Sienna og pappaen hennes

Jeg vet dere lurer, spør og er nyskjerrige, mange kommer med spørsmål jeg egentlig ikke vet svaret på selv. Så jeg tenkte å skrive litt om hvordan ting faktisk er. Det har rett og slett bare gått til det punktet at jeg foreløpig har lagt saken "død" (rettere sagt på pause..)  Nei, Sienna har ikke møtt pappaen sin enda.

Man kan ikke tvinge noen til å stille opp, selv om jeg virkelig hadde håpet at ting hadde vært litt annerledes, at han faktisk følte et ansvar for sin egen datter.. Det er alldeles ikke fordi jeg ikke har prøvd. Mitt mål har hele veien vært å prøve å gjøre alt for å opprette den kontakten, den kontakten som er så utrolig viktig, og som eventuelt vil utgjøre en stor forskjell i min lille vakre frøken's framtid.

Og det har jeg virkelig gjort, uten å gå i detaljer, men dessverre forgjeves. Det er jo likevel slik at hun vil være mindre avhengig av meg etter hvert, og at han kanskje dukker opp da. Det er hvertfall mitt håp. At han kanskje vil være interessert i å møte henne uten at jeg trenger å være tilstede. Mange mener jeg er supernaiv og dum fordi jeg vil "la døren stå åpen" for han, men det kan jeg godt leve med. Det å ha en pappa er så utrolig viktig, like viktig som det å ha en mamma. Det, kjære alle sammen, er grunnen til at jeg legger litt av mine egne tanker til side, og fokuserer på det som faktisk er viktig. Våre krangler og uenigheter bør virkelig ikke komme i veien for vår uskyldige lille datter og at hun skal kunne ha en pappa.. Og jeg håper av hele mitt hjerte at hun kan få kontakt med han. Nå, eller om fem år. Uansett vil det være en positiv ting og jeg kommer aldri til å nekte han å se henne, slik mange kanskje ville gjort i min situasjon. For, tro dere meg, jeg har tatt i mot så mye dritt. Men slik jeg ser det er det fra en som er redd, nervøs og ikke vet hva som er riktig å gjøre. Ikke fordi man nødvendigvis ønsker å være slem. Ikke vet jeg, men uansett har det absolutt ingenting å gjøre med å avgjøre min datters framtid og hennes relasjoner. Jeg kan ikke bestemme over han, men jeg kan legge til rette som best jeg kan. Og om det ikke går, nå eller siden, så vil jeg fortelle henne historien slik at hun selv kan gjøre seg opp sin egen mening om sin pappa.

Så, når, eller om, han nå enn bestemmer seg for å ville ha kontakt med datteren sin, så vil jeg se på det som en positiv ting. Når det gjelder våre barn, er man nødt til å legge mye av sine egne behov til sides. Det skal svelges mange kameler, både når det gjelder det ene og det andre. Det har jeg gjort, og det kommer jeg til å fortsette med. Enn så lenge, så skal jeg gjøre mitt ytterste for å være både mamma og pappa på en og samme tid! 

En vemodig avskjed..

Jeg vet ikke helt hva jeg føler om det. Følelsene rundt det er ganske blandede. Disse små, søte sokkene som jeg aldri kommer til å pakke opp igjen. i dag pakket jeg vekk alle "babyklærne" til Sienna, og noe som Emma også har brukt en gang i tiden. Det er litt spesielt, mest av alt fordi jeg vet at det sannsynligvis er siste gang jeg gjør det.

Disse bittesmå, nusselige plaggene vekker minner. Sterke minner, gode, fantastiske minner, men også vonde minner. I fjor på denne tiden bar jeg på en stor hemmelighet. Som til og med ikke mine nærmeste venner visste noe om. Jeg var gravid, ganske langt på vei, før noen fikk vite om det. Å pakke opp dissse klærne minnet meg samtidig på at dette faktisk kom til å skje. Jeg skulle bli trebarnsmor - helt alene! Det ble plutselig veldig virkelig. Inntil da hadde jeg nok på mange måter levd i fornektelse av det jeg visste kom til å bli en realitet. Og helt ærlig, jeg var redd. Kjemperedd, for det som skulle skje.  

Slik jeg ser for meg livet mitt nå, så kommer jeg ikke til å få flere barn, ikke nå, og ikke senere. Det er jo mulig at jeg treffer drømmemannen i mitt liv, og ønsker et til barn senere i livet, men det tviler jeg likevel på. Når det er sagt, vet man aldri helt hva som skjer, selv om jeg er veldig fornøyd med de tre vakre små jeg allerede har, og er så heldig å få tilbringe omtrent hver eneste dag med.

Jeg vet jeg er ung, og at mye enda kan skje, men jeg føler meg veldig tilfreds med ting slik det er nå, og jeg er glad jeg fikk de nå mens jeg er ung. Jeg ønsker for alt her i verden ikke å gå gjennom det jeg gjorde i svangerskapet med Sienna, så jeg føler meg egentlig veldig ferdig akkurat der. Det var en utrolig vanskelig og tøff tid, som jeg gikk gjennom helt alene, og jeg er så vanvittig glad jeg har det lagt bak meg. Jeg husker egentlig svært lite fra svangerskapet, tror det meste er fortrengt egentlig.

På akkurat denne tiden i fjor fikk jeg vite at min lille Sienna var en Sienna, og pakket opp babyklærne. Nå pakker jeg de ned. Litt vemodig og trist, men samtidig har vi mange, mange fantastiske dager framfor oss, og selv om jeg er sliten, ser jeg fram til hver eneste dag. Man må virkelig sette pris på all den tid man får tilbragt med disse skjønne små, uansett hvor tungt det er. For det er virkelig ingen selvfølge å få eller ha barn. Jeg er så heldig at jeg har tre velskapte, perfekte barn, og det er jeg så uendelig takknemlig for.

 

Så mange har jeg ligget med!

Det tok dessverre litt tid med denne spørsmålsrunden, og det beklager jeg, Men jeg ville virkelig satt stor pris på om jeg hadde sluppet å få drittslenging mot meg fordi tiden rett og slett ikke strekker til med tre barn, hus og hjem, og alt annet som følger med. Men, nå har jeg svart for dere! Faktisk, så hadde jeg tenkt å lage video, men siden jeg er helt amøbe på vlogging, så får det stå til neste gang. Håper dere blir fornøyd med svarene!

Først, litt fakta om meg selv...

Hvor høy: 1.72

Har du en favoritt TV-serie? Jeg har ikke tid til å se på TV, og kan ikke huske sist jeg gjorde det. Her må jeg nok si Barnetv, da det er det eneste jeg ser på TV. Haha

Har du vært medlem av et idrettslag? Spilte mye fotball da jeg var yngre, og har grønt belte i Judo. Faktisk.

Hva interesserer du deg for, for utenom barna dine? Jeg er en kreativ sjel, så jeg elsker å lage mye rart. Både av mat, og forskjellige "DIY" prosjekter Vel og merke når tiden strekker til, noe den så absolutt ikke gjør akkurat nå.

Når har du bursdag? Jeg kom til verden en vakker aprildag i 93. 11 april ,for å være helt presis. Og personligheten min står sterkt til stjernetegnet!


Preeeess inn magen! Her var jeg faktisk gravid med Sienna.

 

Utdanning og skole

Planlegger du å ta en utdannelse?

Drømmen er sykepleierutdannelse. Det passer min personlighet veldig bra, jeg er en person som gjerne hjelper de som ikke har det så bra. Og har oppriktig omsorg for andre. Jeg trenger likevel fortsatt å få fullført videregående, og kom ikke inn på voksenopplæringen jeg søkte på den kommende høsten. Så akkurat nå er den drømmen satt litt på vent, og enn så lenge, så satser jeg på bloggen, evt. vil jeg starte i en annen jobb når Sienna begynner i barnehage i januar.

Hvordan var karakterene dine på skolen?

Jeg var ikke akkurat stjerneelev, og skulket mye, rett og slett fordi jeg trodde det var "kult". Noe jeg angrer mye på den dag i dag. Det ifnnes virkelig ikke noe teitere! Jeg har likevel oppfatningen av at hele skolementaliteten er litt annerledes nå enn da jeg gikk på skole. Ungdommer nå er mer opptatt og engasjert i å gjøre det bra, og ingenting er bedre enn det!

Har du fullført VGS?

Jeg ble gravid med Nathaniel første året på vgs. og droppet helt ut på slutten av året da jeg kastet opp alt som kom ned og hang over doskåla til jeg var nesten hallveis i svangerskapet. Det slapp jeg heldigvis i de to siste svangerskapene!


Barn og alt det der

Hva trengs til barnehagestart? Oi, det er jo ganske mye det! Jeg tenker at jeg heller skriver et eget innlegg om utstyr man trenger til barnehagen.

Hva er de største utfordringene som alenemor til 3 barn? Den absolutt største utdfordringen er selvsagt å få tiden til å strekke til. Og å få ro med sin egen samvittighet. Jeg tenker konstant på hvem som skal ha min oppmerksomhet akkurat da og da. Når begge to (snart tre) spør deg et spørsmål, hvem svarer man først? Type sånne ting.

Når tenker du at Sienna skal i barnehagen? Jeg har søkt barnehage til januar 2017, men om hun ikke kommer inn, går jeg hjemme med henne til høsten 2017. For å være helt ærlig, så har mammahjertet mitt veldig lyst til sistenevnte. Men vi får se.

Har Emma og Nathaniel dialekt? Både Emma og Nathaniel prater flytende østlandsk. Med noen hint av Finnmarking. Det er så merkelig, for jeg prater reint Finnmarking. Men når jeg snakker med de, legger jeg automatisk over til Østlending. Dere er velkomne til å synes det er megateit, men sånn er det bare. Det faller meg rett og slett veldig naturlig. Med det sagt, så prater jeg Finnmarking til absolutt alle andre.

Hvor lange dager er barna i barnehagen? Jeg leverer de som regel i halv ti tiden, og når jeg henter de varierer litt hva jeg skal den dagen.

Hvor skal dere på ferie til sommeren? Tipper vi tar en tur til Finnmark, ellers planlegger jeg egentlig bare å dra til forskjellige fornøyelsesparker, muligens Kaptein Sabeltann og dyreparken. Vi får se!    

 

Fremtid

Hvordan ser du for deg livet ditt om 15 år? Om 15 år.. det er så vanskelig å si! Jeg håper jo at jeg har fått meg en mann til da. Haha. Det eneste jeg vet er at jeg kommer til å ha tre vakre barn som delvis vil være voksen. Herregud! Det er jo helt absurd å tenke på. Stopp tiden!

Hva ser du etter i en fremtidig kjæreste? Han må være omsorgsfull, og være oppriktig interessert i ungene mine, og i stand til å skjønne at jeg ikke alltid har så god tid til så mye annet. Det er virkelig utrolig viktig for meg. Og så må det være litt futt i han, men på en god måte. Altså ingen tøffelhelt her. Likevel må han være snill og generøs!

Når ser du for deg å kunne kjøpe deg egen bolig? Først må jeg spare opp til egenkapital, så jeg tenker om et par år. Forhåpentligvis!


Way to go! Dette er hva jeg gjør når mine små håpefulle endelig sover søtt.

Diverse

Hva har du gjort for å få så stram kropp? Seriøst? Jeg har tre barn. Jeg løper rundt som en tulling både natt og dag, og det er nok det jeg har gjort. Når jeg ikke har løpt rundt har jeg proppet i meg sjokolade, og alt digg mat dere kan tenke dere. Dere burde prøve det!

Hvor mange har du ligget med? Jeg sluttet å telle da jeg var fjorten. Neida. Jeg aner ikke.  Jeg har så vanvittig mye andre konstruktive ting å bruke energien min på, så deter virkelig IKKE noe jeg går rundt å tenker på altså.

Hvorfor sluttet du i butikkjobben? Hvilke butikkjobb? Jeg har jobbet i mange forskjellige butikker. Hvorfor man slutter er vel strengt tatt en personlig sak, da.

Tusenogti barn

 Det er ikke ofte jeg får litt "alenetid" med Emma, men i dag fikk vi jo en heeeel dag. Og likt blir det jo i morgen! Og dagen etter der.  Selvfølgelig er Sienna med, men det er ganske så mye roligere med to enn med tre. Jeg vil gjerne,etter egne erfaringer, omformulere litt på det kjente ordtaket om at en er som en, og to er som ti. Jeg ville nok heller sagt det sånn at en er som ingen, to er som to, og tre er som hundreogti. Og jeg kan bare i mine villeste fantasier forestille meg hvordan fire er. Som tusenogti? Nei, jeg klager ikke, jeg skildrer vår hverdag med en goood dæsj humor, og uten å pynte noe særlig på det.. Men så er det jo ikke alle som lærte seg hvordan å skille humor fra alvor. Vel, nok om det...

Emma er en utrolig snill og rolig liten frøken, hvertfall når hun er alene, så å ha henne med på Siennas halvtårskontroll er null problem. Hun er så utrolig snill, så omsorgsfull, og ikke minst, verdens vakreste! Hun bryr seg masse om lillesøsteren sin, og når hun gråter, er hun der med en gang og sier "storesøster er her" .. det er sånt vi mammaer smelter totalt av!  Etter kontroll på helsestasjonen ble det både cafetur og litt shopping, og selvfølgelig is. Denne frøkna er en skikkelig jente-jente, og insisterte på å bære posene selv. Deretter dro vi hjemmom en tur, etterfulgt av å hente storebror i barnehagen.

På ettermiddagen i dag spiste vi is, pizza, badet ute på terrassen og hadde koselig besøk! Ungene fikk gaver, og var storfornøyd. Det er så deilig med sommer, rettere sagt, når myggen tar en liten pause, hvilket den, takk gud, valgte å gjøre i dag. Det er dager hvor det ikke går an å ha vinduer åpne engang fordi det fem minutter etterpå kryr av de inne. En mygg er som en mygg, tre mygg er som femtusenogførti mygg. Såå.. alt i alt en veldig fin dag! 

 

Party all day all night

Bakfylla ass! Det er slik jeg har det nå. Man skulle hvertfall tro det ut i fra hvordan jeg føler meg. Heeeelt vræk. Jeg er så ferdig. Neida, jeg har overhodet ikke vært på byen. Jeg har faktisk bare vært med ungene mine. Og jeg vil være så freidig å tørre å påstå at det å være alene med en baby på seks måneder, en på straks 3, og en på 4, er langt mer slitsomt enn hvilken som helst jobb!

Altså.. Du går på jobb. Du er der et antall timer. Du vet, at klokka 16, da drar du hjem. Da har du fri. Vel... minstefrøkna her er inne i en litt lei periode, hvor hun legger seg til normal tid sammen med de to andre, kl 19. Sover i en time, for så å våkne igjen, og være lysvåken fram til det rett og slett bokstavelig talt er natta.

Og etter hun har lagt seg for å endelig sove for natta, så må jeg gjøre det en mor må gjøre. Rydde og vaske etter dagens atombomeangrep (det seg omtrent slik ut etter tre barn har gjort sitt i løpet av en dag) Funny thing... Prøv forresten å rydde mens ungene er våkne. Det er som å prøve å tørke havet tørt. Hjelper ikke stort, om du så vasker og rydder som om livet sto på spill.

Hvertfall. Når alle endelig er i seng, huset er rent og pent, og matpakker er laget (alt dette etter kl 23) så er det tid for bloggen, min jobb. Så derfor kommer disse ekstremt sene blogginnleggene. Jeg har rett og slett ikke tid før nå. Så vææær så snill. Den spørsmålsrunden kommer, jeg har bare fullt opp akkurat nå. Det må da være mulig å vise litt forståelse? Dessuten kan jeg ikke fatte og begripe at det skal være såååå interessant med noen svar fra meg.

Uansett. Nå er det senga for alle penga. Emma har ferie fra barnehagen fra i morgen, så jeg skal ta med meg begge jentene på halvtårskontrollen til Sienna etter vi har levert storebror Nathaniel i barnehagen. Greit å hvertfall prøve å få litt søvn, mulig jeg slipper å se ut som et vrak om jeg får noen timer skjønnhetsøvn, selv om jeg føler meg som et akkurat nå.

Avslutter med noen bilder fra i dag, hentet fra min Instagram;


Blogges

 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits