Klar ferdig kjør!

Hei alle sammen

Etter gårsdagens noe korte innlegg, skal jeg være grei og skrive et litt lengre i dag, hehe! I dag har jeg faktisk vært å kjøpt nytt bilsete til Nathaniel. Planen var jo utgangspunktet å få sendt bilsetet hans opp hit, men i går kveld oppdaget jeg at setet kun var til 18 kg ( jeg har hele tiden vært 100% sikker på at det var til 25 kg!). Og Nathaniel, han er jo akkurat 18 kg. Da følte jeg det var litt menigsløst å få sendt opp det gamle, for ingenting. Så da var det rett til butikken for å kjøpe nytt, like greit. 

Jeg var sjeeeleglad da jeg fant et BAKOVERVENDT bilsete som går opp til 25 kg. Halleluja! Så nå sitter begge ungene så sikret som de kan få blitt, og jeg kan slippe å kjøre med hjertet i halsen med tanke på at baovovervendt er en del sikrere enn forovervendt. Det er vel ikke akkurat noen hemmelighet.

Grunnen til at vi har hatt Nathaniel sitt gamle BeSafe sete forovervendt, var at det rett og slett ikke var plass til føttene hans når setet var bakovervendt.  Storebror er jo en veldig lang gutt rundt 104 cm, altså godt over gjennomsnittet for en 2 åring. Selv er jeg jo 1.72 høy, så kan vel noe med det å gjøre, og at han har en lang pappa. Så da går det sånn! Nå sporet det litt av… men saken er at, jeg er sjeeeeleglad for å ha funnet et sete som lar han sitte bakovervendt, og samtidig ha grei plass til føttene sine og slippe å ha vondt. Jeg er så glad! 

Så….. imorgen kjører vi sørover og hjem igjen. Med på kjøreturen skal vi ha Tante/søster Astrid, slik at både jeg og henne kan kjøre.  Jeg kunne helt sikkert kjørt alene, men det tør jeg rett og slett ikke, med tanke på at vi skal kjøre 200 mil. Men, vi tar det som en ferie i stedet for kun en kjøretur, og dermed tror jeg dette kommer til å gå suuperfint. Jeg gleder meg masse! Skal innom badeland og diverse gøy for ungene, så dette blir bra! 

Setet er BeSafe Izi plus, som er opp til 25 kg. Så som sagt, jeg er ganske lykkelig for å ha funnet et slikt. Eneste dumme er vel at setet kun finnes med beltebase, som tar ganske mye plass. Men men. Nå skal jeg bruke resten av kvelden på å pakke, planlegge kjøreturen( hvor vi skal overnatte osv…) så skal jeg spise hjemmelaget pizza med verdens beste mamma før det er kvelden! 

Ønsker dere en fiiin fin kveld videre.

Blogges 

Prinsessebursdag

Heia!

I dag har vi faktisk tilbragt meste parten av formiddagen i Prinsessebursdag til lille søte Isabella som fylte hele 4 år! Jeg og Emma var matchende prinsesser i rosa strutteskjørt ( om man kan kalle det det?!) og Nathaniel var verdens fineste prins. Spiste verdens BESTE Pavlovakake (mmmmmm!)  og så hadde venninnen min bakt en utrolig stilig prinsessekake! Type WOW faktor, som ga meg noen ideer til min kjære lille prinsesse blir Ett om bare litt i overkant av en måned. 

Men…. HJELP..  Jeg har alt klart inni mitt hodet når det kommer til hennes aller første bursdag, men så skal alt organiseres og styres med. Det må bli perfekt, og husker jeg følte det akkurat likt da Nathaniel skulle ha ettårsdag. Bortsett fra at da var jeg mer eller mindre handicappet pga en nylig operasjon. Det aller første jeg trenger er naturligvis leilighet til oss,  så når det er i boks, ja det er først da jeg kan begynne planleggingen på alvor. Noe jeg gleder meg veldig til! 

Nå er det senga neste, så da vil jeg egentlig bare ønske alle dere kjære lesere en fantastisk kveld videre! 

Blogges <3

Jeg har en stor innrømmelse å komme med

Dere har helt rett, jeg har nemlig Anorexia! …  HAHA, neida.  Det var bare det at det er litt gøy å tulle med dere som sier jeg lider av denne svært alvorlige psyiske sykdommen/spiseforstyrrelsen, kun fordi jeg i deres øyne er for tynn, og videre hvordan jeg vil få store problemer med å ta vare på barna mine på grunn av en sykdom….. som jeg ikke en gang har. LOL? Det må jo være riktig gøy å sitte å fantasere og lage historier. For et liv! 

Det var i forbindelse med min opptreden i mannebladet Vi Menn ( som forresten kommer ut  I butikkhyllene imorgen, hurra!) at jeg jo bare MÅTTE ha anorexia fordi jeg er så tynn….. Dere kan jo se og bedømme selv. Selv ser jeg kun en helt normal, slank mammakropp. 

Bilde tatt fra Vi Menn ( har sensurert p.g.a åpenbare grunner…. ) 

Tror vi trygt kan konstatere at jeg hverken lider av Anorexia, eller noen andre sykdommer ( så vidt jeg vet hvertfall!) Jeg lider derimot av ekstremt god matlyst, i en god kombinasjon med ekstremt høy forbrenning og en ganske travel hverdag som tobarns alenemor. Hvor jeg er sikker på at sistenevnte medfører høyere kaloribrenning enn en hva selv en treningsnarkoman får til i løpet av en dag.. De trener nemlig ikke hele dagen slik som oss alenemødre 😉 

Nå gjenstår det bare å si, LØP å kjøp Vi Menn om dere vil se flere bilder! Er i salg fra imorgen 🙂 

Lykke

Heia!

I dag hentet jeg endelig hjem gullegutten min som har koset seg hos pappaen sin nå i to dager. Jeg føler det er litt delt når han er borte, på en måte er det jo vanvittig deilig å slappe litt av, men samtidig savner jeg han så fryktelig fælt med tanke på at jeg jo aldri har noe barnevakt eller noe, så er litt uvant for meg bare, tror jeg  Dette kjenner nok mange alenemammaer seg igjen i, hehe! 

Når jeg og snuppa hadde hentet storebror kjørte vi til Talvik, hvor bestemor og en hel haug med slekt befant seg. Utrolig koselig å møte familie som jeg ikke har møtt på flere år og som aldri har hilst på hverken Nathaniel eller Emma. Veldig gøy!  

Ellers har vi vært å tittet på lam og sauer i dag, til storebrors store glede! Han er helt bondegård-frelst og elsker dyr. Har også vært i barnebursdag med ungene, så vi har med andre ord fått får dose med kake i dag. Veeeldig koselig dag, og dagen har virkelig gått i ett. Sovnet sekundet etter jeg hadde lagt lilesnuppa i dag, det er jeg sikker på. Og nå er det natta igjen! Ønsker alle dere fantastiske lesere en fin kveld videre.

//instagram. For å se flere bilder fra i dag kan dere gjerne følge meg —-> @rannveigheitmann 

Blogges! 

Syke mennesker….

Etter gårsdagens innlegg, ble det plutselig full ståhei og stor diskusjon om hvor uansvarlig mamma jeg er som lar sønnen min sitte i en beltestol. Noen gikk faktisk så langt som å mene at jeg verdsetter Emma mer enn Nathaniel……… EH….. på grunn av en jævla bilstol! Unnskyld DERE. Kjenner jeg tenner på alle pluggene når jeg leser slikt. Hvor får dere nett troll slikt i fra? Dere kan jo umulig være riktig god i toppetasjen. De aller, aller fleste mødre(og fedre..)  verdsetter og elsker sine barn akkurat like høyt! 

Det har seg slik at det eneste jeg fikk tak i for å låne av bilstol til Nathaniel her i Alta, var en beltestol. Den er hverken gammel og brukt, eller dårlig. Den bærer derimot preg av at en normal 2,5 åring har brukt den i noen uker nå. Og da tenker jeg slik at det er langt bedre at han sitter i den, enn i ingen bilstol i det hele tatt. Eller er jeg helt på jordet nå, nett troll? Jeg elsker mine unger akkurat like høyt, og de er begge akkurat like mye verdt for meg. Uavhengig av hvilken bilstol de bruker. 

Emma fikk seg ny bilstol, fordi hun uansett har vokst ut av babystolen vi har hjemme. Hun fikk nå, i likhet med Nathaniel da han var på hennes alder, en splitter ny og sikker bilstol. Jeg venter forresten på å få stolen ( BeSafe, sånn forresten.. ) sendt hit til Alta før vi kjører nedover. Sånn, nå kan alle dere nett troll gå å ta dere en jævla bolle. Okei? 

Jeg vil mine barn alt det beste her i livet, og jeg gamler absolutt ikke med noen ting. Jeg proriterer i aller høyeste grad mine barns sikkerhet. Men enkelte har et forferdelig trasig liv og liker tydeligvis å snakke nedsettende om andre anonymt. Hadde jo vært interessant å bli med på et program som Trolljegerne ( på TV…) for å konfrontere alle disse menneskene som er så fryktelig tøffe over tastaturet sitt,  in real life. Kanskje jeg skal det? Ikke så tøff da lenger, nei ?

I dag har jeg forresten ordnet rosa lammeskinn til setene framme samt at jeg har ornet speil slik at jeg kan se ungene bak når jeg kjører. Begynner å komme seg ordentlig nå. Liker man rosa, så liker man rosa.Og så har naboen, som er bilmekaniker, sagt han vil hjelpe meg med å lakkere felgene rosa. Haha… Dette blir tøft! Hurra! 

Hva synes dere?

Blogges 

Rest in peace

I morgest døde min kjære og høyt elskede GHD rettetang. Den hadde såpass overraskende kort levetid, så tror virkelig jeg skal satse på et annet merke neste gang. Det passer faktisk veeeeldig dårlig at rettetangen dør på morgenen når du er helt avhengig av det. Jeg er helt rettetang-frelst og det er en av mine daglige morgenrutiner. Men, fikk faktisk fikset håret sånn noenlunde til å ikke se ut som et fuglereir likevel, uten rettetangens hjelp. Hurra! 

Ellers startet jeg og ungene dagen nøyaktig kl 05:00 i morrest (evt. natt?) da Nathaniel sto opp.  Jeg har dermed vært hallveis zombie og hallveis menneske i dag. Men, noen dager blir det bare slik. Leverte Nathaniel til pappaen sin i 11 tiden, der han skal være til lørdag. Synes det blir veldig stille uten han, men samtidig veldig deilig å få slappe litt av. Etter jeg hadde levert storebror, dro jeg og Emma på cafe med ei venninne, og ellers har vel egentlig dagen bare gått ganske i ett. Litt shopping har det også blitt, har blant annet fått kjøpt sånn mappe med bord som henger på stolryggen slik at Nathaniel kan ha bord til å tegne/spise når vi kjører nedover. Alta-Oslo er jo en eeeevig lang biltur, så den tror jeg vil komme godt med. Veldig fornøyd! Det tror jeg han også kommer til å bli når han ser den på lørdag 🙂 

Nå mangler bare litt småting som leker osv til å henge fast i bilsetene osv. Og så skal jeg ha filmskjerm til ungene til å henge fast i nakkestøttene og GPS. Så blir det så bra så! 

Nå skal jeg bare slappe heeelt av på sofaen med verdens mest hysteriske program, Torsdag kveld fra Nydalen på sumo. Og så tror jeg det blir tidlig kveld på en veldig, veldig sliten, men ganske fornøyd mamma.

Blogges

Alt ordner seg for snille jenter

Hei kjære lesere! 

Har egentlig ikke så mye nytt å fortelle dere, dagene går for det meste i å være ute i det (stort sett) veldig fine været, og jeg koser meg masse med verdens beste to små gull og verdens beste mamma! Har også fått besøkt en del familie og venner mens vi har vært her, så nå kjenner jeg meg rimelig klar for å sette snuten sørover igjen , snart. 

Tenker vi starter å kjøre nedover innen en ukes tid. Planen var egentlig å ordne leilighet til oss mens vi var her oppe slik at vi kunne ha reist rett ned og flyttet inn, men det viser seg nesten å være komplett umulig, så da har jeg på en måte ikke noe valg annet en å reise tilbake for å dra på visninger.  Ungene begynner jo i barnehagen i slutten av August og jeg begynner på skole, så hadde vært fint å ha noe helt egent til meg og ungene før den tid.

Akkurat nå bor vi hos bestemoren til lillesnuppa sørpå, og har gjort det siden jeg ble alene med ungene og pappaen til prinsessa flyttet fra hverandre, kommer til å gjøre det inntil vi finner oss noe eget. Det er myyye som har skjedd i livet mitt de siste månedene, som jeg av åpenbare grunner ikke har orket å nevne her på bloggen for hele verden til å lese. Det har vært virkelig tunge stunder for meg, og en haug med påkjenninger. Men… jeg har heldigvis klart å holde tunga beint og hodet høyt hevet og ser ut til å komme ut av dette ganske bra egentlig. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg var så lykkelig. Ting ordner seg!  Har fått meg lappen, bil, og nå mangler jeg bare en egen leilighet til oss så er jeg og ungene klare til å starte våre egne liv uten å måtte bo oppå andre. 

 

Mange etterlyser personlige innlegg her på bloggen. Vel, grunnen til at dere ikke får det, er fordi jeg rett og slett ikke har orket spekulasjoner og dritt Som jeg skrev lengre opp, ting har vært kjempetungt for meg, og har dermed ikke hatt behov for å få slengt dritt om det på nett også. Vet det er mange som tror ditt og datt, og for all del…. spekuler i vei! Jeg har kommet meg godt over overflaten og er klar til å motta bøtter med dritt. What doesn’t kill you, only makes you stronger! 😉 

 

Instagram. Følg meg gjerne her —> @Rannveigheitmann

Blogges! 

Sannheten om mammakroppen… eller?

Nå tenkte jeg å ta opp et tema som provoserer meg ganske mye, nemlig oppfatningen av hvordan en “mammarkopp” skal se ut.  For, skal man tro sosiale medier, er det mere akseptert å være tildekket av strekkmerker og ha et par bilringer eller 10 ekstra, enn å være naturlig slank og gå tilbake til sin normale kropp etter en fødsel. 

 

Jeg kan bare prate for meg selv. Etter begge mine svangerskap, har jeg fått flat mage relativt umiddelbart etter fødslene. Dette sier jeg ikke for å skryte, eller hevde meg over andre. Men for å sette perspektiv på ting. Jeg har ikke trent en eneste dag, eller tellt en eneste kalori. Jeg spiser nøyaktig det som passer meg, og nyter livet! Det er bare slik min kropp er, fra naturens side. Og slik kroppen til så mange, mange mange andre mødre der ute også rett og slett bare er,fra naturens side.  Hvorfor skal vi som er naturlig slanke framstå som usunne og urelistiske? Er det for å rettferdiggjøre de som ikke var fullt så heldige? I mitt tilfelle er det nemlig høyst relistisk, uten at jeg har sultet meg selv eller strebet for å oppnå det “urealistiske”. HVORFOR er det greit at mennesker ber meg og andre naturlige slanke om å  spise mer? For å sette ting litt i perspektiv…. Ville du sagt til en overvektig person at vedkomne måtte slanke seg, fordi han/hun er overvektig?

 

Jeg skriver dette innlegget delvis i anledning av at jeg her om dagen ble intervjuet av VG nett, i en artikkel kalt “sannheten om mammakroppen” som omhandler 80 kvinner og deres forhold til sin kropp etter svangerskap og fødsel. I artikkelen står det følgende:  

 

“Tusenvis av bilder av «perfekte» mamma-kropper legges ut på sosiale medier. Eksperter mener dette fører til et urealistisk ideal. Nå viser 80 nybakte mødre hvordan mammakroppen egentlig ser ut.

Hvordan ser egentlig de fleste kropper ut etter fødselen?

Det har den amerikanske fotografen Jade Beall svaret på. I sin nye bok «Bodies of Mothers» vil hun vise at kvinners kropper er fantastiske ? uansett hvor i livet de er. I boken får man se bilder og lese om historiene til 80 nybakte mødre 

 

Deretter følger det en rekke bilder av kvinner med strekkmerker og noen kilo ekstra. Men INGEN bilder av naturlig slanke kropper uten strekkmerker. Hvorfor er det en mindre verdig mammakropp selv om man ikke satt igjen med strekkmerker og løs hud på magen etter svangerskapet? Oppfatningen man sitter igjen med etter å ha lest dette er nettop at det er urelistisk å være slank kort tid etter en fødsel. Det er det absolutt ikke! 

Høygravid …. 

Bildet er tatt bare en halvtime etter fødsel nr.2…. 

Image and video hosting by TinyPic

Og disse bildene er tatt akkurat 3 uker etter fødsel nr.2 . Har siden siste svangerskap gått ned 20 kilo uten å gjøre noe, så det finnes ingen FASIT på hvordan en mammakropp bør se ut. Jeg elsker min kropp uansett og forbeholder meg retten til å være stolt, uansett hva andre måtte mene 😉 

 

Alle mammakropper er like vakre, vi har jo tross alt fått til en av verdens største undre ! Og vi burde være stolt. Men det går begge veier.

Vi alle er REALISTISKE, tynne eller tjukke. 

Babysyk

Heia! 

I dag har egentlig dagen bare fløyet avgårde. Her startet vi dagen med å spise god frokost og se på favoritten til Nathaniel, nemlig Barbie! Han rett og slett eeeelsker det, og har mange filmer. Når man spør han om hva han vil se på, er det bare Barbie som gjelder. Hihi! Verdens godeste godgutt. Og her i huset er det ingen kjønnskoder som gjelder, vil han ha rosa og Barbie, så får han nettop det. Og Emma leker med lekebiler og stortrives med det!  Jeg vil gjerne lære mine unger til å respektere alt og alle uten å sette mennesker i bås for hvem de er.  Husk, det er vi foreldre som setter barna i kjønnsroller allerede fra de er små, ikke barna våre. 

Jeg og ungene kjørte til tanten til Nathaniel i 11 tiden, og var der i mange timer. Utrolig koselig! Hun har nettop fått en liten jentebaby, og fikk da holde denne lille skjønne prinsessen. Rart hvor fort tiden går, Emma var SÅ stor i forhold til henne, og jeg ser jo på Emma som min bittelille baby. Ikke så liten lenger når jeg satt med ei nyfødt lita tulle i hendene. Kjente jo at babysyken kom snikende, men….  jeg skal virkelig ikke ha flere barn akkurat nå. Vil gjerne ha en til i fremtiden, men det er absolutt høyt opp og langt fram. Det må eventuelt skje etter jeg har fullført utdanning som sykepleier, fått meg hus, og sist men kanskje aller viktigst, en mann! Med andre ord blir det i så fall en ordentlig attpåklatt. Haha 🙂 

Etter vi hadde vært der noen timer, dro vi innom pappa og de og var der en stund før det var hjem for kveldsmat og kveldstell! Dagen har gått helt i ett, men vi har alle tre koset oss masse og har blandt annet fått servert hjemmelaget jordbærsmoothie, nammenam! Nå skal jeg bare slappe av og nyte kvelden og synet av MIN EGEN bil rett utenfor. HURRA <3