Dum, dummere, dummest?

Etter innlegget til Sophie Elises kjæreste, om jenter på 50kg+, har det i ettertid desverre florert av unge gutter som prøver seg i samme kategori. Rakke ned på jenter der de har erfart det treffer mest. Kropp, utseende og overvekt. Et sensitivt tema for så mange jenter der ute.  Det har ett mål for øyet, og de tråkker gjerne på tærne til samtlige av Norges kvinnelige befolkning for å oppnå drømmen.  Hvor vanskelig er det egentlig å forstå ?

Jeg har snart blogget i 4 år. Snart 4 år med mer eller mindre daglig blogging. Blogging og mentaliteten bak det er noe jeg kan. Det tar meg under ett sekund å spotte et innlegg som er skrevet med ett mål for øyet. Å provosere, og dermed som en konsevens av det klartre oppover topplista. Og, de lykkes så det suser. Voksne, oppegående mennesker deler videre i det vide og brede, og bedyrer gjerne hvor dum det går an å være ved å skrive noe sånt. Men ett spørsmål, hvor mye smartere er du egentlig? 

Helt ærlig. Hvem er dummest? Du, som voksen oppegående person som tror på dette pisspreiket og gledelig deler videre på facebook, eller bloggeren som skrev det? Jeg går for førstenevnte. Dere går fem på, og dere gjør vondt verre. Det disse unge guttene erfarer , er egentlig bare, at ved å disse og hetse helt normalvektige jenters utseende og kropp, vil de komme opp og frem. De erfarer, at ved å provosere, vil de nå formålet sitt. Å få PR og oppmerksomhet. Og som sagt, de lykkes. På grunn av deg som deler videre. Bare en liten tankevekker.

Ha en vakker mandags kveld kjære lesere! 🙂 

49 kommentarer
  1. It takes one to know one, vet du Heitmann. 😉
   Bor en liten provokatør i deg og, da….. ;-p
   Og det er bra ! Liker det.
   Natta med deg, når senga kaller.

  2. På seg selv kjenner man andre, eller hva? Haha, beklager Rannveig, men du er ikke akkurat noe særlig bedre!

  3. Det er dessverre alt for mange forskrudde bloggere som aldri skulle hatt lov til å ha blogg. Dessverre er det mennesker som tar seg nær av det disse bloggerne skriver og dette er skadelig. Mange blogger skulle vært slettet og bloggeiere nektet å åpne nye blogger.

  4. Så sant, så sant. Man kan skrike det tusen ganger til Norges befolkning, men fordi de at det er DE som er dumme? Nope, det er de for dumme til :’)

  5. Hun mener at når vi sier at hun er dum så er der faktisk vi som er dummere og dummest som leser og kommenterer dette her. Og hun har jo rett!

  6. Line :
   Har aldri kalt Rannveig dum. Og føler meg ikke dummere og dummest fordi jeg leser og kommenterer….. Hmm, kanskje jeg ER dum som enda ikke fatter det ?! ;-p

  7. Aaaammeeeeen…SYYYKT lei av folk som får disse idiotiske prkåte drittungene opp på lista. Vi er i 2014, hvordan kan folk ikke ha lært ENNÅ?…Merker det gjør VONDT i hjernen….

  8. du vet vel at du er en av de som er med på å skape et kroppspress når du legger ut nakenbilder av deg selv?

  9. Øverste kommentar: Det er ikke nødvendig med en provokatør for å kjenne igjen andre. Kan ikke akkurat si at jeg er en selv… Skal jeg få lesere, skal det være med å være meg selv til størst mulig grad. Å synke så lavt ned på å kommentere andres utseende og lage et helt innlegg om det, er lavmål, og helt uaktuelt.
   Alle kan kjenne igjen provokasjon om man bare bruker de små grå…

  10. Det å måtte provosere for å få lesere er jo ganske utrolig da. Hvis man ikke har noe interessant å skrive om, ei heller er flink til å “blogge”, da får man la være. Alle, inkludert deg, tok/tar etter Kissie, som gjorde det for FLERE ÅR TILBAKE. Må være ganske kjedelig å vite at du tjener penger på å fremstå som dum og uviten, det kommer til og skade deg og ungene i fremtiden. At du ikke tenker på hvordan de kommer til å ha det på skolen fordi du vil oppføre deg som er prkåt fjortis.

  11. Men nå skal sant sies at han gikk ut å sa at det var et sosialt eksperiment. Han lykkes jo faktisk noe helt sykt bra

  12. Herlig du har skjønt deg på oss! Vi som etterligner det 50+ innlegget. Vi hadde ikke gjort det om vi ikke viste at dere ble provosert. Vi må jo provosere for å komme oss oppover. Vi har verken pupper, rompe eller barn.

  13. Hei. Det jeg reagerer på er når voksne oppegående mennesker bestiller drosje uten og betale for seg. Du har kontaktinfoen min så bare ring.

  14. Seriøst Rannveig, har du stukket av fra drosjeregningen? Da får du vise ansvar å gjøre opp for deg. Dette er pinlig 🙁

  15. Eg synes det er teit og barnslig av guttene å dømme etter vekt ,kanskje på tide at jenter også ska yppe seg med gutter og sette dem på plass
   Mn egentlig så har eg ikke sett så mange innlegg om vekt,så bare den med svensken og han andre og uansett hvordan kan dei dømme sånn? Ser da ikke på ei jente hva hu veier ,men ofc ,ser jo det om hun er tynn eller større ,men ei på 60 kg kan sikkert være like tynn som ei på 50 ,er jo en del som ser veldig strame ut og likevel er dem over 50-60 ,er ikke bare under 50 som kan se sånn ut

  16. Maren Helgemo :
   Flink du, som klarte å lese noe negativt i kommentaren min. Den var ment motsatt, lille du ! ;-p

  17. Greit nok at Rannveig også vet å provosere, men som hun sier her så er det hun og andre bloggere som er dumme, men vi som deler og lar oss provosere som er dummest. Kan vi ikke bare slutte å klikke innom bloggene til de vi vet kun har et formål bak blogginnleggene da? Og ignorere det totalt 🙂 problem løst. Bloggerne tjener penger på oss som gidder å engasjere oss i så lavmåle bloggposter.
   Siste gang jeg er innom her, og siste gang jeg gidder å klikke på et innlegg med provoserende overskrift.

  18. Herregud, plastic surgery gone bad, sier jeg bare… Det er så forferdelig, ufattelig stygt å se på!

  19. Men det er også veldig unødvendig å trå på det ømme punktet il jenter. Skal man tjene penger på å mobbe andre som strever med å komme ned i vekt? Nei. Unødvendig skrevet og unødvendig at du som en topp blogger kommenterer det, du er vel kanskje like opptatt å få PR og oppmerksomhet som han som skrev det innlegget. Bare en liten tankevekker ;);)

  20. for det første så skjønner jeg ikke hvorfor du tar dette opp igjen nå! Det er en god stund siden og de har fått mye hets for å ha skrevet det innlegget! Synes ikke det er rettferdig mot dem å begynne å ta det opp igjen. For det andre så synes jeg det er ekstremt umodent av deg å kalle folk for dumme og komme med påstander som er ment som provoserende… du sier at det ikke er for å tiltrekke seg oppmerksomhet, men når du skriver slike ting som dette så er du ikke noe bedre enn dem! Du blir faktisk værre i mange øyne. Skulle tro at du som tobarnsmor så litt lenger fram enn bare morgendagen! Og for det tredje så kan man faktisk ta vanlig bilder med VANLIGE smil. En trutmunn gjør deg ikke finere, den får deg til å virke mer fake!

  21. Ekkelt at du faktisk sprader rundt og reklamerer for porno med den der toppen din. Du er vel stolt over det og. Usj.

  22. Man kan si det samme med bloggere.
   Er leserne som gjør at dere tjener penger, om vi slutter å lese blogger, så er jo problemet “solved” når det gjelder klagingen rundt om hvor mye bloggerne tjener iforhold til “vanlige” jobber.

  23. Hei. La meg spørre, hva definerer du som TV kjendis? Siden du skriver at du er tv kjendis og mye mer? Ja ha ha… I Norge, blir man tv kjendis om man har silikon pupper og nok sminke 😉 (det jeg mener er at det skal ikke mye til før folk i Norge kaller seg selv tv kjendis) noe som er latterlig morsomt. Den største kjendisen Norge kanskje har vet ikke Nordmenn en gang hvem er.. Til alle dere rosa bloggere, dere må nok oppnå litt mer en dette for å kalle dere en ekte kjendis. C D og E kjendiser vet selvsagt hvem dere er. Men de virkelige kjente er A kjendisene vet dere… Snakker av erfaring fra et høyere perspektiv og stå sted. Så ja sett dere noen ordentlige kjendis mål.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg