26 fullgåtte uker+magebilder, 100 dager igjen til termin !

I dag er jeg hele 26 fullgåtte uker på vei, og har kun 100 dager igjen til snuppa i magen har forventet ankomst til verden ! Det vil si at jeg har vært gravid i 180 dager, noe som får termin til å høres farlig nærme ut. Og det er den jo egentlig også ! For disse resterende ukene vet jeg av erfaring at de kommer til å gå suuuperfort ! Synes ukene fra uke 30 bare fløyg avgårde med Nathaniel, så da gjør de det sikkert med lillesøster og. 

Bortsett fra at det jo er en liten “merkedag” i dag(100 dager til termin) så er det ikke stort som har skjedd siden sist ukesoppdatering. Vi er jo på ferie i Tyrkia og koser oss masse. Magen vokser i rekordfart og lille jenta vår ser ut til å trives der inne! Har også fått helt sykt mye vann i kroppen, da spesielt i føttene. Det ser seriøst ut som at leggene mine og føttene går i ett, huff. Håper det går over etter at vi kommer hjem til Norge ( regner jo med at det er pga. den sinnsyke varmen at jeg har fått så mye vann) for det er sinnsykt ubehagelig og ikkeminst vondt å gå med så mye vann ! Går vel over etterhvert, for fikk ikke vann i kroppen med N før jeg var HELT på slutten, rundt uke 38 eller noe ? 

Ellers er formen superbra (men tungt!) og jeg koser meg som gravid selv om vi såklart nesten ikke kan vente med å få lille prinsessa vår ut ! 

Vekt: 900 g 
CRL: 22,5 cm 
Full lengde: 31 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 24 uker gammelt. Hjernebølger begynner å aktivisere hørsels- og synssystemer, og både munn og lepper viser større sensitivitet. Hjernevindingene utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner nå å reagere på både lys og lyder som kommer utenfra livmoren. Neseborene som til nå har vært lukket, åpnes.

Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Ryggraden vokser for å støtte opp om fosterets vekt. Ryggraden består nå av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener.

Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse mye og legge godt på seg.

TIL MOR

26 uker gravid

En stor del av reisen er unnagjort. Du har vært flink! Gled deg over den tilbakelagte strekningen og nyt denne rolige etappen. For mange kan dette være den beste delen av svangerskapet. Prioriter derfor tiden godt. Kanskje er det på tide at du tar mest hensyn til deg selv og gir slipp på alt du “burde” ha gjort?

I et normalt svangerskap er det ingenting i veien for sex. Samleie kan dessuten være en god mulighet til å øke nærheten mellom deg og partneren din. Det er også en flott måte å forberede bekkenbunnsmuskulaturen til fødsel på. Unn deg denne kilden til nytelse og glede!

Drømmer du mye for tiden? Før du ble gravid, drømte du kanskje sjelden om barn, men nå oppta de oppimot halvparten av drømmene dine. Noen av drømmene handler kanskje om angst for deg selv og barnet, og er en måte for deg å bearbeide noe av en frykten kvinner opplever i svangerskapet. Mange drømmer fungerer også som fødselsforberedelse. De vanligste drømmene er gode, hvor du gleder deg over barnet. Skriv dem gjerne ned når du våkner. Kanskje skjønner du hvorfor du drømte nettopp som du gjorde? Husk at det er du som best kan tolke drømmene dine.

 

TIL FAR: Babyutstyr
Du er en skikkelig utstyrsfreak og en gadget guy. Livet ditt er spekket med det meste innen hardware, software og menswear. Med babyen følger en ny og uendelig utstyrsverden.

Det er viktig å kjøpe den riktige barnevogna. En kombivogn består av en sittedel som er med hele tiden, og en løs bag som plasseres i sittedelen i de første månedene. En duovogn har egen sovebag som erstattes med sittedel når babyen blir stor nok. Sørg for å få en grundig demonstrasjon, og be om å få prøve vogna en tur rundt i butikken. Vogna må være god å trille. Noen er så lave at det ser ut som far triller dukkevogn når han er på tur. For noen er utformingen det viktigste, for andre teller det mer at vogna tar liten plass i bagasjerommet.

Ved kjøp av bilsete er vekt og sikkerhet viktige kriterier. Nyere biler har egne festemekanismer som gir en ekstra trygghet. Vær skeptisk til kjøp av brukt sete, og husk å montere setet riktig!

Et par strøk med vannbasert maling gjør en brukt barneseng god som ny. Bruk en gammel kommode som stellebord. Det er viktig at den er dyp nok, står støtt, og at du monterer kanter. Kikk på eksisterende modeller for inspirasjon.

Det er ikke lett å velge riktig utstyr. Hva med spisenetting for eplebiter, smokkesterilisator eller en syngende potte? Vent til behovene melder seg!

Tusen takk til mine faste lesere !

Hei alle sammen ! Har egentlig ikke så mye å tilføye, annet enn at jeg kun vil si at jeg setter utrolig stor pris på alle dere som er faste lesere av bloggen min. Det synes kanskje ikke så godt, siden jeg er utrolig dårlig til å svare på kommentarer. Men dere skal vite, at jeg leser absolutt alle og setter like stor pris på alle de koselige tilbakemeldingene jeg får. Mitt liv som hjemmeværende småbarnsmamma og gravid krever veldig mye, og da kommer bloggen alltid i enten andre eller kanskje 10 rekke. Men, jeg prøver så godt jeg kan ! Skal også prøve å bli bedre til å svare 🙂 

Noe jeg er veldig opptatt av er såklart at dere skal være fornøyde med det som er her på bloggen ! Så om du har noen som helst slags tips eller ønsker om hva jeg skal skrive om, så ønsker jeg gjerne at dere legger igjen en kommentar i kommentarfeltet under ! Det hadde jeg satt stor pris på ! Angående designet mitt så er det i bakhodet mitt å skaffe meg et egendefinert design, vet at designet mitt er helt håpløst og veldig oppbrukt. Men alt til sin tid, som sagt, bloggen er ikke førstepri selv om det faktisk er min jobb. Som en smart leser kommenterte så har vi bloggere en veldig fleksibel “arbeidstid” og kan selv bestemme når vi vil jobbe, skjønner ? 

Supersolbrent i panna ! Lillegutt er i seng for lengst og vi skal ha kosekveld med paradise hotel og snooop. Imorgen skal jeg å sette på extensions, selv om jeg var å satte på 200 stk her om dagen. Ble VELDIG misfornøyd med de til tross for at jeg måtte ut med 2 000 ! Skal ikke dit igjen nei. Huff å huff… så imorgen er det ny runde igjen, ta ut alle 200 festene( er microring så veldig enkelt) og feste på nye 200 , da et mye bedre og tykkere hår med mere gram i ! Heldigvis !!! Betaler jo 3 000 for det så det burde være bra. Så nå kan alle dere som bruker fritiden deres på å irritere dere over at “”skattesnyltere”” som meg bruker pengene “”deres”” på sånt irritere dere enda grønnere ! 

Ha en fin kveld alle sammen ! Smask 

Koooser oss i Syden !

Hei alle kjære søte fantastiske lesere 

Tenkte jeg skulle stikke innom her for å gi dere flotte lesere en liten oppdatering på hvordan vi har det. Kan bare si en ting, og det er at vi koser oss fantastisk mye her i Side i Tyrkia ! Hotellet er rett og slett bare rett i blinken for Nathaniel, det er et eget babybasseng litt adskilt fra de andre bassengene ( er veldig mange og store basseng her) og rundt babybassenget er det jo som oss, fult av småbarnsfamilier også med barn på Nathaniels alder. Som nevnt i forrige innlegg har vi kjøpt sånn badegreie til Nathaniel, og nå har vi kjøpt en til, sånn med tak med UV beskyttelse. ikke det at det er nødvendig da, han bruker jo både solkrem med 50+ faktor +++ UV drakt som dekker nesten hele kroppen også med 50+ solbeskyttelse. Så tror han er godt rustet ! 

Oss voksne er det litt verre med, både jeg og Willem er supersolbrent på skuldrene. Helt forferdelig å for eksempel ha stelleveska over skuldra, men vi klarer oss. I dag har det vært litt overskyet(men likevel 29 grader i skyggen!!) Alle andre dagene har det vært knallsol uten en eneste sky ! Vært heldig der ja ! Akkurat nå ligger Nathaniel å sover luren sin i reisesenga inne på rommet sitt, og vi sitter ute på balkongen i varmen.. helt herlig ! Vi har det så fint. Er jo selvfølgelig litt stressende å være i Syden med barn enn uten, men personlig så synes jeg denne sydenturen har vært tusen ganger bedre enn tidligere sydenturer som bare inneholder sol og alko..  ikke særlig innholdsrikt ? Nei, det er mye bedre å være her med min lille familie og se på at Nathaniel koser seg max med vannet og vannlekene sine. 

Angående det med mat som jeg nevnte her tidligere, så synes jeg det er rimelig sykt å ta med absolutt ALLE måltidene for en 1,5 åring for en hel uke bare fordi man KANSKJE kan bli matforgiftet. Nathaniel spiser all maten de har her, og skal man gå rundt å være overbekymret for å bli syk, ja da kan man jo like godt holde seg hjemme i trygge Norge. Er dere ikke enige ? 

Vi tok kun med grøt som kveldsmat og fruktsmoothier/pureer som mellommåtider som han kan få mellom de tidene de serverer mat her. Det holder i massevis, han dør ikke av å få oppvlede litt andre kulturer og deres mat. Dessuten er det STORT utvalg av mat her og mye som ligner på det vi også har i Norge. Jeg er virkelig for å la han få oppleve nye ting og få sjansen til å smake ny mat. Kall meg gjerne dårlig mor for det altså, det holder med at jeg og de rundt meg vet jeg IKKE er det 😉 

Min lille familie <3

Magen er blitt så stor at jeg får dårlig holdning når jeg sitter… og min kjære må hjelpe meg å ta på sko for jeg klarer ikke å bøye meg så ofte! Hahahaha.. Kan ikke huske det skjedde SÅ “tidlig”forrige gang ? Har også fått en del vann i ansiktet og ellers i kroppen, siden jeg omtrent ikke har noen fasong noen plasser lengre, hverken i ansiktet eller på kroppen. Litt kjedelig, men det blir fort slik når det er så varmt og man er gravid på slutten.Lille snuppa koser seg også, vel og merke inne i magen min ! Sparker og styrer, og merker hun sparker veldig langt opp nå, men har ikke rørt ribbeina mine enda. Tror forsåvidt hun aldri kommer til å gjøre det heller, da Nathaniel aldri sparket meg en eneste gang i ribbeina mens jeg gikk gravid med han, hehe 🙂  

Vi skal bare kose oss masse her frem til Søndag, da det bærer hjem til Oslo igjen ! Blir nok ikke mye blogging da jeg prioriterer kvaltitetstid og ferie med familien min, noe jeg tror dere forstår ganske greit, fleste av dere i alelfall ! Så får dere bare kose dere masse og så blogges vi nok plutselig ;- ) 

Suss og smask 

With love from Tyrkia !


Bilde tatt rett etter vi landet, gud så varmt og deilig… LITT forskjell fra Oslo ja.

Dette her blir et litt kort oppdateringsinnlegg for jeg er virkelig helt gåen ! Senga skal bli så utrolig god tenker jeg ! Min kjære ligger allerede rett ved min side og snorker, og lille gullet ligger trygt plassert i en utrolig morsom(skulle virkelig hatt sånn!) reiseseng på sitt eget rom. Er utrolig glad for at vi har eget rom til han, så kan vi sitte å prate og kose oss ute på balkongen etter hans leggetid uten at det blir et problem. Elsker virkelig hotellet vårt, og gudene skal vite at det er STORT ! Vi kom jo såpass sent fram til Tyrkia at det ikke var aktuelt med noe bading i dag, men vi har jo tatt oss en runde rundt på hotellområdet og gleder oss veldig til å prøve det ut imorgen ! Tenker nok det blir en liten kjempefornøyd gutt ja ! 

Har allerede vært å kjøpt en tøff babybade”bil” som han skal bruke imorgen, hehe. Og speaking of.. Før vi reiste til Tyrkia, mens jeg dreiv å pakket, så søkte jeg opp “pakkeliste syden baby 1,5 år” på google, og samtlige av de mammabloggene jeg tittet innom for å se på pakkelistene deres hadde pakket med seg MAT til ungen for en uke (hvorfor kan ikke en 1,5 åring spise den maten plassen man reiser til har å tilby??) og enda verre, badebasseng?! Hvorfor i all verden? For det første trenger man jo inget oppblåsbart plaskebasseng i syden, når det kryr av basseng på omtrent alle hoteller. Og om man absolutt må ha det, hvorfor ikke bare kjøpe det når man ankommer ferieplassen og levne det der når man drar igjen ? Er jo ikke akkurat dyrt for slike ting i syden.. Måtte bare få det ut, fint hvis noen kan svare meg på det for jeg synes hvertfall det var ekstremt merksnodig, begge punktene jeg nevnte i teksten over. Haha. Meeeen uansett !

 

Etter vi hadde spist middag på hotellet dro vi inn til Side by for å titte litt, og for å bestille time til meg for festing av microrngextensions imorgen. Gleder meg sånn til å få nytt hår, uten at det sliter noe spesielt på mitt naturlige hår. Vil absolutt anbefale microring for dere som vil ha langt hår hele tiden, uten å ødelegge sitt eget hår. Noe man så absolutt gjør med keratinextensions/limextensions. På akkurat det området har jeg ganske god erfaring , har prøvd alle typer extensions og min favoritt er helt klart microring ! Der jeg skal imorgen har jeg vært 2 ganger før, og håret er superbra. De har tilogmed bilde av meg i frisørsalongen deres, morsomt ! 

Ellers har jeg ikke så mye å si, har ikke blitt noen shopping i dag. Vet helt ærlig talt ikke om det blir så mye shopping mens vi er her borte, er så sykt mye juggel og faaaake greier. Noe jeg elsket før, men merker nå at det ikke fanger særlig mye av min interesse. Fikk kjøpt litt ny sminke og hudpleie i dag på taxfree’en på gardermoen da, og noen solbriller her i Tyrkia ! 

Ansiktsmaske og litt sminke + solbriller kjøpt her i Tyrkia. Bare ELSKER ysl sminke ! Spesielt lipglossene/leppestiftene deres som dere ser over. Begge i helt lys rosa i to litt forskjellige nyanser, utrolig fin farge på begge !!

OG en ting til må jeg si ! Har virkelig aldri vært med på en mere ræva flytur til Syden enn den i dag. Har virkelig ikke ord ! Fløy med Freebirds flyselskap( Nazar) og hun ene flyvertinnen (alle var tyrkiske) hun var så frekk i kjeften at hun skulle virkelig ikke fått lov til å jobbe med mennesker som BETALER for å fly med dem. Allerede fra første stund var hun utrolig vanskelig, før vi engang hadde kommet inn i flyet ! Hadde da med oss vår Babyzen vogn som er internasjonalt godkjent som handbaggasje, og da vi sto der og skulle gå ombord i flyet fikk jeg beskjed om å pakke den sammen for den måtte ned med kabinbaggasjen ( som senere kommer på rullebandet…) Jeg, som er opptatt av å stå på mitt når jeg mener det er rett sa såklart ifra om at det skal den aldeles IKKE.  Etter nesten 10 minutter med krangling ga hun opp … jeg måtte tilogmed vise henne hvor liten den ble for at hun skulle gi seg ! Herregud…    og vi var ikke kommet mere enn 3 skritt lengere før samme dama skulle prøve å nekte meg å fly med de fordi jeg ikke hadde med meg svangerskapspapirene mine som sa at jeg var kortere på vei enn 36 uker… HERREGUD !!! Kjente jeg ble så kraftig provosert at ja.. har virkelig ikke ord. Mens vi satt på flyet hadde hadde N litt problemer med magen som resulterte i veldig mange bleiebyttinger.  Lille gullet var utrolig trøtt og ville sove, noe vi såklart også ville så han skulle bli opplagt til resten av dagen. Men først måtte jeg bytte bleie, og gikk frem for å spørre om jeg kunne gå å bytte bleie på han på doen til tross for at “ha på beltet” signalet var på, noe det hadde vært kjempelenge uten at det egentlig var noe turbulens i det heletatt. Fikk da beskjed om at nei, det kunne jeg bare glemme. Da hun sa det sa jeg at ungen min ikke kunne ligge med bæsj i rumpa bare fordi de hadde låst doen, og spurte om jeg kunne bytte en annen plass da. NEI, det fikk jeg ikke lov til, men jeg ga meg ikke der og diskuterte med henne litt mere. OG nå kommer det verste av alt !! Plutselig begynte hun å gjøre NARR av meg, på engelsk, wtf ?  Hun sa med stemme som skulle etterligne min og med skikkelig sarkasme ” ooooh im the only person in the aircraft” Hva faen liksom ??????? Profesjonelt? Ikke i det hele tatt ! Ble helt lamslått der jeg sto. Dama ga meg til slutt et papir for å kunne bytte bleie på N i setet vårt, takk gud altså. Jeg kommer aldri til å fly med de igjen, det er hvertfall helt sikkert . Maken til dårlig service skal man virkelig lete lenge etter.Satt en småbarnsmor bak oss også som sa hun skjønte godt at jeg ble provosert og frustrert …  

Uansett ! Dagens lekse, ikke fly med Freebirds flyselskap(Nazar)  hvis ikke du vil bli gjort narr av personalet fordi du ikke vil at ungen din skal ligge med bæsj i rumpa.  Nå skal jeg ta ansiktsmaske o legge meg ned og sove med min kjære. Gleder meg til en fantastisk dag med min lille familie imorgen !

Smask smask fra meg i Tyrkia til dere 

25 fullgåtte uker + magebilder

Da var det tid for ny statusoppdatering igjen, denne gangen for uke 25. Ukene går bare så fort. Og denne uken synes jeg virkelig magen har begynt å vokse mye ! Ser forskjell allrerede fra uke 24, vet ikke om dere ser det men jeg gjør i allefall det ! Jeg merker også at magebevegelsene har fått en litt annen karakter, kjenner henne mye bedre på en måte ! Vil si at jeg kjenner omtrent alle bevegelsene hennes, både når hun snur seg eller beveger på føtter eller hender. Det er jo disse bevegelsene jeg egentlig forbinder meg å være gravid siden det er det man kjenner sist i graviditeten, og det er det jeg husker best fra graviditeten med N. 

Ellers er formen kjempe bra, bortsett fra fortsatt lite energi! Å være gravid denne gangen er VIRKELIG annerledes enn forrige gang, da jeg kunne legge meg ned når som helst når jeg ble sliten. Slik er et jo absolutt ikke nå,  så dere som er hjemmeværende og førstegangsgravide burde virkelig verdsette den friheten, hehe 🙂

Magen begynner som sagt å bli veldig stor nå og jeg merker at det gjør ting vanskeligere spesielt siden det er mye bøy og tøy med en 1,5 åring i hus. Men, vi koser oss hjemme sammen ! Nathaniel har begynt å peke på magen min og si “bebe” ( som betyr baby) noe som er utrolig søtt, haha ! Han skjønner nok ikke mye enda likevel, men han vil nok skjønne mere av hva som skal skje etterhvert. Gleder meg veldig til N skal møte lillesøsteren sin for første gang ! Bare 15 uker igjen nå !!

 

 På vei:  25 fullgåtte uker og 1 dag(25+1)

Igjen til termin:  15 uker og 1 dag( 16+1)

Kjønn:  Prinsesse

Trimester: Er i slutten av 2 trimester nå, bare ett trimester igjen til vi får se lillesøster!

by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>Neste kontroll:   Jordmorkontroll 10 juni

Innkjøp: Har egentlig absolutt ALT og enda mere til, haha. Hadde jo alt fra før av , og har enda kjøpt masse mere… hehe

Bevegelser: En veldig aktiv  by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>jente, masse liv i magen, både romstering og spark

Utålmodig:  Njææ, men gleder oss jo til å se henne selvfølgelig

Navn:  Emma Angelica <3 

Vektøkning:  64 kilo, altså 7 kilos vektøkning i hele svangerskapet totalt

Vann i kroppen: Ja

Melk  i brystene:  Masse melk ja

Strekkmerker: Bare to små rundt navlen som er gamle, + endel nye strekkmerker på puppene

Hodet ned:  Hun begynner jo å bli ganske stor nå, men vet ikke hvilken vei hun ligger, tipper jeg får vite det på neste kontroll

Tungt:  Ja

Kynnere: Har mye vonde og veldig riesmerte-liknende kynnere for tiden, men skal visst være normalt i 2 svangerskap?

Hodet festet:  Det vet jeg ikke, men tviler. Får vite på kontroll 10 juni

Matkick:  Ikke noe spesielt

Plager: Lite energi og mye trøtt

Humør: Berg og dalbane, altså VELDIG opp og ned

Høygravid: Om akkurat 9 uker er jeg høygravid

Fødselsforventninger: Gleder meg MASSE til både til selve fødselen og selvfølgelig til å  by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>møte lille prinsessa vår <3

25 uker

Vekt: 800 g 
CRL: 22 cm 
Full lengde: 30 cm

 

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 23 uker gammelt. Allerede nå begynner det å bli liten boltreplass for fosteret i livmoren. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes!

Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velproporsjonert liten minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hodet

 

TIL MOR: 

25 uker gravid

Nå vil, og skal, de aller fleste kjenne at barnet beveger seg eller sparker hver eneste dag. Dette er det beste beviset på at barnet har det bra! Det søker kontakt med deg, og du er i ferd med å knytte bånd til det.

Fosterets muskler blir sterkere, og det er fremdeles god boltreplass der inne, så bevegelsesmulighetene er mange. Tenk deg at barnet ditt sitter rett opp og ned med beina i kryss, eller at det legger seg henslengt bakover med armene bak hodet, sykler med beina eller gjør krabbebevegelser. Gled deg over hver bevegelse! Antagelig vil du kun oppleve denne helt spesielle fornemmelsen av barnespark i magen noen få perioder i livet.

Vissdte du at hverdagsstress over tid kan uroe barnet? Lytt til kroppens signaler og ta en hvil når det trengs. Trekk pusten dypt og fyll deg med nye tanker. Unn deg gode sanseopplevelser hver dag og gi tankene frihet til å vandre inn i fantasiens verden.

 

TIL FAR: MOR HAR PUPP, DU HAR ALT ANNET

Mor håndterer babyen som om hun ikke har gjort annet. Dette er noe hun kan. Så er hun sikkert oppvokst med dukker som smatter når de er sultne, skriker når de har våt bleie, og smiler når de har fått mat. Du var mest opptatt av å bygge gøyale ting av legoklosser.

Denne stereotypien oppleves tydelig av fedre som aldri har håndtert spedbarn. Ikke la utilstrekkelighetsfølelsen få vokse. Barnet ditt trenger deg helt fra begynnelsen av. Ta det første stellet etter fødselen. Jordmor gir deg veiledning. Barnet vil ikke bry seg om bleien sitter litt skjevt. Babyen trenger mye nærhet. Legg barnet på brystet ditt, og det vil raskt lære å gjenkjenne din lukt. Begynn med dette allerede første dag, og snart vil barnet falle naturlig til ro hos deg. Prøv å lære deg barnets mønster. Det er ikke slik at all gråt er et rop om mat.

Ammingen er og blir mors område. Om mor ikke ammer barnet, kan du like godt som henne gi morsmelkerstatning på flaske. Senere i spedbarnstiden kan mor pumpe melk og opparbeide seg et lager. Slik kan hun ta seg en frikveld mens du og babyen er hjemme og koser dere.

Håndtering av barn handler om omsorg og vilje. Dersom du involverer deg fra starten av, vil du bygge et sterkt og selvstendig forhold til barnet ditt. Din tilstedeværelse vil gi familien verdifull fleksibilitet.

New in til sydenturen

Dette ble et kjempesent innlegg, men slik får det bare bli ! Vi fikk ikke vært særlig lenge i butikkene i dag pga. diverse greier med bilen, så var egentlig bare innom lekebutikken en tur for Nathaniel sin del, og apotektet for å sjekke at vi har med oss alt vi trenger av “apotekgreier” .

Fikk da i allefall kjøpt litt av det vi mangler til sydenturen, så kjøper nok resten imorgen tenker jeg!

Solkrem med 50+ faktor, magestabiliserende tabletter som hele familien begynner å ta imorgen ( for å unngå matforgiftning osv.) , Akrem i praktisk tube til å smøre på i tilfelle N blir solbrent ( noe som mest sannsynlig jo ikke kommer til å skje siden han kommer til å gå med våtdrakt(?) fra Reima stort sett hele tiden ) liten praktisk tube med antibac, paracetstikkpiller i tilfelle N får feber og nye solbriller til N som man kan feste rundt hodet, de var skikkelig dyre men virkelig verdt det ! Han har jo maaange solbriller fra før av, men ingen som sitter rundt hele hodet. 

Til meg selv har jeg kjøpt støttestrømper til flyturen for å unngå blodpropp, noe som er anbefalt gravide som reiser langt med fly.

På lekebutikken hadde de en utrooolig koselig lekehytte som Nathaniel bare elsket, han sprang inn og ut, åpnet opp vinduer og dører og ringte på ringeklokka. Skulle virkelig ønske at jeg kunne kjøpe sånn til han nå, men det er alt for stort til å være inne. Gjett at det skal kjøpes når vi kjøper oss leilighet/hus og forhåpentligvis får hage 😀 

Fikk iallefall kjøpt noe nytt lego til han !


3 legosett og en stor legoplate. Begynner å få ganske så mye lego nå, morsomt ! Synes det er så gøy å bygge lego med han, lenge leve barnsligheten !! Og jo mere lego han har jo morsommere er det jo å bygge med det. 

Etter vår lille shoppingrunde kjørte vi da hjem til Oslo  og slapp meg av på Brunogblid mens gutta dro hjem for å ta kveldsstellet og legge lillegullet. Så da ble det solings på meg i dag også, herregud altså for en dårlig person jeg er som har tatt sol 5 ganger denne uka ! Oh no. Når jeg kom hjem lå lillegullet å sov søtt i senga si og nå skal vi ha kosekveld her med biff og nam nam tilbehør+film ! Lovte jo dere statusoppdatering på uke 25 i dag, men må desverre si at det blir imorgen. Lille snuppa i magen er skikkelig aktiv i magen i skrivende øyeblikk, er så utrolig morsomt og koselig å se at hun sparker så hardt at hele magen buler den veien. Legger vel ut en film i nærmeste framtid tenker jeg !

Blogges dere, smask smask og ha en fin kveld videre ! 

Hvordan ting egentlig er mellom meg og kjæresten min

Hei hei hallåå alle sammen 

Nå har jeg nettop sittet å lest gjennom enda en forumtråd om meg selv, og jeg kan virkelig ikke gjøre annet enn å le. Hvem er egentlig alle disse stakkarslige menneskene som sitter og slenger dritt om meg på nett og føler seg veeeldig tøff bak skjermen sin ? Er dere virkelig klar over hvor latterlig patetisk det er ? Hahah, huff.. 

For det første. Kjæresten min og pappaen til lille snuppa i magen er ingen tøm og røm, langt i fra. Da jeg fant ut at jeg var gravid, sa jeg det til han et par dager etterpå. Jeg hadde forventet en helt annen reaksjon enn den jeg fikk, jeg hadde forventet at han skulle bli sur og sint, noe han absolutt ikke ble. 

Vi bestemte oss da etterhvert for å droppe abort, beholde lille babyen og satse på dette ! Holdte kontakten hver dag og vi kom på besøk til Oslo hvor vi var en god stund. To måneder etterpå flyttet vi nedover hit i den leiligheten vi bor i nå, og vi trives kjempegodt sammen, både som kjærester og som familie ! Vi venter vårt første felles barn,lillesøsteren til N om få uker, og vi planlegger tilogmed å kjøpe hus/leilighet sammen i nærmeste framtid. Så dere som sitter å skriver sånt pjatt og bygdesnakk på anonyme forumer, kan bare ta dere en bolle. Tipper det ligger store doser sjalusi bak hele greia og det skjønner jeg jo egentlig godt da ! Jeg liker egentlig ikke å skrive sånt her offentlig, men føler det er på tide å sette slike mennesker på plass. Til og med en som blir alenemor i en alder av 18 år med silikonpupper, restylane , bloggkarriere OG TVkarriere kan få et bra liv, TENK på det dere ! Er det bare ikke heelt utrolig ?! Haaaateeeers 

Enkelte mennesker klarer visst ikke det å se meg lykkelig ! Vel, til det har jeg bare en ting å si… get used to it 😉

Fine magen som har vokst myyye bare den siste uken!! I dag er jeg akkurat 25 uker på vei, så litt senere kommer det statusoppdatering og mange flere magebilder. Nå skal vi gjøre oss klar for å dra på shoppingsenter for å kjøpe inn de siste tingene vi trenger før vi reiser avgårde til Tyrkia på søndag ! Venter bare på at Willem skal komme hjem fra jobb. 

Såå da blogges vi senere kjære lesere ! Smask smask

 

Mine ferieplaner

God morgen kjære lesere <3

I det siste har jeg fått en del spørsmål om hvor jeg skal på ferie i sommer, og det kan jeg såklart lage et lite innlegg om. Vi har jo allerede vært på en liten “ferie” i København noe som var utrolig koselig ! Men kan jo skrive litt om våre kommende ferieplaner. Først skal vi jo da til Tyrkia, om faktisk under 3 dager nå ! Har suuuperreisefeber og gleder meg kjempemasse siden jeg tror det kommer til å være midt i blinken for både oss og ikke minst Nathaniel, da jeg valgte hotell var det som sto aller høyest i fokus at det skulle være så barnevennlig som mulig og at det skulle være mye aktiviteter for han der. Skal da til byen Side, hvor jeg har vært mange ganger før og det er veldig fint der !

Hotellet vi skal bo på heter Pegasos Wolrd, og er et femstjerners all inclusive hotell. Tenker at det er best med allinclusive når man reiser med så små barn, siden man har uendelig tilgang til drikke og mat osv. Nathaniel har en tendens til å tulle med maten for tiden, så i stedenfor å få skyhøye resturantregninger kan vi i tilfelle bare gå å hente oss ny mat. Smart, ikkesant ? Bassenget på hotellet ser også bare helt fantastisk ut og veldig barnevennlig med mange barnesklier osv.

I Tyrkia skal vi da altå være i en uke, skulle egentlig ønske vi bestilte to uker nå ! Men men…  så reiser vi da tilbake til Norge, men her blir jeg ikke lenge, nærmere bestemt bare 13 dager før turen går til Gran Canaria for min del, hvor jeg også skal være i en uke. Dit skal jeg reise alene, eller… ikke alene, men ikke med familien. Mere om det kan jeg foreløpig desverre ikke si, men dere vil få vite om ikke lenge ! 

Etter Gran Canaria reiser jeg hjem til Oslo igjen, før familien reiser videre oppover til Alta allerede dagen etterpå. Der skal vi bare være i noen få dager, før vi reiser videre til Tromsø hvor vi skal tilbringe noen herlige uker med mine besteforeldre,tante, søskenebarn, mamman min og såklart, min lille familie ! Etter det har vi ikke bestilt noen returbilett til Oslo enda, fordi vi ikke vet nøyaktig hvor lenge vi skal være nordpå. Blir jo da i allefall før begynnelsen av August, siden Nathaniel starter opp i barnehage da ! Jippiii , vi gleder oss stort og jeg vet han kommer til å trives sånn der. Har kun hørt gode ting om barnehagen så det er noe jeg virkelig ser fram til. 

Så, når det er barnehagestart og N starter opp der er det kun i overkant av en mnd til lille prinsessa i magen  har planlagt ankomst !! Herregud, tiden kommer til å gå så fort. Aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre den ene mnd jeg får “fri” og tid til å slappe av hjemme, tiden kommer vel til å snegle seg avgårde da. Samtidig blir det nok supergodt da selv helt enkle ting er utrolig slitsomt de siste ukene av graviditeten.

Jeg gleder meg virkelig til alt fremover ! Til å tilbringe sommeren med verdens fineste lille famlile og resten av familien nordpå, og ikke minst, til lillesøster melder sin ankomst om ikke så altfor lenge 

– Hva er deres ferieplaner ? 

Husmor Rannveig & rielignende smerter..

Det ble visst litt reaksjoner på mitt forrige innlegg, noe som jo er helt perfekt ! Folk skal få si meningen sin. Jeg får daglig kommentarer om hvor “støgg og grusom” jeg er fra samme personer, lurer egentlig litt på hva denne personen tenker på, det er jo ikke akkurat vanskelig å gjenkjenne ip’n og søke opp hvor du bor, haha ! Men nok om den saken.  Lurer virkelig på hvem i Lillehammer og Tønsberg som hater meg så intenst at de har valgt å vie livet sitt til å hate meg…  hmm. merkelige greier ! 


Her har vi et godt eksempel på en som vet hva han prater om ! Grine eller le? hahahaha..


Nå har jeg nettop sett ferdig Paradise hotel og fått min dagsdose med drama. Så tenkte jeg å vise de fine cupcakesene jeg bakte i ste, som både lillemann og kjæresten var veldig fornøyde med ! Har vært skikkelig husmor i dag og vasket absolutt hele leiligheten. Tror faktisk ikke jeg satt en eneste gang iløpet av hele dagen før Willem kom hjem, sånn blir det når man er gravid med en smårolling i huset. Kjente det hvertfall skikkelig godt etterpå, og at jeg muligens bør roe ned et par hakk og slappe mere av. Fikk noen smerter som minnet mistenkelig om begynnende rier, noe som skremte meg litt og fikk meg til å innse at det var på tide å roe ned litt ! Heldigvis ga smertene seg og var heldigvis ikke rier ! Lille prinsessa i magen skal holde seg der hun er en god del uker til enda. 

Her er hvertfall noen bilder av de søte cupcakes’ene 

Love pink ! Hva synes du ? 

Solarium er IKKE farlig for gravide…

Først og fremst må jeg bare beklage for den dårlige bloggingen min, jeg har rett og slett ikke energi til det og bruker all tiden etter lillegull sin leggetid til å sove. Eller, til å ta sol ! For nettop det å ta sol mens man er gravid tenkte jeg å skrive litt om i dette innlegget. 

De siste to dagene har jeg tatt sol, og har “sjekket inn” på facebook begge gangene. Da har jeg fått kommentarer som “Herregud, det er farlig å ta sol når man er gravid, legen min sa det” osv. Fikk også et par kommentarer her på bloggen, og helt ærlig, så har jeg lyst til å le… HØYT ! 

Dere som mener solarium er kjempefarlig mens man er gravid, vis meg for guds skyld den forskningen som viser det ! Nei, nettop ! For det finnes ingen forskning som viser det. Snarere tvert i mot, det finnes forskning på at solarium ikke er noe farligere enn om man ikke er gravid. Det eneste man risikerer ved overdreven soling er hudkreft, uavhengig om man er gravid eller ikke. Det med at man stråler fosteret er jo helt latterlig, dere er vel klar over at UV-stråler går 0.3 mm inn i hudens overflate, mens fosteret ligger laaaaangt innenfor det ? 

Gjennom hele svangerskapet med Nathaniel tok jeg jevnlig sol, i perioder nesten hver dag. Selvfølgelig med vifte og hele pakka på, da man skal passe på å ikke bli for varm ( noe som kan være farlig) og han er da en perfekt og utrolig velskapt frisk liten gutt.  Og jeg akter å gjøre akkurat det samme med snuppa i magen, når jeg VET det ikke skader henne. Jeg kommer til å fortsette å ta sol til den dagen jeg føder, og såklart fortsette igjen etter det, rett og slett fordi jeg liker å være brun og se bra ut. Jeg respekterer de som ikke vil ta sol i sitt svangerskap , men hvorfor føler dere behovet for å komme å fortelle meg at jeg er en dårlig person som velger å ta sol mens JEG er gravid ? Lær dere å respekter andre, voks opp og for guds skyld….  søk opp fakta og vis til forskningskilder før dere kommer med påstander om ting dere egentlig ikke har peiling på ! 

Daaaagens frustrasjonsmoment, var godt å få det ut ! Det er virkelig mye man skal få hets for, silikonpupper, restylane, soling, bleiking av håret.. jaa… lista er uendelig ! Jeg liker å ha det sånn, og bryr meg fint lite om hva andre mener om mitt utseende og hva jeg velger å gjøre med det. Folk får mene hva de vil, så lenge JEG er fornøyd. Og tipper nok ikke det blir færre meninger etter min neste TV deltakelse, høhø ! 

Bildet som skapte blest både her på bloggen og på facebook , eh.. hahah ! 

17 uker gravid med N og solarium i bakgrunnen… oh noo

Sol og ikke gravid, samme greia. 


/38 uker gravid med N og fortsatt BRUN.

Respekter andre og ders valg, og bry deg mere om ditt eget liv og hva du selv foretar deg. Det tjener du på i det lange løp !