Sunne havre og bananpannekaker - oppskrift

Som jeg nevnte til dere tidligere i dag, så skal jeg gi dere oppskriften på noen helt fantstisk gode og enkle pannekaker. Og best av alt, de er helt uten sukker men likevel knallgode! 

Denne oppskriften gir 12 pannekaker, men selv lager jeg som oftest dobbel. Oppskrift: 

100 gram havregryn

0,5 ts salt

0,5 ts kanel

3 modne bananer

3 egg

2 dl melk

Bland sammen alt det tørre, og ha i melken og eggene. Mos bananene med en gaffel og bland det inn i røren. Deretter lar du den svelle i 20 minutter. Når de er klare til steking, har du i 1 ts smør med hver pannekake!

Vel bekomme! Nam nam.. 

39 fullgåtte uker + magebilder


Orker rett og slett ikke noen kjempelang gravidoppdatering nå, siden formen er helt.. på trynet, om man kan si det sånn! Hoster og slimer verre enn verst i min syke hals, bekkenet gjør vondt, halebeinet gjør vondt, og jeg er supersliten etter en lang natt med temmelig ille modningsrier! Måtte stå opp og var våken i rundt 3 timer med ganske kraftige modningsrier(narrerier sådan!) som kom hvert 5-10 minutt. Men av erfaring og etter å ha vært på sykehuset nettop og blitt sendt hjem igjen, så lot jeg være å vekke resten av huset før jeg var bombesikker på at dette faktisk var fødsel. Gikk da å la meg igjen i 4 tiden i håp om å få sove, for da er det nemlig IKKE fødsel på gang om man får til det. Og gjett hva, jeg våknet i morrest med Emma'en vår trygt plassert i magen.. altså ingen fødsel! :) 

Må si at i dag er en av dagene jeg virkelig har lyst til å gi opp! Skal på premierefest imorgen, INGENTING passer... virkelig! Kanskje ikke så rart det, 7 dager fra fødselsterminen min som jeg er. Men likevel! Det er egentlig ordentlig deprimerende. Heldigvis har jeg en fantastisk kjæreste som tar lillegullet med ut på besøk og gjør ting med han slik at jeg får slappet av etter denne ikke så morsomme natta med så mye vondt. Synes det er så teit at jeg alltid skal våkne med vonde modningsrier MIDT på natta, hvorfor ikke midt på dagen i stedet? Da har vi i allefall mulighet til å dra inn til en sjekk på sykehuset uten å lage masse styr med barnevakt osv. Vil jo ikke vekke folk midt på natten, unødvendig, sånn som det hadde blitt om jeg hadde vekket naboen vår i natt. Glad jeg så det an, virkelig! 

Ellers er formen bra om dagen, er bare litt dårlig i dag! Det er koselig å være gravid, men nå begynner vi å bli klare for å få Emma'en vår ut til oss, for alvor. Hun er jo tross alt fiks ferdig og nå må bare denne tullete kroppen min fikse en ordentlig fødsel snart, og ikke bare lage masse tullerier som lurer alle!

Har ingen erfaring med disse narreriene/modningsriene som ikke fører til noen fødsel, og slimpropp som aldri blir ferdig å gå, fra før av. Kommer jo slimpropp med blod i mengder hver dag nå siden fredagen! Forrige svangerskap gikk slimproppen min EN gang, det var blod og slim, på termindagen. Natten etterpå fikk jeg rier, som ikke var tullete som nå, men effektive, og samme dag var gullgutten ute. 

Håper på at det samme skjer med lillesøster snarest! Kom ut lille prinsesse :) 

 Termin:  Mensentermin min var nå forrige torsdag, 29 august. Og ultralydtermin, som er den vi følger, er 8 september.

 På vei:  39 fullgåtte uker og 2 dager(39+2)

Igjen til termin:  7 dager!


Kjønn: En liten prinsesse

 Navn:  Lillesøster skal hete Emma Angelica

Trimester: Tredje

Neste kontroll:   På fredag, vil da være 40+0

Innkjøp: Kjøpt en søt body med bukse og lue til henne denne uken. 

Bevegelser: Ikke så aktiv de siste dagene nei.

Utålmodig:  J-A

Vektøkning:  68 kg,altså hverken gått opp eller ned fra forrige uke. Total vektøkning hele svangerskapet er på 13 kg.

Vann i kroppen: Har 0-1 i ødem, så tydeligvis ikke så mye.

Melk  i brystene:  Mye hvit melk

Strekkmerker: Ingen strekkmerker forutenom de to bittesmå rundt navlen, som er gamle.

Hodet ned: Da jeg var innlagt på Ahus for et par dager siden,ble jordmoren overrasket over hvor langt nede hodet var. Så tydeligvis ganske langt nede!

Tungt:  J-A

Kynnere: Mye utrolig vonde modningsrier som som som oftest kommer midt på natten og lurer meg til å tro at det er fødsel.. 

Hodet festet Hodet er festet og langt nede i bekkenet.

Matkick: Ikke så god matlyst denne uken. Vann med sitron er digg!

Plager: Vondt overalt, vondt i halsen &syk.. og vonde modningsrier.

Humør: Mye humørsvingninger om dagen

Høygravid: Ja, og regnes som "til termin" nå

Fødselsforventninger: Har overhodet ingen frykt for fødselen, da jeg vet nøyaktig hva jeg går til. Selv om det såklart er utrolig smertefullt, men jeg er jo trossalt lagd til å takle det! 

Vil også prøve meg uten epidural denne gangen, og ser for meg alternative smertelindringsmetoder som badekar, lystgass osv. Vil klare det naturlig!

Sykehusbaggen: Er vel sånn noenlunde ferdigpakket.

Ellers: Driver enda å kommer store mengder med blodig slimpropp hver dag nå, og modningsrier noen netter. Var jo også innlagt på Ahus natt til fredag pga.blødning, da fikk jeg også konstatert at jeg har to fingerbredde's åpning. Så er veldig spent og utålmodig(!) på når ting endelig skal skje for alvor.Vekt: 3400 g 

CRL: 35 cm 
Full lengde: 49 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av uken 37 uker gammelt. Det er omtrent like langt rundt hodet som det er rundt magen nå. Livmoren tar opp stadig større plass i kroppen din og andre organer må fremdeles vike. Magesekken og blæren kan føles små fordi livmoren presser mot dem.

Lanugohåret er nesten helt borte, men det kan finnes rester på armer og skuldre ved fødselen. De faller snart av. Fosteret beveger seg så mye det kan, og det kan se rart ut når magen din hopper opp og ned når fosteret hikker.
Hos guttene er som regel testiklene på plass i pungen, men er de ikke det, er det ikke noe stort problem. Det vil rette seg av seg selv innen kort tid.
Hormonnivået til mor har innvirkning på fosteret også, og både nyfødte gutter og jenter kan ha hovne bryster og kjønnsorganer. Noen ganger kommer det også såkalt heksemelk ut av brystene.

39 uker gravid

 Hvor langt på vei er du ? 

Hvor lang tid gikk det fra du begynte å få blodslim( da mener jeg ikke litt slim med litt blod) men snakker mengder(!) til du fødet? 

38 fullgåtte uker + magebilder


Da var vi kommet helt til uke 38, og om bare 4 dager 39 fullgåtte uker og 13 dager til termin! Tiden og terminen nærmer seg med stormskritt. Skal jeg være ærlig har dette svangerskapet bare suuust avgårde. Hvor ble tiden av egentlig? 

Dette kan bli min siste gravidoppdatering for dette svangerskapet. Magefølelsen min sier at hun kommer før termin, men det vil kun tiden vise. Mensentermin min er i alle fall bare om 3 dager, så er jo mye mulig! Jeg håper hun kommer snart i alle fall, for nå begynner ho mor å bli lei! Har ikke spesielt med gravidplager, formen er faktisk superfin. Null halsbrann,ingen sure oppstøt, kun litt vondt her og der. Og i natt fikk jeg faktisk mitt aller første spark i ribbeina, og DET var vondt det. Tror det ligger en stor og fin jente der inne etter sparket å bedømme! Så føler med alle dere som jevnlig blir sparket i ribbeina. Men, det overlever man! Min verste plage akkurat nå er mitt bristede halebein, men det har jeg jo bare meg selv å skylde på for! Magen er også enda strekkmerkefri, så ser veldig ut som jeg slipper unna 2 hele fullgåtte svangerskap med strekkmerkefri mage! Jipppiii :D Er ikke mange som er så heldige!

Mamma og pappa. og såklart verdens fineste og stolteste storebror, venter i alle fall i spenning på lillesøster <3 Kom snart lillevenn <3 

  Termin:  Mensentermin om 3 dager, UL termin 8 september som er den vi følger

 På vei:  38 fullgåtte uker og 3 dager(38+3)

Igjen til termin:  13 dager!


Kjønn: En liten prinsesse

 Navn:  Lillesøster skal hete Emma Angelica

Trimester: Tredje

Neste kontroll:   I morgen, hos jordmor i Oslo

Innkjøp: Kjøpt tripp-trapp stol med newbornsett til henne denne uken

Bevegelser: Denne uken har hun vært kjempeaktiv! 

Utålmodig:  JA, nå har desverre utålmodigheten tatt meg og for alvor

Vektøkning:  68 kg, gått opp en kg siden forrige uke. Total vektøkning hele svangerskapet er på 13 kg. Noe som skal bort med en gang hun er ute, men regner med det skal gå veldig greit siden jeg vet at alle kiloene er det som er nødvendig å legge på seg i svangerskapet. Altså for det meste vann,fostervann,baby, nødvendig økt fettprosent, morkake og økt blodvolum.

Vann i kroppen: Får lett merker på kroppen, så tipper jeg har en del vann. Får nok vite eksakt hos jordmor imorgen.

Melk  i brystene:  Mye hvit melk

Strekkmerker: Ingen strekkmerker forutenom de to bittesmå rundt navlen, som er gamle.

Hodet ned: Hodet er langt nede i bekkenet, noe som kjennes veldig godt.

Tungt:  Tjaa, tungt og tungt. Nå som jeg har skadet halebeinet mitt blir ting plutselig veldig tungt, bortsett fra det er det ikke så tungt.

Kynnere: Mye kynnere, og kjenner at det modnes der nede slik at det mest sannsynlig er modningsrier, og ikke kynnere

Hodet festet Hodet er festet og langt nede i bekkenet.

Matkick: Vafler? Og vann. 

Plager: Vonde kynnere/svake rier. Vondt i halebeinet pga at jeg klarte å briste det her om dagen.

Humør: Mye humørsvingninger om dagen

Høygravid: Ja, og regnes som "til termin" nå

Fødselsforventninger: Har overhodet ingen frykt for fødselen, da jeg vet nøyaktig hva jeg går til. Selv om det såklart er utrolig smertefullt, men jeg er jo trossalt lagd til å takle det! 

Vil også prøve meg uten epidural denne gangen, og ser for meg alternative smertelindringsmetoder som badekar, lystgass osv. Vil klare det naturlig!

Sykehusbaggen: Er vel sånn noenlunde ferdigpakket.

Ellers: Denne uken har slimproppen gått flere ganger stykkvis, med blod i, siste gang i går kveld. Så håper og tror fødselen er rett rundt hjørnet nå! :) 

 

 

Vekt: 3200 g 
CRL: 34 cm 
Full lengde: 48 cm

 Uke38.jpg

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 36 uker gammelt. Håndgrepet blir fastere, og fosteret reagerer tydeligere på lys og lyd. Kroppen er rund og lubben. I tarmen finnes det nå en betydelig mengde mekonium, også kalt barnebek, som vil utgjøre barnets første avføring og fylle den første bleien kort tid etter fødselen.

Hodet ligger som regel ned og er gjerne festet i bekkenet. Det er så trangt i livmoren nå at armer og bein er trukket nært opp til kroppen.

Skjelettet blir stadig hardere, men ikke alle beina i kroppen vil være solide ved fødselen. I hodeskallen er det små åpninger for at hodet skal kunne tilpasse seg fødselskanalen. Hodet kan kanskje se litt merkelig ut like etter fødselen, men vil få tilbake sin vanlige, avrundede form etter kort tid.

 

TIL MOR: La ikke termindatoen trollbinde deg!

38 uker gravid

Du har sikkert hørt uttrykket "pluss/minus to uker". Det brukes ofte i forbindelse med termindato. Det betyr at fødselen kan starte når som helst de neste tre-fire ukene. Går du en uke over termin, skal du til overtidsvurering på sykehuset. Så innen fire uker vil babyen din være født.

Du sparer verdifull energi på å ikke la termindatoen være den som skal fortelle deg når din fødsel vil starte. Du har antagelig oppdaget at det er lite du har kontroll over i svangerskapet. Slik er det nå også.

Føler du deg uvel, kvalm og svimmel når du ligger på ryggen? Det er normalt og kalles "vena cava-syndromet". Den tunge livmoren trykker mot en stor blodåre i ryggen og gjør at blodet strømmer langsommere tilbake til hjertet ditt. Dette er ikke farlig, men kan være svært ubehagelig. De fleste trives best når de ligger på siden. Venstre side er best, for da påvirkes blodsirkulasjonen i kroppen minst.

Lengden fra symfysen til toppen av livmoren (fundus) kan variere alt etter om barnets hode er festet eller ikke. Du kan kjenne nedtrykk i bekkenet når hodet er festet.

 

TIL FAR: Praktisk fødselsforberedelse
Svært mange sykehus tilbyr en omvisning på fødeavdelingen i forkant av fødselen. Bruk den anledningen til å bli kjent, både med personalet, omgivelsene, rutinene og ikke minst til å få informasjon om hva som venter både deg og partneren din under en fødsel. Da vil du også få vite mer om hvordan sykehuset legger forholdene til rette for partneren din og deg etter fødselen. Enkelte sykehus kan tilby familierom eller pasienthotell, mens andre kun har rom forbeholdt mor.

Så langt ut i svangerskapet kan fødselen egentlig skje når som helst, og den drar ofte i gang når man minst forventer det. Derfor bør du unngå lange reiser og alkohol, og bør i det hele tatt å være tilgjengelig og i stand til å komme hjem og kjøre til fødeavdelingen på kort varsel.

Sannsynligvis har partneren din allerede pakket sin bag eller lille koffert for lenge siden. Det kan være lurt at du gjør det samme og gjør klart både tøyskift og toalettartikler dersom fødselen skulle dra ut i tid.

Du bør ha telefonnummeret til sykehuset klart, og vite hvor lang tid det tar til sykehuset og hvor du skal parkere. Videre bør du ha en oversikt over hva som møter deg.

Et lite tips: Har du tenkt å forevige fødselen og den nyfødte ved å ta bilder eller filme, så sørg for at filmen ligger klar og at batteriet er oppladet. Det er ikke sikkert du rekker det på sykehuset.

37 fullgåtte uker + magebilder

 

Som dere helt sikkert har fått med dere allerede, så er jeg altså 37 uker på vei i dag, og inne i min 38 svangerskapsuke. Helt sykt! Det er virkelig ikke lenge igjen til termin nå, det er bare snakk om dager. 23 dager nærmere bestemt! Og hvor fort går ikke det? Kjenner ofte at panikken tar meg litt, til tross for at vi jo faktisk har absolutt alt klart til henne, og mere til.

Formen er ikke så bra om dagen. De siste dagene, og spesielt i dag, har jeg hatt skikkelig med pusteproblemer. Om jeg står oppreist, må jeg hive etter pusten ganske ofte... noen andre som har det sånn ? Ikke nok med pusteproblemene. Jeg vokner daglig av leggkrampe. Noe som er helt GRUSOMT, stakkars kjæresten som hver dag vokner av et hyl rett i øret.. :p I dag har det også presset utrolig nedover, sånn, myye mere enn normalt, så jeg lurer faktisk på om hun kommer snart jeg! Hadde ikke hatt noe i mot det, men samtidig kan hun godt vente litt til for min del. Vi er i alle fall klare for å ta henne i mot alle sammen, både storebror, pappa og mamma... vi venter på deg !! :) Har heldigvis også så utrolig snille huseiere som har sagt at jeg bare skal ringe dem når fødselen starter, så kan de komme å passe storebror. Noe jeg setter veldig pris på! Man vil jo ikke sitte hjemme å vente på barnevakten med vonde rier, og hvertfall ikke om jeg får en veldig rask fødsel... .er lite keen på hjemmefødsel. Da er det bedre at de ER hjemme fra før av, haha ! :) Termin:  Mensentermin 29 august, men følger UL termin som er 8 september.

 På vei:  37 fullgåtte uker (37+0)

Igjen til termin:  23 dager! 

Kjønn: En liten prinsesse

 Navn:  Lillesøster skal hete Emma Angelica

Trimester: Tredje

Neste kontroll:   20 august hos jordmor

Innkjøp: En del småting, ny sengehimmel for eksempel. Den er nydelig!

Bevegelser: Det meste av bevegelser går for det meste i å strekke føttene utover høyre side på magen min. Da kjenner man hælene veldig tydelig, hihi :) 

Utålmodig:  Egentlig ikke i det heletatt.. tar det med ro og koser meg selv om det er tungt nå           

Vektøkning:  Veier 67 kg, altså akkurat samme som forrige uke. En vektøkning på 12 kg hele svangerskapet totalt.

Vann i kroppen: Myye vann... 

Melk  i brystene:  Mye hvit melk

Strekkmerker: Ingen strekkmerker forutenom de to bittesmå rundt navlen, som er gamle. 

Hodet ned: Hodet er langt nede i bekkenet, noe som kjennes veldig godt.

Tungt:  Eneste som kan defineres som tungt nå er at jeg har litt pusteproblemer, aller mest sannsynlig p.g.a den svære magen min. Det er ubehagelig både å stå og å sitte. Eneste stillingen som er behagelig er å ligge i sengen på siden. 

Kynnere: Siden jeg har åpning på 2 cm regnes det vel som svake rier, og ikke kynnere. De er hyppige, men ikke regelmessige enda. 

Hodet festet Hodet er festet og langt nede i bekkenet i følge jordmor på AHUS.

Matkick: Har litt dilla på snop og søte ting om dagen ,desverre

Plager: Vonde kynnere/svake rier. Leggkramper daglig. Og helt sykt ekle mareritt omtrent hver eneste natt! 

Humør: Mye humørsvingninger om dagen

Høygravid: Ja, og regmes som "til termin" i neste uke!

Fødselsforventninger: Har overhodet ingen frykt for fødselen, da jeg vet nøyaktig hva jeg går til. Selv om det såklart er utrolig smertefullt, men jeg er jo trossalt lagd til å takle det! 

 Vi gleder oss masse til å bli mamma og pappa til prinsessa vår <3 

Sykehusbaggen: Har begynt å pakke sykehusbagen nå, eller.. pakker i koffert da, hehe :) 

 

37 uker

Vekt: 2950 g 

CRL: 33 cm

Full lengde: 46 cm


OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 35 uker gammelt. Nå gjøres bare finpussen mens fosteret fortsetter å legge på seg, og fosteret er snart klart til å bli født. Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig) om det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutter vokser vanligvis fortere enn jenter.

Laget av vernix er i ferd med å forsvinne, men noe vil sannsynligvis være til stede og kan faktisk hjelpe under fødselen. Det oljete kremlaget kan gjøre det enklere for fosteret å passere gjennom fødselskanalen.

 

TIL MOR: Bruk mulighetene!

37 uker gravid

Endelig fri til å bruke dagene som du selv ønsker. Det trenger du. Noen er imidlertid litt redde for at dagene skal bli lange og ventetiden dermed enda lengre. Selvfølgelig kan det skje. Men de aller fleste opplever disse ukene som vært verdifulle og nødvendige. Roen senker seg, og kroppen får den variasjonen og hvilen den trenger. Kos deg med vask og stell av klær og utstyr til den lille. Det er helt spesielt! Disse bittesmå klærne er det godt å ta frem og titte på ? om og om igjen.

Kvinner forteller hvordan de nesten ikke klarer å tenke på annet enn det som nå står foran dem. Det er liksom ikke plass til annet. Dette er et helt nødvendig ledd i forberedelsen. Ukene er dine ? så gjør som du vil. Mange er slitne og trenger rett og slett hvile. På denne tiden ser de fleste kvinner frem til å avslutte svangerskapet. Noen fordi de får plager, andre fordi de og kroppen deres lengter etter å bli som før. Og ikke minst fordi de lengter etter å se babyen. De som for få måneder siden trivdes godt med magen og hadde ønske om å fortsette til evig tid, føler plutselig et behov for å få det overstått. Og de som ikke ville eller våget å tenke helt fram til fødselen, endrer ofte innstilling nå.

 

TIL FAR: Keisersnitt
Keisersnitt blir stadig vanligere i Norge. Andelen har steget fra to til 16 prosent på 40 år. Bedre metoder, mer kunnskap og høy kapasitet har gjort keisersnitt til et alternativ for mange. Økningen skyldes nok også en holdningsendring på fødeklinikkene og blant de gravide.

Ved et keisersnitt lager fødselslegen et snitt i mors hud over skambeinet og arbeider seg videre gjennom muskellagene i buken. Barnet, navlesnoren og morkaken hentes ut gjennom en liten åpning i livmoren. Et keisersnitt er et stort inngrep, og mor vil trenge mer tid på å komme til hektene enn etter en vanlig fødsel.

Planlagt keisersnitt kan gjøres dersom barnet ligger i seteleie, hvis mor har trangt bekken, eller hvis barnet er for stort til å kunne passere gjennom fødselskanalen. Dersom mor tidligere har hatt en traumatisk fødsel, kan keisersnitt være et alternativ. Mor oppfordres likevel til å prøve vanlig fødsel på ny. Et planlagt keisersnitt kan være en fin fødslesopplevelse. Far tilbys å være til stede ved hodeenden av sengen og tar sammen med mor imot barnet som kommer over det grønne forhenget.

Hastekeisersnitt gjøres dersom det er akutt fare for mor eller barn. Grunnen er gjerne store blødninger hos mor eller surstoffmangel hos barnet. Det tar få minutter før barnet er ute, og det er sjelden tid til å gi mye informasjon. Far blir som oftest stående på gangen. En slik opplevelse må bearbeides med jordmor i etterkant.

 

Hvor langt er du på vei ?

36 fullgåtte uker + magebilder


Hallveis til 37 fullgåtte uker dere! Terminen nærmer seg med stormskritt, og det er bare 5 dager til prinsessa ikke regnes som prematur lengere, om fødselen starter. Og det er jo ganske så sannsynlig at den gjør, eller ikke.. , det kan vi rett og slett ikke vite. Går jo rundt med 2 cm åpning og hyppige, vonde kynnere/svake rier..  så det kan jo starte når som helst. Men så lenge de ikke er regelmessige så er de "ufarlige". Vet hvordan riene kjennes ut når fødselen er i gang for alvor, haha! DET kjenner man, for å si det sånn. 

Men gruer meg ikke til fødselen og smertene i det hele tatt. En fødsel er noe helt fantastisk(men vondt, såklart...) , og jeg gleder meg til å også ha pappaen til lille snuppa med denne gangen! Det blir nytt for meg det. Gleder meg sånn til hun er ute og får se hvordan hun ser ut! Alt står klart til henne her hjemme hos oss, stellebordet med de minste klærne hennes pent brettet oppi, vogna, vugga ferdig redd opp, babykurven i stua.. ja, alt ! Vi gleder oss <3 

 

 

   Termin:  Mensentermin 29 august, men følger UL termin som er 8 september.

 På vei:  36 fullgåtte uker og 2 dager(36+2)

Igjen til termin:  27 dager! 

Kjønn: En liten prinsesse

 Navn:  Lillesøster skal hete Emma Angelica

Trimester: Tredje

Neste kontroll:   20 august hos jordmor

Innkjøp: Ikke noe spesielt, kun noen strømpebukser som er i litt større størrelser.

Bevegelser: Er mye liv inni der, og nå er det så trangt at det som regel gjør vondt når hun beveger seg.

Utålmodig:  Nå som storebror er begynt i bhg og jeg skal få slappet ordentlig av de siste dagene/ukene før jeg blir tobarnsmamma, så er jeg ikke utålmodig i det heletatt. Vet at tilværelsen som kommer etter fødselen er LANGT mere slitsom enn allslags gravidplager.

Vektøkning:  Veier 67 kg, gått ned en kg siden forrige uke. Totalt vektøkning på 12 kg hele svangerskapet.

Vann i kroppen: Myye vann... 

Melk  i brystene:  Mye hvit melk

Strekkmerker: Ingen strekkmerker forutenom de to bittesmå rundt navlen, som er gamle. 

Hodet ned: Hodet er langt nede i bekkenet, noe som kjennes.

Tungt:  Nei, nå som gullet er i barnehagen er det ikke tungt i det heletatt. Koser meg !

Kynnere: Siden jeg har åpning på 2 cm regnes det vel som svake rier, og ikke kynnere. Men ja, de er utrolig hyppige og vonde.

Hodet festet Hodet er festet og langt nede i bekkenet i følge jordmor på AHUS.

Matkick: Har litt dilla på snop og søte ting om dagen ,desverre

Plager: Vonde kynnere/svake rier. Og grusom halsbrann til tide! Ellers ingenting. 

Humør: Mye humørsvingninger om dagen

Høygravid: Ja, og regmes som "til termin" om under to uker!

Fødselsforventninger: Har overhodet ingen frykt for fødselen, da jeg vet nøyaktig hva jeg går til. Selv om det såklart er utrolig smertefullt, men jeg er jo trossalt lagd til å takle det! 

 Vi gleder oss masse til å bli mamma og pappa til prinsessa vår <3 

Sykehusbaggen: Pakket jo en liten "hastesykehusbag" da jeg ble innlagt med rier i uke 35. altså forrige uke. Men skal nok pakke den ordentlig en gang i nærmeste framtid. Alt til sin tid :) 

 

Vekt: 2700 g 

CRL: 32 cm 

Full lengde: 44 cm

 

OM BARNET
 Fosteret er i begynnelsen av denne uken 34 uker gammelt. Morkaken som lenge var tyngre enn fosteret, veier nå en sjettedel av fosterets vekt.


Fordøyelses- og tarmsystemet er fremdeles relativt umodent, og vil ikke være helt modent før barnet er tre til fire år gammelt. Nå utgjør fettlaget omtrent 15 prosent av fosterets vekt, og vil gjøre det lettere å regulere kroppstemperaturen etter fødselen. Huden ser lyserosa ut til tross for fettlaget. Årsaken er at blodårene ligger så nær hudoverflaten. Hudfolder rundt blant annet knær, håndledd og nakke utvikles.

 

Hvor langt er du på vei?