hits

Hvem skal forlate?

Vi trippet forventningsfulle inn i damegarderoben på Nes svømmehall i dag. Ja, selvfølgelig damegarderoben. Sønnen min er tross alt bare fem år. Fersk skolegutt ja, men tross alt født på tampen av året, desemberbarn. Så han er fortsatt bare fem.

 

Jeg tror virkelig ikke mine egne ører da en dame på gebrokkent enkelskspråkelig vis ber han om å forlate damegarderoben. Ikke en ansatt i svømmehallen, men en annen badegjest. En voksen dame. Jeg tror ikke mine egne ører, så jeg ber henne gjenta seg selv, og hun gjentar

"I think he's too old to be in the ladies wardrobe, he should be in the mens wardrobe" ...

Men.... vent litt... jeg klarer ikke helt å forstå. Jeg presiserer for henne at han er fem år,opptil flere ganger, i tilfelle hun faktisk ikke forstår det faktum at sønnen min på fem år ikke kunne brydd seg mindre om hennes nakne kropp. Men hun insisterer på en svært bastant måte at han må forlate garderoben, og at hun som kvinne føler seg ukomfortabel med at han skal se henne naken. 

Akkurat i dette sekundet tenner jeg på alle pluggene som finnes I denne kroppen, og det finnes en god del, det kan jeg love dere alle sammen. Jeg bli ufattelig, ubegripelig og voldsomt provosert. Jeg er tross alt fra nordnorge, jeg går sjeldent rundt grøten uansett hva det gjelder. Og i situasjoner som akkurat denne, dukker nordlendingen i meg fram for fullt. Jeg fortalte henne nøyaktig hvor skapet skal stå,eller garderoben, as we speak, og at om det er tilfelle at hun som voksen kvinne føler seg støtt av en fem år gammel gutt tar følge med sin mor i damegarderoben, er dette absolutt ikke riktig plass for henne å være. Da er det HUN som må forlate! Det er HUN som har et problem. Det finnes jo overhodet kke tvil - det er ikke femåringen min med guttetiss som er problemet. 

For meg blir dette som å seksualisere barn. Det blir en debatt om likestilling. La oss snu om på korta. Jeg tviler sterkt på at dette hadde blitt et tema i mannegarderoben, hvor pappan har med sin fem år gamle jente. Vi er svært åpne her hjemme, og mine barn seg meg naken støtt og stadig både i garderoben i svømmehallen, av og til hjemme i dusjen og mens jeg tisser, da jeg av åpenbare grunner har døren åpen (så ikke huset brenner ned de fem sekundene jeg er borte) 

Jeg føler meg på ingen måte støtt av min sønn på fem år, eller av andre femåringer i svømmehallen for den saks skyld. Han er FEM! Vi er der at vi kan konstatere at noen har jentetiss, og noen har guttetiss. Det er liksom ikke noe mer enn det. Hvorfor skal vi gjøre det til et problem? For ja, det blir et problem om min fem år gamle gutt skal forlate damegarderoben i svømmehallen.

Det er ikke sånn at han stirrer på puppene til de godt voksne damene i garderoben. Nei, nei nei!. Jeg vet ikke om det er en annen mentalitet i hvor-enn-slags-land denne dama kommer fra, men her i Norge, så vidt jeg vet, seksualiserer vi ikke femåringer!  Det kom et aldri så lite "you idiot" fra meg, kanskje ikke helt passende og ei heller særlig voksent, men like fullt så til de grader på sin plass.

 

La meg bare få konstatere at denne dama trua meg å melde meg til resepsjonen om jeg ikke forlot garderoben, og jeg sa at det burde hun absolutt gjøre, gjør det! Hvilket hun også gjorde. Det hele endte med at jeg fikk en stor unnskyldning fra personellet, og at de var hundre prosent enige med meg, alle sammen. Men når denne situasjonen, at et uskyldig lite barn blir et problem for en voksen kvinne. Et uskyldig, lite barn blir seksualisert så til de grader av en voksen kvinne. Hvem burde egentlig forlate? 

15% på alle kolleksjoner hos DW!

God lørdagsmorgen i stua alle sammen ♥ Her har vi akkurat spist frokost, rundstykker, til barnas store glede. Jeg må ærlig innrømme at etter at størstemann ble skolegutt i August, setter jeg ekstra stor pris på lørdager og søndager. Disse dagene har en helt egen ro over seg. Ingen skal ut av døra før fuglene synger, ingen må huske å ha med seg både det ene og det andre i full fart, og ingen stress. Bare rolige frokoster, og tid til fine samtaler i fred og ro. Rett og slett en liten avvikling av de endeløse hverdagsrutinene. 

Annonse

I dag går turen til badeland med ei venninne, hennes barn, og to av tre mine søte små, den siste er hos pappaen sin. Men, først skal jeg vise dere de lekre klokkene fra Daniel Wellingtons rykende ferske nye kolleksjon, Classic Petite Ashfield. Det er virkelig viktig å unne seg selv, eller noen du er glad i, litt luksus i hverdagen. Og dette er luksus på budsjett, i tillegg til at dere får en rabattkode av meg litt lengre ned i innlegget, som gir dere ytterligere 15% rabatt ved bruk av rabattkoden min!

Jeg er så utrolig glad i klokkene fra DW - Alle kommer i et tidløst og elegant design, som passer ethvert antrekk/outfit man måtte ønske. De er virkelig min klokkefavoritt nr.1, og jeg har alltid en klokke til hver eneste anledning ettersom jeg har klokker fra alle deres kolleksjoner. Elsker, elsker de! 

Classic Petite Ashfield har et nett klokkehus, og kommer med en enkel, men luksuriøs reim i mesh, samt at klokkehuset kommer i to farger - sølv og gull.  Man kan selvsagt med et enkelt grep bytte klokkereim når som helst! Klokkereimer får man kjøpt i underkategorien "Stropper" i nettbutikken. 

Jeg elsker å matche klokken med det nydelige classic cuff, som du også finner i nettbutikken. Jeg elsker de hver for seg, eller sammen. Begge delene er like fint! 

Når jeg skriver om Daniel Wellington, er mange skeptiske og mener det koster penger med shipping. Men jeg kan altså forsikre dere om at dette ikke stemmer. Det er nemlig gratis shipping i hele verden ved kjøp av disse nydelige klokkene og alt annet hos DW. 

Jeg er også så heldig å få dele ut en rabattkode til dere, som gir dere 15% rabatt på HELE nettbutikken til Daniel Wellington, alle kolleksjoner, og rabattkoden fungerer hele verden over. 

Bruk rabattkode "RANNVEIG" ved utsjekk så vil dine 15% bli trekt av i kassen!

Gå til www.DanielWellington.no for mer info, samt for å se alle de nydelige kolleksjonene de har! Noe for enhver smak, og kolleksjoner både til kvinner og menn. Ha en strålende dag alle sammen ♥

Jeg blir blind

...snart om jeg ikke skaffer meg briller. Det føles i alle fall sånn, haha! Jeg er livredd for å ikke kunne se barna mine en vakker dag. Allerede i 2014, i forbindelse med teorien og oppkjøring til førerkortet, strøk jeg på synstesten på selve trafikkstasjonen,med å lese bokstaver et stykke unna. Og måtte gjennom en påfølgende synstest hos optiker før oppkjøring. Denne viste at jeg hadde skeive hornhinner, og absolutt burde ha briller.

I og med at jeg ikke syntes briller var noe kult, og ikke så på linser som et alternativ, valgte jeg å bare la det være. I det siste merker jeg likevel at jeg ser dårligere og dårligere, og det kan noen ganger by på ubehagelige utfordringer og kleine situasjoner. Tro meg!  For å ta et veldig godt eksempel på det. Da Nath spilte fotballcup forrige helg, pekte jeg på en annen mann og sa til Nathaniel at der var treneren hans. Jeg sto 10 m unna, men pekte altså på feil mann. Jeg så rett og slett ikke forskjell, haha. 

 

Jeg har nå derfor bestemt meg for å ta tak i dette nå umiddelbart, litt brilleangst til tross. Jeg skal om nødvendig ta en ny synsundersøkelse for å få en pekepinn på hva mine skeive hornhinner trenger. Det kan jo bli interessant, jeg kommer i alle fall til å se heeeeeelt annerledes ut! 

 

Vegansk middagstips - Søtpotet og Linsesuppe

Da er vi godt i gang med matkassen vår fra Den Grønne Kassa, og tenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere, som jeg personlig likte utrolig godt! Det som kommer i kassa er ofte hallveis ferdiglaget når du får det (ikke halvfabrikata, men altså ferdig laget blandinger av forskjellige krydder f.eks) 

Så, jeg deler en liknende oppskrift med dere av linse-søtpotet suppe, som veldig mange spurte etter! Den er utroooolig god, og så mange digge grønnsaker og urter. Skikkelig vitaminbombe! 

(Til ca. 4 porsjoner)

6 store økologiske gulrøtter, i biter

1 stor eller 2 små søtpoteter, skrelt og skåret i biter

1 økologisk selleristang, hakket

1/2 gul løk, hakket

2-3 hvitløksfedd, finhakket

Fersk ingefær, ca. 1 tommelstørrelse, skrelt og finrevet

1/2 rød chili, renset og finhakket

3 toppede ss kokoskrem (den kremete kokosmassen som skiller seg fra kokosvannet i boksen når du setter den kaldt)

Saften av 1/4 sitron

1-2 ts gluten- og gjærfri buljong

Ca. 1 ts spisskummin

Ca. 1 ts malt koriander

Ca. 2 ts gurkemeie

2 dl økologiske røde linser

Slik gjør du:

  • Fres løk og selleri i en tykkbunnet kjele til det blir mykt. Tilsett hvitløk og surr i et par minutter til.
  • Ha i gulrot og søtpotet, krydder, buljong og chili og hell på vann til det rekker ca. 5 cm over grønnsakene. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er lett gjennomkokt, ca. 8-10 min.
  • Kok linser for seg i en egen kjele etter anvisningen på pakken.
  • Tilsett ingefær og kjør suppa med stavmikser til den er helt jevn. Ha evt. i litt mer vann hvis den blir for tykk.
  • Tilsett kokoskrem, sitronsaft og de kokte linsene, og smak til med himalayasalt og grovkvernet pepper.
  • Pynt med fersk koriander, solsikkekjerner eller gresskarkjerner!

Mmmmmmmmmmm!

XPLORA - Gjør hverdagen enklere!

Annnonse

Hei dere I dag skal jeg endelig fortelle dere litt om disse fantastiske klokkene barna fikk forrige fredag. Vi har allerede rukket å bruke de i snart en uke nå, og jeg er fortsatt temmelig nyforelsket i denne klokka, som gjør livet så mye enklere - og hverdagen til en lek for de små(og store)! 

Det startet forrige fredag, en helt vanlig fredags ettermiddag. Jeg hadde på forhånd gitt beskjed til barna om at de kom til å få en skikkelig fin overraskelse etter barnehage og skoletid. Da vi kom hjem, lå de på bordet. To stykker, pent innpakket, med navnelapper på. Jeg er veldig glad i å skrive lapper! Jubelen var STOR da de åpnet pakkene og fant ut hva som lå inni - hver sin XPLORA! Nathaniel har ønsket seg denne lenge, så dette var en drøm som gikk i oppfyllelse for han.

Med touchscreen er denne smartklokken ekstremt brukervennlig for de små, i og med det bare er å sveipe i vei på den!

 

Her ringer Nath pappaen sin etter trening, for å stolt fortelle at han har vært på fotballtreningen. XPLORAen lar han få holde på litt mer selv, og gir han en mye større frihet til å holde kontakten med f.eks pappaen sin i Alta, også bare for å dele små, hverdagslige gleder som man ellers ikke ville brukt tid på å ringe noen for å fortelle. 

 

Oppsett av klokken: 

Jeg hadde allerede satt opp klokkene da jeg ga de til barna. Simkortet er allerede satt inn da man mottar klokken, så oppsett går veldig raskt. Det man gjør er rett og slett å laste ned XPLORA appen, som kan lastes ned i App store for IOS, og Play Butikk for Android. Etter å ha lastet ned appen, skal du først verifisere ditt eget telefonnummer til appen, og deretter verifisere klokken og koble den opp mot din telefon og appen. Jeg innser at det høres litt komplisert ut, men dette gjorde jeg på fem minutter. Og jeg er ikke spesielt begavet med tekniske ferdigheter, for å si det slik

 

 

Hvordan bruke XPLORA?

Når du har fått klokken/klokkene verifisert, begynner den virkelige moroa! Det er nemlig slik at du styrer alt som har med klokken å gjøre, fra din egen telefon, på appen du nettopp lastet ned. Om du har flere barn med hver sin klokke, har hvert barn hver sin profil inne på appen, og disse profilene bytter man mellom med et enkelt tastetrykk. 

 

Det som også er så fantastisk med denne klokken, er at du til enhver tid kan se hvor barnet ditt befinner seg. Du kan sette opp egne trygge soner for barna, og velge selv hvor stor radius disse sonene skal ha, samt hvor disse geografiske sonene skal være. Om barnet beveger seg utenfor sonene, får du med en gang varsel på smarttelefonen din. Dette er rett og slett en klokke som både forebygger, og forenkler, alle mulige situasjoner som kan oppstå med aktive barn som er på besøk, ute å leker i nabolaget, eller på eventuelle fritidsaktiviteter.

 

Som jeg nevnte, så styrer du som foresatt alt på klokken via appen din. Det innebærer også kontakter, avtaler, trygge soner, og andre innstillinger. Du kan lagre opptil 12 kontakter på barnets XPLORA, og barnet kan kun ringe de kontakter du har satt opp. Klokken kommer også med innstilling slik at det også kun er de kontakter du har lagret, som kan ringe barnets telefonnummer. Denne innstillingen er også mulig å slå av om man ønsker det. 

 

I kontakter-innstillingene kan man også legge til bilder for kontaktene - slik at barnet kan vite hvem det skal ringe til om det ikke har lært seg å lese enda. Avtalefunksjonen er også genial. Jeg har lagt inn på barnas kalender at klokken skal ringe kl 07:00 alle hverdager. Klokken fungerer ikke bare som en telefon, eller en GPS, men faktisk også som en ringeklokke om man ønsker det.

 

Omtrent hele fredagen gikk som dere kanskje kan forestille dere - til utforsking av denne geniale klokken. Og dere skulle sett anropslisten min. Den besto stort sett i anrop fra Emma og Nathaniel. 

Etter å ha brukt klokken noen dager, går det faktisk opp for meg at barna får en unik mulighet til å holde kontakt med øvrig familie. Via å ha sin egen smartklokke som de kan ringe med, får du ha din egen telefon i fred mens du slipper å tenke på at noe skal bli knust, noe man jo gjerne er redd for om man låner ut telefonen til barnet. XPLORA kommer med fri bruk i både Norge og utlandet, slik at jeg ikke betaler noe ekstra for all tulleringingen nå i starten. Haha! I og med at det er fri bruk også i utlandet, så passer denne klokken perfekt på ferie, som en ekstra sikkerhet, i disse usikre tider. 

Jeg tipper det er flere som ønsker seg en slik til sitt barn? Jeg har faktisk vært så heldig at jeg skal få gi bort en gratis XPLORA til en av mine følgere. Hurra! Det dere trenger å gjøre for å delta er: 

  1. Gå inn på XPLORA.no 
  2. Finn ut hvilke tre fargekombinasjoner XPLORA kommer i
  3. Skriv svaret i kommentarfeltet her, sammen med relevant kontaktinfo slik at du kan kontaktes dersom du skulle være så heldig å vinne denne geniale, fantastiske klokken til ditt barn! 

PS! Vinner trekkes neste tirsdag! Del gjerne innlegget med venner, familie og bekjente! 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?