På toppen av verden!

Hola fra her hvor sola aldri går ned! ♥ Vi har noen flotte dager, så flott at jeg faktisk glemmer av at jeg har en blogg. Beklager dette! Sene kvelder, mye aktiviteter og generelt mye opplegg med slekt og bekjente. Da er det ikke så mye tid igjen, da.

I dag tok jeg med Sienna og Nath på toppturer, to av tre på topp her i Alta. Komsatoppen og Hjemmelufttoppen, mens Emma har koset seg sammen med bestemoren sin. Emma er enda litt liten til å gå slike turer, men kanskje neste sommer? Vi har i alle fall hatt en helt fantastisk dag med utrolig deilig vær. Heldig med den, for det har jammen ikke vært mye tegn til temperaturer noe særlig over sykt kaldt mens vi har vært her oppe. VI avsluttet med å gå en tur på museumet her i Alta. Perfekt avslutning på en ganske perfekt dag!


 

Pitstopp på tur til Komsatoppen for å plukke insekter og drikke litt vann ♥


Tøffe Nath! Sikker på at denne kjekkassen lett hadde løpt opp ti topper på rad! På Komsatoppen med nydelig utsikt over Altafjorden i bakgrunnen. Eller, som han selv ville sagt, på toppen av verden! 

Endelig på Hjemmelufttoppen! Dagens andre og siste topptur

Imorgen står Raipastoppen for tur, så Nath får seg “tre på topp” tskjorte som han så gjerne vil ha! Muligens uten Sienna, da vi har litt dårlig tid. God natt følgere ♥

I gode og onde dager

Vi har hatt noen fine dager her i Nord siden vi kom sent torsdag kveld, men også utrolig slitsomme. Barna har enda ikke klart å stabilisere seg helt i rutinene etter at de var våken så lenge pga sent fly, og det har naturligvis vært noe krevende. Så, jeg kjenner samtidig at det skal bli utrrroooolig deilig å komme hjem igjen neste søndag.

På fredag var vi med hele storfamilien på farssiden min, på St.Hans feiring i elva, og det var selvfølgelig veldig stas å se mange vi ikke har sett på lenge, og tilogmed mange minstefrøken aldri har møtt før. God mat, godt selskap, selv om ikke været akkurat er helt med oss her i nord. Kjipt for meg at jeg pakket masse sommerklær, for de får vi neppe noe særlig bruk for så lenge vi befinner oss her.

I går var det en stor dag, for da feiret vi nemlig kjærligheten i min egen mammas bryllup! Et utrolig fint og originalt bryllup, med nydelige kaker (bryllupskaka som svigerdatteren til mammas nå ektemann, hadde laget, var type wow!) Og mamma, hun så helt utrolig vakker ut. Barna var med til klokka åtte, og så kom min pappa og hentet jentene, mens Nath ble hentet av sin pappa for å dra på telttur. 

Det var jo selvfølgelig en påfølgende fest, noe jeg har fått kjenne på rimelig godt i dag. Jeg har hatt bedre dager, for å si det slik, haha. Men – det er strengt tatt uhyre sjeldent at jeg tar meg slike utskeielser, og det må jo være lov når ens egen mamma gifter seg. Det var alt i alt en utrolig fin, og ikke minst gøy dag, og jeg tror hovedpersonenene er enige i det. 

Emma “stjelte” skoene mine, haha. Såå fin!

Fine jentene mine  i matchende prinsessekjoler ♥​

Og fine, flinke kjekke storebror som kom med blomster til bestemor ♥​
 


 

Blogges ♥

Vi ble nesten kastet ut av flyet..

Noen ganger tenker man bare; Kan det egentlig gå noe særlig mer galt nå? I dag har vi tatt den lange flyturen mellom Oslo og Finnmark. I utgpt. så er vel ikke dette en veldig stressende flytur. Men – med en ett og et halvtåring, som bare vil løpe rundt (pluss en 3 og en 5 åring)- så er det det. I aller høyeste grad!

Startet flyturen med å sette meg på lillefrøknas halvtomme smoothie, av rød farge, som lå strategisk plassert i setet mitt, og endte dermed opp med smoothie smurt over hele rumpa. Takk for gud for papir og våtservietter! Ellers gikk det ganske greit, helt til det ikke var så spennende å fly lengre – da ble det leven og spetakkel, kan man si. 


 


 

Det aller, aller verste den minste i flokken vet om , er nemlig å sitte i ro. Og som de fleste sikkert skjønner, så måtte vi sitte i ro i disse to og en halv timene, inkludert et pitstopp i Tromsø. Flyturen nådde nye høyder når de i Tromsø fant ut at det var for mange ombord, og alle ombord måtte dokumentere sin flyreise med flybillettene. Jeg kjente det da tilbakelagte stresset snike seg farlig raskt inn igjen – for de flybillettene var looooong gone i kaoset vårt. Og ja, kaos var det. Begge de største barna hadde med hver sin sekk med sine ting i, i tilllegg til min monstersvære Berganssekk, stappfull fra ende til annen, med alle sine ting i, hvorpå det meste av innholdet i alle sekkene lå pent og pyntelig rundt omrking. Og i mellom trange flyseter, med en makkende, noe misfornøyd ett og et halvtåring på fanget, klarte jeg desverre ikke å hoste opp noe flybilletter. Det hele løste seg heldigvis ganske greit ved at jeg viste fram leg, så da var det greit da, og vi avverget å bli pælma ut av flyet på Tromsø Lufthavn. Jeg vil herved få utdele en dyp kondolanse til alle som måtte være så uheldig å sitte på seteradene forran eller bak oss. Spesielt beklager til de som skulle hatt intensjoner om å sove. Det tviler jeg på at noen fikk til. 


 

Alle sjeler var likevel svært lykkelige når flyet endelig satte snuten mot dit vi faktisk skulle – Alta! En (takk gud) ganske kort flytur fra Tromsø. Og så kom min pappa og hentet oss på flyplassen. Det ble alt, alt alt for sent før barna var i seng, siden vi hadde det nest siste flyet til Alta i dag. Men litt sent i sent til tross – de var så lykkelige, alle mann, over å være med familien i dag. Oh happy day!

God natt fra en dødsliten mams etter en over gjennomsnittet lang dag ♥

Vi fanget frosker og tok de med hjem!

Jeg vet ikke hvorfor, fordi det er ikke noen spesiell grunn til at jeg skulle føle det som jeg føler det nå. Men altså… dere? Jeg er helt SYKT sliten.  Og da mener jeg sånn virkelig, ordentlig, god gammeldags gåen-sliten. Merkelig nok, for vi har egentlig hatt en ganske rolig dag, som startet med et koselig besøk til jentenes nye barnehage fra høsten av, etter at storebror var levert i sin nåværende.

Så har det egentlig bare gått slag i slag, og etter at storebror var hentet igjen dro vi alle sammen på Stampetjern for å bade og for å fange noen rumpetroll til å følge med på den spennende utviklingen fra rumpetroll til babyfrosk. Og før noen hyler ut om at frosker er fredet – vi har absolutt alle intensjoner om å sette de tilbake til vannet sitt når de når de er klare for å utforske den store verdenen. 

Vi skulle egentlig bare ha to – men det var ikke Nath helt enig i , tydeligvis, og uten å si noe til mor. For i det jeg åpnet flasken vi “fanget” de i, og skulle helle de over i deres nye, midlertidige bosted, var det plutselig seks! Så nå blir det kanskje seks små frosker, om alt går bra med alle og enhver, og det håper vi jo virkelig at det vil gjøre ♥

Barna syntes det var superspennende å se på de facinerende rumpetrollene fra nært hold! 
 

Rumpetrollene har fått hedersplass på Nathaniels skrivebord!
 

De har fått seg en glassbolle,  med vann fra Stampetjern (det er visst veldig viktig å bruke vann fra samme plass der man fant de), litt steiner i bunn slik at de kan gjemme seg, og en stor stein i midten slik at de kan klatre oppå der når de er klare for det. Ved nærmere ettertanke, tror jeg faktisk at denne store steinen muligens burde være litt større. Men – vi har enda god tid, da de ikke kommer til å bli frosker før om minst noen uker til. Vi har også kjøpt fiskemat og hatt litt oppi der, så nå håper vi de skal vokse seg store, og gleder oss til å se hvordan utviklingen er gått når vi kommer hjem fra ferie igjen! 

Bilde fra i dag – To fornøyde jenter som får kjøre “bil”! Emma fikk fri fra barnehagen i dag, så vi har vært litt rundt omrking! ♥

Blogges

 

Jeg vil gråte bare av tanken

Tiden er en merkelig greie. Ting, som føles så langt unna, er plutselig ikke så langt unna likevel. For et halvt år siden trøstet jeg meg selv med at det tross alt er mange måneder enda, til minstefrøken, min lille baby, skal i barnehagen. Men, nå er vi her, under to måneder igjen til barnehagestart, til jeg skal levere babyen min fra meg hver dag, og gå fra henne. Kjenner jeg har litt lyst til å gråte av tanken bare. Det er så skummelt, samtidig som jeg vet hun vil ha stor glede av det.

På fredag var det klart for besøksdag. Vi hentet Emma i barnehagen, og jeg og begge jentene dro for å titte på denne plassen hvor de skal tilbringe så mye tid fra og med august. Vi fikk en god omvisning, og etter å ha vært der, må jeg si at jeg er utrolig lettet! og tilfreds! Det virker som en skikkelig flott barnehage. En barnehage med hyggelig personell, og med massevis av fasiliteter og ressurser. Egen kantine, varmlunsj med sunne måltider to ganger i uka – og ellers lager de alle måltider utenom fruktmåltidet. Akkurat dette synes jeg er helt supert, da jeg bruker en god del tid på å lage gode, fine og sunne matpakker til barna slik det er i dag. 

Egen gymsal, formingsrom, vannrom, og sanserom, og ikke minst, en egen, liten skog med hytte og grillplass. Jeg er helt sikker på at jentene kommer til å stortrives der, og imorgen skal vi igjen på en besøksdag dit. Jeg gleder meg masse, og det gjør nok de også.

Verdens fineste jenter rett før vi dro på besøksdag på fredag – i matchende ballerinaoutfits ♥

Nå er det bare TO dager til vi tar oss en liten siesta fra hverdagen, og har litt reisefeber allerede kjenner jeg, selv om jeg ikke akkurat gleder meg til selve flyreisen alene med tre små (grøss) Men, det skal bli SÅ koselig å se familie, venner og bekjente igjen! Blogges 

 

 

Nå blir det giftemål..

God kveld i stua! Denne flotte, idylliske mandagen har jeg og lillefrøken snupp tilbragt i fantastisk selskap med min venninne Annekari og hennes lille Liam. Sienna og Liam har diskutert litt, og har nå lagt planer for framtidig giftemål. Neida, haha! Men de er virkelig så søte i hverandres selskap. Vi var så heldige å få intet mindre enn fantastisk vær i dag, så da måtte vi jo ut en liten tur! Vi får bare utnytte det før vi pakker sammen og reiser til kalde nord på torsdag.  

Her fra toppen av Bjønnåsen tidligere i dag, med utsikt over hele distriktet,helt til Gaustadtoppen, for å nevne noe! Og det, dere, det er en rimelig heftig utsikt det! Helt fantastisk tur, minus myggen, da. Den tror jeg vi fint hadde klart oss uten altså. Men – med myggspray i sekken er vi totalt uovervinnelige!

Se på disse turtelduene da! Dette er vel noe man trygt kan kalle et blinkskudd, der de sitter så søte og deler en pakke rosiner! Sienna har baby-radar, og blir superhappy når hun får være med andre babyer! (ikke fortell meg at hun ikke er en baby, for det er hun, i alle fall for meg, en god stund til♥)

Håper dere har hatt en superduperfantastisk dag, det har i alle fall vi hatt! Blogges ♥

Nå blir det giftemål..

God kveld i stua! Denne flotte, idylliske mandagen har jeg og lillefrøken snupp tilbragt i fantastisk selskap med min venninne Annekari og hennes lille Liam. Sienna og Liam har diskutert litt, og har nå lagt planer for framtidig giftemål. Neida, haha! Men de er virkelig så søte i hverandres selskap. Vi var så heldige å få intet mindre enn fantastisk vær i dag, så da måtte vi jo ut en liten tur! Vi får bare utnytte det før vi pakker sammen og reiser til kalde nord på torsdag.  

Her fra toppen av Bjønnåsen tidligere i dag, med utsikt over hele distriktet,helt til Gaustadtoppen, for å nevne noe! Og det, dere, det er en rimelig heftig utsikt det! Helt fantastisk tur, minus myggen, da. Den tror jeg vi fint hadde klart oss uten altså. Men – med myggspray i sekken er vi totalt uovervinnelige!

Se på disse turtelduene da! Dette er vel noe man trygt kan kalle et blinkskudd, der de sitter så søte og deler en pakke rosiner! Sienna har baby-radar, og blir superhappy når hun får være med andre babyer! (ikke fortell meg at hun ikke er en baby, for det er hun, i alle fall for meg, en god stund til♥)

Håper dere har hatt en superduperfantastisk dag, det har i alle fall vi hatt! Blogges ♥

Aldri så galt at det ikke er godt for noe..

Tross en noe kjip helg så langt (ref mitt forrige innlegg) så har vi hatt en helt fantastisk dag i dag!  Og siden jeg ikke var på fest i går, så er formen i tipp topp stand! Så aldri så dumt at det ikke er godt for noe si. Selv om noen prøver å ødelegge for deg, må man rett og slett bare reise seg og velge å bruke energien på de vennene som faktisk fortjener å være i livet mitt, og livene våre. Det er noe som plutselig ble veldig klart for meg – det er langt fra alle som faktisk ønsker meg vel. Det gjelder bare å luke ut disse menneskene fra livet sitt, ferdig med det. De fortjener ikke oss, rett og slett. 

I dag tok vi turen til Oslo, og deretter båten fra Aker Brygg til Hovedøya. Barna syntes det var kjempespennende med båt, og selv om været var noe skiftende, så var de superhappy over å få bade og dra på piknik i delvis fint vær. Sienna fikk sovet duppen sin i vogna, mens de to andre koset seg i vannkanten. Perfekt søndagsaktivitet! 

På vei hjem stoppet vi innom pizzasjappa, og dro i en park med lekeplass her i Lillestrøm for å spise. Barna har hatt en strålende dag, og det må jeg si at jeg også har hatt! Det er utrolig hva disse små kan gjøre for humøret vårt om man har hatt en litt kjip dag ♥

Klare for å kjøre båt!

Imorgen skal jeg og lillefrøkna på topptur med ei venninne og hennes lille baby, og så skal vi ellers bruke ettermiddagen på å pakke. For, på torsdag drar nemlig samtlige av denne familiens medlemmer på sommerferie hjem til Alta, for å besøke familien, og for å delta på min kjære mammas bryllup. Det gleder vi oss så utrolig mye til! 

Blogges

Jeg er dypt skuffet..

Fortjener jeg virkelig det her, har jeg tenkt så mange ganger i dag. Og funnet ut at nei, visst faen gjør jegi kke det! I hele ettermiddag og kveld har jeg kjent på en enorm skuffelse. Rett og slett skuffet over menneskeheten, og menneskers holdninger. Skuffelse over hvordan det i det hele tatt er mulig å gi så totalt faen i andres liv, i andres tid, og planer.

Jeg har lenge planlagt å dra på innflytningsfesten til en av mine beste venninner, ettersom slikt må planlegges nøye i mitt liv, hvor “barnefri” omtrent er et ikke-eksisterende ord, for å ha en sjanse til å delta på ting. Skaffet barnevakt til de to største barna, og skaffet barnevakt til minstefrøkna.Trodde jeg, i alle fall.  I morrest ble de to største hentet, slik at jeg skulle få meg en (ekstremt velfortjent) tur ut av huset. Men noe barnevakt til minstefrøken ble det likevel ikke, uten noen form for beskjed om dette før jeg selv spurte når vi kunne komme, fire timer før jeg skulle være på denne festen. Så da var det bare å glemme alle planer om å ha en velfortjent kveld ute, og belage seg på å være hjemme i stedet. For all del, det er superkoselig å være med SIenna, jeg elsker jo henne av hele mitt hjerte og enda litt til! Men når man har gledet seg til noe så lenge, og sjelden ser noe annet enn husets fire vegger uten barna, så føles det som en så stor skuffelse. Spesielt stor er skuffelsen over noen du trodde du kunne stole på. At noen du trodde ville stille opp, gir så totalt faen. Det er både provoserende, sårende og man føler seg helt maktesløs, på en og samme tid. 

Jeg vet ikke helt med dere, men for meg er ikke det vennskap. Vennskap er når noen prøver å finne løsninger, i stedet for å gi deg en kald skulder. Vennskap er å faktisk prøve, i stedet for å bare gi totalt faen. Det er greit at man av og til ikke kan, sånn er bare livet.  Men når mennesker du legger din tillit til, og tidligere har valgt å tilgi, konstant må finne unnskylninger for å ikke kunne , er ikke dette mennesker jeg hverken ønsker, eller fortjener å ha i livet mitt, eller livet til min kjære,vakre, gullegode, snille datter.. Punktum finale. 

Jeg skriver innlegget så anonymt som mulig, ettersom jeg overhodet ikke er ute etter å henge noen ut. Jeg må bare få ut dette en eller annen plass, da det virkelig plager meg. Ikke selve faktumet om at barnevakten baila, men det faktumet om at det ikke er første gang dette mennesket skuffer meg dypt. Det føles som et direkte svik, rett og slett. Ingen andre ord kan forklare det jeg føler nå, bedre.

Blogges! 

 

 

Rabatt på vippeextensions til dere!

Fin til fest,og til hverdags

For noen dager siden var jeg hos flinke Tina på Beautyalle i Oslo, og fikk ordnet meg vipper igjen. Så utrolig deilig det føles, etter en altfor lang pause uten. Mest av alt fordi det er vanskelig å få til når man går hjemme med et barn. Men, nå skal jeg på fest på lørdag, og da tenkte jeg at jeg måtta ta turen innom den koselige vippesalongen til Tina! 

Mens jeg ventet på min tur, fikk jeg en deilig fruktsyrebehahndling med Glucosesyre, som er veldig fint for sliten hud eller hud med urenheter, og som etterlater en jevn glød i huden etter bare èn behandling. Velger man å gå til flere behandlinger, som er å anbefale, giir det ytterlige gode resultater. Skikkelig supert for meg i en stressende småbarnshverdag hvor jeg ofte må nedprioritere meg selv. Og så har jeg vært så heldig å få dele ut rabatt til dere! Alle mine lesere som oppgir meg som referanse ved bestilling av nytt sett med vipper, får 200;-  i rabatt! Og ikke nok med det, dere som bestiller time til fruktsyrebehandling får også 100;– i rabatt!

Beautyalle er viden kjent for vippeextensions, så vel som Microblading (permanent makeup) Jeg har selv fått permanente bryn ved Beautyalle, og er utrolig fornøyd, da det letter min hverdag veldig ved å slippe noe som helst sminke!  Salongen ligger til i koselige lokaler, sentralt til på Bygdøy Alle i Oslo. Det er lett å finne seg parkering, og enkelt å ta seg fram med kollektiv transport. Lik de på Facebook HER ♥ og Instagram HER

Blogges