Min nyeste tattovering

Har da fått en del spørsmål om hva det står på tattoveringen jeg har på armen min, og kan si det sånn er den av mine 3 tattoveringer jeg er aller mest stolt av ! 

Det står da , som dere ser, Nathaniel Chrisander ! Rett og slett fordi han betyr hele verden for meg, og jeg lenge hadde tenkt på å tattovere navnet hans. Tattoveringen ble tatt i desember, faktisk dagen før silikonoperasjonen min ( ja jeg har silikon, mange som spør om det og) hele greia var egentlig veldig spontan, akkurat som de to andre tattoveringene mine var. Har også et lite hjerte, rett under trusekanten, og faktisk en playboybunny over rumpa på den ene siden…  høhø. 

Så da vet dere det, dere som spurte om tattoveringen/tattoveringene mine. 

Har du tattovert navnet/navnene til barnet ditt ? 🙂

Koselig familiefrokost på påskeaften !

God morgen kjære lesere 

I dag er det jo påskeaften, så da kjørte vi på med skikkelig familiefrokost, siden det er såå koselig ! Jeg er vokst opp med en helt fantastisk mamma som alltid gjorde sånn frokost til oss på slike dager, så jeg vil gjerne gjøre det selv med Nathaniel, siden jeg synes det er en veldig fin tradisjon ! 

Så Nathaniel var veeedlig fornøyd med brødskive med egg og kaviar, inntil han så at jeg spiste sjokoladepålegg på croissanten… DA skulle han også ha det, haha ! Hadde tenkt å ikke gi han noe usunt til frokost siden han jo skal få et stoooort påskeegg stappa med snop etterpå, men…  det ble croissant med sjokoladepålegg for Nathaniel og, haha 🙂 Det var VELDIG populært, og han hadde sjokolade helt opp til panna da han var ferdig !

Ellers hadde jeg laga kakao, egg og kutta opp masse grønnsaker og frukt ! Sunt, og kjeeempegodt 😀 

Nammi nam !

Som dere vet legger jeg jo ikke ut bilder av Nathaniel her på bloggen, men jeg skulle virkelig ønske jeg kunne vise han til dere ! Har masse bilder der han koser seg med croissant og sjokoladepålegg, haha ! Og JA, når vi er inne på det med å legge ut bilder av Nathaniel…  noe som provoserte meg kraftig var en kommentar der det sto at “mange tror det er blåmerker siden du sensurerer han….:”  Bare for å ha EN ting klinkende klart, det at jeg ikke legger ut bilder av Nathaniel har overhodet absolutt INGENting med blåmerker å gjøre, herregud !! Eller barnevernet, eller noe som helst, som mange også påstår.  Det er enkelt å greit det at jeg ønsker å gi han et privatliv, og ikke ønsker å eksponere han for mine mange, mange tusen lesere ! Det skal han få slippe, og jeg ser heretter at folk slutter å legge seg sånn opp i vårt liv og koker sammen rykter som er HELT på trynet. Takk. 

Ellers så har vi ingen planer i dag, Nathaniel ligger å tar sin første lur akkurat nå, og når han vokner, da blir det påskeegg på småtten ! Påskeeegget har jo ligget der siden vi våknet i morrest, og han har pekt sånn på det, han lurer nok fælt, heheh ! Gleder meg til å se hans reaksjon når vi åpner det 🙂 

Litt senere tror jeg det blir en tur på babyshop, skal se litt på ting og utstyr vi vil ha til lillebaby i magen ! Så det gleder jeg meg veldig til, og så tror jeg at jeg skal bake gulrotkake i ettermiddag. Den er så utrolig god, kan sikkert legge ut oppskrift på den senere ! 

Håper dere koser dere masse denne lørdagen og får en knall påskeaften, det skal i allefall denne lille familien ha !  

Blogges, smask smask 

Hvilke symptomer hadde jeg på at jeg var gravid ?

Siden jeg får ekstremt mange mail og spørsmål, og en god del dreier seg om hvilke symptomer jeg hadde og hvordan jeg merket at jeg var gravid, så tenkte jeg å lage et lite innlegg om det istedenfor å svare en og en. 

Begge gangene jeg har funnet ut at jeg har vært gravid har vært ved at det kom opp to streker på en graviditetstest. Da jeg ble gravid med Nathaniel mistenkte jeg at jeg kunne være gravid før jeg tok testen, på grunn av at niplene mine var helt sykt vonde, mens denne gangen kom det som lyn fra klar himmel. Da jeg tok testen denne gangen, var det kun for å utelukke at jeg var gravid i og med at mensen min var to uker på overtid og jeg ikke så noen grunn til at den skulle være forsein. Jeg trodde virkelig ikke mine egne øyne da det dukket opp en til strek, siden jeg tenkte at det var helt umulig at jeg kunne blitt gravid. Men jeg var altså gravid, og det fikk jeg bekreftet med en senere test som jeg tok et par dager etterpå, som det ikke var noen tvil på at var positiv. Tok altså den første testen 28 desember, og en til på nyttårsaften som da bekreftet det hele. 

Så kan jo bare ramse opp da, mine første graviditetssymptomer i første og andre graviditet, og når sånn ca de dukket opp.

Svangerskapet med Nathaniel: 

-Uteblitt mensen

-Positiv graviditetstest ca en uke på overtid med mensen, uke 5 altså

-Mensensmerter fra uteblitt mensen og til ca uke 10

– Veldig vonde nipler (fra ca da jeg skulle hatt mensen om jeg husker rett, det varte til ca uke 9-10)  

– VELDIG sulten, konstant… ca fra uke 7-uke 14

– Kvalme og daglig oppkast fra uke 6-7 til uke 18

-Aktivitet i magen fra uke 15, ordentlige spark man kunne kjenne utenpå magen fra uke 17-18

11 uker på vei

På vei til ordinær UL, 19 uker på vei !

Lille Nathaniel inne i magen i uke 19 ,sutter på tommelen 🙂 

27 uker på vei, 3D ultralyd !

Nathaniel Chrisander inne i magen <3

34 uker på vei og høygravid

Termindagen ! Nathaniel kom dagen etterpå, altså 40+3 🙂 

 

Og så kan jeg jo ramse opp litt av symptomene jeg har hatt i DETTE svangerskapet

– Uteblitt mensen 

– Positiv graviditetstest 2 uker på overtid

-Kvalme fra jeg fant ut at jeg var gravid , egentlig… til uke 12-13 ca. Men ikke så mye oppkast.

– Veldig sulten, fra jeg fant ut at jeg var gravid og det er jeg fortsatt

– STERKE mensensmerter( liknende som en begynnende fødsel, rier altså) hadde det  egentlig helt fra jeg ventet mensen, men som aldri kom. Smertene ga seg vel rundt uke 15, men var sterkest helt i begynnelsen av graviditeten. Var helt sikker på at det var spontanabort på gang, konstant:p

– Mye blødninger. Har hatt mange blødninger i dette svangerskapet, og i uke 8 viste ultralyd et levende foster og et som hadde dødd tidligere. Så altså skulle jeg egentlig hatt tvillinger, og legen sa at det var derfor jeg hadde disse blødningene.

– 

Babymagen <3 Og om bare 11 dager får vi vite om lille baby i magen er en liten lillesøster eller lillebror til Nathaniel, noe vi gleder oss MASSE til 🙂 

Håper dette innlegget var til hjelp for alle dere som spør meg om graviditet og slikt. Og så må jeg bare si at det er fullt mulig å ha mange, nesten alle av disse symptomene uten å være gravid, så det å sitte å tenke på symptomer blir bare bortkastet energi. Den beste måten til å finne ut om du er gravid eller ikke er enkelt og greit å ta en graviditetstest, og det selger de nå på matbutikkene til kun en hundrelapp. Så det er mitt beste tips til dere 🙂 

18 fullgåtte uker + magebilder

I dag er det onsdag 27. mars, og du er 18 uker og 3 dager ut i svangerskapet. Det er 21 uker og 6 dager igjen til din termin, torsdag 29. august 

Bare to uker og en dag til jeg har gått hallveis fullført svangerskap ! DET er ikke verst bare det, synes tiden rett og slett bare har flyget unna. Selv om jeg ikke er utlåmodig med det å være gravid i seg selv, så skal jeg ærlig inrømme at jeg er superutålmodig med å få vite kjønnet på lille baby. Og til å få kjenne spark ! For selv om jeg har kjent en del før, så synes jeg det bare har dabbet av, og nå kjenner jeg nesten aldri noe. Da jeg var like langt på vei med Nathaniel , som jeg er nå, kjente jeg sterke, kraftige spark som tilogmed kunne kjennes utenpå magen av andre. Såååe, ja venter enda spent på det 🙂 Noen som har opplevd det samme, og kjenne sparkene til nr.2 senere enn med nr.1 ? 

Forresten, til alle dere sjalue kjerringer som daglig er inne på bloggen min og river dere i håret av misunnelse, og som mener det ser ut som jeg har spist for mye sjokolade ! Jeg strutter akkurat så mye som JEG vil med den flotte og FINE gravidmagen min, og jeg ser veldig gravid ut, haha 😉 

Termin: Mensentermin 29 august 2013

 

På vei: 18 fullgåtte uker og 3 dager

 

Igjen til termin: 21 uker og 6 dager

 

Neste kontroll: Ordinær ultralyd 9 april

 

Innkjøp:Et sett med body, lue og bukse + en ulldress

 

Kjønn:  Vet ikke, magefølelsen sier gutt mens jeg håper litt på jente. Blir glad uansett !

 

Utålmodig:  Nei, tvert imot, synes tiden går litt for fort

 

Navn:  Ganske så bestemt på det, må bare få barnefaren med på det, haha 😀 

 

Vektøkning:  Er 0,5 kg under startvekta, så ingenting

 

Vann i kroppen: Litt i fingrene

 

Melk  i brystene: Mye melk ja 

 

Strekkmerker: Ingen fra forrige gang, og ingen nye heller. Jeg er heldig !

 

Hodet ned:  Hodet alle veier

 

Tungt:  Begynner å bli tungt med å gå gravid å være hjemmeværende med en ettåring ja

 

Kynnere:  Ja

 

Bevegelser: Nei, kjenner avogtil svake bevegelser, men det er sånn typ 1-2 gang i uka liksom, haha. 

 

Hodet festet:  Nei

 

Matkick:  Frukt, spesielt jordbær, mango og appelsin ! 

 

Plager: Trøtthet

 

Humør: Ustabilt

 

Høygravid: Nei

 

Fødselsforventninger: Synes tiden bare flyger som småbarnsmor, så det går nok fort fram til den tid.  Jeg gleder meg masse, og det gjør pappan og <3

 


Fra 18 uker og 0 dager til 18 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 220 g 
CRL: 13,5 cm 
Full lengde: 18 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 16 uker gammelt. Ørene stikker litt ut fra hodet og øynene når sin endelige plassering i ansiktet. Selv om øyelokkene forblir lukket en stund til, kan fosteret allerede blunke.

I tarmen samles avfallsstoffer, døde celler og fordøyelsesvæsker. Dette kalles mekonium og vil bli barnets første avføring.

Fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk!

Nervene begynner å dekkes av et fettlag kalt myelin. Det gjør nervecelletransporten enklere og beskytter mot ubrutte impulser.

Blodsirkulasjonen er i full gang. Navlestrengen vokser og blir tykkere når blod transporteres med betydelig kraft gjennom den for å gi næring til fosteret. Immunsystemet begynner å virke denne uken og lager antistoffer.

Nå begynner fosteret å bli stort og sterkt nok til å sparke så hardt at du kan kjenne det. Noen kjenner spark allerede, andre må belage seg på å vente en liten stund. Som regel kjenner flergangsgravide spark tidligere, fordi de vet hva de skal kjenne etter.

Se også ultralydvideoen: Overraskelse! Det er to!

 

TIL MOR:

18 uker gravid
Tar du vare på deg selv, tar du også vare på ditt ufødte barn. Vi vet at kropp og sinn henger sammen. Hva du trenger for å trives, er det bare du som vet. Derfor kan det være lurt å fortelle partneren din om det. TID kan være et nøkkelord. God berøring utløser lykkehormoner (endorfiner), så dett av tid til nærhet og kos. Massasje er deilig og inneholder mye. I vår kultur er det dessverre liten tradisjon for å gi gravide kvinner denne formen for oppmerksomhet og omsorg. Massasje kan gi partneren din en god mulighet til å være nær deg.

Livmoren veier nå cirka 320 gram og morkaken cirka 170 gram.

 

TIL FAR: Det første sparket
Mor er i ekstase etter å ha kjent det første sparket. Ivrig ønsker hun å dele dette med deg. Du sitter med hånden på magen hennes i evigheter uten at du kjenner noe som helst.

En flergangsgravid kan kjenne spark allerede i uke 15. Førstegangsgravide må ofte vente til etter uke 20. De som har vært gravide før, vet hva de skal kjenne etter, og har lettere for å skille spark fra rumling i magen. I starten er sparkene sporadiske og kjennes kun når babyen treffer nerver som gjør at mor oppfatter bevegelsen.

I uke 22 er det gode sjanser for å kjenne spark gjennom magen. De fleste menn blir fascinert av dette, i hvert fall i begynnelsen. Det er ikke sikkert at du klarer å være like ivrig de neste hundre gangene mor legger hånden din på magen og sier at det sparker skikkelig.

Aktivitet er tegn på at barnet har det bra. Mor er knyttet til sparkene og lærer seg snart barnets rutiner. Hun skal kjenne liv flere ganger daglig frem mot fødselen. Senere i svangerskapet sover barnet lenger om gangen, men sjelden mer enn en time i strekk. Fravær av livstegn og endret døgnrytme gjør mor engstelig. Hun vil før eller siden etterlyse spark og bevegelse. Ta mors bekymring på alvor. Om ikke kald, søt saft og sofaleie får fart på babyen, bør dere kontakte fødeavdelingen for råd. Mange par må mer enn én tur av gårde for å kontrollere at alt er som det skal. Heldigvis er det som oftest bare babyen som spiller sine foreldre et puss.

Mamma outfit 29.03.13

Siden så mange var positive til at jeg skulle begynne å legge ut antrekk, så er da dette hva jeg har på meg i dag !

Siden vi skal i lekeland nå så blir det litt comfye klær, blir mye tøy å bøy der borte for å si det sånn ! Hadde faktisk vondt i samtlige muskler etter forrige gang vi var der, hahah… 

Toppen fra Gina Tricot, hvit jeansthigts fra Cubus, leopardarmeband fra H&M, og glitterhårband fra H&M

Nå stikker familien på lekeland,, håper dere får en fantastisk fin dag og koser dere masse denne fine fredagen !

Blogges <3 

Videointervju med NRK – For dere som ikke rakk å se det forrige !

God morgen kjære lesere 

Nå har alle mann her spist kjempegod frokost, og Willem og Nathaniel sitter å ser på byggmester Bob, haha ! Skal snart dra å fikse meg, og om litt skal vi dra til Leo’s Lekeland med Ida og Storm. DET gleder vi oss til , hihi!  Lillegullet bare elsker å være der !

Så der blir vi vel å være noen timer å løpe fra oss litt energi ! Bortsett fra det har vi vel ingen planer, skal bare slappe av og kose oss hjemme. 

Ellers vil jeg bare si a dere kan se videointervjuet av meg, som NRK har gjort HERHERHER.  La den ut på bloggen i et tidligere innlegg, men av ukjente grunner ble den utilgjengelig etter kort tid, så…. her har dere ! 

Hva skal dere gjøre i dag ? 

Blogges

Ut på tur, aldri sur !

Hei igjen kjære lesere !

Beklager for 0 blogging i dag, men ting har rett og slett bare gått slag i slag.

I dag bestemte vi oss nemlig for å dra på tur, siden det er sånn knallvær her i Oslo ! Så da pakket vi da tingene og dro til Losby, og gikk derfra og oppover med Nathaniel i akebrett. Han synes det er sååå morsomt, haha.. sitter å ler for seg selv, og spesielt i nedoverbakker… det digger han !

Smil ! 

Var å hilsa på hestene og , noe som var veldig populært for lillemann !

Pølser må man ha ! Nathaniel likte best pølseBRØD da, hehe..  søtnos ! Vi fant et litt flatt område å være på, med lite snø, slik at det skulle være enkelt for Nathaniel å løpe rundt uten å snuble, og han bare stoooorkoste seg og ropte “DER” og peker til alt mulig, som han alltid gjør, haha ! Turen var veldig suksess i allefall 🙂 

Ho mor ! Vi ble da noen timer ute før vi pakket sakene våre og dro hjemover igjen for å lage middag, og det ble da fiskepinner og tilbehør ! Planen var egentlig torskefilet, men siden vi kom litt senere hjem enn planlagt ble det noe raskere, og fiskepinner er jo veldig populært her.  

Nammenam !

Ooog nå sitter da jeg og Willem her og skal etter jeg er ferdig med dette blogginnlegget, se på film og ha kosekveld ! Hjertegullet er i seng, sover søtt og alt er bare velstand.Har skikkelig påskestemning , hehe.. koselig ! Er virkelig ikke ofte jeg spiser snop, så det må være lov avogtil. Ellers har jeg ikke så mye å si, tenkte bare å oppdatere dere litt kjapt og skal nå avslutte her ! Så får dere ha en fantastisk fin kveld videre, og en FIN påske !

Så blogges vi <3

En koselig dag og litt new in !

God kveld mine kjære lesere ! 

 

Har dere hatt en fin dag ? Det har vi i allefall ! Har mest bare vært hjemme og koset oss, men så har vi også som sagt vært en tur på kjøpesenter, SKULLE en tur på Åhlens, meeen.. viste seg at de ikke hadde Åhlens der Willem sa de hadde det, på et kjøpesenter i Lørenskog, så vi dro heller i litt andre butikker, og både jeg, Nathaniel og lillebror/lillesøster fikk oss nye klær ! 

Grunnen til at vi eeeegentlig dro ut var jo for å kjøpe lysekrone til stua vår,siden vi skal bytte den ut med spottlighten som er her nå.  Meen, den vi hadde lyst på fikk de ikke inn på lager før om hele 2 mnd !! Det var så dumt, for den var sååå fin atte..  og billig i mine øyne da, kosta bare 1500, var på salg ! Men men, får lete videre, hehe. Den hadde masse bling-bling på, som jo jeg elsker, heh ! 

Så, før vi dro på litt shopping i andre butikker dro vi på BurgerKing for å spise,  har blitt utemat nå 2 dager på rad, så imorgen blir det nok FISK for alle penga, hihi ! Viktig å ikke skeie ut for mye.  

Musikkbord til Nathaniel, som falt MEGET godt i smak… han lo sånn av den, haha :p 

Litt nye smokker og leketelefon til lillegull, han er så fæl på å ta telefonen min så nå får han sin egen lekefon ! Oog sprettball, som han syntes var veldig morsom.

Klær til Nathaniel

Klær til lillebror/lillesøster, heheh… rooosa ! Og om det er en lillebror i magen, da får vi bare bruke de rosa klærne den dagen vi får en jente, haha !


Litt nye lys til leiligheta


Klær til ho mor ! Topp fra Gina Tricot, har den på akkurat nå faktisk, og den var bare helt superdigg + veldig fin farge på ! Øredobber fra Cubus, solpudder, rouge og rosa neglelakk fra Essie. Oog hårfarge, hadde vel egentlig tenkt til å dra til frisøren, men jeg tenkte å være økonomisk så nå må jeg bare finne meg en venn her i Oslo som er flink til å farge ettervekst, haha

Og til slutt måtte vi da en tur innom matbutikken for å få unnagjort påskehandelen, der gikk det MYE penger , hehe.. men mat trenger man !!  Butikkene åpner jo ikke før lørdag igjen, så man må jo tenke noen dager framover.  Etter butikken var det rett hjem og leke litt med de nye lekene( som Nathaniel ELSKET), kose litt, og så i kveldstellet og deretter i seng for lillemann !

Nå er Willem ute med en kompis, og jeg sitter her og BLOGGER, heheh jaa..  sjokk ! Skal kjappe meg nå da, må fikse et par ting før jeg har skype-møte nå kl 9. Så da kan vi vel bare blogges ? Mye mulig jeg svarer på spørsmålsrunden etter skypemøtet mitt, får se om energien er der fortsatt. Hvis ikke, så vil jeg bare ønske dere alle sammen en kjempefin kveld videre, så blogges vi kaaanskje senere 😀 

Smask <3 

Dagens outfit !

Nå skal jeg bare innom med et kjapt blogginnlegg, før vi stikker ut døra og på Åhlens for å fikse litt innkjøp til leiligheta. Vet mange etterspør bilder av den , og som sagt…. det KOMMER, når jeg har fått fikset alt slik jeg vil ha det. Dere må bare vente, hehe ! Nå er iallefall soverommet nesten ferdig. så kan hende jeg legger ut bilder av det litt senere i dag !  Ellers tenkte jeg å begynne med noe nytt, nemlig dagens outfit ! Er dette noe dere vil jeg skal begynne med eller ? 

Dette er i alle fall hva jeg har på meg i dag ! 

Har ikke orket å fikse håret, venter på nytt hår nå så gidder egentlig ikke extensions før det kommer, heheheh..   Genseren er i alle fall fra KappAhl, mange har også etterspurt den før så da vet dere det ! Hadde den også på i første episode av Unge Mødre, for de av dere som ser/så på det !  Veldig fin !

Tightsen er bare vanlig skinntights fra Floyd, og så har jeg på meg armeband fra H&M ! Tadaaa 🙂 Nå stikker jeg ut døra, si ifra om dere vil jeg skal fortsette med dette ! 

Ha en fin dag søtinger ! Blogges <3