På toppen av verden!

Hola fra her hvor sola aldri går ned! ♥ Vi har noen flotte dager, så flott at jeg faktisk glemmer av at jeg har en blogg. Beklager dette! Sene kvelder, mye aktiviteter og generelt mye opplegg med slekt og bekjente. Da er det ikke så mye tid igjen, da.

I dag tok jeg med Sienna og Nath på toppturer, to av tre på topp her i Alta. Komsatoppen og Hjemmelufttoppen, mens Emma har koset seg sammen med bestemoren sin. Emma er enda litt liten til å gå slike turer, men kanskje neste sommer? Vi har i alle fall hatt en helt fantastisk dag med utrolig deilig vær. Heldig med den, for det har jammen ikke vært mye tegn til temperaturer noe særlig over sykt kaldt mens vi har vært her oppe. VI avsluttet med å gå en tur på museumet her i Alta. Perfekt avslutning på en ganske perfekt dag!


 

Pitstopp på tur til Komsatoppen for å plukke insekter og drikke litt vann ♥


Tøffe Nath! Sikker på at denne kjekkassen lett hadde løpt opp ti topper på rad! På Komsatoppen med nydelig utsikt over Altafjorden i bakgrunnen. Eller, som han selv ville sagt, på toppen av verden! Endelig på Hjemmelufttoppen! Dagens andre og siste topptur

Imorgen står Raipastoppen for tur, så Nath får seg "tre på topp" tskjorte som han så gjerne vil ha! Muligens uten Sienna, da vi har litt dårlig tid. God natt følgere ♥

I gode og onde dager

Vi har hatt noen fine dager her i Nord siden vi kom sent torsdag kveld, men også utrolig slitsomme. Barna har enda ikke klart å stabilisere seg helt i rutinene etter at de var våken så lenge pga sent fly, og det har naturligvis vært noe krevende. Så, jeg kjenner samtidig at det skal bli utrrroooolig deilig å komme hjem igjen neste søndag.

På fredag var vi med hele storfamilien på farssiden min, på St.Hans feiring i elva, og det var selvfølgelig veldig stas å se mange vi ikke har sett på lenge, og tilogmed mange minstefrøken aldri har møtt før. God mat, godt selskap, selv om ikke været akkurat er helt med oss her i nord. Kjipt for meg at jeg pakket masse sommerklær, for de får vi neppe noe særlig bruk for så lenge vi befinner oss her.

I går var det en stor dag, for da feiret vi nemlig kjærligheten i min egen mammas bryllup! Et utrolig fint og originalt bryllup, med nydelige kaker (bryllupskaka som svigerdatteren til mammas nå ektemann, hadde laget, var type wow!) Og mamma, hun så helt utrolig vakker ut. Barna var med til klokka åtte, og så kom min pappa og hentet jentene, mens Nath ble hentet av sin pappa for å dra på telttur. 

Det var jo selvfølgelig en påfølgende fest, noe jeg har fått kjenne på rimelig godt i dag. Jeg har hatt bedre dager, for å si det slik, haha. Men - det er strengt tatt uhyre sjeldent at jeg tar meg slike utskeielser, og det må jo være lov når ens egen mamma gifter seg. Det var alt i alt en utrolig fin, og ikke minst gøy dag, og jeg tror hovedpersonenene er enige i det. Emma "stjelte" skoene mine, haha. Såå fin!

Fine jentene mine  i matchende prinsessekjoler ♥​Og fine, flinke kjekke storebror som kom med blomster til bestemor ♥​
 
 

Blogges ♥

Vi ble nesten kastet ut av flyet..

Noen ganger tenker man bare; Kan det egentlig gå noe særlig mer galt nå? I dag har vi tatt den lange flyturen mellom Oslo og Finnmark. I utgpt. så er vel ikke dette en veldig stressende flytur. Men - med en ett og et halvtåring, som bare vil løpe rundt (pluss en 3 og en 5 åring)- så er det det. I aller høyeste grad!

Startet flyturen med å sette meg på lillefrøknas halvtomme smoothie, av rød farge, som lå strategisk plassert i setet mitt, og endte dermed opp med smoothie smurt over hele rumpa. Takk for gud for papir og våtservietter! Ellers gikk det ganske greit, helt til det ikke var så spennende å fly lengre - da ble det leven og spetakkel, kan man si. 


 
 

Det aller, aller verste den minste i flokken vet om , er nemlig å sitte i ro. Og som de fleste sikkert skjønner, så måtte vi sitte i ro i disse to og en halv timene, inkludert et pitstopp i Tromsø. Flyturen nådde nye høyder når de i Tromsø fant ut at det var for mange ombord, og alle ombord måtte dokumentere sin flyreise med flybillettene. Jeg kjente det da tilbakelagte stresset snike seg farlig raskt inn igjen - for de flybillettene var looooong gone i kaoset vårt. Og ja, kaos var det. Begge de største barna hadde med hver sin sekk med sine ting i, i tilllegg til min monstersvære Berganssekk, stappfull fra ende til annen, med alle sine ting i, hvorpå det meste av innholdet i alle sekkene lå pent og pyntelig rundt omrking. Og i mellom trange flyseter, med en makkende, noe misfornøyd ett og et halvtåring på fanget, klarte jeg desverre ikke å hoste opp noe flybilletter. Det hele løste seg heldigvis ganske greit ved at jeg viste fram leg, så da var det greit da, og vi avverget å bli pælma ut av flyet på Tromsø Lufthavn. Jeg vil herved få utdele en dyp kondolanse til alle som måtte være så uheldig å sitte på seteradene forran eller bak oss. Spesielt beklager til de som skulle hatt intensjoner om å sove. Det tviler jeg på at noen fikk til. 


 Alle sjeler var likevel svært lykkelige når flyet endelig satte snuten mot dit vi faktisk skulle - Alta! En (takk gud) ganske kort flytur fra Tromsø. Og så kom min pappa og hentet oss på flyplassen. Det ble alt, alt alt for sent før barna var i seng, siden vi hadde det nest siste flyet til Alta i dag. Men litt sent i sent til tross - de var så lykkelige, alle mann, over å være med familien i dag. Oh happy day!

God natt fra en dødsliten mams etter en over gjennomsnittet lang dag ♥

Vi fanget frosker og tok de med hjem!

Jeg vet ikke hvorfor, fordi det er ikke noen spesiell grunn til at jeg skulle føle det som jeg føler det nå. Men altså... dere? Jeg er helt SYKT sliten.  Og da mener jeg sånn virkelig, ordentlig, god gammeldags gåen-sliten. Merkelig nok, for vi har egentlig hatt en ganske rolig dag, som startet med et koselig besøk til jentenes nye barnehage fra høsten av, etter at storebror var levert i sin nåværende.

Så har det egentlig bare gått slag i slag, og etter at storebror var hentet igjen dro vi alle sammen på Stampetjern for å bade og for å fange noen rumpetroll til å følge med på den spennende utviklingen fra rumpetroll til babyfrosk. Og før noen hyler ut om at frosker er fredet - vi har absolutt alle intensjoner om å sette de tilbake til vannet sitt når de når de er klare for å utforske den store verdenen. 

Vi skulle egentlig bare ha to - men det var ikke Nath helt enig i , tydeligvis, og uten å si noe til mor. For i det jeg åpnet flasken vi "fanget" de i, og skulle helle de over i deres nye, midlertidige bosted, var det plutselig seks! Så nå blir det kanskje seks små frosker, om alt går bra med alle og enhver, og det håper vi jo virkelig at det vil gjøre ♥

Barna syntes det var superspennende å se på de facinerende rumpetrollene fra nært hold! 
 Rumpetrollene har fått hedersplass på Nathaniels skrivebord!
 

De har fått seg en glassbolle,  med vann fra Stampetjern (det er visst veldig viktig å bruke vann fra samme plass der man fant de), litt steiner i bunn slik at de kan gjemme seg, og en stor stein i midten slik at de kan klatre oppå der når de er klare for det. Ved nærmere ettertanke, tror jeg faktisk at denne store steinen muligens burde være litt større. Men - vi har enda god tid, da de ikke kommer til å bli frosker før om minst noen uker til. Vi har også kjøpt fiskemat og hatt litt oppi der, så nå håper vi de skal vokse seg store, og gleder oss til å se hvordan utviklingen er gått når vi kommer hjem fra ferie igjen! Bilde fra i dag - To fornøyde jenter som får kjøre "bil"! Emma fikk fri fra barnehagen i dag, så vi har vært litt rundt omrking! ♥

Blogges

 

Jeg vil gråte bare av tanken

Tiden er en merkelig greie. Ting, som føles så langt unna, er plutselig ikke så langt unna likevel. For et halvt år siden trøstet jeg meg selv med at det tross alt er mange måneder enda, til minstefrøken, min lille baby, skal i barnehagen. Men, nå er vi her, under to måneder igjen til barnehagestart, til jeg skal levere babyen min fra meg hver dag, og gå fra henne. Kjenner jeg har litt lyst til å gråte av tanken bare. Det er så skummelt, samtidig som jeg vet hun vil ha stor glede av det.

På fredag var det klart for besøksdag. Vi hentet Emma i barnehagen, og jeg og begge jentene dro for å titte på denne plassen hvor de skal tilbringe så mye tid fra og med august. Vi fikk en god omvisning, og etter å ha vært der, må jeg si at jeg er utrolig lettet! og tilfreds! Det virker som en skikkelig flott barnehage. En barnehage med hyggelig personell, og med massevis av fasiliteter og ressurser. Egen kantine, varmlunsj med sunne måltider to ganger i uka - og ellers lager de alle måltider utenom fruktmåltidet. Akkurat dette synes jeg er helt supert, da jeg bruker en god del tid på å lage gode, fine og sunne matpakker til barna slik det er i dag. 

Egen gymsal, formingsrom, vannrom, og sanserom, og ikke minst, en egen, liten skog med hytte og grillplass. Jeg er helt sikker på at jentene kommer til å stortrives der, og imorgen skal vi igjen på en besøksdag dit. Jeg gleder meg masse, og det gjør nok de også.


Verdens fineste jenter rett før vi dro på besøksdag på fredag - i matchende ballerinaoutfits ♥

Nå er det bare TO dager til vi tar oss en liten siesta fra hverdagen, og har litt reisefeber allerede kjenner jeg, selv om jeg ikke akkurat gleder meg til selve flyreisen alene med tre små (grøss) Men, det skal bli SÅ koselig å se familie, venner og bekjente igjen! Blogges 

 

 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits