Enkle, veganske middager rett på døren!

Dagen i dag har gått rimelig radig. Tatt en del bilder, og jobbet mye bak bloggen. Ettermiddagen gikk til middag og handballtreningen til Nath, og på kvelden kom min gode venninne Annekari og passet barna,slik at jeg kunne dra på Siennas foreldremøte i barnehagen. Jeg setter så uendelig stor pris på at jeg har så gode venner og mennesker generelt rundt meg.  Og når jeg kom hjem - ikke bare hadde hun dusjet og lagt barna, men tilogmed laget matpakker til de til imorgen! Absolutt ingenting av hva man forventer av barnevakten, men som er så fint gjort at jeg nesten vil gråte altså!

Annonse

Med hektiske ettermiddager og treninger på rad og rekke, er det praktisk å ha enkle, raske men likevel sunne veganske middager å forholde seg til. Som jeg såvidt nevnte for dere, så har vi nå endelig fått prøvd ut vegansk matkasse fra Den Grønne Kassa! Og første middag ut i rekken ble vegansk Biff Stroganoff, som absolutt ikke skuffet!

Kassen bugner av friske, gode grønnsaker!

Men det langt i fra bare grønnsaker som følger med i denne kassen. Det er både linser, frø og krydderblandinger, ferdigstilte sausblandinger, og kjøtterstattere. Et supert alternativ for alle veganere, vegetarianere eller for de som ønsker et mindre kjøttholding kosthold der ute!

Kassen er designet for å gi deg som veganer (eller hobbyveganer) et fullverdig middagstilbud med spennende, gode og hjemmelagde middagsretter som gir deg alle de næringstoffer du trenger når du avstår fra kjøtt og animalske produkter. Helt supert for å forsikre seg om at du får i deg alt fra jern til kalsium som er grunnleggende, essensielle stoffer for at kroppen vår skal fungere normalt. Når man ikke spiser kjøtt eller animalske produkter, er det spesielt viktig å sørge for å få i seg disse fra annet hold, fra blant annet soya, nøtter, bønner, linser og mørkegrønne grønnsaker.

Det følger selvfølgelig med oppskrifter til denne fantastiske matkassen, som så langt er den eneste veganske matkassen her til lands!  Oppskriftene er enkle å følge, og de fleste rettene tar rundt 20 minutter å lage. Med matkassen lager du altså et fullverdig, vegansk måltid på null komma niks. Jeg, for min del, setter stor pris på at vi som familie kan bruke ettermiddagene på andre, morsomme aktiviteter og dermed få litt mer tid ettersom middagene tar kortere tid. Helt supert! 

Matkassen leveres rett på døren din hver fjortende dag, og man kan velge mellom tre og femdagersmeny.  Selv om matkassen ikke inneholder nok til disse fjorten dagene, må jeg si at jeg blir utrolig inspirert til å lage mer og nye veganske oppskrifter på egenhand. Jeg gleder meg så mye til vi skal lage rett nr.2 imorgen som jeg også skal vise dere!

Vegansk biff Stroganoff! Smaker akkurat det samme som vanlig biff Stroganoff, bare at kjøtt er erstattet med kjøtterstattere, som etter mitt synspunkt smaker så utrolig mye bedre enn kjøtt. Minstefrøken var svært fornøyd med denne, og som sagt, vi gleder oss utrolig mye til å prøve ut dette videre framover. Faktisk, om man ønsker mer av en ingrediens, så kan man også legge dette til sin neste levering. Jeg elsker konseptet med å få vegansk mat levert på døren med ferdige, raske, sunne og spennende oppskrifter, og gir oss som familie mer tid i hverdagen. Tid som vi ville brukt på butikken, kan vi bruke på å kose oss sammen i stedet. Livet er hektisk nok fra før av, og det gjelder bare å bruke tiden sammen godt ♥

For å lese mer om dette, bli inspirert, eller bestille Den Grønne Kassa, kan dere trykke HER!

Nå skal jeg gjøre noen få småting her, og så er det natta. Imorgen er det fredag, og dagen starter med foreldresamtale på skolen til Nath. Gleder meg til å høre litt mer om hvordan det går! Og... *trommevirvel*... Emma kommer hjem! Ikke nok med det, de skal få seg en aldri så liten overraskelse/gave etter skole og barnehage. Dette skal jeg filme, og vise dere. Det kommer til å bli så bra. God natt alle sammen♥

Vinn nytt sett med klassiske vipper!

Hei igjen! Egentlig bare innom for å dele med dere at jeg har en giveaway gående på min Instagram, hvor jeg skal gi ut et gratis sett med klassiske vipper til en verdi av 1250 kr! Selvfølgelig hos Beautyalle, som jeg selv går til.

Fikk såvidt nevnt det i går da jeg var å fikk meg nye vipper. Er som alltid veldig fornøyd, og slipper ikke lengre å se ut som jeg ikke har vipper i det heletatt. For det er merkelig det der, når du først har startet, så klarer du ikke slutte. Jeg har holdt på i over fire år, og er totalt avhengig!

Før påsetting av vipper - jeg bruker lengde 15' med ekstra bøy , og noe kortere i kantene. 

Etter påsetting av klassiske vipper!

Meld dere på min giveaway HER! (ikke i kommentarfeltet på bloggen) 

 

Hjemmelagde, crunchy muslibarer

Hei alle sammen. Planen var egentlig å skrive et innlegg i går kveld, men slik gikk det ikke. Det ble ganske sent før vi var hjemme, da Nathaniel var på besøk hos en klassekompis i går ettermiddag og vi ble værende en stund da vi kom for å hente han. Alltid hyggelig å bli kjent med foreldrene til klassekameratene til Nath, som han skal tilbringe de neste syv årene sammen med. I dag skal han på besøk til en annen klassekompis, så denne uka kan vi vel i alle fall trygt konstatere at han har fått sin sosiale dose og vel så det.

I går kveld lagde jeg hjemmelagde energibarer. Kjempesmart, og økonomisk også. Det er genialt til f.eks turdager, hvor barna gjerne skal ha med seg noe ekstra godt I sekken. Tross at ingen har turdag i dag  - de fikk likevel med seg en hver.til barnehagen og skolen, pent pakket inn. 

For Nathaniel, som er i full gang med å lære seg å lese, er det kjempekoselig med en liten lapp i matpakken. Sienna er ikke helt der, men det kommer seg nok raskere enn man aner, da hun til daglig er vitne til bokstavøving, lekser og alt Nathaniel lærer seg. 

Det blir ca 20 stk av en oppskrift, og det er forholdsvis raskt og enkelt å gjøre dette. Veldig praktisk når man har en hel del andre gjøremål på agenden i tillegg!

Oppskrift: 

Sett ovnen på 200*

1/2 dl solsikkefrø

1/2 dl valnøtter

1 dl rosiner

1/2 dl brunt sukker

5 dl müslicrunch

1 dl havregryn

1 sammenpisket egg/eggerstatter

150 g smeltet smør

2 ss sirup

150 g hakket sjokolade

Finhakk sjokoladen og grovhakk valnøttene. Bland alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra sjokolade, smør, brunt sukker og sirup. Smelt smøret, og hell i brunt sukker og sirupen. Bland godt, og hell over ingrendiensene i bollen. Bland godt en gang til. Til slutt heller du hele "deigen" over i to store, avlange brødformer. 

Stek energibarene i 20 minutter. Deretter tar du de ut, og heller over den finhakkede sjokoladen som vil smelte over energibarene. Smør sjokoladen utover i et jevnt lag. La det kjøle over natten evt. til sjokoladen har stivnet. Deretter deler du opp energibarene med en kniv. Det skal bli ca 20 stk.

Kjempegodt, og med nøtter, havregryn og solsikkekjerner er det jo også god næring for aktive barn i disse, minus sjokoladen. Og det er selvsagt mulig å lage disse energibarene uten sjokolade også. 

Nå skal jeg rydde og vaske litt her i heimen. Mens andre har vaskefredag, har jeg vaskedag hver eneste dag. Og i dag skal vi faktisk lage vår første matrett fra Den Grønne Kassa (vegansk matkasse som vi har startet med) Gleder meg som et lite barn! Så mange deilige og sunne oppskrifter, hundre prosent fri for dyreplageri. 

Ha en strålende dag alle sammen ♥

Spennende frokost/lunsj/kvelds for barna

Kampen for at barna skal spise forholdsvis riktig, og sunt, er konstant. Hele tiden finner man snedige løsninger på ting, for jeg regner med de fleste er kjent med begrepet "skjulte grønnsaker"? Vel, i går prøvde jeg meg på "skjulte nøtter" Barna er nemlig ikke kjempebegeistret for det, men i og med at nøtter er en viktig næringskilde, så jeg mitt snitt til å hive oppi noen ekstremt finhakkede valnøtter da jeg lagde blåbærhavregrøt i går. Alt blir jo blått oppi der, så hvorfor ikke prøve seg.

Nå hører det med til historien at nøttene av storebror i huset ble oppdaget ca tre sekunder inn i grøtspisingen, men til min store overraskelse rynket han ikke på nesa engang, men fortsatte spisingen, etter han hadde utrykkt hvor ekstremt flink jeg er til å lage havregrøt. Tommel opp, altså!

Når jeg laget kveldsmat som er noe annet enn brødskiver, tenker jeg alltid på matpakkene samtidig. Så jeg lagde masse grøt, slik at de kunne ha med på skolen og barnehagen i dag. Veldig kjekt! 

Jeg lager aldri havregrøt med oppskrift, så jeg kan ikke fortelle dere hvor mye av hva jeg har hatt i grøten. Men av ingredienser er det lettkokte(små) havregryn, mye vann (ta heller for mye enn for lite) litt maple syrup som søtning, selvfølgelig blåbær, som dere ser. Jeg har brukt fryste blåbær her.  Finhakkede valnøtter.  

I går serverte vi grøten med eple og kiwibiter, men det velger man jo selv, ettersom hva man foretrekker! 

Nå skal jeg en tur til Oslo, jeg skal nemlig pynte litt på fasaden litt med nye vipper. Det er alt for lenge siden sist, så det skal bli utrolig deilig faktisk. Viktig å ikke la seg selv forfalle selv i en hektisk hverdag med små barn. 

Ha en fantastisk dag alle sammen 

Stille før stormen

Det går litt fort i svingene her for tiden, og mye jobb bak bloggen som ingen av dere kan se. Det er en del av det å holde denne bloggen vedlike, det. Og så er jeg litt sånn merkelig sammenskrudd, at jeg trenger tid til å tenke for å skrive gode blogginnlegg.

Og helt ærlig, nå for tiden føler jeg det er så mye at jeg knapt kan høre mine egne tanker.Vi er i en ganske ny livssituasjon, som innebærer ekstremt mye oppfølging for å maksimere læringen. Det kommer ikke gratis desverre! Jeg føler meg direkte uinspirert og lite kreativ, og det kommer jo tilsyne på bloggen som dere ser, haha! Det er mye som skjer her for tiden likevel, selv om det er litt stille fra disse kanter om dagen. Mange spennende samarbeid i vente. I morgen får vi faktisk vår første veganske matkasse på døren, noe som jeg gleder meg stort til å vise dere alle! Jeg gleder meg enormt til en enklere hverdag, og til å lage god, vegansk mat fra bunnen av på en enklere måte, og uten å måtte tenke på ingredienser. Hvor smart er vel ikke det? 

Dagene og ukene fyker unna her. I dag var det plutselig mandag igjen. Nathaniel skulle egentlig til tannlegen for sjekk før skolen, men tannlegen var syk så det ble det ikke noe av. Etter ukas første og helt klart kjappeste middag var det rett på fotballtrening. Denne gangen var vi heldigvis ekstremt heldige med været. Vanligvis betyr fotballtreningen èn og en halv times venting ute i regnet for meg og resten av flokken, minus Kattemus, som får være hjemme.  Han(hun) går det forrresten utrolig bra med, still going strong. Innser at jeg har postet uvanlig lite bilder av han/hun, men de av dere som følger meg på snap har hvertfall fått et lite glimt av Kattemusen vår ♥

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits