Høygravid be like..

I dag våknet jeg. Tom for energi. Jeg mener.. tenk å våkne tom for energi? Da er man dømt til en dårlig dag, da. Og det er slik livet som høygravid er. Det er desverre lite å få gjort med det. Jeg sover kjempedårlig, og våkner ofte av vondt fordi putene mellom beina mine er borte i andre enden av sengen, eller at jeg må opp å tisse for trettifemte gang den natten. 

Hadde aldri trodd jeg skulle bli en sånn klage-gravid. Men det kan visst hvem som helst bli når de mest av alt føler seg komplett handicappet. Dagen nådde nye høyder når jeg fant ut at i dag, for første gang i hele svangerskapet (og forsåvidt for første gang i hele mitt liv) blir det kosedress. Jeg fant fram det jeg trodde ville være stort nok i massevis for denne digre magen og kroppen. Der tok jeg latterlig feil. Det så nemlig mer ut som jeg hadde kjøpt kosedress i barnestørrelse, og trødd den over magen.. hvertfall hallveis over magen, ettersom den ikke rakk lengre.  En kosedress som vanligvis er stor nok i massevis til meg. Eh.. det var jo veldig oppmuntrende. Jadda. Men det er kanskje ikke så rart. Jeg har nemlig lagt på meg nesten 16 kilo fra normalvekten min! 

Jeg avlyste et møte fordi jeg følte meg så dass. Planen var egentlig først møte, deretter litt sol på min likbleike kropp. Det ble i stedet rett hjem etter barnehagen, og har siden det bare ligget på sofaen og syntes synd i meg selv. Nå er det derimot opp og hopp, sette i gang med middagen, og rydde litt. Vi får nemlig middagsgjester helt fra Alta. Det skal bli så koselig, og Nathaniel gleder seg kjempemasse! Jeg gleder meg også stoooort til å hente hjem begge mine små gull i dag. Min lille familie komplett igjen, nå mangler vi bare bittelillesøster Bildet hentet fra Instagram // Følg meg her 

Blogges 

Poff sa det..

Denne helgen har virkelig bare flydd avgårde. Kan egentlig ikke skjønne hvor tiden ble av. Jeg og min kjære, gode og snille sønn har egentlig ikke gjort så mye spesielt, annet enn det normale. Ute i hagen og leke, lek inne, og så var vi en tur på Strømmen storsenter. Merker at energien jeg hadde bare for et par helger siden er søkk vekke. Jeg føler meg som en ballong hvor luften er rent sakte men sikkert ut. Ja, det er omtrent det jeg vil beskrive meg selv som.

I dag har vi vært på julegrantenning i Lillestrøm, med ei venninne av meg og hennes lille søte Mie. Etterfulgt av en tur på Egon. Veldig koselig kveld, og nå ser vi fram til en flott uke! Og siden klokka er over tolv, er det bare seks dager igjen til min termindato, sjette desember. Oh my god! 

Vi har en ganske travel uke forran oss, med middagsgjester både imorgen, onsdag, og torsdag. Gleder meg! Legger ut noen fine bilder fra i dag ♥Blogges

Gjettekonkurranse! Når kommer lille Sienna?

Jeg har for lengst siden innsett at jeg hadde gjort det suverent som ovn. Hovet inn millioninntekter! Jeg mener, slike surrogatmødre som bærer barn for andre. Kroppen min nekter nemlig å slippe på noen baby før det er komplett fullbårent, helst litt overtid for å være helt sikker. Her skal det ruges, sier den! Vel, jeg er svært uenig med kroppen min på nåværende tidspunkt, og synes godt den kan sette i gang noen ordentlige, heftige rier her. Nå vil vi ha lille vakre snuppa ut. Vil hilse på henne. Vil ha kroppen min tilbake. Orker ikke å være handicappet en dag lengre! Orker ikke mensensmerter som bare er der, modningsrier/vonde kynnere hver gang jeg forsøker å røre kroppen min. En mage som er i veien for absolutt alle nødvendige ,daglige gjøremål. Lei, lei, lei. Nevnte jeg at jeg er lei? LEI.

For det skal virkelig ikke legges skjul på. Jeg ER  L E I. Jeg er så lei, at jeg har prøvd alle triks og tips i boka for å "framprovosere" fødsel. Vel, alle tips og triks, utenom det eneste som faktisk har dokumentert effekt. Sex. Det er nemlig ganske umulig å utføre uten en mann. Nå har ikke jeg noen umiddelbar mangel på forespørsler og hendvendelser av det slaget, da det er noe jeg mottar daglig. Men tror jeg står over, for å si det sånn. Det får fortsette å stå som eneste uprøvde fødselsprovoserende forsøk. Haha! 

Så får vi håpe denne lille tuppesnuppa av en liten luring kommer veeeeeldig snart. Kom, kom kom 

Bilder er tatt av min flotte venninne Kikki (les bloggen hennes her

Så tenkte jeg det kan være veldig gøy å ha en liten gjettekonkurranse...

Når tror DU bittelillesøster Sienna kommer? 

#gravid #graviditet #svangerskap #pregnant #pregnancy #mamma #mammablogg #gravidblogg #blogg #blog #bloggers #blogger #hverdag #helg #mammahverdag

Den som venter på noe godt..

Jeg må ærlig innrømme at jeg var en smule skuffet da jeg våknet i morrest, selv om verdens beste gutt lå rett ved siden av meg. En god huskeregel som ble flittig brukt forrige svangerskap når jeg var på sykehuset med "rier" minst 5-6 ganger før fødselen... Når man lurer på om det er fødsel, er å legge seg å sove. Man får nemlig ikke sove om fødselen er i gang, det skal virkelig godt gjøres å sove med ordentlige rier om man er i aktiv fødsel. 

Nå har det seg slik at jeg enda er gravid denne vakre lørdagagen, og satser på fødsel i dag eller i morgen. Timingen er perfekt, ettersom Emma allerede er hos sin pappa og det blir en del mindre styr enn om det skulle skje i neste uke eller neste helg ettersom jeg har begge ungene da. 

Her startet vi dagen i åttetiden, med en god og sunn frokost pluss kakao, som er noe mer usunt. Må ha en god blanding!Jeg har fått helt dilla på valnøtter, og spiser det til absolutt alt, også helt alene. Kan spise en hel boks om dagen (galskap?!) Men.. det er jo så godt! 


Nå skal vi dra en tur på Strømmen storsenter, blandt annet for å se litt på ønskelista til bursdagen, der står nemlig hele lekebutikken kan dere skjønne. Så tror vi må få det litt mer konkret, slik at mor vet at denne gutten blir helt fornøyd med sin fireårsbursdagsgave. 

Ønsker dere alle en fantastisk dag videre! Tenkte jeg skulle ordne en liten "gjettekonkurranse" på bloggen etterpå, om når snuppa kommer. Det er jo så gøy i disse lange ventedager!

Blogges

Uke 40 - Skjer det i natt?

I dag har jeg egentlig løpt rundt i hele dag. Først innom venninnen min Kikki (les bloggen hennes her!)som tok de fine gravidbildene, for å få overført de til pcn jeg har nå. Deretter rett på Strømmen storsenter, Black Friday vet dere...

En sliten, vaggende og andpusten hval/elefant og en god del handleposer senere, satte jeg kursen mot barnehagen for å hente gullegutten hjem til helg. I ettermiddag/kveld har jeg byttet ut spisebordet vårt med et nytt, alene. Noe som også innebærer ALT for tunge løft for en høygravid. Ja , man kan jo spørre seg selv hvorfor jeg velger å gjøre slikt nå som jeg er så gravid, i stedet for å vente. Men dere skjønner det, at jeg er et "helst i forrige uke" menneske. Om det er noe jeg vil ha gjort eller endret på, så gjør jeg det så fort jeg kan. Høygravid eller ikke, og jeg gir meg aldri før jeg får til det jeg har satt meg til å gjøre. 

Så, nå kan jeg sette meg ned å slappe av. En uke og en og en halv dag til min termin, sjette desember. Wow...  Selv om jeg ærlig talt tviler sterkt på at hun fortsatt er i magen når den tid kommer. Har hatt konstante mens smerter i hele dag, og hyppige modningsrier , sånn at jeg faktisk har vurdert å sette på rietelleren (men ikke har gjort siden jeg ikke har sittet stille et sekund) Så blir spennende å se hva som skjer i natt! Uten at jeg har tatt noe tid eller noe, kan jeg si at de fortsatt kommer med jevne mellomrom, og er vonde. Hvem vet! 

 

Ja, nå er jeg lei. Og ønsker å avslutte gravidfasen, og starte på livet som trebarnsmor. Jeg kan nesten ikke vente med å se bittelillesøster, og om hun ligner på sine to nydelige storesøsken. To storesøsken, som gleder seg masse til å se lillesøsteren sin. Storebror er veldig facinert av magen om dagen, ettersom lillesøster er så stor og sterk nå, at det ikke er vanskelig for en fireåring å kjenne en fot som stikker ut. Så gøy! 

Alt ligger til rette for at hun skal komme i nærmeste framtid, og for en fin og forhåpentligvis naturlig fødsel, ifølge min jordmor. Nå på forrige kontroll ble det igjen konstatert at snuppa ligger så langt nede i bekkenet som hun kan komme før fødsel, og at hodet er helt festet. Så.. vi venter i spenning! Uke 40 

Termin:  6 desember

 På vei:  39 fullgåtte uker og en dag (39+1)

Igjen til termin:  9 dager

Kjønn:  Vakre lillesøster Sienna L 

Baby's størrelse: Denne uken veier hun ca 3400 gr, og er hele 49 cm lang.

Neste kontroll:  Overtidskontroll 7 desember

Ukas baby-new in: En myk og deilig hvit mønsterbody i bambus og en rød julekjole

Bevegelser: Liv i leiren fra morgen til kveld, så vel som natt. Føtter ut her og der, og klemmer ofte på nerver, noe som er veldig lite behagelig.. 

Vektøkning: 15,5 kilo. Aldri veid så mye i hele mitt liv! 

Melk  i brystene:  Jupp

Hodet ned: Hodet helt nede og helt festet.

Tungt: VELDIG. Men bare å bite tenna sammen.

Kynnere: I hele dag har jeg hatt omtrent regelmessige kynnere/modningsrier, og menssmerter. Så får vi se hva som skje!

Forventninger til fødsel/tiden etter fødsel:  Alt i alt gleder jeg meg til å være ferdig å være gravid, og til å få møte denne lille snuppelura som gjemmer seg der inne.   Jeg gleder meg mer enn noe annet til å se mine tre, søte små sammen og hvor stolte Emma og Nathaniel kommer til å være ♥

 

Tror hvertfall storebror skjønner litt mer av hva som skal skje, enn for bare kort tid siden.  Og når andre spør han hva lillesøster skal hete, så svarer han med verdens stolteste stemme ; Sienna! De begge er så nydelige, og kommer til å bli verdens beste storesøster og storebror, det er det ingen tvil om! 

39 uker gravid

 

#gravid #graviditet #svangerskap #uke40 #blogg #blog #blogger #bloggers #mammablogg #mamma #mammahverdag #gravid #gravidhverdag #høygravid #gravidblogg #fødsel #termin 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits