Uke 27 – Kroppen forbereder seg

På torsdag gikk jeg inn i min 27 svangerskapsuke. Kan virkelig ikke tro at jeg bare er tre uker unna uke 30! Lille prinsessa har det superfint og er ikke akkurat beskjeden om dagen. Mange ganger daglig får jeg servert saftige spark i både blæra, og ribbeina mine. På kveldene er det nesten som hun strekker seg på tvers inni magen min, og når hun gjør dette, er det helt umlig å sove. Det er også utrolig koselig når hun strekker på føttene og man plutselig kjenner en liten fot eller et kne på utsiden av magen. Om noen skulle stille spørsmålstegn til hvorfor en baby er et mirakel, så har dere svaret her. Jeg har et menneske inni magen min! Et menneske, min egen datter, mine barns lillesøster, vår vakre lille skatt. Jeg skal lære henne rett og galt, jeg skal lære henne kjærlighet, ansvar, og ikke minst at livet er en fantastisk ting!  Er ikke det et mirakel, så vet jammen ikke jeg hva som er det.

Merker også at kroppen min forbereder seg på fødsel og ammeperioden. Puppene mine er plutselig blitt gigastore, harde og superømme. Melk kommer også ut, noe som er et veldig godt tegn på at ammingen kommer til å gå fint. Selv om jeg egentlig aldri har vært bekymret for det, i og med at ammingen har gått veldig smooth med både storesøster og storebror.

.Så, nå har jeg faktisk begynt å sove med bh og ammeinnlegg om natten. Om ikke er senga mi ganske våt om morgenen (gosh, dette minner meg om hvordan ammeperioden er = myyye søl)  Hvertfall i starten. 

Jeg synes også det er utrolig gøy å sitte å lese på min egen blogg om dagen. Jeg har tross alt dokumentert hver eneste dag (omtrent) av mitt liv siden jeg var gravid med N. Hvem er det egentlig som har mulligheten til å lese om så mange år av sitt eget liv,så detaljert? Jeg må også innrømme at jeg innomellom får lyst til å slå meg selv med en stekepanne i hodet når jeg leser enkelte, mindre gjennomtenkte innlegg. Gjerne fra tiden jeg var 18-19 år, gravid/førstegangsmamma og ikke så veldig reflektert. Knis.. 

Her er prinsessemagen ♥

Så en liten oppdatering for uke 27

Termin: 6 desember (26+4)

Baby’s størrelse: Denne uken veier hun ca 900 gram og er rundt 31 cm lang.

Kjønn: En liten  liillesøster, som har fått det vakre navnet Sienna.

Bevegelser: Aktiv lita snuppe! Hun rører stort sett på seg i løpet av hele dagen, med noen strategisk plasserte sovepauser.  Det er både sagtige og friske fraspark i både blæra og ribbeina, samt romstering med de bittesmå føttene og hendene som lett kan gjenkjennes også utenpå magen. Jeg elsker det! 

Plager: Har vært litt syk og slapp de siste dagene. Men sånn svangerskapsmessig er jeg i mitt livs form, fortsatt. Så lenge jeg passer på å ikke løpe og tar pauser innimellom om det er noe fysisk jeg skal gjøre, så går det kjempefint. 

Forventninger til fødsel, og etter fødsel: Jeg er jo fortsatt veldig spent på om de berømte strekkmerkene vil dukke opp i dette svangerskapet, selv om jeg ikke fikk noen under mine to forrige svangerskap. Det vet man aldri, og skulle det skje er det absolutt ingen krise. 

Fødselen i seg selv har jeg ingen negative tanker om, dersom ting går som planlagt kommer det til å gå kjempefint! Jeg tenker jo selvfølgelig at alt kan skje, og komplikasjoner kan alltid oppstå. Så man må jo også forberede seg på eventuelt keisersnitt selv om man har hatt to fine fødsler fra før av. 

Jeg ser veldig fram mot det meste, både fødsel og tiden etter fødsel og til å se lille snuppa vokse til slik som jeg har vært så fantastisk heldig å få være vitne til mine to små skatter utenfor magen har gjort og enda gjør, hver eneste dag. Jeg gleder meg til å være ferdig med å være gravid, selv om det også blir litt trist siden dette er siste gang jeg skal oppleve det mirakelet det er å bære fram sitt eget barn. Kjenne sparkene, og følge med på den voksende magen. Det å se sitt eget barn komme til verden. Ingen følelse i verden kan likestilles med den følelsen!  

Et kapittel av livet mitt avsluttes, mens et annet starter. Allerde til høsten av skal jeg nemlig på skolebenken igjen. Nå har jeg (straks) tre skjønne små barn, og trenger ikke tenke noe på noen biologisk klokke siden jeg ikke skal ha flere barn. Fra og med neste år skal jeg jobbe ræva av meg for å få den utdanningen jeg lenge har ønsket meg, og jeg vet det kommer til å bli helt vanvittig tungt. Men, som alle vet, så klarer man det man vil klare! Og jeg har virkelig ikke mangel på bein i nesa, de tror jeg vil komme til nytte. 

♥ Synes lille snuppa er veldig lik meg! Og også sin pappa. //Instagram. Følg meg gjerne HER.

 

#pregnant #pregnancy #gravid #graviditet #barseltid #baby #uke27

Hold kjeft, du har barn med tre forskjellige menn

Dette temaet føler jeg er utrolig viktig, både for meg, oss kvinner, og generelt menneskeheten, at jeg tar opp. Nå har jeg virkelig fått NOK! Det har seg slik at hva enn jeg sier, for eksempel i en diskusjon, så får jeg slengt frasen ” HAHA, hva tror du at DU er? DU har jo tre barn med tre forskjellige menn”

Jeg har nå hørt dette fra så utrolig mange forskjellige mennesker, at jeg er ute av telling for lenge, lenge siden. Og vet dere hva? Det er oftest menn som kommer med denne type utsagn. Faktisk, er det rent sjeldent jeg hører noe sånt fra andre kvinner. 

Spørsmålet jeg alltid stiller meg selv når jeg får servert denne frasen, uansett hvilken sammenheng, er følgende ;” Hvordan får vedkomne dette til å bli relevant i forhold til det som faktisk var tema?” 

FOR.. la meg ta et eksempel for dere lesere. Grunnen til at jeg velger å ta dette opp i dag, grunnen til at jeg har fått NOK av inkompetente idioter som tror de er så jævlig mye bedre enn meg. Jeg ble tidligere i dag oppmerksom på to bekjente av meg som la ut et bilde av en handicappet jente, la meg presisere, en VAKKER, søt og garantert kjempesnill jente, som satt i rullestol. De gjorde narr av henne slik bare idioter får til, og med tanke på at jeg er ganske hormonell om dagen, klarte jeg virkelig ikke å la dette gå uten å få sagt mitt.

Og, tro meg, jeg sa mitt. Jeg lagde en status om det (som jeg senere slettet fordi den stakkars jenta ikke ønsket bilde av seg selv, noe jeg forstår fullt ut) Men det verste av alt?! Disse to idiotene fortsatte mobbingen. Bare at nå konsentrerte de seg om å mobbe blandt annet meg. Og hva får jeg høre da? Vel, det er jo standardfrasen da

HOLD KJEFT. Du har tre barn med tre forskjellige menn. Du har ingen rett til å uttale deg. Å ha tre barn med tre forskjellige menn gjør at du blir en dårlig person, uten ytringsfrihet. For du må jo skjønne at når du har tre barn, så kan du vel ikke uttale deg når du ser urettferdighet rundt omkring. Når du har gjort noe så kriminelt som å bære fram tre vakre barn, så kan du bare holde kjeft må du skjønne. Bare fatt det. Har du tre barn, har du antakeligvis høvlet over hele byen. Jupp.. 

Og det var virkelig ikke måte på hvor ille ting sto til med meg. Ifølge disse to (som jeg i grunn ikke kjenner) var både “musa mi løs” og jeg var prostituert. Jeg er så utrolig lei av mannfolk som det her. Jeg mener det, det skulle vært ulovlig å ha internetttilkobling for visse mennesker! 

 

Jeg har fått NOK. Jeg håper disse to idiotene får så det svir og brenner. Det er vel fortjent! Og jeg lurer på en ting, er det virkelig rart jeg ønsker å være alenemamma? Når det kryr av slike? Jeg skulle virkelig vært alenemamma til den dagen jeg dør om alternatiivet var å måtte tilbringe en eneste dag av mitt liv med en slik mannsjåvenist av en mobbende drittunge.

 

Jeg har nå sensurert offeret i denne saken, og valgt å publisere screenshots med de mobbende drittungenes navn! Det er VEL fortjent. Og som dere kan se under, så ble det nevnt opptil flere ganger (fra samme person) at jeg bare måtte ti stille fordi jeg har tre barn… med FIRE forskjellige fedre, faktisk. Jupp. 

 

Dette gjør jeg for å statuere et eksempel. MOBBING ER IKKE GREIT, ENTEN DET ER AV HANDICAPPEDE ELLER ALENEMØDRE!

 


 Etter dette, kom det ei eller annen å kommenterte om “lausunger”.

Unnskyld meg, men jeg har virkelig ingen løsunger hjemme hos meg. Her er barna høyt elsket, både av mor og far. At pappaen til mitt kommende barn, som forsåvidt er kompisen til en av mobberne over , ikke ønsker å innse at han skal bli pappa, er det virkelig lite jeg får gjort med. Hun vil likevel være høyt elsket av sin mor og dermed ingen løsunge!  

Litt bekymringsverdig er det jo om sønnen til mobber nr.1 over her skulle bli en mobber selv. For, hva i alle dager skal han si til sønnen sin da? “Du kan ikke mobbe andre, selv om pappa gjør det. Du skjønner, pappa har lov, men det har ikke du, skatten min” ? Det blir jo en interessant problemstilling for han. Barn gjør som vi gjør, ikke som vi sier! 

Nå sier jeg god natt før det koker over. Ja, hormonene mine KOKER.Jeg føler det er så dritt at sånt avskum som han her faktisk tror han er bedre enn meg, fordi… jeg har tre barn…. 

Så. God natt, og blogges! 

Barnefri og dårlig form

Hei alle sammen!

Denne helgen har jeg faktisk vært så heldig å hatt en dag barnefri, fra i går til i dag, og det tror jeg virkelig jeg trengte. Har vært i utrolig dårlig form både i går og i dag, helt slått ut… så jeg har ligget mye og slappet av. Noe som i og for seg var virkelig nødvendig. Men… når jeg ligger mye i ro, så begynner også bekkenet mitt å tulle.

Og det er jo ikke akkurat verdens morsomtste ting. Jeg er helt avhengig av en kropp som fungerer optimalt med tanke på at jeg er alene med mine to små. Så jeg ber til høyere makter om all energi i verden og en fungerende kropp nå fram mot termin og til lille snuppa er ute. 

Nathaniel er i Drammen med tante Astrid og onkel Anders, og hans familie der. Tror han har hatt det superkjekt, er bare bra for han å være litt med andre og ikke bare med meg. For jeg har han jo hver dag. Sist gang jeg hadde barnefri var når han var hos mamma/bestemor på ferie, som begynner å nærme seg to måneder siden. Så, absolutt deilig for både barn og mor tror jeg! Selv om han hadde mest lyst til å være hjemme med meg i går. Men, kan ikke baaaare være 

Jeg har som sagt ikke fått gjort veldig mye utenom å ligge ned, selv om jeg hadde en haug med planer, blandt annet skulle vi egentlig besøkt ei venninne av meg i Bærum i dag, som jeg ikke har sett på kjempe, kjempelenge! Men, det får bli en annen dag når formen sier ja.  Nå skal jeg hive meg i bilen og hente gullegutten i Oslo,  og så blir det egentlig bare litt kosing og kvelds før det er senga for han.

Ønsker dere en fin kveld videre! Og kanskje vi blogges senere, har egentlig ganske mye på hjertet, men veldig lite energi. Haha! 

Siste Instabilde. Lille Sienna begynner å bli stor, magen min vokser virkelig for hver eneste dag som går og sparkene blir sterkere og sterkere..Og de dagene, de går fort nå!  Er helt forelsket om dagen og kan ikke tro at det ligger en fiks ferdig liten prinsesse inni magen min. Jeg vet jo tilogmed hvordan hun ser ut, og hun ligner både på meg og pappaen sin. Noe som er veldig koselig, siden både Emma og Nathaniel er mest lik deres pappa. 

Verdens vakreste bittelillesøster ♥ Følg meg gjerne på Instagram HER

Knasker paprika til barneTV

Da var det fredagen da og tid for helgekos! Som ifølge mange av dere der ute er en fryktelig, alvorlig foreldeforbrytelse. Ungene våre skal nemlig spise gulrøtter hele uka, helst. Skulle likt å se ungene deres som sitter å knasker grønn paprika til Fantorangen…eh… nettopp.

Det var en superglad gullegutt som var veldig klar for helg jeg hentet tidlig i barnehagen i dag, og vi har bare koset oss sammen her hjemme. Lagd og spist hjemmelaget pizza, sett på Space Dogs, og spist kjærlighet på pinne, kinderegg og popcorn. Å nei…. 

Faktisk. Etter at mange ropte ut om dårlig mor fordi ungene mine fikk Tom og Jerry kjeks på stranda en lørdag, måtte jeg  jo spørre noen som virkelig har med dette å gjøre på et mer profesjonelt nivå enn alle dere selvutnevnte, bedrevitende kostholdseksperter der ute. Jeg spurte tannlegen til Nathaniel om det var slik at man egentlig bare skal kutte ut alt av sukker. Og hun mente det var ingenting i veien for godis i helgene. 

Det finnes så utrolig mye merkelige mennesker her i verden, det får jeg virkelig erfare gjennom å ha ,denne bloggen. Jeg har for eksempel drukket melk hele mitt liv, hele min barndom, i ganske store mengder. 

OG.. jeg er så frisk og rask som jeg kunne få blitt. Har omtrent aldri vært syk. Jeg gjennomgikk to hele svangerskap uten bekkenløsning. Jeg akter derfor å gi mine barn det jeg mener er bra for de, så får dere veganske selvutnevnte, hysterisk bedrevitende kostholdseksperter, som noen andre foreslå, gå å plante et tre i hagen deres eller noe og for all del, la deres søte små sitte å knaske røtter til lørdagsbarnetv. For alt jeg bryr meg! 

Vi kommer hverken til å slutte å spise kjøtt, melk eller slutte med andre animalske produkter. Jeg er nemlig av den oppfatning av at det er noe som ligger svært naturlig for menneskeheten og for vår helse, for at vi skal få i oss de næringstoffer vi trenger.

Rekk opp handa de som vet hvorfor dere i dag kan sitte her å slenge bedrevitende dritt til noen dere overhodet ikke kjenner, og samtidig uten at noen kan finne ut av hvem dere er?  Det skal jeg fortelle deres. Tipptipptipptipptippoldefaren deres løp rundt i skauen og skøt dyr med pil og bue, fanget fisk og spiste de råe, mens tipptipptipptipptippoldemoren deres satt på huk inni en grotte å fødte tipptipptipptippoldemoren deres, som de også foret utelukkende med animalske produkter.  De satt ikke å knasket planter, for å si det sånn. Her var det animalske produkter man måtte få i seg dersom man ville overleve. 

 

Småbarnsmortilværelsen be like…

Nå er det snart natta her i huset. Jeg er litt usikker på hvem av meg og Nathaniel som sovnet først, jeg tipper vi sovnet sånn omtrent samtidig etter å ha lest bok og sunget i senga hans. 

Jeg vet han setter stor pris på å ha meg alene. Da jeg hentet han i barnehagen i dag var det en veldig sliten gutt, som jeg bærte ut av barnehagen. Etter barnehagen dro vi på butikken sammen for å handle inn litt nødvendigheter. På vei inn til butikken, i armene mine, sier han: ” Jeg elsker deg, mamma’n min“. Målløs. Verdens beste, godeste gullegode gutt! Gud så god han er! 

Men, til tema! Etter jeg fikk meg fryseskap, kan jeg endelig planlegge middager på en helt annen måte. Nå har jeg fyllt opp hele fryseskapet (som er av den større typen) med middager for mange måneder fram i tid. Ganske genialt i min tilværelse som (straks) trebarns alenemor.

Det å kjøpe ting inn i store kvanta sparer meg nemlig både for mye tid, og ikke minst penger. Når man først går på butikken, tar man gjerne med seg masse andre, unødvendige ting. Fordi du har lyst. Fordi du er sulten akkurat da, osv. Unnskyldningene er utallige.

Dopapir, våtservietter,melk, brød, yoghurt,egg. smør og diverse pålegg (leverpostei og prim det går mest i) er vi storforbrukere av. I tillegg er ungene veldig glade i fiskekaker, både til å ha som pålegg på brødskiva og til middag.  Og vet dere hva? En slik gigapose med dopapir går unna på null komma niks her i huset. 

Wooops – har jeg glemt å handle Tom og Jerry kjeks nå da?! 

Jeg sparer virkelig ikke på maten. Og jeg tipper vi bruker litt mer penger på mat enn vi kanskje hadde trengt. Men, det er viktig for både meg og ungene å spise godt , mye og sunt. .Derfor prøver jeg å kjøpe ting inn i store kvanta av gangen, slik at jeg slpper de daglige/annenhver dag turer på butikken. Dette er virkelig en pengesluker, det tror jeg vi alle kan være enige i.

 

Men jeg sparer jo der jeg kan. Jeg handler for eksempel utelukkende på Rema1000 når det kommer til vanlige dagligvarer. Grønnsaker og frukt handler jeg på en egen, liten utenlandsk butikk ikke så langt unna her vi bor. Der er grønnsakene og frukten mye friskere, og LANGT billigere enn kjedebutikkene. I tillegg til at de har et bredere utvalg av frukt og grønt. Så dere lesere, dersom dere har en slik butikk i nærheten, så vil jeg anbefale dere å gå til innkjøp av frukten og grønnsakene der. I tillegg til at de har mye annen spennende internasjonal mat. Alltid gøy å prøve nye ting! 

Å handle på Rema 1000/Kiwi VS Meny, Coop osv. er det mange kroner å spare inn på. Om man tar seg tid til å undersøke litt priser, så er det ganske drøye prisforskjeller på de fleste vanlige varer som er helt identiske fra butikk til butikk.. Selv om det naturligvis er noe mer fristende å gå inn på Meny i stedet for Rema 1000. Men når jeg kan få like bra mat langt billigere, hvorfor bruke dobbelt så mye penger på noe som er totalt unødvendig?

Hvor handler du dagligvarer og frukt/grønt? 

Countdown

God formiddag kjære lesere

I dag har Emma pappadag, så i dag er det bare storebror som skal hentes. Synes alltid det er trist. Ja, tanken på å ikke se henne i løpet av en hel helg og en dag er ganske vanskelig, og noen ganger verre enn andre. Hadde jeg kunnet, ville jeg jo hatt henne hele tiden. Men hun har jo en pappa som også ønsker å være med henne, og det er viktig å ha to foreldre om man har muligheten til det. Det beste og mest ideelle for absolutt alle barn!

Samtidig er det litt godt for de begge to å være alene og få ha oppmerksomheten alene. Så gleder vi oss veldig til mandag igjen da lille/storesøster kommer hjem igjen. Med dette i tankene, kan jeg virkelig ikke fatte hvordan så mange mennesker her i verden bare kan overse sine egne barn eller “late” som de aldri fikk barn. Dette gjelder jo for det meste fedre som ikke tar ansvar, men garantert også mange mødre. De er jo det mest verdifulle vi har her i verden, og jeg skal virkelig være der for mine søte små i alle livets begivenheter til jeg ligger i graven. Som forhåpentligvis er en liten stund til, haha ♥

I dag er jeg kommet til graviditetsuke 27, og lille snuppa turner i magen som bare det, virker nesten som hun ligger å bokser i blæra mi samtidig som hun sparker meg i ribbeina, haha. Kanskje hun vet at vi bare har 100 dager igjen før vi møtes på ordentlig,utenfor magen?

 

Nyeste inn til henne er disse nydelige bootsene fra Zara Baby. Er helt forelsket jeg!

Synes det å ordne og styre med forberedelser er så utrolig gøy. Det er noe med det når man er gravid. Man bygger jo på mange måter rede. Jeg er vesentlig mer opptatt av matlaging, baking, og huslige sysler nå i forhold til før graviditeten. Jeg er også langt mer sårbar merker jeg, og jeg kan VIRKELIG ikke se på noe som kan oppfattes som det minste rørende. TIlogmed nyhetene kan bli for mye i blandt. Da sipper jeg!

Nå som det er hundre dager igjen til termindato, må vi jo starte nedtelling. Dette kommer nemlig til å gå veldig fort, hundre dager er nemlig ikke så mye som det høres ut som. Plutselig, før vi vet ordet av det, er det 6 desember

 

Hvor langt på vei er du? 

Pregalicious

Natt til i dag var virkelig helt jævlig. For å si det akkurat som jeg følte det. For det første hadde jeg et antall oppvåkninger av et mareritt jeg hadde (som jeg ikke husker hva gikk ut på) men husker jeg våknet opp og trodde det var insekter på soverommet mitt flere ganger. De sier jo at gravide drømmer mye, dette kan jeg med det bekrefte. Huff a meg..

Ikke bare dette. Jeg våkner opp MINST 10 ganger i løpet av en natt. For å tisse. Jupp, føler meg skikkelig pregalicious. Skulle tro jeg hadde drukket flere liter med vann før jeg la meg om kveldene, men det gjør jeg altså ikke. 

Ikke bare må jeg opp og på do så mange ganger i løpet av en natt at jeg ikke har telling. Jeg skal jo også komme meg ut av den senga, og da må rulleteknikker tas i bruk. Jeg har nemlig inntatt hvalfasong for lenge siden, så å bevege seg på en normal måte ut av en seng er bare å glemme. 

Etter 7 turer på do i løpet av ganske kort tid, er det jo nærliggende å anta at ungene VIL våkne når det er så mye romstering midt på natten. Og, det gjør de også. TRO meg. Hvertfall Emma. Samtidig som jeg sto der og holdt på å tisse på meg selv, til tross for at jeg hadde vært på do for sikkert 10 minutter siden, så måtte jeg få henne til å sovne igjen, noe som ikke er så enkelt når hun først våkner ordentlig. 

Ja, som dere skjønner, å være gravid har sine mindre sjarmerende baksider. Lille magesnuppa er jo stor, så kan jo i grunn skjønne hvorfor blæra mi får kjørt seg når den brukes som trampoline, også på natterstid. Ellers er jeg jo veldig takknemlig for at jeg har ei frisk og rask lita prinsesse inni der, så om jeg må løpe på do hundre ganger om natten de neste 14 ukene, så får det bare være.

Når man er gravid, også på grunn av overnevnte ting, så er det greit å unne seg noe spesielt i blandt. Jeg kan med handen på hjertet si at jeg føler meg mindre fresh nå som jeg er gravid, selv om jeg elsker bollemagen min! Jeg prøver å gjøre ting som gjør meg glad, og som får meg til å føle meg bedre.

Og hva er vel bedre enn vippeextensions? i dag har jeg som jeg nevnte for dere i går, vært å satt på vipper hos Lashes by Kasja. Som alltid kjempefornøyd!

Dere kan bestille time eller besøke nettsiden deres HER. Beste i Oslo, for dere som bor i nærheten. 

 

Hva gjør DU som gravid for deg selv i disse merkelige, men veldig koselige månedene?

Nå er det hentetid i barnehagen! Hjemmelaget gryterett , leking og masse mosekosing står på planen for resten av dagen. Ha en vakker dag videre lesere!

Blogges♥ 

Nattinatt

Bedre sent enn aldri! Tenkte egentlig bare jeg skulle oppdatere for å ønske dere lesere en god natt. Nå har jeg pakket barnehagebagen, lagt fram morgendagens klær og lagd morgendagens luncher og satt de i kjøleskapet. Så da tar jeg kvelden, og gud det skal bli deilig å treffe puta. Det ser jeg veldig fram til! Legger som regel fram det jeg kan om kveldene, da det sparer meg mye tid og energi om morgenene, og det gjør at vi får roligere morgener. Anbefales! 

Vi har hatt en kjempefin dag i dag, og jeg ser virkelig fram til imorgen med mine søte små sjarmører, og så har jeg time til vippeextensions, noe jeg gleder meg VELDIG til etter jeg har hatt en lang pause fra det pga ferie osv. 

 

Ha en fantastisk natt lesere! Og sov godt ♥

Uke 26 – Hun har funnet ribbeina mine & 3Dultralyd

Kanskje på tide å skrive denne, da jeg er i min 27 svangerskapsuke allerede nå på torsdag! Og, som jeg må si hver gang jeg snakker om svangerskapet, tiden går utrolig utrolig fort. Nærmer meg uke 30 med stormskritt. Om 7-8 uker er jeg faktisk offisielt å anse som høygravid! Og det merkes… 

For selv om jeg har hatt to kjempefine og totalt komplikasjonsfrie svangerskap bak meg, så vet man aldri hva som skjer. Aktivitetsnivået mitt nå sammenlignet med de andre svangerskapene, er naturligvis skyhøyt. Jeg har to små barn å passe på helt alene, og det kan ofte gå en hel dag før jeg faktisk sitter ned, og tilogmed glemmer jeg at jeg er gravid. Jeg kan løpe rundt en hel dag, og ofte kjenner jeg ikke noe til henne før om kvelden da roen senker seg og jeg får lagt meg ned selv. 

Slikt som dette kan være med på å føre til en for tidlig fødsel, selv om jeg egentlig tror det skal gå veldig bra siden jeg tror kroppen min takler veldig bra å gå gravi. Likevel vil det være en betryggelse for meg å passere 30 uker, da er prognosene for et helt friskt barn betraktelig bedret for hver dag som går om fødselen skulle starte.  

Det nye siden sist jeg skrev om svangerskapet er at jeg såvidt har begynt å kjenne bevegelsene hennes under ribbeina mine. Bevegelsene, som bare blir sterkere og sterkerkere. Jeg merker godt mine følelser for henne også vokser i takt med magen og sparkene. Fra å føle totalt avstand til svangerskapet og fosteret som jeg gjorde tidligere, til nå, hvor jeg virkelig vet at jeg elsker henne.av hele mitt hjerte. Akkurat like mye som storebror og storesøster. Mine tre vakre og veldig dyrebare skatter♥ Storebror, store/lillesøster og bittelillesøster ♥

Uke 26

Termin: 6 desember (25+4)

Baby’s størrelse: Denne uken veier hun ca 800 gram og måler hele 30 cm. Ikke rart det begynner å bli litt trangt! 

Kjønn: En liten  liillesøster, som har fått det vakre navnet Sienna. Nå har tilogmed Nathaniel også lært seg navnet hennes. Han er så god og flink altså! 

Bevegelser: Hun er utrolig aktiv der inne. I går og i dag har det vært veldig stille, og jeg var redd det var pga stress, så jeg pratet litt med føden på sykehuset. Men tror alt er bra med henne, ettersom hun har begynt å være akrobat igjen nå sånn smått. Mest aktiv er hun på kveldene, når storesøster og storebror er i seng. Og på morgenen våkner jeg ofte av henne om jeg ikke våkner av storesøster og/eller storebror som løper inn i sengen min ♥

Plager: Er frisk som en fisk, og føler meg bedre enn noen gang! Om jeg har noen plager, så må det i så fall være at jeg står opp på natten for å tisse et overdrevent antall ganger ettersom lille snuppa begynner å bli stor der inne og presser myye på blæra. Og så har jeg slitt litt med halsbrann og sure oppstøt, men føler det har gitt seg litt nå. Heldigvis! 

Fødselsforventninger: Er til tider redd for at hun skal komme ut før termin pga. mitt aktivitetsnivå, slik at jeg er forberedt på det meste, også en prematur fødsel. Men om ting forløper seg som jeg har planlagt, gleder jeg meg kjempemye til fødselen. Det er jo det mest fantastiske øyeblikket en kan oppleve i livet sitt, så jeg ser absolutt ingen grunn til å grue seg til det. Ja, det gjør fryktelig vondt (type, tror jeg dør nå -vondt) MEN det har jeg klart med glans to ganger før, så det skal jeg klare helt fint nå også. 

 Forventninger etter fødselen: Ettersom en nyfødt baby skal ha ro rundt seg, skal jeg forsøke å ordne det slik at jeg kan være mye alene med henne helt i begynnelsen til det beste for alle sammen. Jeg forventer ikke under noen omstendigheter at det kommer til å bli lett, snarere tvert i mot, det kommer til å bli beintøft.  Men jeg skal klare det, det er det ingen tvil om. Og jeg har verdens beste belønning, tre små skatter og masse, masse, masse kjærlighet. 

Ja, det kommer til å bli slitsomt, nei, jeg kommer ikke å ha noe tid til meg selv, men.. jeg gleder meg, og det er det to andre søte små som også gjør ♥

 

Tenk at denne vakre lille prinsessa ligger inni magen min og sparker fra seg i skrivende stund – helt uvirkelig ♥

Synes hun ligner veldig på Nathaniel da jeg var på 3D ul med han . hva synes dere? 

Kjeks til frokost, sjokolade til lunch

Okei, jeg må vel bare legge meg flat etter alle kommentarene på forrige innlegg. Jeg innser nå at vi må slutte å spise Tom og Jerrykjeks til alle døgnets måltider, alle dager i uka. Det er bare det at det frister så vanvittig å spise dette til alle måltider.

Jeg skal slutte å sende de i barnehagen med matboksen full av sjokolade og kjeks, og jeg skal slutte å servere de Creme Brulee til frokost. Det er greit. Dere har rett. Beklager for at jeg feiter opp ungene mine med vilje! Det er bare det at jeg synes det er så utrolig GØY!

Heldigvis har jeg innplottet en god dose selvironi i mitt hode, så jeg klarer å le både av meg selv, og ikke minst andre, når de oppfører seg som idioter. Ja, jeg sikter til alle dere komplette tullinger av noen hyklere som kaller meg en dårlig mor fordi jeg tar med en pakke Tom og Jerrykjeks en fin lørdag på stranden. Sammen med frukt, grillmat og vann. Ja, jeg er nok en fryktelig dårlig mor som gjør noe så grusomt for barna mine. Og det må nok omtrent resten av Norges befolkning også være, skal man tro dere dobbeltmoralske hyklere. 

Jeg vil heller påstå at en god balanse er en fin ting. Jeg gir barna mine gode middager, og jevnt over spiser vi sunt. Jeg tillater likevel meg selv å være en så fryktelig dårlig mor en sjelden gang i blandt (helger) at jeg gir de noe med sukker i. Huff a meg. Det er sikkert synd i de.

Faktisk, så tror jeg de er ganske så tilfredse og lykkelige til tross for at jeg er så forferdelig og utsetter de for litt godt, gammeldags sukker av og til.. De får alt de trenger, i form av omsorg, kjærlighet og alt de måtte trenge. Da vi skulle legge oss i dag, lå vi alle i Emma’s seng og leste og sang, og da vi skulle si god natt lå begge på hver sin side av meg og strøyk meg i håret. Jeg innbiller meg at jeg hvertfall har gjort NOE rett, selv om jeg selvfølgelig har faila big time med å gi de kjærlighet på pinne til frokost, lunch, middag og kvelds. Shame on me!

 Image and video hosting by TinyPic

Emma’n min på stranda i dag – en gullegod, vakker og hundre prosent perfekt liten jente for sin egen alder! Og hun liker grønnsaker like godt som Tom og Jerry Kjeks 🙂 

 

Ha en fin kveld videre alle nettmobbere. Håper dere føler dere bedre etter å ha slengt litt dritt fra dere, anonymt bak en skjerm. Og at dere føler dere helt fantastisk stolte når det dukker opp brev fra Onkel Politi i postkassen deres. Det er virkelig mye dere kan si før jeg gidder å bry meg om dere og de miserable livene dere uten noen slags tvil i hele verden må leve, men barna mine skal dere virkelig holde dritten deres LANGT unna.  Og det har jeg absolutt tenkt å statuere et eksempel for.