Emma’s stemor

God kveld i stuen! Nå har jeg akkurat satt rompa ned i sofaen. Fikk plutselig besøk av Katrine, ei venninne som jeg ikke har sett på kjempelenge, og det var utrolig koselig! Greit å “catche” litt opp igjen, når man har så mye å snakke om.

Ellers har jeg vært å hentet ny vogn og ny bilstol til magesnuppa i dag. Eget innlegg om dette kommer i nærmeste framtid. Har “montert” vognen nå i kveld, og den er bare såå fin. Jeg kan nå si at jeg er stolt eier av hele 3 duovogner. Haha! Har lenge ønsket meg en svart vogn (det enkle er ofte det beste) og nå har jeg endelig det. I tillegg til Emmaljungavognen min i hvitt skinn, og Uppababyvognen i grå. 

Jeg må jo ærlig innrømme at jeg ler litt når jeg leser kommentarfeltet. Hva i alle verdens dager er det enkelte av dere tror dere oppnår ved å komme med slike påstander som virkelig ikke har rot i virkeligheten? Som om dere skulle vært flue på veggen eller noe? STEMOR? Jeg kan love dere alle og enhver, at om Emma hadde hatt noen stemor, så hadde jeg visst om dette. Tro dere meg! Hva hennes pappa foretar seg når han ikke har Emma, bryr jeg meg meget lite om. Men jeg lover dere, at jeg blir den første til å vite det dersom noe sånt skulle være tilfelle. Det er nemlig ikke “hvem som helst” som får være “stemor” til min datter. Og dette vet hennes pappa utmerket godt, og tror virkelig ikke han ville prøvd seg på holde noe slikt skjult for meg, for det ville konsekvensene for han vært litt for store.  Det stemmer at han har barn med ei annen, da vedkomne ble gravid mens vi var sammen. De er ikke sammen. Med andre ord, så vidt meg bekjent er hun ikke noe stemor for Emma, og skal overhodet ikke være det heller. Det er ikke det at jeg har noe i mot at Emma skal ha en stemor, noe jeg tenker bare er fint for henne og betryggende for meg. MEN, jeg stiller en del kriterier til dette, For det aller første, og kanskje aller viktigste punkt.. DET SKAL IKKE HOLDES SKJULT FOR MEG! Dermed, så kan dere som skriver dette tullet gå å ta dere en jævla bolle eller noe. 

Jeg skjønner jo at dere som skriver dette skriver for å provosere meg, og jeg kan fortelle dere at dere treffer akkurat de knappene dere prøver på å treffe. Bare at jeg vet at det er skrevet for å provosere! Det er forskjellen. Jeg er vant til dritt, men å komme å påstå at min dyrebare datter har en stemor som holdes skjult for meg, er bare for drøyt. Jeg tror at hennes pappa kjenner meg meeeeget dårlig dersom han tror det er en bra ide å gjøre noe slikt, derfor betviler jeg veldig sterkt at det er tilfelle.  Så neste gang dere prøver på noe slikt, kanskje prøve på noe litt mer troverdig?! 

Nå tar en provosert, overhormonell mamma snart senga fatt for litt skjønnhetsøvn! Og håper det blir færre komplette idioter her i verden når jeg våkner i morgen. Det hadde vært så fantastisk! Imorgen starter jeg forresten på min graviduke 32. Som tiden flyyger! 

Blogges 

#gravid #hormonell #mamma #mammablogg #blogg

Inspo – /Leke/kjøkkenkrok til barna

Er det en ting jeg synes er utrolig gøy, så er det å ordne og styre hjemme. Ting kan flytte plass opptil flere ganger i uka, ettersom jeg finner ut at det og det passer bedre der og der. Og sånn går det. Hele… tiden. Det er nemlig ikke bare-bare å ha et kreativt sinn. 

Jeg tenker så mye. Og avogtil henger ikke kroppen min helt med i tankene – eller omvendt. Men jeg merker at energien min kommer snikende tilbake etter bare en natt hvor jeg ikke har blitt vekt av Emma. Selv om jeg savner henne veldig mye, så er det faktisk utrolig deilig å kun bli avbrutt i søvnen av mine mange tissepauser. Tenk, nå sitter hun på et fly til Italia. Til Siena, for å være nøyaktig. Litt morsomt det, siden lillesøster også heter Sienna. Og til dere som kommenterer at Italia ikke er på andre siden av jorden, så vil jeg bare informere at jeg som regel tar utgangspunkt i at det jeg skriver på denne bloggen ikke alltid blir tatt blodseriøst. Men noen må kanskje ha det inn med teskje for å forstå. Vel, “på andre siden av jorden” var et utrykk på at hun er altfor langt unna hva som er innenfor min komfortsone. Men, det går nok bra, som alt annet! 

I dag har jeg ordnet og oppgradert kjøkkenkroken til barna litt! Satt opp en ny dukkeseng (vugge) blandt annet. Ettersom den gamle tok veldig mye plass. Så nå er det ei lita snuppe som blir veldig glad når hun kommer hjem igjen! Dette er nemlig hennes favorittsted i huset, hun styrer og ordner med middagslaging, baking og mating av dukkene sine. Veldig gøy! 

Hva synes dere? 

Nå er det straks henting av storebror på planen, og så må vi innom Biltema en tredje gang (!) for å prøve å skaffe riktig tv-kabel, denne gangen. Tror jeg tar med meg hele Getboxen for å være helt sikker denne gangen! Jeg har nemlig omøblert stua, og skrudd opp TV’n litt for langt unna hva som er innenfor hva Getboxen synes er OK. Og det skjer bare ikke at jeg monterer ned tv’n igjen, nå får den bare være der inntil jeg har klart å oppdrive en lang nok kabel. Haha, sånn er det når man ikke har mannfolk i huset! Jeg brukte sikkert to timer på å få skrudd den TV’n opp der jeg ønsket den, så da forstår dere kanskje hvorfor jeg ikke tar den ned igjen? Haha.. 

Ønsker dere en fin dag videre! Blogges

#Interiør #interiørinspo #inspo #barnerom #mamma #gravid #mammablogg #gravidblogg

Gullkorn på løpende band

Det ble et noe sent blogginnlegg i dag, men bedre sent enn aldri! I dag har jeg vært hjemme med begge ungene, siste dag vi ser Emma før hun reiser bort en uke. Utrolig trist, og det ble faktisk verre enn jeg engang hadde forestilt meg. 

Jeg er jo ganske hormonell om dagen, og gråter for omtrent alt. Uansett hva det måtte være. Og da sier det seg selv at det er fullstendig grusomt for meg når min lille datter på to år reiser vekk i en hel uke. Hennes far kom å hentet henne i 2 tiden, og etter det har det bare vært meg og Nathaniel ,slik det skal være i omtrent en uke til. Som vi skal kose oss! Det blir, til en forveksling, en rolig hverdag. 

MEN,  vi har mye å se fram til! For det første litt alenetid med mamma, og så kommer søsteren min og ungene hennes som bor i Målselv, sørover imorgen! Så regner med vi skal være litt med de. Og, for å ikke glemme, verdens beste mamma/bestemor kommer til oss om akkurat en uke. Alle hjerter gleder seg, vi elsker nemlig bestemor! Det er vi alle enige om.

De siste dagene har jeg hørt så utrolig mye morsomt fra Nathaniel. Jeg glemmer jo veldig fort hva han sier, men noe fester seg selvfølgelig. I dag fikk jeg blant annet høre “Du, mamma? Mennesker og barn liker penger. Muser også ” 

Og i går;Jeg har en god og vakker mamma” og det kommer ofte “ Mamma, jeg elsker deg helt til verdensrommet” Det kommer liksom helt ut av det blå, og det er så utrolig koselig å høre. Han begynner å bli så stor, og virkelig verdens beste og vakreste gutt! Så mye godhet, og omtanke for de rundt seg. Så opptatt av at andre har det bra. Tenk, fire år om bare to måneder. Hvor ble det av min bittelille, nyfødte baby? Han som lå i sykehussenga med meg, en dag gammel? En heeeeel dag, gammel? Tenk, om jeg bare hadde visst...  ord kan ikke beskrive hvor mye jeg elsker han her

 

Vanskelige følelser

Nå sitter jeg i senga, med pcn på fanget, og.. ikke for å nevne det igjen, igjen og igjen.. men.. jeg holder på å hoste meg i hjel. Jeg gruer meg rett og slett til å sovne, fordi jeg hoster så vanvittig mye at jeg våkner med panikkangst fordi jeg ikke får puste. Aner ikke om det er normalt, men jeg har hvertfall aldri hatt det slik før.

Imorgen reiser Emma til pappaen sin, og videre til Italia på onsdag. Hjelp! Altså, det spinner hodet mitt skikkelig å tenke på at min lille baby skal være i det store utland UTEN meg…. i en HEL uke. 

Jeg tenker konstant på alt fra tørrdrukning ( som pappaen ikke visste hva var engang.. betryggende) til dårlig bilsikring (det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at bilsikring i utlandet, og da spesielt sydligere strøk,  er omtrent ikke-eksisterende) Og så tenker jeg på kidnapping! Alle andre sier jeg må nyte en uke “fri”  (jeg har jo ikke barnefri, da jeg fortsatt har storebror hos meg) men selv så klarer jeg ikke tenke på annet enn alt som KAN skje, og at det kan skje mens jeg er på andre siden av jordkloden. Pluss at jeg kommer til å savne henne noe vanvittig utrolig og inderlig mye. Jeg betrygger meg hverttfall litt med at hennes pappa nå har fått en leksjon innen det meste jeg synes er viktig å påpeke. Og det er jo ganske mye, haha. 

Hjelp, hjelp, hjelp.. jeg har prøvd å susse henne halvt ihjel før jeg la henne til å sove i dag, sånn at hun skal være helt sikker på at mamma er “der”, selv om jeg strengt tatt ikke er akkurat der.  Det høres kanskje veldig ulogisk ut, men vanvittig logisk for meg.  

Nå skal jeg klappe igjen pc’n, og ta meg litt skjønnhetssøvn ( dette er å skryte voldsomt på seg, ettersom jeg omtrent ikke sover selv om jeg fysisk ligger i senga.. ) Jeg nevner i fleng; hosting til jeg får pustebesvær, utslett jeg våkner jevnlig for å klø på,  dobesøk hvert andre minutt, minstesnupp som våkner om natta (og gjerne vekker storebror også..) og det faktum at jeg våkner hver gang jeg snur meg i senga. Dere kan selv prøve å kalkulere ut antall minutter med søvn ut i fra det… 

Blogges 

 

#mamma #gravid #mammablogg #gravidblogg #mammahverdag #hverdag #følelser

DIY inspo – Sienna’s navn på veggen

Da har jeg akkurat fått i meg en bedre lunch, og tenkte jeg skulle vie tid til et lite blogginnlegg. Dagen i dag har ikke vært så veldig annerledes enn alle andre dager. Ungene sto opp i 6 tiden, så har vi lekt litt, spist frokost og de er nå i barnehagen. 

Før vi dro dit, så kom naboen med selvplukket blomsterbukett til oss på døra. Haha, veldig søtt! Sånn utenom det har jeg omtrent hostet lungene mine ut, om ikke jeg hoster på meg en fødsel snart vet jammen ikke jeg. Våknet av DET hosteanfallet i natt, lite koselig. Burde vel strengt tatt vært en tur hos legen, kanskje.. ? Jeg er så lite hypokonder når det kommer til meg selv ( noe helt annet med ungene.. ) Haha. 

Akkurat nå tenkte jeg å vise dere mitt siste DIY prosjekt. Male bokstavene til Sienna! Akkurat som jeg har gjort til både Storebror og Storesøster  ( Se innlegg HER og HER ) 

FØR… 

ETTER… 

Hva synes dere? 

Maling og bokstaver fra Panduro. Det jeg har gjort er å male bokstavene annenhver i mørk og lys rosa. Deretter har jeg malt en glossy gullmaling over de lyse bokstavene. De er hengt opp med dobbeltsidig tykk “teip” som skal tåpe 1 kg, så de er sikre og ikke detter ned.  Synes det ble såå fint! Er så fornøyd med den fine soveplassen hennes. Nå mangler bare lille prinsessa, som kommer om ca 2 mnd 

Kroppen min tok avgjørelsen for meg…

Den følelsen…  når jeg ikke kan kommandere hverken kropp eller hode til å gjøre det jeg skal gjøre. Må gjøre. Vil gjøre. Den er rett og slett ferdig, og har vært siden nøyaktig siden det sekundet hodene til mine to søte små traff puta. I dag bestemte kroppen min at jeg egentllig ikke hadde energi til å løfte hodet for å blogge engang, men plutselig skjedde det likevel. Mirakel! 

Det er nemlig slik at jeg, og jeg alene, seiler skuta. Så om jeg føler meg ferdig, ja da er det bare å stå på enda litt til. Og enda LITT til etter det, selv når du omtrent holder på å sovne stående. De siste dagene har vært litt sånn. Jeg er syk for tiden ( aner ikke hva det er, men rennende nese, utslett, og røde og kløende øyne… allergi?) I tillegg til dette en helt vanvittig ustanselig hoste, som får meg til å tro at babyen snart detter ut. Noe som gjør at jeg er helt kjørt ved dagens slutt. Emma er i en periode hvor hun også våkner om natten, og dette kombinert med at de begge står opp før fuglene synger, pluss mine allerede mange nattevåk og dobesøk, er virkelig drepen. Jeg er rett og slett dønn ferdig på slutten av dagene (Og med slutten, så mener jeg når de små er i seng..) 

I dag har dagen vært tilbragt på Leo’s lekeland. Til ungenes store glede! Vi avtalte allerede på fredag å ta turen dit, så når dagen endelig var her var det stor stas. Allerede fra klokka seks i morrest har jeg fått spørsmål fra en veldig klar Nathaniel, om når vi skal kjøre på “Løveland”. 

Vel, en veldig vellykket dag, maten på Leos smaker dritt, og det koster blod. Men ellers har ungene det topp der, og da sier mor seg også fornøyd. En ufattelig sliten mor, vel og merke. Det er nemlig ikke bare, bare å klarte rundt i et lekeland bygget for små fleksible kropper, når man straks er høygravid og på vei til å ligne med på en flodhest enn noe menneske. Men, likevel. Jeg har sprettet, hoppet rundt og tøyset masse med de. Så lenge jeg KAN ( i form av at kroppen min fungerer kjempefint sånn sett) så vil jeg gjøre det. 

For.. jeg er faktisk vanvittig heldig. Ja, jeg har jo bekkenløsning, og noen dager er verre enn andre. Men for det meste går dagene utrolig smud sånn rent kroppsmessig. Jeg skulle bare hatt litt (mye!) mer energi, merker jeg… 

Men, jeg skal virkelig ikke klage. Jeg har det så utrolig bra, i forhold til mange andre. Jeg er virkelig stolt over meg selv og min innsats, og jeg kan virkelig ikke finne noen bedre bekreftelse på min “jobb” enn et ” Du, mamma?* “Du er veerrrrrdens beste mamma”  på sengekanten, i det jeg kysser min store, gode og vakre gutt god natt.  Og jeg tenker med meg selv; “Jøss, jammen er jeg jo ganske heldig”

Hver. Eneste. Dag 

Mitt alt, mine alt, mine grunner til å leve! Grunnen til at jeg hver dag gjør mitt beste, står på, og aldri gir opp ,selv om enkelte ting kan virke helt håpløst til tider. Jeg har verdens to beste grunner til å aldri gi opp, og det er mine to vakre, uerstattelige søte små. De holder meg gående, og jeg kan virkelig ikke forestille meg hvordan livet mitt hadde vært uten. 

Blogges ♥

Som om det var i går…

Det er så utrolig rart. Jeg husker det som om det var i går. Hvor utrolig spennende det var å få lov til å utfolde seg i maling, glitter, fjær, perler, og alt slikt. Bare kreativiteten som satt grenser! Mammaen min er jo lærer i Design og håndtverk og har fått være veldig kreativ i min egen oppvekst, så det forklarer nok hvor jeg har det i fra. Og derfor er det så gøy å se at de synes det er like gøy. I dag hadde vi det litt sånn. Jeg satt fram maling, glitter, fjær, klistremerker osv på bordet. Så fikk de selv velge hva de ville lage. Begge hadde lyst til å male på pappesker (Nathaniel hadde sett en video på NRK appen på iPaden, hvor de malte på pappesker, og ville gjerne prøve det selv) så da fant jeg fram to eggekartonger. Midt i blinken! Det ble to kjempefine gaver som vi gleder oss til å gi til bestemor.  

OG… jeg gleeeeder meg til juletider, da skal vi virkelig kose oss med laging av julegaver og selvlaget julepynt. Jaaa. la førjulstiden komme! Og alt med jul. Nå, nå nå. (Sier jeg, og hører på julemusikk i skrivende øyeblikk… ) 

I dag har jeg faktisk vært ganske produktiv. Vi har bare vært her hjemme og bygget lego, lekt med plastelina, lekt med dukker og kjøkken, og ikke minst, de har begge laget hver sin gave til bestemor, som kommer på besøk om bare litt over en uke! De gleder seg veldig mye, og var begge veldig stolte over hva de hadde lagd.

 

Sånn imellom slagene, har jeg vært veldig flink til å få ting unnagjort. Jeg har ommøblert stua, malt ferdig bokstavene som skal henge over senga til Sienna (se sneakpeek på Instagram (følg meg her) , blogginnlegg kommer imorgen! ) Og så har jeg fått brettet unna mye klær, og hengt opp nye. Emma har også hjulpet meg masse, blir ordentlig husmor av henne tror jeg! ?

Nå ER det natta, formen min merker at jeg ikke har slappet av et sekund i dag. Sliten, sliten, sliten.. ja , jeg er jo tross alt over 30 uker på vei. Da blir man sliten, da! Spesellt om man løper rundt en hel dag uten å slappe av, slik jeg ofte har en tendens til å gjøre. 

Skjønnhetsøvn kaller. Blogges

 

 

Hils på lillesøster i magen!

Akkurat nå er jeg så sliten at jeg faktisk ikke er trøtt engang. Ja, man kan faktisk komme til det punktet. Jeg hadde som sagt ikke en veldig bra natt til i dag, og skal straks prøve å få meg litt skjønnhetsøvn før det er opp å hoppe igjen med mine søte små.

Som jeg nevnte for dere i forrige innlegg, jeg har vært på 3D ultralyd i dag! Herregud, så koselig, og så gøy. Det er jo veldig sent i svangerskapet, slik at det ikke alltid er så lett å få gode bilder. Lillesøster lå desverre litt vanskelig til  idag, med ansiktet klistret opp mot morkaka under hele undersøkelsen. Men, fikk noen “nesten” gode bilder da.

Etter å ha vært på ultralyden, dro jeg rett til Jessheim storsenter for å fremkalle bildene. Og ettersom det tok litt tid, så måtte jeg gå litt rundt mens bildene ble ferdig. Så da ble det også en ny buksedress/jumpsuit på prinsessa, samt en postkasse som jeg tenkte til lekekroken til E og N i stua. Den var så fin, haha! Måtte ha! 

Begge to hadde vært kjempeflinke på fotograferingen i dag, og smilt som bare det. Så nå gleder jeg meg masse, masse til å få de fine bildene og sende til familie på julekort osv. Fine barna mine! 

Når vi kom hjem, satt vi oss ned å så på bilder av lillesøster i magen. Når jeg spurte Emma hvem dette var, var hun veldig rask med å svare “Lillesøstej magen” . Altså var hvertfall bildene gode nok til at storesøster på 2 år kunne se at dette var lillesøster i magen. Hun var virkelig facinert over bildene, og ville helst beholde de selv. Flaks at jeg (med et uhell, selvsagt) hadde tatt 4 kopier av absolutt alle bildene (80 bilder gange fire, altså.. ) Det forklarer hvorfor det ble så sykt dyrt. Haha! 

Alt sto superbra til med lillesøster, Hun ligger på gjennomsnittet og veier ca 1,5 kg ifølge målingene av gynekologen, Dr. Lundring. Han var forresten utrolig flink, og veldig morsom. Han sa at om dette var en gutt, så syntes han veldig synd i gutten, fordi slik skal ikke en gutt se ut nedentil. Og hvertfall ikke på en fredag. Da måtte jeg le litt… haha! Hun er fortsatt heldigvis fortsatt jente, og absolutt alt er helt etter boka, fortsatt. 

Hun ligger fortsatt med hodet ned, og har etter all sannsynlighet lagt seg slik for å være klar til fødselen om rundt 2 mnd, Altså slipper jeg setefødsel.

En meget stolt storesøster ♥

Bilder av lillesøster i magen er lagt ut på Instagram så om dere ønsker å se må dere gjerne følge meg HER

Nååå er det natta! Ønsker dere en fin kveld viidere!

Blogges

3D ultralyd!

God morgen alle “morgenfugler” 

Nå sitter jeg her på mitt kjære kjøkken, med en kaffekopp i handa, og føler meg egentlig mer død enn levende etter en natt med både nattevåk, innbilte innsekter på soverommet mitt, og generelt dårlig søvn pga graviditeten. Likevel er dette en veldig bra dag, og humøret mitt er helt på topp! kke bare er det helg (noe som er helt fantastisk i seg selv) … men jeg skal jo faktisk også straks hoppe i bilen og ta turen til Jessheim på 3D ultralyd! 

Ord kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg. Selv om jeg har vært på 3D en gang før dette svangerskapet, føler jeg meg like fullt som et barn på julaften. Jeg skal jo få se på min ufødte datter! Tenk… at det går an! 

Denne morgenen skulle ungene ta bilder i barnehagen, så vi dro litt tidligere enn vi vanligvis pleier. De begge liker jo å bli tatt bilde av, så det tror jeg de syntes var veldig gøy. Og jeg kan nesten ikke vente med å henge opp fine bilder av de sammen på veggen. Og så gleder jeg meg veldig til å hente de etterpå og starte på helgen ♥ Litt usikker på hva det blir til middag i dag, enten pizza eller kyllingfilet med tilbehør. 

Rett før jeg hopper i bilen vil jeg bare vise dere litt hva jeg har holdt på med nå etter jeg leverte ungene i barnehagen – kjøpte to rammer på Panduro i går, som jeg har malt i gammeltrosa/lyserosa, og så skal jeg sette inn bilder fra 3D ultralyden, og så skal jeg fikse de enda litt mer, tenkte med navnet hennes eller noe spennende kanskje. Jeg elsker jo slike DIY prosjekter! Lenge leve kreativiteten. 

Hva synes dere? De er som sagt ikke ferdige, men skal ordne de litt finere. Akkurat nå er de jo bare rosa. 

Nå må jeg løpe. Ha en strålende fredag søte lesere!

Blogges

Lille mageprinsessa’s “vegg” – sneakpeek

Da var klokka plutselig bikket halv tolv alt. Og vi har hatt en temmelig normal dag i dag, forutenom at vi har hatt – og fortsatt har besøk. av tante Astrid. Hun skal nemlig sove her, og gjett om det var to søte små som var glade når hun var med å hentet i barnehagen i dag!

Etter jeg hadde lagt de, var planen egentlig å blogge og deretter slappe av- vel, det ble ikke så veldig mye av, noen av delene.  Jeg kom plutselig på at det var en kjempegod ide å sette i gang med å ordne litt til lille prinsessa. Fikk en plutselig trang til det, liksom!

Så da satt jeg i gang. Nå har jeg hengt opp en vegghylle over senga hennes, som jeg har begynt å fikse litt sånn smått på. Hun deler jo rom med meg enn så lenge ( vi har bare to soverom, E og N deler sitt, noe som funker veldig bra) 

Tenkte å vise dere en bitteliten sneakpeek før det er natta her! Så får dere se ordentlige bilder i morgen ♥ Da skal jeg forresten på 3D ultralyd på Jessheim. Herregud, ord kan ikke beskrive det, som sagt… jeg gleder meg så utroolig mye! 

Bildet hentet fra Instagram //Følg meg HER

 

#interiør #barnerom #rosa #baby #babyrom