei av at enkelte folk skal leke bedreviter og fortelle MEG hva som er riktig å gjøre som mor og ikke ! Da kjenner jeg at jeg blir ganske så provosert altså. 

Ikke det at det spiller noen rolle, siden jeg tror de fleste som kommenterer slikt anonymt, bare er fulle av sjalusi og kanskje sitter i en situasjon selv hvor de ikke får flyttet på seg noen plasser ! . Men barnevernet støtter meg faktisk og har selv sagt at de ikke ser noe bekymringsverdig i meg som mor, eller generelt noe galt i andre ting jeg gjør. Er ganske lei av at folk påstår at vi er under BV, for det stemmer overhodet ikke .Lille gullet mitt har alt han trenger, en mamma som elsker han over alt i verden, mat på bordet, rene klær hver dag, masse omsorg fra andre rundt han og en hel haug med leker ! Og nå også en farsfigur, som han kan se opp til å ha som forbilde. Noe jeg er kjempe glad for! Ikke det at det er noe galt i å vokse opp med bare mamman sin, men er jo greit å ha et mannlig forbilde å se opp til og. Om få måneder kommer det jo også en nydelig liten lillebror eller lillesøster til verden, som jo er midt i blinken for Nathaniel siden de er så tette og vil bli gode lekekamerater :) Det er godt å tenke på. Vil forresten også be enkelte av dere om å være så utrolig raske med å slenge dritt. Det er tull og tøys at vi allle 4 vil leve på Willem sin inntekt når babyen kommer. Med en gang vi er kommet til Oslo vil jeg få meg en jobb. Barnehage er for lengst søkt for Nathaniel, og får han ikke plass i barnehage, ja da vil vi ta i bruk dagmamma. Simple as that ! Ting løser seg alltid på en eller annen måte, mere eller mindre. Enkelte ting gjør det vanskeligere og dyrere noen ganger, men man klarer det alltid om man vil !

Dette er nok det siste dere vil få se og høre om Nathaniel på en god stund. Han vil jo såklart nevnes i mine innlegg, det er jo helt uunngåelig da han er hele livet mitt og betyr mest for meg i hele verden. Men det vil ikke komme bilder av han alene, eller innlegg OM han. Bortsett fra månedlige oppdateringer om han, som kun er for min egen del til senere. Jeg er jo så utrolig stolt over Nathaniel,og jeg vil jo aller helst vise han fram til hele verden. Men som mamma er ikke det ansvarlig, man må ta voksne valg og velge hva som er best for barnet sitt i ulike situasjoner. Det er ikke best for Nathaniel å eksponeres daglig for flere tusen fremmede mennesker, derfor velger jeg heretter å la være.Heretter vil bloggen min kun omhandle meg, og min hverdag som ung mamma og gravid.  Uten bilder eller spesifikke innlegg om Nathaniel. Om dere skjønner :) Jeg sier alt dette rett og slett fordi jeg er lei av at folk snakker om ting som er langt fra sant ! 

Så vær så snill... ikke vær så rask med å slenge dritt, når dere egentlig ikke aner noenting som helst om hva som faktisk er reelt og ikke ;- ) Just saying ! Nå skal vi kosemose litt videre og så er det pakking. Smask smask, blogges :- *

Hahaha, bilde fra i ste ( hurra for null sminke og kråkereir hår!) Holder jo på å pakke og rydde for full guffe, og fant bunnykostymet mitt som jeg jo måtte prøve! Just for fun, hihi ;) Var faktisk overrasket over at jeg fikk det på meg i det hele tatt, magen min har jo vokst masse i det siste og i tilegg tatt silikon siden sist jeg brukte det (på halloween) .. men det gikk, såvidt.. haha ! 

OG NEI, jeg er ikke en dårlig mor som legger ut dette bildet ! For dere som akkurat nå tenkte på å kommentere det ;- ) BLOGGES !

 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits