Nathaniel's soverom i bilder

Vet at mange er kjempe interesserte i bilder av leiligheten vår, og som jeg har lovt, så skal dere da få det. Jeg tenkte da å ta det rom for rom, og siden rommet til Nathaniel er det som er mest "ferdig" og det jeg faktisk er mest fornyød med ( siden jeg jo har lagt en del penger og tid inn i det) så kan vi begynne med det ! Mangler enda en del, slik som sengehimmel, hyller til å henge på veggen osv. Trenger jo en plass å ha alle bildene og bøkene hans, foreløpig ligger de tingene i den øverste hyllen i klesskapet hans. 

Som dere ser har Nathaniel en hel haug med leker , faktisk så mye at vi må ha masse leker i stua og fordi det ikke har plass inne på rommet til Nathaniel. Favorittleken nå for tiden er nok det "aktivitetsbordet" fra FisherPrice som dere ser på noen bilder her over. Det elsker han bare !

Må bare si at jeg synes det er blitt så utrolig koselig der inne nå, og det er ganske viktig for meg siden jeg vil at gutten min skal trives inne på rommet sitt når han er der ! Gleder meg til å få alt på plass, da blir det nok enda finere.  

 

Likte dere bildene, og hva synes dere om rommet hans ?

Hvilket rom vil dere ha i neste "leilighetsinnlegg" ? 

Københavntur og 3D ultralyd

Noe vi lenge har tenkt over, er å bestille 3D ultralyd siden jeg vet jeg vil gjøre det denne gangen og. Hadde 3D ultralyd med Nathaniel, og det var rett og slett bare en helt fantastisk opplevelse. 

Så da har vi da bestilt en 3D ultralydundersøkelse den 11 mai, nærmere bestemt i København, faktisk ! Siden vi bestemte oss for å dra på en liten familietur dit om to helger, noe vi gleder oss masse til ! Så nå må jeg bare finne ut hva vi kan gjøre der borte den helga, hehe... sånn sett bort i fra ultralyden vi skal på. Tenkte på noe badeland eller noe sånt, siden Nathaniel synes det er veldig gøy. 

Blir jo å være bare 23+1 på ultralyden, noe som er liiiitt tidlig, men tror det blir en kjempekoselig opplevelse uansett. Med Nathaniel var jeg 27+0 på 3D ultralyden. 


Klinikken vi skal dra på driver med såkalt "naturlig 3D ultralyd" som er en ny type ultralyd hvor man får se bilder som er mye klarere og ligner mye mere på et menneske enn vanlig 3D. Så jeg gleder meg bare masse nå, blir koselig å se lillesøster i magen igjen, og ikke minst... få bekreftet at det faktisk er en lillesøster, og ikke en lillebror vi venter, før vi går til innkjøp av rosa vogn og hele pakka ! Hahahha ! 

Blir nok litt shopping der borte og, både til min lille prins og til min lille prinsesse siden jeg synes de har veldig mye fine babyting i Danmark ! Var jo der da jeg var gravid med Nathaniel og, faktisk på nøyaktig samme tidspunkt i graviditeten og, var der fra jeg var 22 til jeg var 23 uker på vei.. og det er helt tilfeldig at det blir nå og ! Litt morsomt å tenke på :) 

Legger med et bilde av "naturlig" ultralyd slik at dere kan se forskjellen ! Betaler forresten 1500 kr og får da med en DVD-film av ultralyden på 20 minutter sammenhengende, 5 bilder printet ut i farge, 30 bilder printet ut i sort/hvitt i tilegg til en DVD med alle bilder lagret på. Synes det var kjempe mye for pengene, på ulralyden med Nathaniel fikk jeg bare skrevet ut 2 bilder og betalte 1200..  timen varer i 45 minutter :)

 

Noen andre som har vært på denne nye typen ultralyd?

