Bare 4 kg til jeg veier det samme som før jeg ble gravid ++ bilder fra før, under og etter svangerskapet

Orker ikke skrive noe langt innlegg om hva vi har gjort i dag osvi og med at jeg er helt utslitt etter en kjempelang dag hjemme... tar på å være syk selv, man vil helst bare ligge ned, men så må man ta vare på et sykt barn i tilegg. Det er ikke enkelt i det heletatt, Nathaniel har(forståelig nok, siden han har 40 i feber) vært utrolig irritabel og vanskelig i dag, stakkar lille gutten min. Nå ligger han endelig å sover og det er helt fantastisk å bare sitte i sofaen etter noen slitsomme timer. Før jeg ble mamma kunne det aldri falt meg inn å bare sitte i sofaen å se tomt på ett eller annet, men nå gjør jeg det ofte, haha.. rett og slett fordi jeg er så sliten. Jeg vil heller tilbringe en kveld forran tvn på sofaen, enn å dra ut å finne på noe. Usosialt jaaa ! Jeg vet.

Men over til oversriften før jeg skal avslutte dette innlegget...  Jeg har gått ned i vekt ! Sist gang jeg veide meg veide jeg 57 kilo, og det er under to uker siden. Tror jeg delvis kan takke NOKA dietten or det, men bare delvis... fordi jeg ikke er så veldig flink til å følge programmet, hehe.. har kommet en god del "vanlige" middager imellom de diettmiddagene for å si det sånn. Største grunnen til at jeg har gått ned i vekt tror jeg er fordi jeg, tro det eller ei, faktisk ikke eter snop. Du finner aldri sjokolade( som jeg tidligere var avhengig av) eller annet godis hjemme hos oss. Her går det i gulrøtter og spinat... hahaha, neida..hvertfall ikke sistenevnte. Gulrøtter er godt, da! Spiser endel av det. Og det er faktisk også bra for brunfargen, for dere som lurer på hvordan jeg blir så brun. Men tar jo betakaroten også da. Får OFTE spørsmål om jeg går på melanotan, noe jeg IKKE gjør. Og aldri har gjort. Tar sol to ganger i uka ca, på Super Solstudio her i Alta. 

Og så kan jeg jo legge med noen bilder av meg selv rett før jeg ble gravid/tidlig i svangerskapet og etter fødselen.  Har jo naturlig vis ingen "mage bilder" fra før jeg ble gravid, men har noen "skrytebilder" heheheh.. 

Tatt i samme mnd som jeg ble gravid om jeg ikke tar helt feil nå

Tatt mens jeg var gravid, tror jeg, men jeg visste det ikke. Slik mage vil jeg ha igjen !!! Har jo ikke heelt ulik mage som det der nå, men den er jo selvfølgelig slappere, har jo hatt en ferdig baby på nesten 4 kg inni magen min så det er jo kanskje ikke så rart ! 

 


Her var jeg 12 uker på vei, fortsatt forholdsvis slank sett bort fra magen.. hehehe :P Jeg fikk ikke ordentlig gravidmage før jeg nærmet meg 25 uker på vei. Men fikk "babykul" veeldig tidlig, når jeg var ca 9-10 uker på vei pga at jeg var så tynn så folk så det jo ganske fort. 

30 uker på vei 

31 uker på vei ellernoe

35 uker på vei tror jeg

40 uker på vei

Tatt på termindagen (40+2), en dag før Nathaniel kom. Jeg var SVÆR på slutten

Et par timer etter fødselen

Her er magen min 3 dager etter fødselen, den så overhodet ikke ut .. åh gud så redd jeg var for at magen skulle bli seende slik ut ( heldigvis ikke da, hahah.. ) ! RIP navlepiercinghulletm mitt forresten, det er enda ikke blitt bra, kan ikke ha piercing i det siden det ble så strekt i svangerskapet at den bare detter gjennom. Så jenter, råder dere til å ikke ta piercing i navlen om dere har tenkt å få barn i framtiden.  Det er ikke særlig pent med et strekkt piercinghull. Tok jo den ut når jeg var rundt 20 uker på vei pga at det presset så mye på magen, men hadde ikke nyttet om jeg hadde tatt den tidligere ut, den ville ikke grodd uansett pga at jeg tok navlepiercing da jeg var bare 14 år. Tror det må til flere år for at det hullet der skal gro... 
Nå den dag i dag ser magen min rimelig bra ut og jeg er veldig fornøyd, for stadig vekk høre at man ikke kan se på meg at jeg har fått barn. Det er jo selvfølgelig veldig koselig å høre, men jeg selv ser jo såklart stor forskjell, selv om jeg i dag ikke har et eneste strekkmerke etter svangerskapet. Ikke en eneste skramme ! Sånn sett er jeg kjempe heldig. Fikk hele tiden under svangerskapet høre "bare vent, de kommer på slutten , hahahaha" Guess what ? De kom aldri. Hæhæ ! Magen min i dag er og rimelig lik det bildet lengere opp som er tatt før jeg visste jeg var gravid. Som sagt, bare litt slappere. Men det tror jeg fikser seg når jeg går ned de ekstra 4 kiloene jeg har før jeg har oppnådd vekta jeg hadde før alt av svangerskap og slikt kom inn i livet mitt. Skal bli deilig ! Meen tenk, at det tok meg nesten ett år etter fødselen for å nærme med startvekta. Hah, men de  sier jo at det er vanskeligere å gå ned om man er tynn, enn om man er overvektig f.eks. Ikke vet jeg hvertfall ! Har en sykt god forbrenning i alle fall, noe jeg er kjempeglad for 
4 mnd etter fødselen
9 mnd etter fødselen
Tatt i forrige uke, som blir bittelitt over 11 mnd siden jeg fikk Nathaniel.Her har jeg jo i navlepiercing da, men den er ganske lett så den detter ikke gjennom.
Sånne tunge kan jeg bare glemme å ha på altså, haha. 
Eneste jeg ikke er fornøyd med er puppene mine. Etter en ammeperiode på nesten 8 mnd, og at puppene mine gikk fra å være B/C cup før/i svangerskapet, til stor D cup over natta rett etter fødselen, for så å bli en C cup igjen, har det virkelig satt sitt preg på dem. Men det skal jo gjøres noe med nå om nøyaktig 2 uker i dag, faktisk. Gleder meg som en liten ungee, herregud !! Gleder meg til å trene masse uten å være redd for å miste puppene mine, haha :) Blir digg ! 
- Har du klart å nå igjen startvekta før svangerskapet, og evt. hvor lang tid tok det deg ? :) 
- Skal du ta silikon ?  
En annen ting jeg er intressert i å høre om er andre som har operert på Plastikkirurgene AS på Pilestredet park, der jeg skal ta silikon om 2 uker. Er fullt klar over at det finnes forumer der ute som sier at de ble misfornøyde med puppene sine etter å ha operert der, men det finnes man uansett hvilken klinikk man søker opp. Tenk bare på hvor mange som totalt blir operert der i året, i forhold til de få som skriver at de er misfornøyde.. ikke bare det, jeg finner også andre som sterkt anbefaler denne klinikken. Så dette er nok veldig delt, og tror det koker ned til at uansett hvilklen klinikk du velger, hvilken kirurg som opererer deg, så KAN det gå galt. Og det kan også og vil mest sannsynlig gå kjempebra ! 
Men er som sagt fordeom interessert i å høre andre sine erfaringer. Så kjør på om dere har noe å si om det, hehe :) 

Da var vi begge blitt syke & ny selvbruning !

Da mamma kom med Nathaniel etter barnehagen i dag, var han ikke i form i det heletatt. Kjempevarm og generelt irritabel, målte tempen på han og det viste seg at han hadde feber. Så lille gullet mitt sovna rimelig tidlig i dag etter han fikk i seg litt mat og en paracet, ble ikke noe pepperkakebaking, men vi spiste heller en god middag med mamma :) Pepperkakebaking får vi ta på søndag ! For imorgen skal vi nemlig bort på helgetur, med mindre gullungen min er i skikkelig dårlig form. Så får nesten se det an ! 

Såååe ja.. nå er det en stk syk mamma, og en stk syk baby her i hus ! Ikke gøy. Føler at det eneste vi gjør for tiden er å være syk, syk å syk. Før brukte jeg så å si ALDRI å bli syk, men tror som sagt det er en enkel forklaring på hvorfor det blir så ofte nå, barnehagen. De sier jo at det første året er de så å si konstant syke, og det stemmer veldig godt i vårt tilfelle hvertfall. Så har ikke fått gjort store greiene i dag, er så fantastisk glad for at jeg har flinke foreldre som stiller opp for meg når jeg trenger det ! Ikke alle som er like heldig vet dere :)  

Nå har jeg nettop kommet ut av dusjen, var godt å ta en laaaang VARM dusj for å åpne litt opp i luftveiene, hehe.. er jo pottetett så det holder ! Har også sprayet meg med min nye selvbruning, Sunz spraytan. Noen som har prøvd denne før ? Og så må jeg bare si at TE med honning virkelig er en reddende engel når man er syk. Nam <3 I dag er det forresten bare 14 dager til jeg skal ta silikon ! Gleder meg stort <3 

Og en ting til ! Har fått skikkelig julestemning, måtte legge på litt juleduker og slikt i dag, og hengt opp selveste julestjerna ! Koselig !! Ser virkelig fram til en koselig jul ! Tror også jeg må dra å kjøpe meg julegardiner, har overraskende nok en god del julepynt til tross for at dette er første gang jeg pynter min egen leilighet til jul, hehe.. har bodd for meg selv flere ganger før altså, før jeg ble gravid.. men da på hybel osv.. og da er det ikke stort å pynte, hehe :))


Har du prøvd denne ? Hva synes du ? 

Smask smask ! Nå skal jeg ta senga fatt ! Blogges :- * 

 

En koselig morgen, men fortsatt energi på 0..

Hei alle blogglesere ! Sto opp i dag, etter ca 0 søvn, og var virkelig heelt tett, trodde en liten stund jeg ikke skulle få puste. Huff... men måtte opp å sprette uansett, for slik er det å være mamma. I dag dro vi i barnehagen kjempetidlig i forhold til hva vi bruker å gjøre, faktisk, så var han der først av alle, kl 8. Vanligvis leverer jeg han i bhg i 9-10 tiden pga at jeg ikke har noe jobb jeg må rekke. Så liker å ha litt tid med han på morgenen da, når jeg har mulighet til det liksom. I dag hadde de frokost i barnehagen for barn og foreldre, kjempekoselig.Var da der en stund og spiste og lekte litt med Nathaniel, før jeg dro hjem og fikk besøk av pappa. Han var vel her en times tid før han dro igjen. Var veldig koselig å se han igjen, lenge siden sist. Tiden går så fort, og hver gang jeg ser han eller de passer Nathaniel, så sier jeg at vi skal komme å spise middag med de en dag, men som sagt... tiden går i høyhastighet for meg, og jeg glemmer det helt av. Men vi skal jo feire nyttår med de, så tenker vi blir  å være der noen dager i romjulen og til nyttårsaften. Gleder meg ! Heerregud, gleder meg til så mye framover. Det er godt å tenke på i og med at humøret mitt er helt på bånn om dagen. På grensa til deprimert vil jeg tørre å påstå ! Det kommer egentlig av mye, men det er mest hormnelt, om dere skjønner hva jeg mener... hver gang jeg har mensen kjennes det ut som om verden skal gå under ! I tilegg skjer det jo en personlige ting som jeg ikke nevner på bloggen, som gjør at humøret mitt bare daaaler, når det blir snakk om dette da, som det har vært mye snakk om i det siste, og som mest sannsynlig kommer til å oppta mye av min energi framover om jeg ikke tar feil. For tror neppe jeg og denne personen kommer til å bli enige, og da er det vel bare en vei å gå.  Mere sier jeg ikke ! Men det tar myye på humøret mitt. 

Elleers.. så skulle jeg egentlig på mattekurs i dag i 2 tiden, men kjenner at det er lurest at jeg holder senga i noen timer til hvertfall, så får vi se. Mamma var så grei å sa at hun skulle hente Nathaniel i barnehagen så jeg slapp å gjøre det, og så skal vi bake pepperkaker her hjemme hos meg i ettermiddag. Jeg, Nathaniel og mamma. Gleder meg masse ! Og gleder meg til å se Nathaniel sin reaksjon, hihi :) 

Nå skal jeg prøve å slappe masse av og HÅPER at formen er bedre til i ettermiddag ! Blogges ! Smask smask :- * 

Kakeinspo - Nathaniel Chrisander's ettårsdag !

Siden formen er helt på trynet, og jeg uansett ikke får sove, så tenkte jeg å blogge litt mere ! Som dere alle vet så nærmer det seg den store dagen nå ! Er i dag 21 dager til min lille hjerteskatt feirer sin ettårsdag ! Å guuuud som tiden flyger, det er virkelig helt vanvittig. Hvor ble månedene av ?  Fra å ligge i mine armer til å snart gå ! Tiden går altfor fort. Min lille skatt er blitt stor gutt, og er ikke lenger mammas bittelille baby. 

Til Nathaniel Chrisander sin ettårsdag vil jeg at alt skal være perfekt, da også kakene. Jeg er ganske glad i å bake selv, og bakte mange kaker til dåpen hans for eksempel. 

Denne putekaka var blant en av kakene jeg lagde til Nathaniel sin dåp. Det var veeeldig spontant, i og med at jeg bestemte meg for å gjøre det natten før dåpen, hahah. Tror dere vil få se endel når jeg lager kaker og slikt på Unge Mødre, hehe :) 

Nå tenkte jeg å legge ut litt bilder av noen kaker jeg har funnet som jeg kunne tenkt meg å lage til hans ettårsdag,

//bilder er hentet fra google

Synes alle disse kakene var superfine ! Og sikkert vanskelige å lage også, hva vet vel jeg. Planen er hvertfall å lage cupcakes med blå icing eller smørkrem, en sjokoladekake, kanskje en suksessterte og en kake som Nathaniel skal få selv, som han selv skal få lov til å spise med henderne ... hihi ! DET er noe jeg gleder meg til å se, han elsker virkelig søtsaker og det er, desverre for han, noe han får lite av meg i hverdagen, haha :) Men har man bursdag, så har man lov !! Gleder meg masse allerede, ikke mange dager nå til babyen min fyller ett år ! :) 

 Hvilke kaker likte dere best her ? 

  Hvilke kaker hadde du/skal du ha til din babys ettårsdag ? 

 Hvis det er noen som har flere tips/ nettsider med kakeinspirasjon, så tar jeg gjerne imot det ! 

 

Formen & humøret på bånn. + fødselsbilder dere aldri har sett !

For å si det sånn, i dag er både formen OG humøret på bånn. Formen er på bånn pga at jeg nyser, snufser og hoster om hverandre. Uff, tror kanskje jeg har sånn bihule betennelse ? Det trodde jeg jo i forrige uke da jeg var syk også, men denne gangen er det enda verre. Og humøret, tjaaa... skal ikke gå så mye inn på den, da det er persnonelige greier.Kan jo si det sånn at enkelte mennesker gjør bare humøret mitt helt sykt på bånn, men noen ganger har man ikke andre valg enn å omgås dem. Desverre. Slik er det da hvertfall i mitt tilfelle ! Såe i dag er en ganske så bedriten dag. Satser på at det blir bedre imorgen !! :))) Imorgen tidlig skal vi på frokost i barnehagen, altså, sånn for alle foreldrene og alle barna. Det blir koslig ! Håper bare at jeg er frisk til imorgen, for jeg har også mattekurs og det er VIKTIG at jeg får med meg. Uff, hater å være syk, virkelig. Og som jeg sa tidligere, vi har nesten konstant vært syke siden N startet i barnehagen. 

Fake a smile..


Når man kjeder seg... 

Såee ja... i dag har jeg virkelig bare sløvet, har ikke vært i form til noe annet for å si det sånn. Har bare vært det mest nødvendige som har blitt gjort i dag sånn som litt husarbeid, og så må jeg bake brød før jeg tar kvelden ! Brød er jo noe som går på høygang her hjemme, Nathaniel bare elsker brød, og spiser vanligvis 2 hele brødskiver til frokost ! :o  Det er mye mere enn jeg spiser, haha... jeg er ikke så flink med frokost selv ( desverre for det er et viktig måltid mtp. forbrenningen og siden jeg skal ned i vekt) men dette er altså ikke bevisst, jeg er aaaltfor glad i mat til å kutte det ut med vilje. Men spiser sunt når jeg først spiser, hehe :) 

Ellers, så har det gått i sofasløving , soving og sumotitting store deler av dagen ! Blir kjedelig i lengden, det må jeg bare si. Jeg er jo vant til å ha henderne fulle og omtrent aldri sitte på ræva. Men kan være digg det også, avogtil ! Helt random, men vet dere hva ? I dag er det 2 uker til jeg reiser til Oslo, og 16 dager til jeg skal ta silikon ! Hæhæ, sprøtt ! Gru-gleder meg faktisk litt nå, men det er vel heelt normalt, det er jo tross alt en operasjon jeg skal gjennom ! Har kun operert en gang før, men det er masse, masse år siden og det var jo en mye mindre operasjon. Og som ei kommenterte på bloggen min etter forrige innlegg jeg skreiv, så har vi tross alt vært gjennom FØDSELS SMERTER . Ingen ting kan noen gang bli like grusomt ! Blir jo selvfølgelig å ha smerter, men det kan aldri måle seg med hva jeg allerede har vært gjennom før, og kommet meg fint gjennom :- D Er dere ikke enige ? 

 

Siden jeg kom til å tenke på det måtte jeg bare se fødselsvideoen min, og tok noen printscreeen av den som viser i ansiktsutrykket mitt hvor jævlig det var :p 

Venter på ambulansefly til Hammerfest

Midt i en rie

Rett før pressriene 

Rett før pressriene

Pressrier... 

Pressrier .... har ikke sensurert noe pga at man ikke ser noe uansett pga lyset. SE på ansiktet mit... ;o Kjenner jeg får fødselsangst til neste gang når jeg ser dette..

Heeelt ny :) 

SLITEN nybakt mamma

Riene mine :- )

Med andre ord. Silikonoperasjon er bare blåbær i forhold til hva en fødsel er, haha. Selvfølgelig to helt forskjellige smerter, men likevel. Smerter er smerter ! Så dette var egentlig til de av dere som sier jeg ikke kan ta silikon fordi det er så vondt og jeg ikke kommer til å klare å ta vare på Nathaniel etterpå ... jeg har vært gjennom verre, MYE verre, så å si konstante rier i 17,5 timer. Riene mine startet med 10 minutters mellomrom og ble etter bare et par timer 1-2-3-4-5 minutter mellom og slik varte det hele resten av tiden til han ble født. :- )) 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits