30 fullgåtte uker + magebilder

Da var vi endelig kommet til uke 30 ! Synes tiden til nå rett og slett bare har flygd unna. 30 uker og to dager unnagjort, kun nøyaktig 10 uker igjen til termin i dag. Det er veldig godt å tenke på. De siste dagene har jeg også slitt veldig med smerter "nedentil"(nedpress?) og veldig tette og vonde kynnere,, så merker jo godt at det nærmer seg. Har også begynt å merke vondt i bekkenet og har litt vanskeligheter med noe så enkelt som å bare gå.... noe jeg virkelig håper går over. Har heldigvis verdens beste kjæreste som masserer meg hver dag, så skal ikke akkurat klage ! Han er så utrolig fantastisk på alle mulige måter og jeg er virkelig glad for at jeg har han å dele alle de fine øyeblikkene, sparkene, den voksende magen osv. som er i et svangerskap <3 

 Lille jenta vår vokser seg større og større, og er utrolig aktiv inne i magen. Merkes at hun tar hele mageplassen for å si det sånn, begynner å føle meg veldig svær, så gleder meg til å bli tynn igjen og klare å gjøre ting normalt igjen, hehe ! Denne uka har også gravidstripen på magen dukket opp sånn smått, noe jeg helt ærlig aldri trodde kom til å skje i dette svangerskapet, siden jeg ikke har sett noe til den allerede og at den i første svangerskap allerede dukket opp i uke 13. Men, alle svangerskap er forskjellige og det er dette et godt bevis på :) 

 


 

På vei:  30 fullgåtte uker og 2 dager(30+2)

Igjen til termin:  10 uker

Kjønn:  Prinsesse

 Navn:  Emma Angelica <3 

Trimester: Tredje og siste trimester !

Neste kontroll:   Jordmorkontroll i begynnelsen av Juli en gang.

Innkjøp: Har jo alt fra før av fra forrige runde og også kjøpt masse nytt. 

Bevegelser: Hun både sparker og snur seg der inne. Merker at bevegelsene har endret seg litt, er mere flyt i dem om man kan si det sånn. Begynner å få liten plass tror jeg.. 

Utålmodig:  Litt sånn avogtil, men har enda så mye å gjøre før hun kommer at jeg stresser absolutt ikke med å få henne ut

Vektøkning:  Veier 67 kg nå, altså hele 10 kilos økning siden uke 9...

Vann i kroppen: Nja, hadde det når jeg var i Syden pga. varmen

Melk  i brystene:  Mye hvit melk, ikke råmelk

Strekkmerker: To små rundt navlen, men ingen nye

Hodet ned: Ja, hun ligger med hodet ned og klar til å komme ut til oss <3

Tungt:  Ja, er ganske tungt nå

Kynnere: Myye hyppige og vonde kynnere, men er visst normalt som andregangsgravid

Hodet festet:  Det vet jeg ikke, får vite på neste kontroll i starten av juli.

Matkick:  Ikke spesielt god matlyst egentlig, ingen matkick heller

Plager: Vonde kynnere, nedpress og bekkensmerter

Humør: Slenger lett med leppa om dagen, hehe... flinke kjæresten min som står gjennom alt selv om han får gjennomgå <3 

Høygravid: Skulle nesten tro det, men ikke offisielt før om 4 uker

Fødselsforventninger: Vi gleder oss masse til å bli mamma og pappa til prinsessa vår <3

Vekt: 1600 g
CRL: 26,5 cm
Full lengde: 36 cm

OM BARNET
 Fosteret er i begynnelsen av denne uken 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv!

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen. 

TIL MOR: Bare 10 uker igjen!

30 uker gravid

Er du blant dem som plutselig får tidsnød? Så mye skulle vært gjort før babyen kommer. Utålmodigheten i forhold til partneren din kan bli stor. Kommer han til å bli ferdig med det han lovet før babyen kommer? Plutselig må det ryddes i skap, skuffer, kjeller og loft. Nyt energien, men husk at det kommer en dag i morgen også.

Har du begynt å kjenne smerter i bekkenet, kan en slik dag hvor alt skal gjøres, straffe seg. Klarer du å porsjonere ut energien, vil du kanskje ha større glede av den. Kvinner som har opplevd bekkenløsning, vet det. Noen er også plaget av åreknuter. Åreknuter er arvelig, men kan også komme fordi hormonene i svangerskapet mykner klaffene i åreveggene. Prøv å ikke stå for lenge av gangen. Klarer du å sitte med beina høyere enn magen, er det til god hjelp. Da vil blodet lettere strømme tilbake til hjertet.

 

TIL FAR: Pappapermisjon
I pappapermisjonen får du endelig tid alene med barnet. Nå skal dere kose dere og gjøre akkurat som dere vil. Barnet blir med på alt som er gøy! Dette er ikke tiden for å rydde på loftet eller ta opp fag. Introduser heller poden for dine interesser.

Fra ni måneders alder kan barnet sitte i en godkjent sykkelvogn. Om vinteren kan barn i tilsvarende alder sitte i pulk om det ikke er for kaldt. Jogging kan skje med barnevogna eller med egen løpevogn. Ta nødvendige forholdsregler, og la aktivitetene skje på barnets premisser.

Gamle tanter synes det er storartet å få besøk av deg og babyen. Det tar ikke lang tid før kaker, kamferdrops og nytraktet kaffe står på bordet. Kolleger vil sette pris på besøk i lunsjen. Siste nytt på arbeidsplassen utveksles gladelig mot en oppdatering av ditt liv som permisjonspappa.

Storbyen har et rikt tilbud for deg og barnet. På babykino ser du voksenfilm akkompagnert av barnegråt og babling i en kinosal med dempet belysning og tilpasset lydnivå. Enkelte museer har guidede turer for deg og babyen. Det finnes også babysang, babysvømming og åpne barnehager. De fleste helsestasjoner og lokale turistforeninger organiserer trilleturer for permisjonsfedre.

Sørg for at programmet ikke blir for ambisiøst. Noen dager passer det best å bare være hjemme. Det viktigste for babyen er de rolige stundene på fanget til pappa.

Omtrent slik ser vår lille Emma Angelica ut nå inne i magen ! 

Koser oss i Tromsø !

Hei igjen kjære lesere 

 

Som dere helt sikkert har merket, har det vært ganske stille her inne på bloggen de siste dagene. Nei, jeg er ikke død, og NEI, jeg har absolutt IKKE fødet slik som mennesker med altfor mye fritid skal ha det til,hahahahah! Har vel rett og slett tatt meg en velfortjent pause fra bloggingen, og det har ene og alene vært utrolig godt. Siden sist har vi reist til Tromsø til familen vi har her, og koser oss masse her borte. I motsetning til leiligheten vår i Oslo er det jo hage her, så fritt fram for mini. Og han koser seg så masse, er så herlig å se på !! 

Har også vært noen dager med knallfint vær, så her går det i lite klær og bading på terrassen. For et par dager siden kom også kjæresten oppover, så nå er hele lille familien min komplett igjen og skal nyte noen uker med ferie sammen :) Sommer er herlig! I går bikket jeg også uke 30 i dette svangerskapet, så tipper det kommer en liten statusoppdatering og magebilder litt senere ! Nå skal jeg avslutte her og så blogges vi senere.

Smask 


Snart bikker jeg uke 30, gleder meg til å få tilbake kroppen!

Nå er det bare to dager til jeg er 30 fullgåtte uker på vei! En skikkelig milepæl for min del i alle fall, kun 10 uker igjen å væe gravid på!! Og 20 uker unnagjort. DET er ikke verst bare det. Magen ser ut til å vokse seg større for hver eneste dag som går. Selv om det er veldig koselig å være gravid, merker jeg at det skal bli utrolig deilig å få kroppen tilbake. Etter fødselen blir det rett i hardtreninga, har nemlig aldri veid så mye før som jeg gjør nå eller vært så "stor" (skal ikke kalle meg selv for feit for det er jeg ikke) . Ikke det at jeg hadde problemer til å komme tilbake til "gamle meg" etter forrige svangerskap da, det gikk faktisk veldig fort og helt av seg selv uten trening. Magen var faktisk helt flat kort tid etter fødselen. Var nok veldig heldig der, og håper på det samme denne gangen ! 

 

Fra TYNN til...... 


TJUKK ! Hihi, neida... elsker fine Emma-magen min :) Bildene over er fra 17 mai i fjor, altså 5 måneder etter min første fødsel. 

Store fine EmmaAngelica magen ! Gleder meg virkelig til å se henne ! Og til å bli tynn igjen, selvfølgelig !! 

Hvor lang tid brukte du på å komme tilbake til normalvekta før graviditeten og til "ditt gamle jeg" ? :) 

Litt shopping må til

Hei hei hallå kjære lesere !

Hvordan har dere det ? I skrivende øyeblikk er jeg faktisk supertrøtt, men tenkte likevel å oppdatere dere litt. Just for you ! Har vært en ganske lang dag med både det ene og det andre. Og restaurantbesøk og litt shopping ! Skulle jo ikke tro at man blir sliten av noe sånt som shopping, men som gravid blir man faktisk lei av de merkeligste ting ! Ikke det at det er så fryktelig spennende å shoppe når man til vanligvis bor i Oslo, som har ALT, i krass kontrast til her i min lille hjemby Alta ... høhø.. men men :)) 

Kan jo vise dere litt av innkjøpene
Foundationkost til min Dior foundation, siden jeg glemte børsten hjemme i Oslo. Og ny sminke, i merket Jane Iredale ! Dyrt, men absolutt verdt pengene trror jeg. Har hørt så utrolig mye bra om mineralpudderet deres at jeg bare måtte kjøpe den. 

Nye klær til prinsen min, og en ny lue til prinsessa mi ! Til deg dere som lurer på, selvsagt har jeg og kommer også i fremtiden til å ha begge mine barn boende fast hos oss. Helt latterlig av noen å kommenhtere at jeg har mistet omsorgen fordi jeg velger å la være å blogge om mitt/mine barn og velger å la vær å eksponere de for hele verden. Så vil helst ha meg frabedt slike kommentarer, og i det hele tatt kommentarer som omfatter mine barn, som ikke har noe som helst med denne bloggen å gjøre. Skjønner ? 

Flott ! Nå skal jeg avlslutte her så blogges vi kanskje senere ! :)

Død sliten og savner kjæresten min !

God kveld kjære lesere !

Må bare beklage for null blogging i dag har bare rett og slett ikke blitt tid til det. Har hatt en rekke møter i tilegg til å bake kake og ha hatt besøk ! Så nå er jeg temmelig kjørt. Har vært suuuperfint vær i dag, så har bare kost oss masse ute i hagen her, vært å kjøpt hagetelt til mini, mini-trillebåre og masse andre "ute" leker. Må til ! 

Ellleeeers.. har jeg ikke så mye å si. Savner kjæresten min fælt. Føler meg nesten singel, haha... ikke en god følelse altså ! Heldigvis får jeg se han på torsdag og det er noe jeg virkelig ser veldig fram til <3 Tror jeg blir veldig bra ! Har vel ikke så mye mere å tilføye.  Lillesøster i magen er fryktelig aktiv i skrivende øyeblikk, kan det ha noe med den gode Pavlova kaka jeg lagde ? Den var helt sinnsykt god, anbefales

Nå skal jeg avslutte her og få noen herlige timer med skjønnhetssøvn. Tidlig opp og ut imorgen på møter osv. Ellers skal vi bare nyte dagen og håååpe på fint vær. Og ta resten som det kommer ! Ha en fin kveld videre alle dere lesere der ute :)

Smask smask ! 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits