Jeg tok abort

Jeg visste det allerede da jeg satt å stirret på gravidtitetstesten. Selv om jeg det strider sterkt mot min etiske moral, så visste jeg det. Jeg visste det så veldig godt. Og jeg visste at ingen kunne vite om det, forutenom mine aller nærmeste venninner. Det var så utrolig klart for meg, samtidig som det gjorde utrolig vondt å tenke på det der jeg lå på badegulvet og innså realiteten. Jeg var gravid, og jeg måtte ta abort.

Jeg fikk raskt time på Ahus. 8 uker på vei sa de. 

"Vil du starte aborten i dag?" "Ja!" "Men, du innser vel at det betyr at du vil komme til å ha selve aborten på 17 mai?" 

17 mai ble det. Etter ultralyden på sykehuset fikk jeg gå inn på samtale til jordmor. Hun spurte meg om jeg hadde tenkt godt gjennom valget mitt. Jeg fortalte henne at jeg aldri hadde sett det som en mulighet å beholde dette barnet, rett og slett fordi jeg er alene og jeg innser at jeg ikke har kapasitet til å være alenemor for enda en til. Kirurgisk abort eller medisinsk? Vil du helst ha Pest eller kolera? Datoen var 15 mai, og jeg fikk valget mellom medisinsk abort umiddelbart, eller kirurgisk abort, som var det jeg ønsket, med en ny time en annen dag. Da var valget mitt rimelig enkelt. Jeg klarte ikke være meg selv, full av hormoner, kastet opp jevnlig og generelt utrolig dårlig form. Jeg ønsket dette over så fort det lot seg gjøre. Du ønsker virkelig ikke å gå rundt å være gravid når du vet, du vet at du skal drepe ditt eget barn snart. Det vil du bare ikke.

 

To piller fikk jeg. De måtte tas på sykehuset. Hvorfor vet jeg ikke. Disse to pillene stanser utviklingen av fosteret, sagt på en pen måte. I realiteten dreper det fosteret. Brutalt, men sant. Før jeg fikk pillene, fikk jeg beskjed om at dette innebærer at jeg kommer til å ha selve aborten på 17 mai. En dag hvor man roper Hipp hurra og er glad!

Med meg fikk jeg fire cytotec. Disse skulle tas nøyaktig kl 08:00 17 mai, to dager etter de pillene du får på sykehuset. En tid da jeg vanligvis står å steller barna mine klar for Norges nasjonaldag. Kler på de bunad, fletter håret deres, ordner de klar for en fin dag! Men dette var ingen fin dag.Det var en helt forferdelig dag. I samråd med jordmor fikk jeg lov til å ta pillene midt på natta. Jeg skulle stå opp kl 03:00 for å ta pillene i stedet, for å få unna starten av aborten før barna sto opp.  

16 mai kom. Klokka var 23 på kvelden. Jeg var utrolig usikker, men bestemt. Det måtte gjøres nå. Jeg ønsket virkelig ikke for alt i verden å spolere 17 mai for barna mine. Fire stk cytotec satt jeg inn. Pluss en Paralgin Major jeg fikk med meg, for smertene jeg snart skulle gjennom.  Og hadde jeg visst hva jeg snart skulle gjennom, vet jeg faktisk ikke om jeg hadde turt det. Jeg lå i ro i en time, slik jeg hadde fått beskjed om Gikk på badet for å hoppe litt, kanskje det kunne hjelpe kroppen? Jeg lå ytterligere to timer I senga, ingenting. 

Så... plutselig slo det ned som lyn fra klar himmel. Regelmessige, syke smerter som kom i tak. Nøyaktig som rier. Jeg var helt alene, og jeg klarte ikke røre på meg. Det var akkurat dette som var grunnen til at jeg ikke ønsket en medisinsk abort. Jeg var aå redd, hadde enorme smerter, og visste at om noen få timer skulle barna mine stå opp. Som om alt var helt normalt. Slik lå jeg hele natten og vrei meg i smerter. I 6 tiden på morgenen startet aborten. Store klumper begynte å komme ut. Ikke for å være ekkel med dere, men en medisinsk abort medfører faktisk at du med dine egne øyne er vitne til at ditt eget foster kommer ut. 

Faktisk husker jeg svært lite fra denne dagen, årets 17 mai. Jeg husker bare at jeg var i store smerter, samtidig som jeg måtte ta meg av barna. To av de i alle fall. Den siste var hos pappaen sin. "På med penstasen, smil pent til kameraet" Når du har barn, spiller det ikke noen rolle hva du går gjennom. Du kan rett og slett ikke tenke på deg selv. Som sykehuset sier det selv; Selve abortdagen er en typisk sofa-doen-sengen dag. Jeg?  Jeg gikk i barnetog og ropte hipp hipp hurra mens jeg hadde rier og aborterte. Jeg kan med handa på hjertet si at det er den aller verste og mest slitsomme dagen i hele mitt liv så langt. 

Hva sender man egentlig med et barn i barnehagen?

Som førstegangsforelder, er det ikke alltid like lett å skulle vite hva man skal sende med den lille når poden vokser til og det er klart for barnehagestart. Klærne skal nemlig både tåle lek høyt og lavt, og holde barnet tørt og varmt i all slags vær. Ja, det er relativt lett å gå seg vill i jungelen av barneklær som alle lover akkurat det samme. Men det er ikke dermed sagt at alle faktisk holder like godt. 

Annonse

Mine barn er, som mange andre barn, svært aktive, og det blir lett hull i tøyet, også yttertøy. Derfor er jeg opptatt av at klær som kjøpes inn holder mer en noen uker. Vi har nylig blitt kjent med merket Tiny Trolls of Norway, og ikke bare er tøyet dekorert med søte og morsomme trollmotiver som gjør de attraktive for barn, det er også laget av solid materiale som er godt tilpasset en aktiv barnehage og skolehverdag.  Tiny trolls of Norway har faktisk, som eneste jeg vet om, egne barnehagepakker hvor man enkelt kan gå inn og bestille absolutt alt man trenger til både barnehage, men også skolestart, i ett enkelt grep. Veldig praktisk om man er litt usikker på hva barnet faktisk trenger. Barnehagepakker kan bestilles HER!             

I dag har de på seg disse deilige joggedressene. På en litt kald tidlig morgen som denne, er det superpraktisk, Joggedressene er belagt med verdens mykeste for på innsiden, og det gjør at barna, selv på en litt kaldere dag, slipper å ta på seg jakke når vi bare skal ut og inn på f.eks skole og barnehage nå på høsten. Alt som gjør hverdagen enklere er gull! Og... se så fine de er! Jeg elsker å matche Emma og Sienna, det husker jeg moren min gjorde med meg og min søster. Så utrolig herlig! Komfortable barn er lykkelige barn! 

Rosa joggedress HER / Grå joggedress HER  | Rosa lue HER / Blå lue HER

Å ha komfortable klær som innbyr til aktivitet når barnet skal i barnehage, er utrolig viktig. Men det er minst like viktig med godt yttertøy som holder unna vann,sur vind og kulde. Barn som blir våte og kalde kan fort ende opp med å ha en dårlig dag, så her gjelder det å gjøre litt research før man går til innkjøp av slikt tøy. 

Regntøy av god kvalitet er derfor et must til barnehage og skolestart. Jeg forelsket meg helt i det nye regntøyet vårt, samtidig som det har et lekent og fargerikt design. Regntøyet er praktisk laget med mykt for inni, og 100% PU materiale på utsiden som holder vannet unna. Regntøyet har også en vannsøyle på 10 000 mm. Veldig fint, og veldig praktisk! 

Minstetuppelulla koser seg når hun får grise og smake på sand. Jeg er nemlig av den oppfatning av at man ikke hele tiden kan være der og forebygge. Vi alle har vel spist noen kilo sand i vår barndom? Neida. Men jeg er oppriktig opptatt av at de må få prøve ut, og utforske verdenen litt på egenhand. Det innebærer for eksempel å finne ut av om sand smaker kjempegodt eller ei. 

Rosa regndress heldress HER / Rosa regnsett HER / Blått regnsett HER

 

Jeg gleder meg virkelig til å prøve ut flere produkter fra Tiny Trolls of Norway, hvor fint design, komfort og kvalitet går hand i hand. Og.. jeg har faktisk vært så heldig å få dele ut en helt eksklusiv kode til mine følgere og lesere! Dere får nemlig hele -20% på alle fine nyheter hos Tiny Trolls of Norway (rabattkoden gjelder ikke allerede rabatterte produkter) Ved bruk av rabattkode "VIPHEITMANN" trekkes de -20% rett fra handlekurven din.

 

Nå skal jeg til frisøren, hvor jeg skal få utført keratinbehandling på håret mitt! Jeg har gjort dette tidligere,og det kan varmt anbefales for alle som sliter med slitt, krøllete eller frizzy hår. Følg meg på snap (@rannveigheit) for update! Blogges ♥

 

Hvem er pappaen?

Jeg kan herved bekrefte at absolutt alle påstander i kommentarfeltet i mitt forrige innlegg stemmer. Herregud for et drama enkelte mennesker er i stand til å lage. Jeg la ut et bilde av Siennas navnelapp i barnehagen på Instagram, og plutselig blir det full storm og en haug med tullete spekulasjoner og konspirasjonsteorier som ikke har rot i virkeligheten. Nei, Sienna og min venninne Malins datter, som er blitt nevnt,deler IKKE pappa, selv om de heter det samme. Og nei, vi henger dermed ikke sammen av den grunn, vi henger sammen fordi vi er venner. Ikke noe særlig mer enn det, egentlig.                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Med det sagt, håper jeg bare alle kan la dette ligge. Det er ikke noe mer å hente i det. Jeg kommer ikke til å oute noen på noen som helst slags måte, det er det ingen hensikt i. Ellers håper jeg dere alle har hatt en strålende dag, det har i alle fall vi! En koselig ettermiddag hvor vi blant annet har tegnet litt, laget handavtrykk til Sienna i gips (de to andre har fra før av) og selvfølgelig gjort dagens lekser med skolegutten. Han er så flink, og så engasjert i leksene sine!             Flinke skolegutten! God natt alle sammen ♥

Middagstips: Vegansk linsesuppe!

Med et hallveis plantebasert kosthold, er det mye å sette seg inn i. F.eks hvilke sunne, gode og varierte middager det er mulig å lage uten bruk av kjøtt eller animalske produkter. Middagene våre er nemlig alltid plantebasert, selv om barna også spiser leverpostei o.l til andre måltider. Jeg for min del, kunne aldri tenkt meg å spise kjøtt, og så finnes det utrolig mye spennende mat å lage, bare man tar et dypdykk inn i plantebasert kostholdsverdenen!

Faktisk har jeg bestilt vegansk matkasse, og vi får første kasse om litt under to uker. Herregud som jeg gleder meg, matkasse er virkelig hverdagsluksus! Jeg kommer til å blogge om det hver gang vi mottar en slik kasse, slik at dere kan være med på å få se forskellige spennende veganske oppskrifter som finnes. Det kommer til å bli spennende å ta dere med på en enklere hverdag, på vegansk vis. 

I går bestemte jeg meg for å prøve ut en ny oppskrift. Hjemmelaget vegansk linsesuppe! Barna var veldig skeptiske først, som de er til all ny mat i begynnelsen. Men som vi vet, barn trenger tilvenning til nye matretter. Og når de først hadde smakt, syntes de det var kjempegodt! Kan absolutt anbefales som middag, servert sammen med nanbrød.

OPPSKRIFT: 

1 løk
2 krm spisskummenfrø
2 krm korianderfrø
2 fedd hvitløk, finhakket
2 medium gulrøtter, kuttet smått
2 selleristenger, kuttet smått
1 l vann
2,5 dl røde linser 
1 krm chilipulver
1 toppet krm malt spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 laurbærblad
ca 3 ss vegan buljongpulver (smak deg fram)
ev. litt salt (smak deg fram til slutt)

(Jeg droppet grønnsaksbuljong, da jeg ikke hadde det i skapet, og det gikk helt fint) Det er mye kraft i grønnsakene i seg selv. Suppen kan fint stå å koke på laveste temperatur en god stund. Jeg lot suppen stå på mens jeg dro å hentet barna i barnehagen og SFO. Veldig praktisk og man sparer mye tid. 

Hva skal dere spise til middag i dag? Blogges

Da alle andre var ferdig...

Det slo meg virkelig i går. Vi var i en kjempekoselig navnefest for lille Mathias, og festmaten var servert for lengst. Barna hadde fått spist seg gode og mette, og enda litt til, mens min tallerken var tom. Ikke tom fordi jeg hadde spist, men tom fordi du rett og slett bare kan glemme å spise noe særlig når du tar med deg tre små barn på arrangementer. Det var først når folk begynte å gå fra bordene, at jeg spiste litt, før jeg måtte løpe etter mine søte små. Sånn er det nemlig omtrent alltid, og sånn får det bare være. Når jeg først spiser, så spiser jeg rimelig fort, haha. 

Jeg var lykkelig når jeg gjennomsvett satte meg ned med en cola zero og beskuet mine barn spise i to sekunder, før først den ene tippet koppen sin med brus, rett før den andre gjorde det. Det var altså hele èn av tre som ikke sølte brus over hele seg. Oh happy day!

 

Altså en skikkelig bra kardioøkt (og med det mener jeg løping etter barn) i går, og vi hadde en fantastisk dag. Til anledningen hadde jeg laget en minneramme til lille Mathias (som forøvrig ble handlet inn til og laget i all hui og hast ettersom jeg faktisk glemte at denne navnefesten noen gang skulle finne sted...)  

 

 

Og selvfølgelig den fine minnerammen!

 Nå er det henting i barnehage og SFO, og så middag og deretter fotballtrening. Ha en fin dag følgere!

 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits