Jeg tok abort

Jeg visste det allerede da jeg satt å stirret på gravidtitetstesten. Selv om jeg det strider sterkt mot min etiske moral, så visste jeg det. Jeg visste det så veldig godt. Og jeg visste at ingen kunne vite om det, forutenom mine aller nærmeste venninner. Det var så utrolig klart for meg, samtidig som det gjorde utrolig vondt å tenke på det der jeg lå på badegulvet og innså realiteten. Jeg var gravid, og jeg måtte ta abort.

Jeg fikk raskt time på Ahus. 8 uker på vei sa de. 

“Vil du starte aborten i dag?” “Ja!” “Men, du innser vel at det betyr at du vil komme til å ha selve aborten på 17 mai?” 

17 mai ble det. Etter ultralyden på sykehuset fikk jeg gå inn på samtale til jordmor. Hun spurte meg om jeg hadde tenkt godt gjennom valget mitt. Jeg fortalte henne at jeg aldri hadde sett det som en mulighet å beholde dette barnet, rett og slett fordi jeg er alene og jeg innser at jeg ikke har kapasitet til å være alenemor for enda en til. Kirurgisk abort eller medisinsk? Vil du helst ha Pest eller kolera? Datoen var 15 mai, og jeg fikk valget mellom medisinsk abort umiddelbart, eller kirurgisk abort, som var det jeg ønsket, med en ny time en annen dag. Da var valget mitt rimelig enkelt. Jeg klarte ikke være meg selv, full av hormoner, kastet opp jevnlig og generelt utrolig dårlig form. Jeg ønsket dette over så fort det lot seg gjøre. Du ønsker virkelig ikke å gå rundt å være gravid når du vet, du vet at du skal drepe ditt eget barn snart. Det vil du bare ikke.

 

To piller fikk jeg. De måtte tas på sykehuset. Hvorfor vet jeg ikke. Disse to pillene stanser utviklingen av fosteret, sagt på en pen måte. I realiteten dreper det fosteret. Brutalt, men sant. Før jeg fikk pillene, fikk jeg beskjed om at dette innebærer at jeg kommer til å ha selve aborten på 17 mai. En dag hvor man roper Hipp hurra og er glad!

Med meg fikk jeg fire cytotec. Disse skulle tas nøyaktig kl 08:00 17 mai, to dager etter de pillene du får på sykehuset. En tid da jeg vanligvis står å steller barna mine klar for Norges nasjonaldag. Kler på de bunad, fletter håret deres, ordner de klar for en fin dag! Men dette var ingen fin dag.Det var en helt forferdelig dag. I samråd med jordmor fikk jeg lov til å ta pillene midt på natta. Jeg skulle stå opp kl 03:00 for å ta pillene i stedet, for å få unna starten av aborten før barna sto opp.  

16 mai kom. Klokka var 23 på kvelden. Jeg var utrolig usikker, men bestemt. Det måtte gjøres nå. Jeg ønsket virkelig ikke for alt i verden å spolere 17 mai for barna mine. Fire stk cytotec satt jeg inn. Pluss en Paralgin Major jeg fikk med meg, for smertene jeg snart skulle gjennom.  Og hadde jeg visst hva jeg snart skulle gjennom, vet jeg faktisk ikke om jeg hadde turt det. Jeg lå i ro i en time, slik jeg hadde fått beskjed om Gikk på badet for å hoppe litt, kanskje det kunne hjelpe kroppen? Jeg lå ytterligere to timer I senga, ingenting. 

Så… plutselig slo det ned som lyn fra klar himmel. Regelmessige, syke smerter som kom i tak. Nøyaktig som rier. Jeg var helt alene, og jeg klarte ikke røre på meg. Det var akkurat dette som var grunnen til at jeg ikke ønsket en medisinsk abort. Jeg var aå redd, hadde enorme smerter, og visste at om noen få timer skulle barna mine stå opp. Som om alt var helt normalt. Slik lå jeg hele natten og vrei meg i smerter. I 6 tiden på morgenen startet aborten. Store klumper begynte å komme ut. Ikke for å være ekkel med dere, men en medisinsk abort medfører faktisk at du med dine egne øyne er vitne til at ditt eget foster kommer ut. 

Faktisk husker jeg svært lite fra denne dagen, årets 17 mai. Jeg husker bare at jeg var i store smerter, samtidig som jeg måtte ta meg av barna. To av de i alle fall. Den siste var hos pappaen sin. “På med penstasen, smil pent til kameraet” Når du har barn, spiller det ikke noen rolle hva du går gjennom. Du kan rett og slett ikke tenke på deg selv. Som sykehuset sier det selv; Selve abortdagen er en typisk sofa-doen-sengen dag. Jeg?  Jeg gikk i barnetog og ropte hipp hipp hurra mens jeg hadde rier og aborterte. Jeg kan med handa på hjertet si at det er den aller verste og mest slitsomme dagen i hele mitt liv så langt. 

Hva sender man egentlig med et barn i barnehagen?

Som førstegangsforelder, er det ikke alltid like lett å skulle vite hva man skal sende med den lille når poden vokser til og det er klart for barnehagestart. Klærne skal nemlig både tåle lek høyt og lavt, og holde barnet tørt og varmt i all slags vær. Ja, det er relativt lett å gå seg vill i jungelen av barneklær som alle lover akkurat det samme. Men det er ikke dermed sagt at alle faktisk holder like godt. 

Annonse

Mine barn er, som mange andre barn, svært aktive, og det blir lett hull i tøyet, også yttertøy. Derfor er jeg opptatt av at klær som kjøpes inn holder mer en noen uker. Vi har nylig blitt kjent med merket Tiny Trolls of Norway, og ikke bare er tøyet dekorert med søte og morsomme trollmotiver som gjør de attraktive for barn, det er også laget av solid materiale som er godt tilpasset en aktiv barnehage og skolehverdag.  Tiny trolls of Norway har faktisk, som eneste jeg vet om, egne barnehagepakker hvor man enkelt kan gå inn og bestille absolutt alt man trenger til både barnehage, men også skolestart, i ett enkelt grep. Veldig praktisk om man er litt usikker på hva barnet faktisk trenger. Barnehagepakker kan bestilles HER!             

I dag har de på seg disse deilige joggedressene. På en litt kald tidlig morgen som denne, er det superpraktisk, Joggedressene er belagt med verdens mykeste for på innsiden, og det gjør at barna, selv på en litt kaldere dag, slipper å ta på seg jakke når vi bare skal ut og inn på f.eks skole og barnehage nå på høsten. Alt som gjør hverdagen enklere er gull! Og… se så fine de er! Jeg elsker å matche Emma og Sienna, det husker jeg moren min gjorde med meg og min søster. Så utrolig herlig! Komfortable barn er lykkelige barn! 

Rosa joggedress HER / Grå joggedress HER  | Rosa lue HER / Blå lue HER

Å ha komfortable klær som innbyr til aktivitet når barnet skal i barnehage, er utrolig viktig. Men det er minst like viktig med godt yttertøy som holder unna vann,sur vind og kulde. Barn som blir våte og kalde kan fort ende opp med å ha en dårlig dag, så her gjelder det å gjøre litt research før man går til innkjøp av slikt tøy. 

Regntøy av god kvalitet er derfor et must til barnehage og skolestart. Jeg forelsket meg helt i det nye regntøyet vårt, samtidig som det har et lekent og fargerikt design. Regntøyet er praktisk laget med mykt for inni, og 100% PU materiale på utsiden som holder vannet unna. Regntøyet har også en vannsøyle på 10 000 mm. Veldig fint, og veldig praktisk! 

Minstetuppelulla koser seg når hun får grise og smake på sand. Jeg er nemlig av den oppfatning av at man ikke hele tiden kan være der og forebygge. Vi alle har vel spist noen kilo sand i vår barndom? Neida. Men jeg er oppriktig opptatt av at de må få prøve ut, og utforske verdenen litt på egenhand. Det innebærer for eksempel å finne ut av om sand smaker kjempegodt eller ei. 

Rosa regndress heldress HER / Rosa regnsett HER / Blått regnsett HER

 

Jeg gleder meg virkelig til å prøve ut flere produkter fra Tiny Trolls of Norway, hvor fint design, komfort og kvalitet går hand i hand. Og.. jeg har faktisk vært så heldig å få dele ut en helt eksklusiv kode til mine følgere og lesere! Dere får nemlig hele -20% på alle fine nyheter hos Tiny Trolls of Norway (rabattkoden gjelder ikke allerede rabatterte produkter) Ved bruk av rabattkode “VIPHEITMANN” trekkes de -20% rett fra handlekurven din.

 

Nå skal jeg til frisøren, hvor jeg skal få utført keratinbehandling på håret mitt! Jeg har gjort dette tidligere,og det kan varmt anbefales for alle som sliter med slitt, krøllete eller frizzy hår. Følg meg på snap (@rannveigheit) for update! Blogges ♥

 

Hvem er pappaen?

Jeg kan herved bekrefte at absolutt alle påstander i kommentarfeltet i mitt forrige innlegg stemmer. Herregud for et drama enkelte mennesker er i stand til å lage. Jeg la ut et bilde av Siennas navnelapp i barnehagen på Instagram, og plutselig blir det full storm og en haug med tullete spekulasjoner og konspirasjonsteorier som ikke har rot i virkeligheten. Nei, Sienna og min venninne Malins datter, som er blitt nevnt,deler IKKE pappa, selv om de heter det samme. Og nei, vi henger dermed ikke sammen av den grunn, vi henger sammen fordi vi er venner. Ikke noe særlig mer enn det, egentlig.                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Med det sagt, håper jeg bare alle kan la dette ligge. Det er ikke noe mer å hente i det. Jeg kommer ikke til å oute noen på noen som helst slags måte, det er det ingen hensikt i. Ellers håper jeg dere alle har hatt en strålende dag, det har i alle fall vi! En koselig ettermiddag hvor vi blant annet har tegnet litt, laget handavtrykk til Sienna i gips (de to andre har fra før av) og selvfølgelig gjort dagens lekser med skolegutten. Han er så flink, og så engasjert i leksene sine!             Flinke skolegutten! God natt alle sammen ♥

Middagstips: Vegansk linsesuppe!

Med et hallveis plantebasert kosthold, er det mye å sette seg inn i. F.eks hvilke sunne, gode og varierte middager det er mulig å lage uten bruk av kjøtt eller animalske produkter. Middagene våre er nemlig alltid plantebasert, selv om barna også spiser leverpostei o.l til andre måltider. Jeg for min del, kunne aldri tenkt meg å spise kjøtt, og så finnes det utrolig mye spennende mat å lage, bare man tar et dypdykk inn i plantebasert kostholdsverdenen!

Faktisk har jeg bestilt vegansk matkasse, og vi får første kasse om litt under to uker. Herregud som jeg gleder meg, matkasse er virkelig hverdagsluksus! Jeg kommer til å blogge om det hver gang vi mottar en slik kasse, slik at dere kan være med på å få se forskellige spennende veganske oppskrifter som finnes. Det kommer til å bli spennende å ta dere med på en enklere hverdag, på vegansk vis. 

I går bestemte jeg meg for å prøve ut en ny oppskrift. Hjemmelaget vegansk linsesuppe! Barna var veldig skeptiske først, som de er til all ny mat i begynnelsen. Men som vi vet, barn trenger tilvenning til nye matretter. Og når de først hadde smakt, syntes de det var kjempegodt! Kan absolutt anbefales som middag, servert sammen med nanbrød.

OPPSKRIFT: 

1 løk
2 krm spisskummenfrø
2 krm korianderfrø
2 fedd hvitløk, finhakket
2 medium gulrøtter, kuttet smått
2 selleristenger, kuttet smått
1 l vann
2,5 dl røde linser 
1 krm chilipulver
1 toppet krm malt spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 laurbærblad
ca 3 ss vegan buljongpulver (smak deg fram)
ev. litt salt (smak deg fram til slutt)

(Jeg droppet grønnsaksbuljong, da jeg ikke hadde det i skapet, og det gikk helt fint) Det er mye kraft i grønnsakene i seg selv. Suppen kan fint stå å koke på laveste temperatur en god stund. Jeg lot suppen stå på mens jeg dro å hentet barna i barnehagen og SFO. Veldig praktisk og man sparer mye tid. 

Hva skal dere spise til middag i dag? Blogges

Da alle andre var ferdig…

Det slo meg virkelig i går. Vi var i en kjempekoselig navnefest for lille Mathias, og festmaten var servert for lengst. Barna hadde fått spist seg gode og mette, og enda litt til, mens min tallerken var tom. Ikke tom fordi jeg hadde spist, men tom fordi du rett og slett bare kan glemme å spise noe særlig når du tar med deg tre små barn på arrangementer. Det var først når folk begynte å gå fra bordene, at jeg spiste litt, før jeg måtte løpe etter mine søte små. Sånn er det nemlig omtrent alltid, og sånn får det bare være. Når jeg først spiser, så spiser jeg rimelig fort, haha. 

Jeg var lykkelig når jeg gjennomsvett satte meg ned med en cola zero og beskuet mine barn spise i to sekunder, før først den ene tippet koppen sin med brus, rett før den andre gjorde det. Det var altså hele èn av tre som ikke sølte brus over hele seg. Oh happy day!

 

Altså en skikkelig bra kardioøkt (og med det mener jeg løping etter barn) i går, og vi hadde en fantastisk dag. Til anledningen hadde jeg laget en minneramme til lille Mathias (som forøvrig ble handlet inn til og laget i all hui og hast ettersom jeg faktisk glemte at denne navnefesten noen gang skulle finne sted…)  

 

 

Og selvfølgelig den fine minnerammen!

 Nå er det henting i barnehage og SFO, og så middag og deretter fotballtrening. Ha en fin dag følgere!

 

Jeg glemte av navnefesten til min beste venninne!

Tidligere i kveld ringte en av mine beste venninner meg, og spurte om jeg var død.

Når sant skal sies, så kan det kanskje virke veldig slik om hun ikke har fulgt med på bloggen min siden sist vi snakket sammen, noe de fleste av mine nære venner ikke gjør, for jeg er fryktelig dårlig til å ta kontakt til tider. Jeg er FOR stressa. FOR mange baller i lufta.

Så kan dere jo sikkert lure på hvorfor jeg er så stressa. Vel, det har sine gode grunner. For det første, er jeg alenemor for tre barn, hvor jeg har to av de ett hundre prosent av tiden, forutenom en helg en sjelden gang hvor størstemann er hos sin pappa.

Det innebærer også ett hundre prosent oppfølging av alt som skal følges opp. Nå er vi inne i en ny, og ganske uvant situasjon. Det er ikke noe som heter rolige morgener her lengre. Alle løper ut av døra ti på åtte hver eneste dag, for da skal to leveres i barnehage, før den siste skal leveres på skolen. Men det er lettere sagt enn gjort, for ingen av jentene har egentlig lyst til å gå i barnehagen enda, så det blir en runde eller to med hyl og skrik. Jeg vet ikke med dere, men det stritter imot mine urmammainstinkter å løpe fra barnet mitt når det skriker. Kanskje en god ting, tenker jeg.

Ja, og så har vi jo det med bloggen da, og andre kanaler i sosiale medier, som Instagram. Jeg ønsker virkelig at det skal være inspirerende for andre å følge meg, og jobber en del for det. Og for å ikke snakke om alt arbeidet jeg gjør bak bloggen, prøver virkelig å gjøre det bra!

Men når venninnen min begynte å snakke om hennes sønns navnefest på søndag, skjønte jeg med ett at jeg er nødt til å stresse ned minst ti hakk fra nå av. Jeg hadde HELT glemt av det. Vi snakker virrkelig friend of the year her altså!

Imorgen tidlig har Emma sin første ballettime, samtidig som Nathaniel skal spille tre fotballkamper i Hakadal. Deretter skal Emma i bursdag, og så håper jeg det blir litt tid til familiehygge etter det! Haha. Om det er slik helgenr våre skal forløpe, er det jammen ikke mye slik tid vi har i vente. Søndag er det jo navnefest til lille Mathias som venter, noe vi selvfølgelig ser veldig fram til ❤ Nå er det virkelig natta her!

Følg meg gjerne på snapchat! @rannveigheit ❤✌

Smarte matpakker

Da er barna levert i barnehage og på skolen atter en dag, og damer og herrer – vi er kommet til fredag, ukas siste ukedag! Men ingen grunn til senkede skuldre av den grunn – Vi har nemlig opplegg nok etter at de to største startet på aktiviteter som skal gjennomføres i helger, og så skal vi jo gjerne prøve å være litt sosiale også. Det får om mulig bli på søndag! 

I barnehagen til frøknene er de så heldige å ha fruktmåltid inkludert, så vel som lunsj alle dager. Frokost spises alltid i barnehagen, og jeg er veldig opptatt av at barna skal få i seg nok frukt og grønt til alle måltider i løpet av en dag. Så her kjører jeg på med favorittene, som er banan, alle typer bær, og paprika, samt at de alltid får en smoothie med seg som kan drikkes til fruktmåltidet de får servert.

Etter at vi kuttet drastisk ned på melkeprodukter, har jeg funnet ut at smoothiene fra Bama er et strålende bra, og grønnere alternativ til den vanlige yoghurten 

Kanelbollen til Nath er ikke hverdagskost, bare for å ha det sagt! Han har nemlig uteskole og turdag på fredager, så i dag fikk han noe ekstra godt med seg! Ellers er det ingen begrensninger for hva man kan legge i matpakkene til de små (og store). F.eks matmuffins, kan være et supert alternativ til gjengangeren brødskive! 

PS: Om du lager matpakkene kvelden før, og setter de kaldt i kjøleskapet til morgenen, sparer du tid! Morgenene er hektisk nok fra før av! 

2 egg eller eggerstattere

1 dl grovt hvetemel

1 dl hvetemel

4 ss lettkokte havregryn

2 ts bakepulver

4 ss nøytral olje (bruker kokosa til denne) 

2 ts vaniljesukker eller 2 bananer (jeg har brukt begge) 

Jeg har også kuttet opp svisker og hatt i røren til slutt. Og det ble veldig godt!  Bland alt, og hell i litt plantemelk på slutten, til passe konsistens oppnås.  Stekes på 200 grader i ca 15 min! Disse kan også varieres med mye annet, f.eks grønnsaker, slik at det er egentlig bare kreativiteten som setter grenser!

Hvorfor finnes det ikke et alternativ?

Det føles fortsatt helt fjernt at vi har en skolegutt i huset, men jeg venner meg nok til tanken veldig snart. Han skal tross alt gå der i minst 10 år til, så det må jeg jo bare, haha! Dagene blir så mye lengre når vi plutselig må være kjempetidlig ute for å levere på skolen, så i dag har jeg fått gjort en rekke praktiske gjøremål, blant annet jobbet litt bak bloggen min, og selvfølgelig det obligatoriske – husarbeid! Utrolig hvor mye man får gjort bare man har tid!

Jeg må bare legge med noen bilder jeg tok i morgest, to av mine nydelige gullklumper i matchende luer og sko ♥ For noen vakre barn jeg har!

Da Nathaniel startet på skolen forrige uke, fikk alle foreldre med hjem en lapp, hvor man kan bestille skolemelk. Men – jeg trodde skolemelk var for alle? Det er det tydeligvis ikke. Det er nemlig kun for de som liker kumelk. Hvorfor er skolemelk ensbetydende med en annen arts brystmelk?  Det spørsmålet stiller jeg meg selv hele tiden. 

Norge ligger på verdenstoppen både når det gjelder inntak av kumelk – og på verdenstoppen hva angår benskjørhet. Er det ikke ganske merkelig?For all del. Jeg respekterer andres valg, men personlig kommer jeg ikke til å bestille skolemelk til Nathaniel, av den enkle grunnen at jeg ikke mener det er bra for mine barn å drikke brystmelken til en annen art, brystmelk produsert av for det meste drektige kyr. Jeg savner virkelig et litt større mangfold. Plantebasert melk er et helt supert alternativ, og det er kun det barna drikker hjemme hos meg. Du har soyamelk, havremelk og mandelmelk for å nevne noe – og disse inneholder omtrent nøyaktig de samme næringstoffer som kumelk – bare at det ikke følger Østrogen, Progesteron og en rekke andre hormoner med på lasset. Altså – det hender titt og ofte at barna spiser mat som inneholder melk – men jeg ser ikke helt behovet for at de skal drikke det i ren form. Hvorfor finnes ikke det flere alternativ i dagens skoler? Bare en liten tanke denne helt vanlige onsdags formiddag!

Ha en strålende dag dere 

 

Eventyret har startet!

Når jeg satt der i kunstgresset, kjente jeg alle minnene som kom tilbake. Skikkelig gode minner, om jeg får presisere. Fra min egen tid der. Jeg hadde mange fine år med fotball i min egen barndom og ungdomstid, og nå er det Nathaniels tur. Hvor sykt er ikke det? Helt sykt. Og så utrolig spennende. Eventyret startet i går, og jeg er helt sikker på at han kommer til å elske det, om han går i sin mors fotspor. Jeg holdt på i mange, mange år før det var slutt, men ikke fordi jeg ikke var interesert lengre. Vi flyttet til utlandet, og det tok en naturlig slutt. Jeg elsker fortsatt å spille fotball, så nå skal vi virkelig kose oss vi to! 

Han var så flink, og jeg og Sienna sto å heiet på han hele veien. Det var en veldig fornøyd gutt etter treningen! Allerede til helgen skal han spille sin første cup, i Hakadal. Det gledes det stort til! Hele tre fotballkamper skal han spille, og jeg kan ikke vente med å være fotballmammasupporter! Jeg er nemlig helt rå til å heie! 

Det merkes mer og mer at livet framover kommer til å være hektisk nok. Emma har sin første ballett-time på lørdag, som jeg ikke kan delta med henne på fordi jeg må være med Nathaniel på fotballcup. Og det synes jeg jo er litt trist, men man kan jo som kjent desverre ikke dele seg i to, selv om jeg i denne anledning gjerne skulle ønske det. 

Nå er det natta her! Matpakker for skole og barnehage er lagt i kjøleskapet, og fine outfits er lagt fram. I morgen venter nok en spennende dag! Sienna er ikke heeelt fornøyd med den nye hverdagen enda, og skulle nok helst ønsket å være hjemme med meg. Nathaniel stortrives med skole og lekser så langt, blitt så stor og flink!

/ Følg meg på Instagram HER! Snap: Rannveigheit

 

 

 

 

Helt alene

Det skjer ca aldri at jeg og Sienna er alene hjemme en hel helg. Men når det skjer, så er det faktisk ubeskrivelig tomt her hjemme. Jeg er så vant med full fart hele tiden, at jeg blir litt sånn… hva skal vi gjøre nå?

Neida. Vi har koset oss masse! Det er utrolig tilfredstillende å ha tiden til å gi all oppmerksomhet til ett barn, og jeg føler vi har brukt tiden veldig godt ❤ I går var vi på Østfoldbadet i Askim med storesøster, en utrolig fin dag for små og store!

Bare fordi jeg bare må påpeke det! Vi har vært her noen ganger nå, og by far så er dette det beste badelandet i mils omkrets! Vi er også velsig fornøyd med Råholt bad, litt kortere å kjøre, men mindre fasiliteter, og veldig ofte uanmeldt stengt. Men, bi hadde en super dag i går! I dag har ji bare tatt det rolig hjemme i nabolaget med kattemus. Også en veldig fin dag!

Nå ser vi fram til barnehagen imorgen. Jeg skal ikke si det for sikkert, men jeg tror Sienna gleder seg! Blogges!