hits

Jeg trengte virkelig hjelp

Jeg innså det plutselig når de sto der og hadde klar tale: " Du trenger hjelp" For det var nemlig ingen tvil - Jeg trengte hjelp. Mye hjelp. Jeg trengte hjelp med å belyse min egen stue. For meg er dette nemlig som kinesisk. Altså, elektrisitet, koble, skru, og så videre. Men Jarl, mammas mann, har virkelig gjort store endringer hva gjelder belysning her de tre dagene de har vært med oss. Det setter jeg så utrolig stor pris på, FOR en forskjell riktig belysning kan gjøre til et rom! Jeg innså med ett at jeg nå vet akkurat hva jeg mangler i livet mitt - en handymann

Og for dere som lurer - Ja, vi har hatt en helt fantastisk jul! Herregud så stressende desember har vært med alt sitt innhold, men likevel, for en fantastisk fin tid. Vi har koset oss så masse sammen med min kjære mamma og hennes mann. Masse god mat, koselig selskap, og et helt lass med gaver som ble åpnet. To av de har jo enda en julaften nr.2 som venter på de hos hver sin pappa i romjulen Av meg fikk Nathaniel slalåmski og tilhørende støvler, Emma fikk en Elsadukke og askepott legoslott,  og Sienna fikk klær og noe jente-jentegreier med tiara, "øredobber",smykker og sko. Nathaniel skulle i utgangspunktet få Playstation 4 av meg, men dette hadde hans pappa veldig lyst til å gi han.

For imorgen tidlig reiser han til sin pappa i Alta. Det vil med andre ord si at jeg og jentene må henge på Gardermoen i rundt 2 timer, fordi vi ikke kan dra før flyet hans har lettet. Det kan jo bli spennende! Emma drar også til sin pappa litt senere, og så skal Sienna være et par dager borte i romjulen, blant annet på nyttårsaften. Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal finne på da, men jeg er invitert til min gode venninne Madelen i Fredrikstad, så kanskje det blIr nyttårsfeiring der. Vi får se!

En riktig god jul ønskes til absolutt alle dere. fra alle oss her, i familien kaos. Inkludert kattemus! ♥

Seks år, min skatt

I dag, nittende desember, eller tjuende om dere vil, i og med at klokka faktisk er over tolv, klokken 22:35, kom verdens beste gutt til verden. Helt ferdig, helt perfekt. Det nydeligste jeg noen gang hadde sett. Dette begynner nå å bli en del år siden, men jeg kan med handen på hjertet si at følelsen kan jeg enda kjenne på. Følelsen av å ikke ane hva man går til, følelsen av frykt blandet med spenning. For ja, jeg var livredd. Jeg skulle tross alt føde et barn, som attenåring, helt alene. Det var så skummelt, men for en glede når han endelig kom ut. Det eneste jeg klarte å se på var han! Han var min, og fra første stund har vi hatt et helt spesielt band mellom oss. Det har alltid vært oss to! 

Nå har det gått seks år. Seks år med latter, seks år med bunnløs bekymring, seks år med bunnløs glede, seks år med ren og skjær frykt, og ikke minst - seks år med ubetinget kjærlighet. For det er nettopp det som er så merkelig med dette her når du blir mamma. Uansett hva ditt barn sier, uansett hva ditt barn gjør - du vil alltid elske det. Du vil alltid tilgi. Du vil alltid være der, som ingen andre kan. Før man blir mamma har man gjerne en masse tanker om hvordan man selv ønsker å framstå i denne rollen. Den brutale sannheten er at du til tider omtrent bokstavelig talt kommer til å rive av deg håret ditt. Du kommer til å få en dyp, dyp sinnarynke omtrent midt mellom bryna. .Du kommer til å tenke på hvor deilig det hadde vært å bare ha seg selv å tenke på, omså bare for en dag. Heldigvis er dette helt normalt, og gudene skal vite at jeg har fantasert om hvordan det ville vært om jeg også hadde kunnet delta på ting andre "vanlige" tenåringer deltar på. Man har ikke bare mindre livserfaring når man blir mamma i en alder av atten år, man er også fortsatt en ungdom. 

Ikke bare handler det om at man ikke har erfaring. Det handler om at du selv ikke er voksen eller mentalt og kognitivt ferdig utviklet. Jeg har på mange måter vokst opp sammen med Nathaniel, har måttet lære og erfare på veien. Læringskurven fra bekyrmringsløs tenåring til ansvarlig voksen og mammalivet var nemlig stupbratt.. For å bli mamma som attenåring var alt annet enn lett. Jeg hadde omtrent aldri rørt i en baby før, jeg hadde ikke den fjerneste anelse om hvordan man skulle håndtere denne lille klumpen, utover det jeg hadde lest i diverse mammabøker og artikler på nett. Det jeg husker nesten aller best fra tiden etter fødselen, er da Nathaniel akkurat var født, og han skulle få på seg klær. Jeg spurte pent jordmoren om hun kunne kle på han, fordi jeg var redd for å ødelegge han. Det høres kanskje rart ut, men det er helt sant. Tanken på å skulle tre en trang body over det lille, skjøre hodet hans var for meg helt fjern. Det gikk heldigvis veldig bra, og det gjør det den dag i dag også - seks år etterpå.  Dette enorme ansvaret, mammarollen, er ganske merkelig i grunn, men herregud så fint det kan være. Jeg ville ikke byttet ut dette for noe her i verden. Du og jeg, Nathaniel! ♥

Vi bodde hos min mor til Nathaniel var et halvt år, før vi flyttet for oss selv ♥ Det er alltid kjekt med litt hjelp i en ny livssituasjon!

Verdens fineste ettåring! ♥

Hver dag er en fest

Det har blitt mye fest og moro den siste tiden. Nå kjenner jeg at jeg må¨roe litt ned. Så mye at jeg til tider ikke henger helt med. Jeg snakker selvfølgelig ikke om "voksenfester", men happenings og arrangementer med mine tre små håpefulle. I går var vi i lille Elisa, datteren til min gode venninne Ingvild, og Siennas BFF, sin bursdag, og i dag feiret vi Sienna og Nathaniel sammen med gode venner og familie. De er blitt, og blir i dag, henholdsvis to og seks år. Tenk at jeg har TO desemberbarn 

video:25569245_1729993353742680_2280965128411152384_n

I morgen starter dagen nøyaktig slik den gjorde på Sienna sin bursdag. Med kake, sang og gave. Noe han gleder seg enormt til, haha! Det er stas å ha bursdag, og dette har han lengter etter så lenge. Endelig seks år! For imorgen kveld, er det faktisk nøyaktig seks år siden min lille godklump, verdens beste storebror og mannen i jentefamilien, så verden for aller første gang. Så lenge siden, men likevel så kort siden.  Tenkte kanskje å prøve på å legge ut et lite minneinnlegg og se om jeg finner noen gamle bilder fra tiden da han var nyfødt, imorgen. 

Men - nå er det natta! Jentene har nissefest i barnehagen imorgen, og skal kles ut som nisser. Storebror har juleavslutning på skolen imorgen ettermiddag. Hver dag er en fest, si! I alle fall når vi befinner oss i desember.


Vinner av siste Lillelamgiveaway ble forresten Elisabeth Midttveit, jeg har bare ikke rukket å annonsere det på bloggen da det virkelig har gått i ett her! Ønsker dere alle en god natt ♥

 

Verdens fineste luciaprinsesse fyller år!

I kveld er det akkurat to år siden vår kjære Sienna Lucia Charlotte kom til verden, i rakettfart! Sent på kvelden, luciadagen for to år siden. Tenk det. Det er helt utrolig hvor vanvittig fort disse to årene har gått. Fra bitteliten baby, til den flotte, alltid blide, og utstrålende jenta hun er i dag. For en fin jente jeg er så heldig å tilbringe hver eneste dag sammen med. 

Dagen startet med bursdagskake med lys, bursdagsgave, og bursdagssang på sengen, fremført av mams og storebror. Det var en trøtt liten frøken som blåste ut sine to lys helt selv, og som åpnet bursdagsgaven sin! En trøtt frøken som spiste sjokoladekake med kakekonfetti og krem på til frokost. Tenk at denne lille, men så fantastiske frøkna, i dag starter på sitt andre år her i livet. Nye eventyr står for døren, hele verden står for hennes føtter. Jeg føler meg så heldig som får lov til å være mamma til en sånn nydelig solstråle. Hipp hipp hurra for Sienna Lucia Charlotte, min kjære, dyrebare datter, som er så høyt elsket av absolutt alle rundt seg! Gratulerer med TO ÅR lille skattifnatt ♥

Giveaway - Vinn Lillelamprodukter for 1000-

Annonse

God kveld i stua! Her har dagen bare sust avgårde, som søndager flest gjerne gjør. Full fart dagen lang. Lussekatter er bakt, søndagsvasken er tatt, og vi er superklare for den kommende uka med mye spennende innhold.

Vi fikk også benyttet oss av søndagsåpent på Strømmen storsenter, og sto i kø for å sitte på fanget til julenissen. Må si at Strømmen storsenter virkelig har gjort det bra i år, med egen mini-jule-landsby, og egen julenisse. Nathaniel syntes det var kjempestas, en slags skrekkblandet fryd i det han snakket med julenissen. Sienna på sin side, begynte å hylgråte, klamret seg rundt halsen min og ville overhodet ikke sitte på fanget til denne rødkledde mannen med langt hvitt skjedd. Neste år, som julenissen selv sa!

I dagens kalenderpakker lå det nydelige ullklær fra Lillelam! Og nå skal jeg også kjøre en ny giveaway i samarbeid med Lillelam, hvor dere igjen kan vinne kløfrie ullklær i den beste kvalitet til en verdi av 1000,- ! Det eneste dere trenger å gjøre er å gå inn på Lillelam.no, finne ut hvilke klær dere ønsker om dere skulle vinne, og skrive det i kommentarfeltet, sammen med navn og relevant kontaktinfo.

Nydelige Tilde kjole og Tilde jakke - til begge jentene i dagens kalenderluke!

Snø genser og Snø bukse til storebror!

 

Vinner trekkes imorgen kveld! Lykke til ♥

 

Bloggdesign av RRH Webdesign
?