Helsesøsterkontroll med Nathaniel

God morgen kjære lesere ! 
I dag var jo dagen for kontroll for Nathaniel, endelig! Siden de er ganske fullbooket her i Oslo, så fikk vi ikke 15mndrs kontrollen før nå, men helsesøsteren sa at det ikke gjorde noe som helst. Dro da opp til den helsestasjonen i den bydelen vi hører til. Her i Oslo er det veldig greit, siden alle slike kommunale helsetjenester som jordmor, helsesøster osv er i samme bygg. Praktisk ! 

Prata da om alt mellom himmel og jord,om Nathaniel og hans utvilling. Og han har jo en rivende utvikling og utvikler seg helt perfekt og normalt. Som normalt veier og måler de også, og Nathaniel er virkelig en lang gutt ! Han ligger på den helt øverste grafen når det kommer til alle mål,altså en stor, lang og fin gutt !  Og han følger sin kurve perfekt ! 

Denne gangen fikk også Nathaniel sin siste barnevaksine, ble LITT lei seg men gikk fort over meg litt mammatrøst ! Lille gutten min som en gang var en bitteliten baby er blitt sååå stor <3

Neste kontroll blir da ikke før Nathaniel er hele 2,5 år ! Men blir jo likevel å gå jevnlig til helsestasjon med lillesøster Emma Angelica.

Akkurat nå ligger Nathaniel å sover luren sin , så etter dette innlegget skal jeg ta litt telefoner og slikt før han vokner. Så aner jeg ikke hva vi skal gjøre, ingen planer enda ! Blir vel å dra ut å leke litt og sånt.

Siden Nathaniel ble 16 måneder denne måneden, så legger jeg med en oppdatering for 16 måneder på barn. April er også en litt spesiell måned, siden det var denne måneden jeg fant ut at jeg var gravid med Nathaniel. Den 12 april, som nettop var, var det akkurat 2 år siden jeg satt med denne i handa, og ante ingenting om hva fremtiden skulle bringe

Og den 19 april, på 16månedersdagen til Nathaniel, så var det akkurat 2 år siden det lille hjertet hans begynte å slå (ifølge babyverden) .. akkurat DET synes jeg er litt rørende <3 

Om barnet: Fysiske endringer

De fleste barn begynner å gå når de er omtrent tretten måneder gamle, men om barnet ditt venter til det er atten måneder, anses det likevel som normalt. Vanligvis er det slik at barn som er sene til å rulle rundt, sette seg opp og krabbe, også kan trenge mer tid for å lære å gå.
 
Faktorer som avgjør når barnet begynner å gå, er miljø, temperament og arv. Hvis barnet ikke går når det er atten måneder, kan det være lurt å snakke med helsestasjonen, slik at eventuelle problemer kan fanges opp.
 
Hvis barnet ditt ikke går ennå, vil du sikkert merke at ferdighetene har økt dramatisk når det gjelder å krabbe, reise seg opp og gå langs møbler. Nå kan barnet stå alene i perioder mens du venter i spenning på det første vaklende skrittet.
 
Når smårollingen begynner å gå, blir det mange fall til å begynne med fordi det kan være vanskelig å komme seg rundt møbler og leker. Gjør ditt beste for å gi barnet klar bane ? en liten ujevnhet i gulvmatten er nok til å forårsake et fall. 
 
Barnet videreutvikler de grovmotoriske ferdighetene sine og liker å kaste, slippe ned og også å sparke ting. Dersom barnet kan gå, vil det sannsynligvis elske å klatre over puter og oppover trapper. Hvis det nesten greier å gå, men ikke er stødig nok, kan det være fint å bruke en gåvogn som støtte.
 
De finmotoriske ferdighetene bedrer seg også. I denne alderen vil barnet gjerne forsøke å spise med skje selv. Det vil også prøve seg på å tegne. Nå perfeksjoneres også bevegelsene som brukes når man flytter en leke fra den ene hånden til den andre. Hvis du ikke allerede har merket at den ene hånden er dominerende, vil du gjøre det ganske snart.
 

Til mor og far: Oppdragelse og oppmerksomhet

Grensesetting er et ord som går igjen i mange sammenhenger. Det handler ikke om ?å begrense? barnets utvikling, men om at grensene bidrar til at barnet blir trygt og omgjengelig. Når dere tydelig viser hvilke handlinger hos barnet dere ønsker mer av, vil barnet uten videre gjøre mer av det.
 
Ved å gi ros i slike sammenhenger, vil barnet oppfatte at det blir satt pris på og bli mer bevisst på seg selv og handlingene sine. Med slike ?ja-budskap? kommer dere inn i en god sirkel der barnet får stadig med informasjon fra dere om hva som er akseptert atferd og vil bli tryggere på seg selv.

Når dere gir ros og positive tilbakemeldinger tilpasses barnet til de daglige rutinene deres og den atferden dere ønsker. Selv om dere selvsagt ønsker at barnet skal ta initiativ og være selvstendig, så må barnet også lære at det ikke kan få oppfylt alle behov og ønsker umiddelbart. Slik lærer de også å respektere andres følelser, ønsker og behov.

Mange opplever at grensesetting er langt lettere i teorien enn i hverdagen. Noen ganger har dere god tid, føler at livet er godtog stabilt, har overskudd og er bevisste i måten dere forholder dere til barnet på. Andre ganger er det motsatt. Ingen foreldre kan hele tiden leve opp til sine ideal om hvordan de skal være og oppføre seg i forhold til barnet. Et trygt barn vil kunne tåle kortvarige variasjoner både i daglige rutiner, omsorg og kontaktform ? også når de ikke liker det og protesterer.

 

Nathaniel Chrisander - 14 mnd !

♥  I dag er det onsdag 20 februar, og Nathaniel Chrisander er 14 måneder og en dag gammel ♥  
♥ Det er 43 uker og 4 dager til Nathaniel Chrisander sin 2-årsdag ♥  

TENK at gutten min er blitt så stor ! Jeg er så utrolig stolt over å få være mammaen til verdens mest fantastiske gutt. Nå flyger tiden bare noe helt sinnsykt, føles ikke som om det var så lenge siden jeg lå der i fødesenga med verdens nydeligste nyfødte prins på brystet <3 Åh...  jaja, de skal jo en gang bli store. Og det skjer før man aner det ! Selv om det er litt trist at jeg føler tiden bare flyger fra oss, er det også utrolig spennende å følge med på den rivende utviklingen hans for tiden ! Nå har jeg begynt å prate litt til han om at han skal bli storebror, hehe.. tar nok enda en stund før han skjønner noe av det ! Helt ufattelig å tenke på at min lille baby skal bli STOREbror. Selv om jeg nok får nok å henge fingrene i , så vil de jo få et utrolig nært forhold med tanke på at de er så tette :) 

Nathaniel er blitt kjempeflink til å gå, nå springer han omtrent ! Og har begynt å interessere seg veldig mye mere for lekene sine i det siste. Tidligere har det mest vært alle andre ting som har vært interessant, til tross for at han har en hel haug med leker og slikt. Hvis noen synger, eller det kommer en sang på TVn for eksempel, begynner han og å danse...  kjempesøtt å se på <3  

Nathaniel er også blitt veldig ivrig på å dele ! Når han spiser, så skal han gi meg også, haha.. og smokken, den putter han ofte i munnen min, mamma skal også ha ikkesant ! Veldig søtt, jeg har en så snill og god gutt. Og STA, det skal han ha. Så det å sette grenser for han har virkelig vært en utfordring, fordi han har så sterk vilje. Han slektes nok på meg der !

<3 <3

Her skal han gi meg sjokolade , haha <3 

 

 ♥ Begynne å skille former som firkanter og sirkler - Blitt ganske flink til det, men forstår ikke det helt hundreprosent enda.

♥ Konsentrere seg bedre - Er veldig flink til det, og kan sitte helt i sin egen verden å leke

♥ Leke side om side med andre barn - Ja, Nathaniel elsker andre barn og leker veldig godt med de. 

♥ Vise at det trenger din hjelp med noe. F.eks putte en klosse i en boks - Ja

 


Om barnet - Utforske utforske !

Barnet elsker telefonleker, hvor noen svarer. Noen barn setter spesielt pris på bøker og historier og vil ofte ?manipulere? den voksne til å lese. Kartongbøker med flapper og taktile elementer er spennende nå, det samme er leker som ?gjør noe?.

Barn liker også nå å bære på store ting og å klatre. Å rive ned, klosser f.eks., er en aktivitet som barnet liker å forlyste seg med. Å være ute og utforske verden tilfredsstiller barnets nysgjerrighet mer enn noe. Barnet liker også svært godt å leke med enkle puslespill nå.

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Kan si flere ord og lærer daglig betydningen av flere nye ord 
 • Viser tydelig at det forstår betydningen av enkle spørsmål 
 • Selvfølelsen øker 
 • Genetisk tendenser so aktivitetsnivå, sosiale evner, tilpasningsdyktighet og oppmerksomhetsspenn blir tydeligere

Sanser og motorikk

 • Reiser seg til stående på gulvet 
 • Tar etter hvert sine første skritt 
 • Skiller mellom og lokaliserer veldig like lyder

Interesser og aktiviteter

 • Begynner å skille mellom former som firkanter, sirkler og trekanter 
 • Blir stadig mer bevisst på å søke din hjelp når det trengs 
 • Begynner snart å leke side om side med andre barn
 • Til mor og Far

Selv om dere nok opplever barnet som ?stort? nå, er det fortsatt ganske lite. Det trenger dere fortsatt helt for å få oppfylt sine basale behov. Nå sover det mindre, og er enda mer nysgjerrig på å oppdage og erfare mer om seg selv og verden omkring. Barnet ønsker å ha dere med på ferden.

Dere er de viktigste rollemodellene for barnet. Barnet ser hva dere gjør, hvordan dere reagerer. Det er i stor grad dere som avgjør hvilke omgivelser og stemninger barnet vokser opp i. Dere tar daglig en rekke valg som påvirker hverdagen og oppvekstmiljøet til barnet deres. Ved å være bevisste på dette kan dere skape trygge rammer som gir forutsigbare dager for barnet.

Barn er svært sanselige og fanger raskt opp stemninger og relasjoner. Selv om dere prater om voksne tema som dere tror barnet ikke fanger opp, vil det nok lese og tyde måten dere prater på. Kroppsspråket forteller mye. Når vi prater, kan vi ikke unngå å uttrykke oss ikke-verbalt også. Barnet fanger opp vår mimikk, våre gester, blikk og kroppsholdning.

Nathaniel Chrisander - 13 måneder !

♥  I dag er det lørdag 19. januar, og Nathaniel Chrisander er 13 måneder gammel ♥  
♥ Det er 47 uker og 5 dager til Nathaniel Chrisander sin 2-årsdag ♥  

 

GUD , så utrolig fort tiden går ! Virker som at det var i forrige måned jeg satt med en nyfødt liten baby i henderne mine, og lurte på hva fremtiden ville bringe med denn nye tilværelsen ! Og nå er min lille skatt blitt hele 1 år og en måned gammel ! Har ikke noen baby lengere med andre ord..

Jeg skriver jo aldri om Nathaniel, og det har jeg mine grunner til. For det første vil jeg ikke eksponere hans hverdag forran flere tusen mennesker, men i tilegg til det er det også personer jeg vet leser bloggen min som jeg ikke vil skal ha innblikk i hannes liv. Men en ting jeg har vært fast bestemt på, er å fortsette med statusoppdateringene måned for måned. Rett og slett for min egen del og for at det kan være koselig å se tilbake på ! 

Må bare si at det å være mamma til denne lille skatten bare er det mest fantastiske jeg noen gang har fått oppleve, selv om det til tider kan være ganske så utfordrende og tøft siden jeg er hundreprosent alene om omsorgen for han. Men det har jeg jo vært hele veien, og siden jeg ikke vet om noe annet så er det det jeg er vant til og mestrer veldig bra.  Gutten min er så utrolig flink, og nå går han omtrent like mye som han krabber. Han blir bare mere og mere stødig og jeg er så stolt ! <3 Vet dere forresten at han tok sine første skritt på julaften ? DET er ikke mange som kan skryte av, hihi :) 

Nathaniel er og har alltid vært en godgutt, like glad som dagen er lang ! Er sjeldent han er sinna, det skjer som regel kun når han ikke får viljen sin.  Ellers viser han gleden sin gjennom heele kroppen, og begynner oftee å hoppe på knær av glede ,så utrolig søtt og morsomt å se på ! Og den følelsen jeg får når jeg henter han i barnehagen kan ikke beskrives.. han blir bare såå glad, noe som varmer veldig i mammahjertet ! 

 

Noen barn på 13 mnd kan : 

♥ Ape etter sitt eget speilbilde. - Kan. Nathaniel ELSKER speil og står gjerne forran det og tuller lenge, haha. 

♥ Bruke to ord meningsfylt. F.eks se på pappa og si pappa. Se på ball og si ball. - Kan ikke, han sier foreløpig bare enkeltord, men det kommer vel.

♥ Tegne streker - Kan, har fått flere flotte kuntstverk som Nathaniel har laget i barnehagen, hihi <3 

♥ Ord: Mamma, hæ, der,uff,æsj,hade,hei. Ordet han bruker aller mest for tiden er definitift "der" Det er det første han sier når jeg tar han opp på morgenen, mens han peker på noe. Han må jo vise mamman sin alt dette spennende man kan se på vet dere ! 


Nå begynner de første ordene å komme. Snakk med barnet om hva dere gjør og hva dere skal gjøre. Sett ord på de tingene som omgir barnet. Lenge før barn sier noe selv, begynner de å forstå hva den voksne sier, og kan forholde seg til det.

 
De liker for eksempel å vinke, klappe og vise hvor store de er, når de blir bedt om det. Sanger med bevegelser til blir spennende, og de viser stor glede over rim og regler med bevegelser som ?Det kom en liten mus? eller ?Tommeltott, slikkepott?. Finn gjerne på dine egne regler som passer for ditt barn. Barn elsker sanger og regler hvor deres eget navn blir nevnt.
 
Bildebøkene dere ser på sammen, kan nå gjerne ha mer tekst. Enkle handlinger som barnet kan kjenne seg igjen i, er populært. Barnet kan også lettere bla i bøkene selv nå og liker det. La barnet få lære at noen bøker må behandles med forsiktighet, mens andre tåler røff behandling. Album med foto av familie, venner og kjente ting blir også godt likt.
 
Når barnet begynner å gå, kan det bli så oppslukt av det at nesten ingenting annet er interessant. Men en vogn å skyve foran seg eller leker å trekke etter seg kan være aktuelle nå. Etter hvert vil vognen bli fylt med de utroligste ting som skal fraktes rundt i huset. Du vil oppdage at barnet ditt har en utrolig energi og utholdenhet i leken.
 
Gjemmelek
Gjemmelek og ?løpe etter og fange?-lek er leker barn elsker i denne alderen. Bruk tid på å lete etter barnet inni skap, oppå hyller og lignende selv om du ser at det er under bordet. For barnet er det en frydefull opplevelse å bli funnet og fanget. Det gir en følelse av å være elsket.
 
De fleste barn liker vann. La barnet sitte i badekar eller balje og plaske sprute, helle og tømme. Eller la det stå på en krakk ved kjøkkenvasken og leke med vann der.
 
Late som
I denne alderen begynner barn med ?late-som-lek?. De imiterer de voksnes aktiviteter, snakker i telefonen, lager mat, skjenker kaffe, steller dukker og kjører biler. Delta ieken sammen med barnet, men gi barnet også mulighet til å leke for seg selv. Når du leker med barnet, så lek noe du selv liker. Barnet gjennomskuer deg raskt hvis du ikke er med med hele deg. Like viktig som at du leker med barnet, er det at barnet får delta i dagliglivets aktiviteter sammen med deg. Det kan være å putte tøy i vaskemaskinen, dekke bordet, vaske bilen og lignende.
 
Dette er en alder hvor barnet får et økende behov for å gjøre ting selv for å vise både seg selv og andre hvem det er og hva det kan. La barnet få prøve seg, selv om det kan ta lang tid med av- og påkledningen og det kan bli mye søl når barnet spiser selv. Det er viktig for barnets selvfølelse at det opplever mestring, og at det blir satt pris på av deg.
Mamma elsker deg lille skatt, mere enn noe annet ♥ 

 

Nathaniel Chrisander- 12 mnd - ett år !

I dag er det tirsdag 25. desember, og Nathaniel Chrisander er 12 måneder og 1 uke gammel 

Det er 51 uker og 1 dag til Nathaniel Chrisander sin 2-årsdag. 

Barnet har gjerne ikke så mange ord ennå, men det har helt klart lyder som betyr ulike ting. Hvis du forstår dem, sett gjerne ord på dem for barnet. Da bygger du opp barnets passive ordforråd - ord barnet forstår - slik at det er stort når barnet begynner å snakke

Gjennomsnittsguttene veier 10,5 kilo og er 77 cm lange  ( Nathaniel veier nærmere 12,5 kilo omtrent) og er vel ca 83 cm lang ( Guttenes normalverdier er 8.2  til 12.7 kilo, og 72 til 82 cm.) Så med andre ord er han ca 2 kilo tyngre og en cm lengere enn normalt.. haha, kanskje ikke så rart når man har høye foreldre ! Jeg selv er jo 1,72 , og det er jo temmelig høyt til å være jente..OM BARNET

Forhåpentligvis er barnet nå over den verste perioden med skepsis til fremmede og begynner å bli mer fortrolig med ukjente mennesker. Tilknytningen til foreldrene, som har vært der hele tiden, blir nå ofte mer bevisst for barnet. Han kan gråte, bli trist eller helt fortvilet hvis foreldrene er borte. At barn reagerer sterkt på atskillelse i denne perioden, betyr ikke at de er utrygge eller engstelige, men at de nå er følelsesmessig mer bevisst sin tilknytning til foreldrene. Den trygghetsfølelsen og tilliten som foreldrene representerer, kan også utvides til å inkludere andre personer; for eksempel besteforeldre, barnehagepersonell eller andre.

Barnet vil også i denne alderen gi deg ting som du «takker» for, for i neste øyeblikk komme tilbake og hente gjenstanden. Spør du for eksempel om en leke, vil du kunne oppleve å få den, og dette er nytt. Ettåringen kan også velge å ikke gi deg den, men holde den tilbake med et lurt smil. Viljestyrken er noe som vil bli mer markert i tiden som kommer. Det at du responderer på hans initiativ, gir ham en utrolig stor glede og en følelse av mestring ? noe som er godt for selvtilliten.

Fremdeles går det meste på én og to stavelser. Blant noen barn kommer imidlertid de første setningene (to ord) rundt ettårsdagen. Ordforrådet utvides stadig, og et ordforråd på opp mot ti ord forekommer.

Å 'snakke' i telefonen er morsomt, men 'samtalen' flyter ofte best i leketelefonen!

TIL MOR OG FAR

Barnet begynner nå å bli mer klar over hva du gjør og hva som ellers skjer i omgivelsene. Fremmedfrykten er ikke så sterk lenger. Nå forstår han at hvis du legger et tørkle over en gjenstand, så har ikke gjenstanden forsvunnet, den finnes fortsatt under tørkleet. Han liker derfor å leke slike «gjemmeleker» med gjenstander (hvor du for eksempel legger en ting under en kopp eller en sofapute).

Fysisk sett er han i stand til å følge opp sin nysgjerrighet på en annen måte enn før gjennom sin evne til å sitte, stå, gå og styre egne bevegelser i rommet. Denne utviklingen gir ham utvidede muligheter til å være en aktiv partner i lek og samvær. Alt nytt tiltrekker seg oppmerksomhet. Ekstra flott er det som er fargerikt, blankt eller bevegelig.

Felles opplevelser med foreldrene er spesielt viktige nå, foreldrene bidrar til barnets erfaring og læring i et sosialt fellesskap. Mange fellesaktiviteter knyttes til leker, kjøkkenredskaper og andre ting som kan brukes i fellesskap eller utforskes på andre måter. Du kan også merke at behovet for veiledning og avklaring av hva som er akseptable aktiviteter, hva som er tillatt eller ikke, blir mer nødvendig.

 

 Ett barn på 12 mnd skal kunne:

 Sitte helt støtt og vri overkroppen etter leker Nathaniel har kunnet dette i flere mnd nå.
 De fleste har utviklet et fint pinsettgrep - Pinsettgrep har han også mestret lenge nå.
 Forstå enkle spørsmål (hvor stor er du? osv) ? Ja, det har kommet denne mnd.
 Kan sette seg kontrollert ned fra stående ? Det klarer han veldig fint
Ord Nathaniel kan si og forstår: Mamma,Hade, Hei, uff, æsj,klappe, og så begynner han å klappe om noen synger "klappe søte" og synger avogtil med selv.
Nå har jeg faktisk ikke telling på hvor mange tenner han har lengere, men må vel ta en opptelling i nærmeste framtid. Nathaniel liker nemlig ikke at folk tar han i ansiktet, hehe. Den aller største tingen som har skjedd fra forrige måned er jo såklart at han har lært å GÅ ! Noe som skjedde for første gang i går, på selveste julaften. Jeg var så stolt ! Ellers har han både lært seg å riste på hodet, noe han gjør heele tiden uansett hva man spør han om ,haha ! Og så har han lært seg å klappe denne mnd, hvis han hører noen klappe, eller noen som klapper på TV'n, så begynner han å klappe og blir skikkelig glad i hele kroppen og begynner å "danse" hahha.. han er så utrolig skjønn og jeg er så fantastisk heldig som får den æren av å være mamman til en så flott og fantastisk fin gutt som min skjønne lille Nathaniel Chrisander <3 
Gleder meg til ALT framover, og ser fram til mange flere fine år med min lille hjerteskatt ! 
Ettårsdagen ble tilbragt med selskap og kaker, og som dere ser på bildet over, så fikk Nathaniel sin helt egne kake, hehe :) Han var såå glad og synes det var veldig stas å spise egen kake. Først måtte han klappe litt på den, hehe.. eller, klappee den flat blir vel mere riktig å si ! 
Jeg elsker virkelig å være mamma, og denne skjønne lille klumpen gjør livet mitt fantastisk ! Dette hele året jeg har vært så heldig å være mamma, har jeg lært så utrolig mye, både om meg selv og det å være mamma. Jeg har vokst på mine erfaringer, men jeg har samtidig aldri heller hatt det så tungt før. Å være mamma , helt alene, alene om gleder,bekymringer, sorger, oppdragelse, sette de riktige grensene uten å være for streng, å vite når man skal si ja og ikke...det er ikke lett, overhodet. Men det er likevel så utrolig verdt det, det finnes det ikke tvil om <3 Mamma elsker deg skatt! 

11 måneders kontroll + Oslotur !

Heii alle søte lesere <3

I dag har vi vært på 11 månederskontroll , jeg og Nathaniel. Og gjett om han hadde blitt stor ! Har en kjempestorliten og perfekt gutt altså ! Han var blitt nesten hele 11,5 kilo og hele 80 cm lang ! Har virkelig en stor og flott gutt, og det er noe jeg er kjempe glad for. Men det er vel ikke så veldig rart heller, han har jo to veldig høye foreldre. Jeg selv er jo for eksempel hele 1.72 centimeter over bakken! 

Hadde tatt feil av tidspunktet, så kom dit halv 2 når vi egentlig hadde time kvart over 2, hehe.. men herregud, er da mye bedre å være alt for tidlig, enn alt for sein ? Vi hadde ikke noe vi skulle ha gjort så vi satte oss bare å lekte på ventekontoret, og Nathaniel koste seg masse med alle de nye spennende lekene. 

Tid for veiing ! 

Finingen !

 

Ellers har vi ikke gjort så mye i dag, sov som sagt hos mamma natt til i dag, og det skal vi gjøre i dag også. Skal faktisk gå å legge meg snart i og med at det er ganske seint og jeg har endel å gjøre imorgen. Skal blant annet ha skype-møte med noen jeg ikke kan si noe om enda desverre, men det e jeg og to andre jenter, Marita, min bestevenninne, og Christin, også kjent som mattilakken for mange, i og med at hun har vært på tv tidligere, utkant eller noe sånt :p Så dette blir spennende ! Akkurat hva dette gjelder vil de aller aller fleste av Norges befolkning få med seg iløpet av året tenker jeg :p Mere kan jeg ikke si ! GLEDER MEG! Dette er også hemmeligheten min jeg pratet om tidligere, men mere enn det kan jeg desverre ikke fortelle dere. Å vær så snill å la være å gidde å skrive i kommentarfeltet hva dere tror dette gjelder ,da slike kommentarer vil bli slettet med en gang. Bare sier det ;- )

En annen ting jeg gleder meg ekstreeeemt mye til, som skjer litt kortere fram i tid, nærmere sagt om faktisk under 2 uker, er at jeg skal til Oslo ! Alene. Nathaniel skal bli passet av bestemoren sin (mamma) en helg mens jeg drar dit, og jeg skal bo hos Sunniva Munkelien, som er fotografen som har tatt de tivoli-fotoshoot bildene av meg. Hun er kjempeflink ! Hvaa tror dere jeg skal i Oslo ? ;) Herregud, gleder meg som en liten unge ! Dere aner virkelig ikke. Hadde egentlig tenkt å dra til Oslo i midten av Januar i forbindelse med premieren til programmet Unge Mødre sesong 10 som jeg er med i , men det blir ikke noen premierefest i likevel så da fant jeg ut at jeg heller tat det i Desember!! Blir braaa :)

Men, nå skal jeg avslutte her ! Ha en strålende kveld videre alle sammen <3 
Smask smask :- * Blogges !

Bloggdesign av RRH Webdesign
?
hits