Og noen som har tips til familieting man kan gjøre i Køben ? Hadde satt pris på tips !! Tenkte forresten å legge ut litt bilder av Nathaniel sitt soverom litt senere, hvis det er interesse for det. Noen som vil ? :) 

Smask 

Helsesøsterkontroll med Nathaniel

God morgen kjære lesere ! 
I dag var jo dagen for kontroll for Nathaniel, endelig! Siden de er ganske fullbooket her i Oslo, så fikk vi ikke 15mndrs kontrollen før nå, men helsesøsteren sa at det ikke gjorde noe som helst. Dro da opp til den helsestasjonen i den bydelen vi hører til. Her i Oslo er det veldig greit, siden alle slike kommunale helsetjenester som jordmor, helsesøster osv er i samme bygg. Praktisk ! 

Prata da om alt mellom himmel og jord,om Nathaniel og hans utvilling. Og han har jo en rivende utvikling og utvikler seg helt perfekt og normalt. Som normalt veier og måler de også, og Nathaniel er virkelig en lang gutt ! Han ligger på den helt øverste grafen når det kommer til alle mål,altså en stor, lang og fin gutt !  Og han følger sin kurve perfekt ! 

Denne gangen fikk også Nathaniel sin siste barnevaksine, ble LITT lei seg men gikk fort over meg litt mammatrøst ! Lille gutten min som en gang var en bitteliten baby er blitt sååå stor <3

Neste kontroll blir da ikke før Nathaniel er hele 2,5 år ! Men blir jo likevel å gå jevnlig til helsestasjon med lillesøster Emma Angelica.

Akkurat nå ligger Nathaniel å sover luren sin , så etter dette innlegget skal jeg ta litt telefoner og slikt før han vokner. Så aner jeg ikke hva vi skal gjøre, ingen planer enda ! Blir vel å dra ut å leke litt og sånt.

Siden Nathaniel ble 16 måneder denne måneden, så legger jeg med en oppdatering for 16 måneder på barn. April er også en litt spesiell måned, siden det var denne måneden jeg fant ut at jeg var gravid med Nathaniel. Den 12 april, som nettop var, var det akkurat 2 år siden jeg satt med denne i handa, og ante ingenting om hva fremtiden skulle bringe

Og den 19 april, på 16månedersdagen til Nathaniel, så var det akkurat 2 år siden det lille hjertet hans begynte å slå (ifølge babyverden) .. akkurat DET synes jeg er litt rørende <3 

Om barnet: Fysiske endringer

De fleste barn begynner å gå når de er omtrent tretten måneder gamle, men om barnet ditt venter til det er atten måneder, anses det likevel som normalt. Vanligvis er det slik at barn som er sene til å rulle rundt, sette seg opp og krabbe, også kan trenge mer tid for å lære å gå.
 
Faktorer som avgjør når barnet begynner å gå, er miljø, temperament og arv. Hvis barnet ikke går når det er atten måneder, kan det være lurt å snakke med helsestasjonen, slik at eventuelle problemer kan fanges opp.
 
Hvis barnet ditt ikke går ennå, vil du sikkert merke at ferdighetene har økt dramatisk når det gjelder å krabbe, reise seg opp og gå langs møbler. Nå kan barnet stå alene i perioder mens du venter i spenning på det første vaklende skrittet.
 
Når smårollingen begynner å gå, blir det mange fall til å begynne med fordi det kan være vanskelig å komme seg rundt møbler og leker. Gjør ditt beste for å gi barnet klar bane ? en liten ujevnhet i gulvmatten er nok til å forårsake et fall. 
 
Barnet videreutvikler de grovmotoriske ferdighetene sine og liker å kaste, slippe ned og også å sparke ting. Dersom barnet kan gå, vil det sannsynligvis elske å klatre over puter og oppover trapper. Hvis det nesten greier å gå, men ikke er stødig nok, kan det være fint å bruke en gåvogn som støtte.
 
De finmotoriske ferdighetene bedrer seg også. I denne alderen vil barnet gjerne forsøke å spise med skje selv. Det vil også prøve seg på å tegne. Nå perfeksjoneres også bevegelsene som brukes når man flytter en leke fra den ene hånden til den andre. Hvis du ikke allerede har merket at den ene hånden er dominerende, vil du gjøre det ganske snart.
 

Til mor og far: Oppdragelse og oppmerksomhet

Grensesetting er et ord som går igjen i mange sammenhenger. Det handler ikke om ?å begrense? barnets utvikling, men om at grensene bidrar til at barnet blir trygt og omgjengelig. Når dere tydelig viser hvilke handlinger hos barnet dere ønsker mer av, vil barnet uten videre gjøre mer av det.
 
Ved å gi ros i slike sammenhenger, vil barnet oppfatte at det blir satt pris på og bli mer bevisst på seg selv og handlingene sine. Med slike ?ja-budskap? kommer dere inn i en god sirkel der barnet får stadig med informasjon fra dere om hva som er akseptert atferd og vil bli tryggere på seg selv.

Når dere gir ros og positive tilbakemeldinger tilpasses barnet til de daglige rutinene deres og den atferden dere ønsker. Selv om dere selvsagt ønsker at barnet skal ta initiativ og være selvstendig, så må barnet også lære at det ikke kan få oppfylt alle behov og ønsker umiddelbart. Slik lærer de også å respektere andres følelser, ønsker og behov.

Mange opplever at grensesetting er langt lettere i teorien enn i hverdagen. Noen ganger har dere god tid, føler at livet er godtog stabilt, har overskudd og er bevisste i måten dere forholder dere til barnet på. Andre ganger er det motsatt. Ingen foreldre kan hele tiden leve opp til sine ideal om hvordan de skal være og oppføre seg i forhold til barnet. Et trygt barn vil kunne tåle kortvarige variasjoner både i daglige rutiner, omsorg og kontaktform ? også når de ikke liker det og protesterer.

 

Den beste helga på lenge !

Nå sitter jeg og Willem i sofaen og slapper av etter enda en fantastisk dag ! I dag var det ikke fult så fint vær som i går, noe som var litt synd, men men ! Mamma er også reist hjem ti Alta, hun dro for noen timer siden. Gikk også suuuperduperlett å legge Nathaniel i den nye senga hans i dag, enda lettere enn i går. "Sengebyttingen" har absolutt gått over all forventning, var så koselig i mårrest da han kom springende inn på rommet vårt å skulle vekke oss med DET gliset.. hahaha, gullungen <3 Har også funnet en veldig bra løsning, å låse alle dører utenom soveromsdøren slik at det kun er inn til oss han kan komme når han våkner om morgenen :) 

Før mamma dro i dag lagde hun verdens beste fløtepastarett,og jeg lagde kjempegod smoothiedessert til oss i tilegg til at jeg var på butikken å kjøpte sånne tiramisuer. Elsker det, hehe ! 

Kan det bli bedre ? Nammi nam !

 Nathaniel var også VELDIG fornøyd med smoothien, han trengte en dusj rett etterpå for å si det sånn, lilla og blå smoothietildekket gutt fra topp til tå , hihi ! 

Gleder meg allerede til neste helg, da kommer nemlig også mammaen min på besøk og skal være hos oss helt til tirsdagen etterpå, siden hun da reiser videre på ferie til Frankrike. Har vært en kjempekoselig helg og vi har koset oss masse, var så utrolig gøy å se mamma igjen siden vi ikke hadde sett henne siden vi flyttet hjemmefra. Blir heller ikke så lenge til neste gang vi ser henne etter neste helg, siden både jeg, Nathaniel og Willem reiser opp til Alta, Tromsø osv  i slutten av Juni, Gleder meg masse ! Åååh så mye å glede seg til framover, og ikke minst til lille prinsessa i magen melder sin ankomst <3

Nå skal jeg avslutte så skal jeg og min kjære se på film eller noe, og ta senga fatt om ikke så aaalt for lenge. Så da sier jeg bare god natt til dere. Håper dere har hatt en fantastisk helg og har koset dere masse. 

Så blogges vi imorgen! Smask 

 

 

Kjempekoselig lørdag med familien !

Hei igjen kjære lesere 

Som jeg nevnte for dere, så har vi min mamma og Nathaniel's bestemor på besøk denne helgen, noe som er kjempekoselig ! Vi har koset oss masse ute i finværet i stort sett hele dag. Er så utrolig fint vær her i Oslo for tiden, og gleder meg masse til sommeren til det VIRKELIG blir varmt og godt ute. Og når det er så fint vær ute, så strømmer såklart alle mulige mennesker ut... men heldigvis fant vi oss en plass ute på Villa Paradiso. Willem hadde spist der før, og sa de hadde god mat. Og det hadde de virkelig ! Nathaniel fikk seg også ikke noe værre enn en barneparaplydrink, hehe ! Han var sååå fornøyd med den, og såklart også maten, som var kjempegod. Bestilte pizza til alle sammen, men fikk desverre ikke tatt et bra bilde av pizzaen siden kameraet mitt gikk tom for strøm akkurat da. Her er hvertfall noen bilder fra dagen i dag !Min pizza, fantastisk god !Nathaniel's flotte barneparaplydrink !

Smiiiil !

Stolt bestemor og fornøyd liten gladgutt
Vår lille familie <3 Willem, Nathaniel Chrisander og lillesøster Emma Angelica i magen <3 Legger jo aldri ut bilder av eller med Nathaniel på, men tenkte å vise dere vår lille flotte familie samlet siden mange har spurt om nettop det:) 

Ellers i dag så har vi både montert seng ( eller Willem har montert seng, haha ! )Som da var juniorsengen til Nathaniel, og Nathaniel var veeeldig ivrig til å hjelpe han med å montere, skulle skru skruer og greier. Haha, han er blitt så utroooolig stor og utviklingen hans for tiden bare skyter i været ! I I skrivende stund ligger han faktisk å sover utrolig søtt, i nettop juniorsengen sin. Gikk overraskende fint med overgangen fra sprinkelsenga, han elsket den nye sengen sin og har gått selv å lagt seg oppi der mange ganger i dag. Søtnosen, og stoore store gutten vår !

Har også vært å shoppet litt, skulle vel egentlig bare i butikkene for å finne et nytt tørkestativ ( gamle brøt sammen her om dagen, haha!) og nye lakener til den nye senga til Nathaniel siden sprinkelseng lakene jo ikke passer til den. Meeen... endte jo opp med litt mere enn planlagt da.... 

Nytt sengetøy til Nathaniel. Det sengesettet i midten i sateng har vi til vår seng og, og det er bare kjempemykt ! Så måtte ha det til han og når jeg så det i hans dynestørrelse, hehe :D Ting til lille prinsessa vår ! Det "prinsesse" skiltet har jeg helt likt i til Nathaniel og , bare med "prins" og i blå. De er så utrolig nydelige !
Ooog klær til både prinsen og prinsessa mi ! I tilegg fikk de begge litt av bestemor, og hun hadde faktisk også sydd en Lukkha ( aner ikke hvordan det skrives !) til Nathaniel. For de som ikke vet hva det er, så er det et samisk plagg. Den var bare helt nydelig, akkurat nå orker jeg ikke å gå å hente den å ta bilde men skal virkelig vise den til dere. Snille mamman min ! Hun har også "bestilt" Mariusgenser i hvit og rosa til meg, av venninnen sin. Åh, jeg gleder meg, hatt lyst på sånn lenge nå !

Nå skal jeg avslutte, for nå tror jeg alle er temmelig slitne ! Willem har nettop gått å lagt seg, mamma ser på TV og jeg skal å ta kvelden akkurat NÅ. Såå, da blogges vi nok imorgen så håper jeg dere fantastiske lesere har hatt en strålende fin dag, det har i alle fall vi ! 

Smask 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits