Nå kommer det en til!

Enda ett, og enda ett! Nå kommer de på rekke og rad, litt raskere enn jeg hadde sett for meg. Jeg snakker selvfølgelig om ord og setninger. Det popper opp nye ord daglig her i heimen. Denne perioden er så utrolig facinerende og lærrerik. Nå begynner virkelig moroa! Jeg blir til stadighet overrasket over minstefrøkens ordforråd. Det er utrolig spennende å følge med på språkutviklingen for tiden. Hun er nemlig skikkelig dyktig, og snakker allerede i lange setninger. F.eks: "Det er mamma sin telefon" Eller "Kan jeg ta på skoa?"  Naturligvis ikke i helt klare ord, men klart nok til at man skjønner hva som blir sagt. Nå går det jammen fort!

Nå er bare èn uke og èn dag til barnehagestart, og jeg er så glad for at hun er der at hun kan gjøre seg forstått på omtrent alt, og forstår like mye, om ikke enda mer, av hva andre sier. Det er ikke mye av det jeg sier som ikke Sienna forstår. Ganske facinerende til at hun enda er så liten. Akkurat nå øver vi på ordet "heter".. altså, f.eks "Jeg heter Sienna" og "Du heter Mamma"..."Han heter Nathaniel.." eller "Hun heter Emma". So far so good! 

I dag har vi bare tatt det rolig hjemme og i nabolaget. Vi trenger slike dager også. Har også gjort en del rydding i ytterklærne slik at det er enkelt å finne fram nå når det straks nærmer seg høst og etterhvert vinter, og pælma ut stellebordet som skal på fyllingen. Imorgen kommer Emma hjem, noe vi selvsagt gleder oss stort til! Det virker som en evighet siden hun dro på ferie med pappaen sin, men det er i realiteten bare èn uke siden. Rart det der, hvor sakte tiden går nå i disse sommerferietider vs hvordan det føles når vi er inne i hverdagsrutinene.

Vakre, gode, fine, flinke lille solstrålebabyen min ♥

 

 

 

Den følelsen..

Klokka var ca 05:30 da jeg våknet på sofaen, helt stiv i nakken, etter å ha sloknet oppå kleshaugen jeg holdt på å merke til barnehage og skolestart som nærmer seg, kvelden før. Jeg bestemte meg nemlig for å ta en liten pause i merkingen, og fulgte med en film på TVn. Noe som selvfølgelig ikke er kjempelurt om man er sliten og trøtt en sen kveld og har stuff to do. 

Nå i sommerferien kjenner jeg det skikkelig. Vanligvis er jeg jo kun hjemmeværende med minstefrøken, men nå, etter en sommerferie på 5 uker, hjemmeværende med alle barna, så kjenner jeg det rimelig godt. All creds til de som ikke bruker barnehage og er hjemmeværende med flere barn på fast basis.

I går hadde vi en kjempekoselig ettermiddag hos ei god barnehagevenninne av Nath, eller som de selv sier, de er kjærester. Nathaniel har faktisk dekorert hele rommet sitt med tegninger dedikert til henne. Skikkelig sjarmør! Vi fikk servert nydelig lasagne, og så hadde jeg bakt en brownies som jeg tok med til dessert. En kjempekoselig ettermiddag kveld! Nath ble igjen for overnatting, når jeg og Sienna satte snuten hjem. 


 

I dag hadde han med seg venninnen sin til oss, og i og med at været var sånn som det var, bestemte vi oss for å ta en tur til Teknisk museum. En veldig spennende plass å være for fem/seksåringer, mye å se på, og lære. Sienna får ikke så mye ut av det, men hun er jo som regel bare med på alt og synes det er gøy likevel.

VI oppholdte oss for det meste i  barneavdelingen på Teknisk museum. Hadde jeg bare hatt med de to største barna, hadde vi nok gått litt rundt å sett på andre spennende utstillinger, for det er virkelig mye å se på på Teknisk museum! Men med minstefrøken som helst bare vil løpe rundt og ta på ting, er det best sånn. Der har de blant annet egen utstilling om kroppen vår og hvordan den fungerer, nede i barrneavdelingen, som barna synes er veldig spennende! De fikk seg også hvert sitt "prompeslim" som de lo godt av. En veldig koselig dag!

 Sienna flekser muskler i det hun forsøker å løfte storebroren sin! 


Veldig konsentrerte barn mens de følger med på Nemo!


Middagen ble inntatt på maccern, og kinderegg og popcorn hjemme hos oss i anledning lørdag, mens de så på Oppdrag Nemo. Det var noen meget slitsomme, fornøyde barn som la seg rimelig tidlig i kveld. 

Nå har jeg i alle fall fått merket en god del av klærne til barna, så denne kvelden skal jeg bruke på å slappe godt av! Ha en fantastisk kveld ♥

Jeg smisket meg unna en bot!

Med skolestart i sikte, tok vi turen på bokhandelen for å kjøpe pennal til husets kommende skolegutt. Vi dro innom flere forskjellige butikker, og fant fram et han ville ha, og som ikke koster halve månedslønnen, spesielt siden jeg faktisk ikke fikk lønn denne mnd (blogg.no sine regler..)

Med et uplanlagt bleieskift på kjøpesenteret, hadde det plutselig gått litt lengre tid enn hva jeg hadde sett for meg. Og når vi kommer tilbake til bilen vår, står en mann og tar bilde av bilen min. Den endelige prisen på pennalet var i stedet for en hundrelapp, gått opp til en tusenlapp! 

Heldigvis for meg er jeg svært sjarmerende, så jeg klarte å smiske meg fra den parkeringsboten. Så dagen fikk en lykkelig slutt likevel, i stedet for å ende med en en sur parkeringsbot, og Nathaniel var strålende fornøyd med ny drikkeflaske, litt nye klær og ikke minst, nytt skolepennal!


 Se så fornøyd! Vi bestemte oss for å bruke litt tid på å øve bokstaver i dag. Så etter bittelillefrøken var lagt for kvelden, hadde vi en times tid der han fikk øve i "skoleboka" si som han fikk på besøksdagen til skolen sin tidligere i sommer. Dette er en gutt som gleder seg ekstremt mye til skolestart, og som er så utrolig flink og ivrig etter å lære!

Tidligere i  dag var vi å besøkte Fetsund Lenser og museumet der, som er veldig populært for mine søte små, i tillegg til at vi fikk oss en fin trilletur langs Glomma mens lillefrøken sov luren sin på vei dit. Det ble både lekt innendørs og utendørs, og vafler ble det selvfølgelig også!På kvelden tok vi fram barbermaskinen, og så ble det jammen ny kjekkas/partysvenskesveis på han også♥ Jeg må si at jeg er blitt god på det der etter en del ganger med prøving og feiling med litt forskjellige resultater. Sånn er det å være guttemamma, da må man lære seg sånt, og en hel del andre ting!

Ha en strålende kveld ♥

 

 

Du vet du er mamma når..

Barna legger seg, barnetv står på. Du nærmest slenger deg ned i sofaen, klar for å omfavne noen timer med total og ekstremt fortjent stillhet. Og før du vet ordet av det, sitter du faktisk å følger med på Doctor McStuffins med den største entusiasme. Noen som kjenner seg igjen? Haha!.

Vi har hatt nok en fantastisk dag både på land og i vann i det strålende været vi er så heldige å ha. Barna har fått badet godt fra seg, og koste seg med sandslottbygging i vannkanten mens mor desperat prøvde å slikke litt sol i samme slengen.


 

Grillede maiskolber er det helt store om dagen! Fine, vakre barna mine ♥

 

Etter noen timer i vannet pakket vi sakene, dro hjem og,fikk koselig besøk av Cathrine og Emilio, Nathaniel og Emmas kompis, som vi ikke har sett på en stund. Utrolig koselig ettermiddag og kveld med hjemmelaget pizza til middag, sikker slager blant barna! 

Fine musetatten (som Sienna sier) som koser seg UTE! For et grusomt mennekse jeg er. Vår lille musetatt elsker å være ute og vi elsker vår lille musetatt! 

Ha en strålende kveld videre alle ♥

Snart er alt over

I dag gikk det litt opp for meg at det er ikke lenge til dette er over. Helt ærlig, skulle jeg ønske dette kunne vare en liten evighet. Solskinn, varm vind i håret, strandkjoler,og finkornede sandstrender. Snart er det høst jo! I dag gikk vi oss en tur langs Glomma, i Fetsund. Planen var å stikke innom Fetsund Lenser, men museet er visst stengt på mandager. På tilbakeveien gikk vi innom butikken, og Nath ville kjøpe seg is for sine egne penger.

Vi gikk ned til stranden slik at barna kunne nyte isen sin der i det deilige været, der vi kom i snakk med en pappa med sin sønn, som sto å fisket. Det viste seg etterhvert at denne gutten og Nath starter i samme klasse i august. Guttene ble ordentlig gode venner der på stranden, lekte og koste seg med fisking, bading og gjørmekrig i et par timer før vi satte snuten hjem for middagslaging, Nath lykkelig og munter fordi han hadde blitt ordentlig kompis med en av sine kommende klassekamerater, og også SIenna som hadde fått badet og gjørmet godt i fra seg. Så utrolig herlig, for en fin dag! 

Ble ikke noe oppdatering her i går, var rett og slett helt kjørt på kvelden. Vi hadde en herlig dag med Malin (link til bloggen hennes) og hennes søte lille Tara på et koselig lite badevann på Årnes. Grilling, bading og is, det som hører sommeren med! Vi har hatt en utrolig fin sommerferie så langt, og ser fram til mange fine dager før hverdagen inntreffer igjen. Først ut er Nath, som starter på SFO i neste uke. Og så det innkjøring med jentenes barnehage i midten av august, før Nath sin aller første skoledag 17 aug!  

 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits