hits

Ingen vet om babyen min

Dere vet, det er noen ting man bare ikke kan snakke om i offentlighet om man ønsker å framstå som relativt normal. Og dette føler jeg absolutt er en av de. Jeg har en stor innrømmelse å komme med: Sienna er fortsatt babyen min! 

Jeg kaller henne selvsagt bare babyen min innenfor husets fire vegger. I realiteten er hun jo en straks treåring, haha. Jeg tror nok det kommer av at hun er minst. Hun vil på mange måter alltid være babyen min, siden hun alltid vil være minst i gjengen. Men rett forran øynene våre vokser de - og de vokser i en voldsom fart! Hverdagen går sin gang. Sommere som kommer, sommere som går, jul, nyttårsaften likeså. Sommer igjen. Plutselig er de blitt et år eldre på et øyeblikk! På mange måter ser jeg på tiden litt som en evigvarende karusell som går fortere og fortere. En koselig karusell med uendelig mange lykkelige øyeblikk, men også en karusell du så gjerne skulle hatt mulighet til å hoppe av i blant. For å stoppe opp en stund, og bare betrakte barna våre. Betrakte hvor fint vi faktisk har det, betrakte hvor heldig jeg er som får oppleve de. Jeg, som er så heldig å få oppleve småbarnslivet, hvor hektisk, stressende, fint, fantastisk og ikke minst å få erfare hvor frustrerende det til tider kan være å sjonglere alt dette alene. Jeg skulle mer enn gjerne hatt litt ekstra tid til å beundre de. Hvor utrolig fine de er, hvor flinke de er, og hvor store de er blitt. Jeg er så stolt av de! 

Litta bildedryss fra søndagen som var! Vi hadde strålende sol, nyyydelig vær rett og slett. Og dagen tilbragte vi på idylliske Losby. Veldig fin dag med alle mine tre skatter, selv om Emma egentlig var på pappauke. Så langt har uken vår vært som alle andre uker - med treninger på ettermiddagen. I går var det fotball, og i dag er det håndball. Ellers hadde jeg et lite besøk av en av mine beste venninner i går, som venter sin fjerde lille skatt. Veldig koselig å catche litt opp når man ikke ses så ofte på grunn av avstand.

Ha en strålende dag dere ♥

Lunsj/Middag/Matpakketips : Litt sunnere pannekaker!

"NAM! Er det spinatpannekaker du har lagd mamma?" Dette utbrøt sjokkerende nok min seksåring i går når han kom hjem fra skolen. Jeg er ganske sikker på at jeg har nevnt det tidligere, men jeg føler meg utrolig lur når jeg lager mat barna liker, samtidig som jeg legger i litt ekstra godsaker slik at det også skal være næring i det, uten at det har noe effekt på selve smaken. Og også slik er det med pannekaker. Hva med å lage de grønne? Kalle det dinosaurpannekaker? 

Det bruker nemlig vi å gjøre det. Det er jo rimelig fantastisk at barna faktisk blir glad over at du har hevet hakket spinat oppi pannekakerøren, eller hva? Det som gjør det ekstra underholdende for barna, er den fine grønnfargen det gir pannekakene. Eventuelt fargen som gjør at de barnehageansatte, når du sender det med i matpakken dagen etterpå, tror at du har latt røren stå litt for lenge i kjøleskapet. Haha

Veganske spinatpannekaker: 

6 dl hvetemel
2 dl lettkokte havregryn
2 ss bakepulver
2 ss sukker
1 ts salt
10 dl plantebasert melk
4 ss kokosolje

300 gr spinat som du damper først, for deretter å finhakke det før du hiver det i røren til slutt! 

 

Og når vi hadde det til middag i går, og fortsatt hadde pannekaker igjen, får barna selvsagt med seg på skole og barnehage. Jeg elsker å lage en innbydende matboks til de, da jeg er overbevist om at god, sunn, innbydende og kreativ matpakke gir de forutsetninger til en bedre dag! Jeg grøsser på ryggen når jeg tenker på de kjedelige tørre brødskivene med leverpostei jeg fikk med meg på skolen. Og jeg som ikke liker leverpostei engang! 

Jeg koser meg virkelig når jeg ordner i stand matpakken deres. Og det gjøres med kjærlighet.  Det høres kanskje helt fjernt ut, men det gir meg en helt egen følelse av ro.  Enten gjør jeg det på kveldene, eller står opp veldig tidlig og gjør det da. Perfekt start på dagen! 

Den som er på pappauke blir ikke glemt av den grunn! Dere skulle sett ansiktet på Emma da jeg kom inn til henne med smoothie og pannekake med eplebiter♥ På fredag er kommer hun til oss igjen, og som vi ser fram til det! 

Jeg har ikke tid til barna mine

De siste dagene har bare sust av gårde. Bokstavelig talt. Med en gutt som er aktiv med både håndball, i tillegg til fotball, er det sjeldent stille. Mandag var det fotballtrening, tirsdag var det håndballtrening, og i går var det også på med drakta i forbindelse med fotografering av håndballaget hans. Dette gir han utrolig mye, og jeg er så glad han har mulighet til å få utfoldet seg på disse arenaene.

Men dette har selvfølgelig også sin pris. Med en skolegutt følger også lekser. Jeg mener selvfølgelig det er kjempebra at det er et bredt fokus på at våre barn skal lære mye, så vær så snill, ikke misforstå meg. Kunnskap er makt, hele livet. Men det er ikke dermed sagt at kunnskap bare kan tilføres våre søte små, håpefulle via lekser. Det ligger mye kunnskap i så mye annet vi foretar oss i vår hverdag. Med så mange timer på skolen skulle det jo være mulig å kunne gjøre det obligatoriske innenfor skoletiden. De fleste mandager og tirsdager får vi nemlig ikke gjort lekser, på grunn av at han er aktiv i idrett og har treninger.  Dårlig samvittighet. Jeg vet at dette er et tema som berører veldig mange i dette landet, og det er selvfølgelig delte meninger, som det jo er med det meste.

Jeg må selvfølgelig sitte sammen med Nathaniel å gjøre leksene. Han er en gutt som er avhengig av ro rundt seg for å i det hele tatt klare å konsentrere seg. Så dette må vi gjøre en plass det er stille, uten forstyrrelser, slik at han er i stand til å fokusere. Da må minstefrøken plottes forran ipaden, og også storesøster de ukene hun er her. Vi har faktisk ikke noe annet valg, da jeg kun er ett menneske, og ikke kan være flere steder samtidig. Det er ikke kjempehyggelig å be sin egen datter om å forlate rommet fordi jeg ikke har tid til henne akkurat nå. 

Naturligvis fører dette til et voldsomt press allerede i tidlig alder, når vi en onsdags ettermiddag må sitte å gjøre lekser for tre dager.. Det fører gjerne til en lett konfliktfylt stemning ingen av oss er tjent med, hvor han er lei, og jeg sitter ved siden av og pusher på for å få gjennomført, fordi det er obligatorisk. Frustrasjon. Hadde det ikke vært fint om vi kunne brukt tiden etter skolen på noe hyggelig som ikke er obligatorisk, men lystbetont, og noe alle i familien kan delta på? Opplevelser fra det ekte livet, som gir kunnskap. Ikke bare fordi jeg vet mitt barn ikke tjener noe som helst på å gjøre ting han når han er sliten og lei etter en allerede lang dag, men slik at også små søstre kan få sin del av oppmerksomheten uten å bli bedt om å forlate? På grunn av leksene som gjøres?

 

En dramatisk sykdomsbefengt uke

   Jeg føler virkelig det eneste jeg skriver om for tiden er sykdom. Og det kan jo bli litt kjedelig i lengden, det har jeg full forståelse for. Og av nettopp den grunn har det nok vært litt stille fra meg den siste tiden. Alle medlemmer i Gjengen Allianse har vært syke på rundgang. Jeg refererer selvfølgelig til familien vår som Gjengen Allianse, altså. 

Først var det Emma, så var det Sienna, så meg, og siste mann i rekken Nathaniel nå denne uken. For å komplettere mangler vi altså bare Kattemus, så er vi i mål. Og jeg avsluttet denne sykdomsbefengte uken med å trekke visdomstannen min, altså litt ekstra drama på toppen av det hele. Neida. Men tross sykdom - vi har likevel hatt en fantastisk fin uke! Jeg har fått catchet opp med min BFF Ingvild, lagt noen framtidige planer med andre venninner, og helgen så langt har vært mer eller mindre perfekt, med alle små skatter hjemme. Litt leit var det at Nathaniel gikk glipp av sin aller første håndballturnering i dag, men sykdom får man desverre gjort pent lite med. Tidlig på ettermiddagen var han riktignok i bra nok form til at jeg følte han kunne forlate huset forsvarlig, så da dro vi en tur opp til Jessheim for å se på laget hans.

Ellers denne uken har minstefrøken hatt sin toårskontroll. Og det gikk aldeles strålende. Hun følger sin egen vekstkurve perfekt, som hun, og forsåvidt også de andre to, alltid har gjort. Så deilig å dra på kontroll og kun få skryt og gode ord fra profesjonelle. Skryt for ordforrådet sitt fikk hun også, noe som absolutt ikke overrasker meg, da hun er en kløpper i sosiale sammenhenger akkurat som sin mor, og snakker fullstendige setninger allerede. 

Bilder er det dårlig med altså. Vi har levd i en sykdomsboble de siste ukene, og man føler ikke akkurat for å ta selfies når man ser ut som et levende lik med røde øyne. Jeg kommer sterkere tilbake, lover! Ha en fin kveld alle sammen,og en god natt! :) 

Stå gjennom stormen

Akkurat nå føles egentlig bare alt inni hodet mitt kaos. Det er visse ting jeg rett og slett bare ikke kan skrive på bloggen for alles beskuelse, og dette er absolutt en av de. En ting vet jeg, likevel. De fleste følelser er midlertidig, og selv om ting føles litt kaos etter å både ha følt på sinne, frustrasjon, skuffelse og ikke minst urettferdighet i dag, så er jeg på en måte lettet. Ekstremt lettet. Jeg har fått en god bekreftelse på noe jeg egentlig visste fra før, men som jeg egentlig trengte å høre med mine egne ører. Men nederlaget er likevel der - jeg var så sikker på at jeg skulle få det til, med tiden i allefall. Likevel føler jeg på en stor lettelse og ro. Det er faktisk ikke mer jeg kan gjøre mer. Absolutt ingenting. Jeg legger det helt fra meg, og innser at ting er som de er. Og, jeg er rimelig sikker på at det går ganske bra likevel. Det blir mennesker av oss alle, uansett situasjon.

Det hjelper alltid å skrive, jeg elsker å skrive. Så selv om dere ikke forstår noe av det overnevnte, så var det utrolig godt å bare få det ut til noen som ikke kan ha en mening om noe som helst. I noen retning. Befriende! I dag var vi med Nathaniel på årets første fotballtrening. Vi har nemlig vært så heldige å få fortsette treningene på vinteren, og allerede i februar skal de spille årets første cup. Det er stor stas. Jeg har jo spilt fotball selv, så det har jeg en liten forkjærlighet for faktisk. Dette blir gøy!