SØVNMANGEL OG DØDSANGST

Hei og hopp alle sammen ! Det er nå midt på natten, jeg har ikke sovet et sekund og det ser ikke ut som jeg skal få sovet noe heller.. Det er nemlig to timer til Nathaniel våkner for dagen .. :o

Det har seg nemlig slik at pappaen til Nathaniel fortalte meg noe jævlig skummelt i går kveld ( altså i forgårs kveld egentllig, siden kl er over 12 ) som skremte meg noe så voldsomt mye ! Jeg har rett og slett skikkelig dødsangst, haha. HUFF. Og sov derfor heller ikke et sekund natt til i dag . Takk liksom !! :))) Jeg har svære ringer under øynene, så stor søvnmangel har jeg. Shit, må prøve å sove nå igjen ! Få to timers søvn, woohoo ! Nattinatt alle mine søte lesere :)

 

* Nathaniel våknet og startet dagen rett etter dette innlegget ble skrevet... * 

GRAVIDITET , FØDSEL, AMMING OG PUPPER

Har lenge tent på å lage et slikt innlegg ! For gjennom en graviditet på ni måneder, en fødsel og en lang runde med amming, så er det klart at puppene har forandret seg myye. Det begynte allerede tidlig i svangerskapet, brukte 70/75 B før jeg ble gravid. Etter en kort stund gikk jeg over til C, og de fortsatte egentlig å vokse gjennom hele graviditeten. De fikk også et mere "voksent" utseende, om dere skjønner hva jeg mener uten at jeg trenger å gå inn på detaljer. 

Etter fødselen endret de drastisk utseende, sånn over natta... bokstavelig talt ! Jeg våknet opp to dager etter fødselen, og det så ut som jeg hadde tatt 500 gram silikon i hver pupp. Jeg ble jo utrolig facinert av mine egne pupper, og det var jo kjempegøy at de plutselig var blitt så utrolig store ! Ikke bare så det ut som jeg hadde tatt silikon, det kjentes slik ut også ! Puppene var steeein harde, som de fleste sikert skjønner såskjer alt dette pga at man får melk i puppene et par dager etter fødselen, og i begynnelsen ( de 2 første mnd etter fødsel ca ) var tilogmed størrelse D for liten for meg. 

 
Puppene mine var SVÆRE ! En dag, een dag.. skal jeg få slike pupper igjen, tipper den dagen blir rundt juni neste sommer..  Har fått igjen på skattiii, nå blir det silikoooon i tatti ! HØHØ. Får sykt mye tilbake på skatten neste år, da. Betaler mye mere skatt enn jeg egentlig skal nå, så. 
Hert er en av de få gangene han fikk flaske i hele perioden mens jeg ammet han. Men fra han var ca 3 mnd, til nå nettop, så nektet han å ta flaska og skulle kun ha pupp. Det er veldig deilig at han nå tar falska igjen.... 
Ammingen har gått som smurt for min del, helt fra dag 1 . Har aldri slitt med liten melkeproduksjon eller andre problemer relatert til ammingen, snarere tvert i mot. Jeg har flere ganger droppet å amme på lange stunder, men aldri har jeg mistet melken eller fått for lite melk etter ammeoppholdene. Det ser jeg som positivt, håper det går like fint neste gang ! Det første Nathaniel gjorde når han kom opp på brystet mitt etter han var kommet ut, var å suge seg fast ... akkurat som han visste at det skulle han gjøre ! Jeg har altså en flink liten gutt ! Nå har jeg omtrent sluttet å amme, ammer han kun en gang om natten, og det er et valg fra min side. Kunne nok tilogmed fullammet han i mange flere mnd om jeg måtte og ville det, men jeg føler det er på tide at jeg får puppene mine for meg selv nå. De har fungert som matfat 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, i nesten 7 måneder nå. Kall meg gjerne dårlig egoistisk mor, jeg kunne faktisk ikke brydd meg mindre ! Men nå er det på tide at jeg kan ha puppene mine for meg selv :D 

Etter syv måneder med amming er det jo klart at det setter sitt preg på puppene, det er jo ikke til å unngå. Jeg har for eksempel fått strekkmerker, men altså.. det er ikke noe som er spesielt synlig. Siden jeg sluttet å amme på dagtid, så har puppene mine nå gått tilbake til sin normale størrelse ( nedtur... ) og etter runden med amming har også niplene endret utseende myyyye. Før , da de var sånn "ungpike"aktig, til nå å være mammapupper, om man kan si det sånn ! Hahah . Er fornøyd med de da, skulle bare ønske de kunne holdt samme størrelse som før ! Men jeg angrer ikke, og har aldri angret på at jeg valgte å amme Nathaniel. Det var aldri et alternativ for meg å ikke amme barnet mitt, da jeg ville at han skulle få den beste starten på livet . Og så er det jo såå koselig å amme ! De som velger å ike gjøre det ( om man kan, men ikke vil av en eller annen grunn) går glipp av noe stort ! Man får et veldig spesielt nært forhold mor og barn imellom ,når man ammer. Det er det jo forsket på også :) 

Når det gjelder endringer etter svangersap og fødsel, så er det jo ikke bare puppene som har endret seg ( selv om det er de som har endret seg mest) det gjelder jo også hoftene, som har blitt en del bredere for eksempel, og også magen. Hadde ikke ett gram fett på magen min engang, før jeg ble gravid. Den er jo flat nå også, men selvfølgelig ikke i nærheten like stram som før. Men det er jo helt naturlig, jeg har bært Nathaniel inni der i hele ni måneder !!! Og på slutten var magen min STOR !!! Strekkmerker fikk jeg ikke et eneste ett av, noe jeg er utrolig fornøyd med i forhold til at jeg var såpass svær som jeg var. De fleste som hadde vært gravid før, fortalte meg gladelig at " bare vent, de kommer !!" Men nei, de kom aldri og jeg er i dag utrolig forøyd med magen min og man kan ikke se at jeg har bært en 3,5 kilos baby inni der for 7 måneder siden, for å si det sånn :) Eneste er at gravidstripen min enda synes litt, men den har heldigvis blitt myye svakere og forsvinner nok snart. 

Magen min slik den er den dag i dag, så dere jo på bildet jeg la ut tidligere ! Ikke noe stor forskjell fra det siste bildet, egentlig. Skulle også legge ut bilde av magen min før jeg ble gravid, men jeg brute jo ikke å ta bilde av magen da.. så fant desverre ingen. Men var SYLtynn. Hadde som sagt omtrent ikke et gram fett på kroppen :p 

 

Hvordan har din kropp forandret seg etter at du ble gravid/fikk barn? 

JEG ER EN MAMMA SOM OPPFØRER SEG SOM EN BIMBO AV EN FJORTENÅRING

 

Ja, overskriften sier vel alt ! Jeg er en mamma, som oppfører meg som en bimbo av en fjortenåring. Hvertfall om vi skal tro en viss person, som tydeligvis følte seg veldig støtt etter gårsdagens innlegg om foster i fryseboks-saken. Angrep er vel det beste forsvar, right ? Hvertfall om man ikke har noe bedre å komme med ! Han påsto tilogmed at jeg dreiv en rosablogg " han ville ikke være på den dær rosabloggen min" Haha, måtte flire litt. Kan ikke huske sist jeg postet sminketips, outfits ( av meg selv... ) eller noe i den duren ! Misfostå meg rett, jeg har ingenting imot rosabloggere ! Men min blogg er ingen rosablogg, jeg blogger for det meste om livet som mamma til Nathaniel. Jeg liker rosa, JA.. men det gjør meg absolutt ikke til noen rosablogger ! Rosa er en farge, som jeg tilfeldigvis synes er fin. Hva hvis jeg likte grønn, skulle jeg vært en grønnblogger da liksom ? Dette fortalte jeg også pent og pyntelig til denne personen, og da fikk jeg servert at jeg er en mamma som oppfører meg som en bimbo av en fjortenåring. Modent og voksent, sant ? Jepp :D

Når jeg tenker meg om så burde jeg kanskje sensurert alt rotet på badet mitt, herreguuuuud ! KRISE. Leserne mine kan jo ikke se sånt !!! Måtte såklart sensurere tærne også, *knis*.. det kan dere hvertfall ikke se !


Men som jeg sa her lengere opp, angrep er jo det beste forsvar, ikkesant ? .. Om man ikke har noe bedre å komme med såklart ! ;)ET FOSTER - BARE EN LIVLØS KJØTTKLUMP

Nå nylig ble det funnet et dødt foster i en fryseboks her i Alta. Leste om saken i går, og ble helt sjokkert her jeg satt ! Hvem gjør noe sånt ?Noe så gruusomt ? Det skal også sies at det var i forbindelse med en narkosak at politiet fant fosteret, så det sier jo kanskje litt. Folk blir jo gærn av å bruke stoff ! Og særlig om de har brukt det over lengere perioder. Men noe som sjokkerte meg enda mere, var en kommentar på facebook om denne hendelsen

 


Jeg måtte selv kommentere på dette , da kommentaren fra denne personen provoserte meg noe kraaftig. Tenk å si noe sånt da. Et foster i uke 18 er få uker fra å kunne være levedyktig, jeg var selv på ultralyd i uke 19 med Nathaniel og allerede da så han ut og oppførte seg som et lite menneske. Sprellte, sugde på tommelen sin osv. Hvordan kan noen kalle et lite menneske som kan alle disse tingene, for en livløs kjøttklup ? Vil si denne personen lider av sterk mangel på empati og følelser. Huff åhuff..  kjente jeg fikk litt vondt inni meg. Det er en grunn til at abortgrensen er satt til uke 12 og ikke senere. 

Et foster er ikke bare en livløs kjøttklump ! Et foster er et lite menneske som en dag kunne blitt som meg og deg, og det er IKKE hverken greit eller normalt å putte det i fryseren ! Synes det er respektløst å gjøre noe sånt, vil man minnes sitt døde barn begraver man det heller. Må jo være grusomt å få revet opp sårene etter en slik fæl opplevelse, hver gang man åpner fryseren ? 

 

- Hva mener dere ? Er det rett å legge sitt døde barn i fryseren ? Og er det rett å omtale et foster, som nesten kunne vært levedyktig, som en livløs kjøttklump ? 

 

Og når vi snakker om dødfødsler, så er det en ting jeg vil si ! Er av og til innom et par bloggere, som har opplevd å gått til termin/nesten til termin, for så å miste deres kjære lille baby. Det må være så utrolig grusomt, og jeg gråter aldri så mye som når jeg leser om disse bloggernes tøffe hverdag som "englemamma" . Det må være så grusomt, for min aller største frykt i svangerskapet mitt med Nathaniel, var nettop at han skulle dø. Jeg hadde aldri taklet det, og jeg er så utroolig glad for at jeg var så heldig og slapp å oppleve noe sånt ! 

Anbefaler dere virkelig å ta en titt på disse bloggene ! Caroline, som gikk helt til termin, men som mistet sønnen sin 8 timer etter fødselen. Det var ikke noe galt med han, og etter som jeg har forstått var det ene og alene sykehuset sin feil og en tabbe fra deres side. Har lest bloggen hennes helt siden jeg gikk gravid selv, og hver gang jeg leser den renner tårene og jeg klarer ikke stoppe ! 

Den andre er Martine, som mistet sin sønn 4 uker før termin. Han sluttet rett og slett bare å å leve, og de fant heller aldri noen grunn til hans plutselige død. De har begge fått hver sin nye sønn etter dette, men det kan virkelig ikke være lett å leve med dette.. å ha opplevd noe sånt ! Dere er utrolig sterke jenter  <3 

HAIR TO HAIR - CLIPS - PRODUKTANMELDELSE

For en goood stund siden, så fikk jeg en sponsorpakke i posten fra Hair to Hair. Det inneholdt clips, og sånne fjær-extensions. Har nå brukt håret i godt over en mnd, og er superfornøyd med kvaliteten ! Det er absolutt ingenting å si på det, de er ikke litt slitt en gang. Så kvaliteten får en klar 6'er hos meg. Det som var litt dumt da, var at fargen ikke passet min hårfarge helt. Jeg har. som dere vet, helt platinablondt hår, og denne hårfargen som var på clipsene ble noe mørkere enn min. Etter et par runder med Bjørn Axen silver shampoo, ble resultatet derimot mye bedre ! ELSKET også spennene på disse clipsene, de var så småe at de var utrolig behagelige å gå med, i motsetning til mange andre leverandører av clips jeg har prøvd tidligere. Og som de satt fast i håret også ! Disse clipsene tåler en real fuktig runde på byen for å si det sånn ;D Uten at man trenger å være redd for at de skal falle av ! 

Clips-settene fra Hairtohair er også utrolig billige i pris ! ( 1299;- for 63 cm langt hår,som jeg har) I extensions-verden er det gaanske så billig. For det er en kjent sak at man gjerne må litt opp i pris når det gjelder extensions, om man vil ha kvalitet. Men dette gjelder da ikke i dette tilfellet, jeg vet ikke hva andre synes men jeg synes iallefall det er utrolig billig ! 

Fjær extensionsene har jeg enda ikke fått brukt, men de ser jo litt tøffe ut ! Blir nok brukt en eller annen gang i framtiden vil jeg tro :) Det er på en måte ikke heeelt min stil å gå med en rosa fjær-stripe i håret mitt, men for andre er det sikkert heelt rett !

 

CLIP ON FJÆR 

Har desverre ikke bilde av clips-pakken , jeg tok bilde av den da jeg fikk pakken, men finner altså ikke bildet nå. Så da kan jeg jo bare slenge med et bilde av meg med clips fra Hair to Hair . Så får dere se hvordan de ser ut "i virkeligheten"  Var virkelig lettere sagt enn gjort å finne bilder der hvor man ser hele håret, men fant ett ! Det er kanskje litt smådrøyt for bloggen ( ikke at jeg bryr meg... tenker mere på andre! ) Men det viser hvordan hele håret ser ut :)  Og uansett, haters gonna hate. Ikke noe jeg kan gjører med det :)

<3 Leppene mine !
Clipsene er forresten bølgete ( som dere ser på bildene over ) Men de finnes i helt rett også , og så finnes de som 50 cm også. Dette håret når meg omtrent ned til rumpa, og jeg er jo ganske høy i tilegg.. hele 172 cm :D 

 

- Har du noen gang prøvd keratin extensions/clip-ons fra Hairtohair ? Hva synes du i så fall ? 

 

 

 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits