Uke 15

 

Ja, i dag er jeg faktisk 15 uker på vei. Syns tiden går altfor fort nå, for jeg ELSKER å være gravid ! Er jeg alene om det?Men gleder meg selvfølgelig til den kommer da, men alt til sin tid ! Nå er det forresten bare 28 dager igjen til jeg får vite kjønnet, og da blir det nok gjort en del forskjellige innkjøp, bla. barnevogn og babyseng, og en del andre ting.  Gleder meg så mye til alt framover !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ♥På vei: 15 uker og 0 dager (15+0) 

♥Igjen til termin:  175 dager ca 

Kjønn: Jeg er ganske sikker på at det er jente, men det vil jo UL om 4 uker dager vise !

Utålmodig:  Nei, jeg elsker å være gravid ! Koser meg hver dag bare med tanken på at snuske er der inne. Det gjør meg lykkelig <3

Navn: Hvis det er en jente, så er navnet klart. Et nyydelig dobbelnavn, oppkalt etter min oldemor

Vektøkning: 10 sist gang jeg var på kontroll, og det var i uke 12..  vet ikke hvor det legger seg jeg

Melk  i brystene:  Ja, masse råmelk ! Ganske fasinerende :- D

Strekkmerker: Neei

Hevelser og vann i kroppen:  Nei

Hodet ned:  Aner ikke ? 

Aktivitet:  Ja, kjente litt aktivitet her om dagen, og i dag har jeg faktisk kjent ganske mye inni der ! Men det betyr    jo bare at lille snusken min vokser og blir sterk. Akkurat som at den driver å tar salto eller no, om og om igjen <3

Tungt: Puppene mine er tunge 😀 

Kynnere: Nei

Hodet festet: Nei

Barnerom:  Den blir nok å sove på samme rom som meg det første året hvertfall

Sulten: Det kommer VELDIG brått, og da blir jeg døu-sulten

Matkick: Appelsinjuice, sånn der tropicana

Plager: Humørsvingninger, kvalme når jeg blir for trøtt. Ellers ganske sliten i hodet. 

Humør: Som en berg og dal bane, rett å slett 

Sykehusbaggen: Har jeg nok ikke tenkt på RIKTIG enda 

Høygravid: Nei

Fødselsforventninger: Gleder meg noe enormt. Lillesnuske er hjertelig velkommen  ! Men nå må den bare vokse seg større inni der å gjøre seg klar, for denne verdenen vi lever i er SLEM altså 🙂 <3

 


15 uker

Fra 15 uker og 0 dager til 15 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 100 g 
CRL: 10 cm 
Full lengde: 12 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 13 uker gammelt. Kroppen vokser i kjempefart. Beina blir lengre samtidig som skjelettet hardner. Musklene blir også sterkere slik at du snart vil kunne kjenne de livlige bevegelsene.

Denne uken når ørene nesten sin endelige plassering på hodet og er tydelig synlige. Øynene har vært rettet fremover og plassert i flere uker allerede. Nå ser den lille ut som en miniatyr-menneskebaby. Men huden er nesten gjennomsiktig, så alle blodårene skinner gjennom. Små dunhår kalt lanugo formes og vil dekke hele kroppen frem mot fødselen.

TIL MOR: Det kan komme mye ut av et godt måltid!

15 uker gravid

Mat er ikke bare næringsstoffer, men også en viktig kilde til daglig nytelse og sanselige opplevelser. Nå som du føler at du vender tilbake til “den gamle jenta” (hvis du noen gang blir den gamle jenta da), kan det være lurt å se på hva du faktisk spiser i løpet av en dag.

Dessverre er det ofte liten tid i hverdagen til å tilberede mat av friske råstoffer. Men, det er det dere trenger nå. Som du sikkert vet, har ferske råvarer et helt annet næringsinnhold enn ferdigprodusert og halvfabrikert mat. Kanskje er dette tiden da dere for alvor går inn for å få til et kosthold som dere vil bli fornøyd med? Passasjeren om bord er prisgitt det som blir servert.

Ønsker du å prate litt med jordmor om hvilken type mat som inneholder de næringsstoffene du trenger mest av, vil hun være behjelpelig.

Opplever du at det blir liten tid til “den gode samtalen” mellom deg og partneren din, kan jo gode måltider være en flott anledning til å bruke tid på hverandre.

TIL FAR: Svigermor
Svigermor våkner for alvor når dere venter barn. Hun skimter en tilværelse som bestemor og har allerede lagt store planer.

Du må akseptere at svigermor er tettere på dere under svangerskapet. Det er naturlig at kvinnen føler seg knyttet til sin egen mor når hun er gravid. Svigermor har mange gode råd på lur. Hennes tilstedeværelse kan skape trygghet for dere begge, men særlig for mor. Du er ikke alene hvis du føler det sårt om dere ikke får ha svangerskapet helt for dere selv. Mange menn kan føle seg skjøvet ut i kulda av svigermor. Mor vil forstå deg hvis du tar dette opp på en rolig måte.

Din egen mor, altså hennes svigermor, vil også kunne kreve sitt. Hun har gjerne det samme behovet for å vise omsorg, uten at dette blir tilsvarende godt mottatt. En konflikt mellom mor og svigermor oppstår lett. Forsøk å forstå partneren din. Hør på det hun sier, og tenk deg om før du forsvarer din egen mor.

Svigermor blir snart bestemor. Alt blir da forhåpentligvis mye enklere. I mellomtiden må du være tålmodig. Med raushet og tydelig kommunikasjon bevarer du et godt forhold til familien rundt dere. Gode familierelasjoner vil først og fremst komme barnet til gode!

25 kommentarer
  1. Åhh, så koselig 🙂
   Et spørsmål til deg, ser at du er 18år også lurer jeg på om graviditeten din var planlagt ? for jeg er 18 og vil så bli gravid, hva tenker du om min situasjon? er liksom ikke noe jeg går rundt og sier til mennesker. Men jeg ser på det som noe positivt jeg kan klare. og føler meg redan til det 🙂

  2. nikonvideo: Min graviditet var nok (desverre) ikke planlagt, gikk på p-piller. Var jo ikke så veldig flink til å ta alle da, og det resulterte i graviditet. Men vet du hva, jeg kunne ikke følt meg mere glad for at dette har skjedd. Det har forandret livet mitt noe enormt. Jeg går bare runt å føler meg lykkelig, fordi jeg vet at jeg ALDRI er alene. 🙂 <3 Så hvis du føler deg klar for et svangerskap, og klar til å ta vare på en liten unge og fram til den er 18 år, så syns jeg bare du skal kjøre på ! For det er tross alt det beste som kan skje deg 🙂 Lykke til !

  3. Herregud så mye teite kommentarer folk kommer med!!!
   Du har fått stor mage Til å være snart 4 mnd 🙂
   Jeg ser nå at magen din minner om min.. jeg venter jente..
   Blir satt igang idag, er i uke 38.. lykke Til.. jeg syns folk er
   Slemme mot deg helt ærlig.. 🙁 du er nydelig..

  4. Gleder meg til og kjenne liv der inne jeg også! Spennende..
   Og gleder meg til jeg og har mage sånn at jeg får tatt bilder av det.
   Fikk litt sjokk da jeg fant ut at du er like gammel som meg. Trodde du var minst ett år eldre. Men leste akkurat at du er 93 mod.
   Vellvell, lykke til videre!

  5. du som skriver: Heheey!! Du er vell klar over at det ikke ALLTID går og se kjønnet? Den kan ligge feil osv…….
   herregud ass…
   Vitsen med å være så negativ a? 😉 de pleier som regel å se kjønnet, De så at jeg hadde en jente inni der med en gang 😀

  6. Jeg trives også kjempe godt som gravid! Det er helt herlig. Man føler seg så sunn og frisk, og ikke minst lykkelig! Jeg er selv snart 18 uker på vei.. og jeg kjente liv veldig tidlig selv – rundt 14-15 uker. Kjempe artig å kjenne lille gullet i magen. Var på ultralyd nylig, og vi fant ut at vi ville vite kjønn. Men den lille skapningen var nok altfor vill.. og skjulte seg bestandig bak en fot eller en arm. Men nå er vi faktisk bare glad for at vi ikke vet, blir en ekstra spenning rundt det hele 🙂
   Lykke til videre!
   Og stå på!

  7. “Min graviditet var nok (desverre) ikke planlagt, gikk på p-piller. Var jo ikke så veldig flink til å ta alle da, og det resulterte i graviditet”
   Også skreiv du til ho Sanne på facebook “Hørte forresten at du slit med å bli gravid. Tippe du e bra sjalu på meg, som gikk på p-pilla når æ blei det.. lol :)”
   Herregud… Ikke rart du ble gravid da :p næpskrell!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg