Høygravid!!

Da er dagen her, hvor jeg offisielt kan kalle meg for høygravid. For hver dag som går bedres sjansene for at alt skal gå fint om fødselen plutselig skulle starte. Og det er jo utrolig beroligende. Ikke det at jeg i grunn er redd for en prematur fødsel, da både hele mitt forrige svangerskap og dette har forløpt totalt feilfritt, ingen ting har vært galt på noen som helst kontroller. Fødte også en dag over termin forrige gang. Så tror nok det skal gå HELT fint selv om jeg ærlig kan inrømme at disse vonde og hyppige kynnerne bekymrer meg litt. Men det sies jo også at det skal være betydelig verre med kynnere i andre/tredje(osv)  svangerskap? 

Det at jeg er høygravid merkes utrolig godt ! Ingen stillinger er gode lengere. Å sitte rett opp og ned er helt grusomt, og puppene mine, som begynner å bli ganske store og tunge, hviler oppå magen… noe som gjør det hele enda grusommere. Det aller mest behageligste er å ligge i sengen, på siden…, men hvor mange ganger i løpet av en dag har jeg egentlig tid til det som hjemmeværende mamma til en vliter liten lykkelig og livsglad gutt ? Det er veldig sterkt begrenset 😉 Heldigvis er det jo barnehagestart om 8 dager, noe jeg ser utrolig frem til både for min og for lillegull sin skyld. Jeg ser nemlig på barnehage som noe flott og som noe alle barn burde hatt rett til å gå i. Forberedelsene har startet for fult, og i dag tenkte jeg å begynne på merkingen av alle matboksene/flaskene og klærne hans med alle de flotte stryke og klistrelappene jeg fikk nettop. De var så utrolig skjønne, haha ! 

Deler noen magebilder med dere fra i dag, min første dag som offisielt høygravid i dette svangerskapet! Kun 40 dager til prinsessa i magen har termin 🙂 

 

 For å se innlegget jeg skreiv da jeg var høygravid forrige svangerskap kan dere trykke HER 

Morgenstund har gull i munn

God morgen skjønninger 

I dag startet dagen halv 8, noe som jo er helt supert! Og for dere som nå hever på øyebryna og tenker at det er tidlig, det er faktisk lenge å sove når man har en 1,5 åring. Heh, så vet dere det.. Nå har vi nettop fått i oss god frokost, kooset litt, leket og er klar for å starte dagen. Har ingen spesielle planer i dag, men vi bor jo på landet så det er vel bare å komme seg ut tenker jeg ! 

Formen er ikke så bra da, både i går kveld og i dag har jeg hatt hyppige og vonde kynnere ++ endel mensensmerter. Så håper for all del det gir seg, er jo ikke noe særlig. Ellers håper jeg dere skjønne lesere får en fantastisk fin dag videre, så blogges vi nok senere !

Hva skal dere gjøre i dag?Smask 

New in: Babyklær

Siden jeg er superduperverpesjuk om dagen, så går mye av mine tanker til forberedelsene til lillesøster i magen skal ankomme verden! Selv om jeg har klær i bøttevis og mere til, så er fortsatt babyshopping (eh, shopping generelt?) favoritthobbyen.

Her er litt nytt til snuppa i magen jeg har bestilt på nett nå! 

Vertbaudet Blå Buksedress

Vertbaudet Brun Buksedress

Vertbaudet Rosa Body i økologisk bomull, 3-pk

Vertbaudet Rosa Kjole

Name it baby Cerise Name it Bodykjole Jytte

Ellos Kids Sett i 2 deler

Ellos Kids Sett i 2 deler

Hello Kitty Lys rosa/gråmelert Sett i 2 deler

Ellos Kids Kjole

Vertbaudet Sett i 3 deler

Ellos Kids Rosa Leggings


Ah, jeg bare elsker å se på jentebabyklær! Så utrolig mye fint å velge mellom.  Alle klærne har jeg kjøpt i størrelse 62 og 68, siden jeg erfaringsmessig tenker at bittesmå nyfødte babyer ikke trenger så altfor mye klær da de vokser i  rekordfsrt ! Og siden pappaen til lillesnuppa i magen veide 5,5 kilo (!!!) da han ble født, så er det jo ganske sannsynlig at snuppa i magen også vil være nokså stor ved termin… meeen, ber til høyere makter om at jeg skal slippe å føde en baby på den størrelsen…  ! 🙂 

Hva synes dere om klærne ? 🙂 

Tjukkebolla

God morgen kjære lesere 

Siden lille gullet ligger å sover, tenkte jeg å oppdatere bloggen litt! I dag er det knallfint vær, sola skinner og alt er bare fryd! Har vært en tur på lekeplassen med lillegullet og nabojenta allerede, noe som var stas siden de trives så utrolig godt sammen. Plukket bringebær til de, noe som falt veldig godt i smak! For meg er det litt kultursjokk, tror aldri jeg har sett bringebær vokse vilt før, haha ! 

I dag er jeg 34 uker og 3 dager på vei med lillesøster, altså hele 35 uker på vei førstkommende fredag.. kun 5 uker igjen da ! Synes magen bare vokser og vokser, nå er den blitt gigadiger ! Her er et bilde fra nå nettop

Hva synes dere ? 

Resten av dagen blir nok å gå til ordne og styre her hjemme og kose meg med lillestoregull ! Må nyte de siste dagene før barnehagestart vet dere 🙂

Litt nytt til telefonen

//Innlegg i samarbeid med Handelsportal

Tenkte å vise dere litt nytt til telefonen! Handelsportal har som vanlig det nyeste og kuleste stasjet til telefonen, og jeg er superfornøyd med alt jeg har derfra! Her for en stund siden fikk jeg et smart Bluetooth tastarurdeksel, som passer perfekt til de som kanskje ikke er helt fan av touchfunksjonen,og noen utrolig søte touch penner til telefonen.

Dekslet finner du HER til kun 299 kr !

Tastaturet har også belysning når det er koblet til telefonen og er superlett å bruke i tilegg til at det jo også er utrolig stilig. 

Og disse utrolig søte touchpennene! Finnes i mange forskjellige farger, her er gul, svart og rosa.

Du finner pennene HER til kun 19 kr pr.stk!

 

Hva synes dere om dekslet og pennene? 

Første babyklesvask og det nye stellebordet vårt: bildedryss !

God søndags morgen kjære lesere !Hvordan har dere hatt det i helgen ? 

I dag startet min dag utrolig bra i allefall, min kjære sto opp med lillegull så jeg fikk sove lenge, noe som var utrolig deilig! Jeg har virkelig en fantastisk kjæreste som jeg vet kommer til å bli en utrolig flink pappa, han er jo allerede reservepappa for lillegull så det er jo ikke vanskelig å se. Akkurat nå sitter jeg å tar en kopp kaffe i stillheten her hjemme, mens guttene mine er på besøk. Stillhet er undervurdert altså! 

Siden vi har begynt å komme ordentlig på plass nå, så har jeg satt i gang med klesvasken til prinsessa i magen. Har allerede kjørt en maskin, og har en til som er ferdig som skal henges opp så fort første runden er ferdig tørket. Stellebordet er også som sagt oppe å går, så da tenkte jeg å vise dere noen bilder av det flotte stellebordet vårt. Lillegull har allerede prøvetestet det ganske mange ganger, hihi 🙂 

 

Ha en fin søndag videre skjønninger 


34 fullgåtte uker + magebilder

I dag er jeg hele 34 uker på vei ! Kun 6 igjen… føler tiden bare renner ut. Såå mye jeg vil gjøre før hun kommer, og så lite tid ! Men det ordner seg nok. Denne uka har vi jo kommet på plass i ny leilighet i alle fall, så nå har jeg begynt å ordne klart til henne. Stellebordet er montert og nå skal jeg nok straks i gang med babyklesvasken så jeg kan begynne å legge inn i skuffene hennes. Redebyggeinstiktet er virkelig på plass hos meg, det bokstavelig talt klør i fingrene etter å vaske, rydde, ordne og styre her hjemme.

Ellers er det ikke så mye å si. Var som sagt en tur innom føden i går pga. lite bevegelser i magen nå i noen dager, men i dag har det virkelig tatt seg opp igjen. Prinsessa er mere aktiv enn på lenge og magen buler ut i alle veier, hihi 🙂 

   Termin:  8 september 2013 

 På vei:  34 fullgåtte uker og 1 dag (34+1)

Igjen til termin:  43 dager!! 

Kjønn:  Prinsesse

 Navn:  Emma Angelica <3 

Trimester: Tredje og siste trimester !

by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>Neste kontroll:   20 august

Innkjøp: Babykurv med stativ til å ha i stua, stellematte til stellebordet pluss masse småting.

Bevegelser: Var litt lite noen dager denne uka, men det kommer nok av flytting og stress ifølge jordmor på Ahus. 

Utålmodig:  Er litt utålmodig etter å se henne, men stresser overhodet ikke. Hun kan gjerne holde seg inne til termin, så mye å gjøre før hun kan komme og ikke minst har jeg lyst til å få slappe ordentlig av noen uker først. Tilværelsen som tobarnsmamma er nok krevende tenker jeg.

Vektøkning:  66 kg, altså gått ned en kg denne uka. Total vektøkning hele svangerskapet på 11 kg.

Vann i kroppen: Ja

Melk  i brystene:  Mye hvit melk

Strekkmerker: Ingen strekkmerker hverken dette svangerskapet eller forrige, kun to gamle bittesmå rundt navlen som nesten ikke synes.

Hodet  by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>ned: Ifølge jordmor ligger hun med hodet langt nedi bekkenet mitt, noe som er utrolig bra og øker sjansene for en fin og feilfri fødsel. 

Tungt:  JA, men står på selvom. Har ikke akkurat noe valg som hjemmeværende småbarnsmamma, hehe.

Kynnere: Myye hyppige og vonde kynnere

Hodet festet:  Hodet er nesten helt festet ifølge jordmor, menikke helt enda.

Matkick: Ingenting

Plager: Vonde kynnere, nedpress og bekkensmerter. Helt jævlig å gå fort f.eks. Og å bøye seg og løfte ting.. aua. Noen dager er verre enn andre.

Humør: Mye humørsvingninger om dagen

Høygravid: Regnes som offisielt høygravid om 3 dager

Fødselsforventninger: Har overhodet ingen frykt for fødselen, da jeg vet nøyaktig hva jeg går til. Selv om det såklart er utrolig smertefullt, men vi er jo trossalt lagd til å takle det! 

 Vi gleder oss masse til å bli mamma og pappa til prinsessa vår <3 

Vekt: 2300 g 
CRL: 30 cm 
Full lengde: 41 cm

 

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 32 uker gammelt. Nå flyter det ikke lenger, men hviler i livmoren.

Øynene åpnes når fosteret er våkent, og lukkes når det sover. Øyefargen er vanligvis blå uansett hva som blir den endelige fargen fordi pigmenteringen ikke er ferdig ennå. Endelig utvikling av øyefarge krever at øyet blir utsatt for lys, og det kan ta flere uker etter fødselen før barnet får sin endelige øyefarge. Fingerneglene begynner nå å bli så lange at fosteret kan klore seg selv.

 

 

TIL MOR: 

34 uker gravid

Kanskje føles kroppen din periodevis tung nå. Noen føler seg ukomfortable med denne “rare” og uvante gravide kroppen. Andre er fortrolige med den og viser magen stolt frem med trange klær og kjærlige klapp, de riktig strutter. Hvordan er det med deg? Det er en stor investering som ligger i alle ukene du har bak deg. Du gjør en flott jobb! Det gjør kroppen din også.

Kanskje har du merket at det kommer litt væske ut av brystene, særlig om natten? Hormonene får brytstene dine til å svulme opp og fylles med melk. Lekker du mye, kan det være praktisk å sove på et håndkle. Ikke forsøk å press ut melken. Denne tidligste melken kalles kolostrum og er gulaktig. Er det ikke flott at kroppen din viser deg at den er i rute? Den gjør seg klar til de nye oppgavene som venter den. Melken som dannes, er spesiallaget til babyens første måltid.

Men ? visste du at de samme hormonene som påvirker dine bryster, også påvirker barnets brystkjertler? De kan også svulme opp. Noen ganger kommer de til og med litt væske fra nyfødte barns bryst. Den kalles “heksemelk” og har fascinert mange opp gjennom tidene.

Livmoren er gjennomsnittlig 15 cm over navlen nå.

 

TIL FAR: Hva skjer under fødselen?
Mor er i aktiv fødsel når hun har fire centimeter åpning og regelmessige rier som kommer hyppigere enn hvert tiende minutt. Gjennomsnittlig fødselslengde er åtte timer, mens kun én av ti fødsler varer mer enn 16 timer. Jordmoren vurderer fremgangen ved å kjenne på åpningen av livmorhalsen. Denne må åpne seg helt før barnet kan passere.

Barnet overvåkes ved hjelp av CTG (cardiotokografi). Apparatet består av to elektroder som festes rundt mors mage. Den ene måler barnets hjertefrekvens, mens den andre måler mors rieaktivitet. CTG-overvåkningen kan blant annet avsløre om fosteret får for lite surstoff, eller om navlestrengen er i klem. Mot slutten av fødselen kan en elektrode festes til barnets hodet for nøyaktig måling av puls. I samme prosedyre kan melkesyrenivået bestemmes med en blodprøve.

Noen kvinner opplever riene som særlig smertefulle, for andre er utdrivningsfasen det verste. Lystgass vil kunne lindre under riene. Epiduralbedøvelsen har god smertelindrende effekt og er en form for bedøvelse som settes i ryggmargskanalen av anestesileger.

Under normale fødsler kan jordmor være ute i lengre perioder. Da er det godt å vite at hjelpen kommer om dere drar i snoren. Mot slutten blir det mer folksomt. Barnepleier er til stede, og legen tilkalles ved behov. Det er likevel dere som spiller hovedrollen. Ikke glem dette når du klipper navlesnoren, og barnet legges på mors bryst.

 

Hvor langt er du på vei ? 

En tur på føden

Hei igjen kjære lesere

Hvordan går det med dere ? Jeg må desverre skuffe dere, jeg har hverken fødet eller gjort noe spesielt annet. Eller, har jo gjort veldig mye i grunnen da ! For eksempel har vi flyttet til vår nye leilighet, fått alle tingene inn i hus(og det er mye skal jeg fortelle dere) heldigvis har jeg verdens beste kjæreste som gjør de tunge løftene mens jeg sitter å sorterer babyklær, hihihih.. neida. Har jo hjulpet jeg og, men må selvfølgelig ta hensyn til lillestore Emma-magen! 

Her vi bor nå trives vi bare supergodt så langt, det er så fint og helt perfekt med tanke på at de vi leier hos har en datter på omtrent lik alder med lillegullet, og det er så gøy å se at de koser seg sånn ! Og det at vi bor så landlig at gullet kan være å løpe rundt uten at jeg må ha øyne i bakhodet er bare superdeilig! Byen bra, men best på landet spør du meg 😉  Hadde nok ikke sagt det samme før jeg ble mamma, da ! 

De siste dagene har da som sagt gått til flytting, flytting og atter flytting… og masse sortering! Er så deilig at ting endelig begynner å falle på plass her. Har også måtte gått til en del nye innkjøp, sånn som for eksempel nye møbler til lilleguil sitt rom, og nytt spisebord, siden vårt forrige i herdet glass (det var FINT) gikk i tusen biter under flytteprosessen. Så da ble det et rundt spisebord i hvitt tre, noe jeg egentlig er kjempefornøyd med! 

Begynner endelig å bli koselig her inne nå! Og jeg er såååå glad for at jeg slipper alt som heter montering, det tar min kjære handy mann seg av ! For det har jammen meg blitt en del montering av møbler de siste dagene om jeg skal være helt ærlig. Min kjære holder faktisk på med montering i skrivende stund, med det nye stellebordet til prinsessa. Jeg er overrasket over hvor fort det går når han gjør det, i forhold til når jeg skulle montere stellebordet til gullgutten… gikk ikke fuuullt så bra :p

Flinkeste kjæresten og pappaen 🙂 

Har også vært å kjøpt sånn “mosekurv” til prinsessa i dag, siden vi først var innom Barnas Hus for å hente stellebordet. Elsker den, den er så nydelig! Den skal stå i den kroken bak vogna, hvor eskene står. Så det blir nok bra! Så noen hadde spurt hvilken vogn jeg har, så nå ser dere det. En Emmaljunga Mondial Duo i fargen White Leatherette. Kjøpte den helt ny da jeg fikk førstemann, så nå skal jeg bare pusse den med en sånn skinnpuss vi har kjøpt så blir den nok så god som ny til prinsessa kommer.

Var den ikke fin? 

Har egentlig alt vi trenger og vil ha nå, så tenker å lage et eget innlegg om alt vi har til prinsessa nå når ting kommer på plass her i leiligheten 🙂

Ellers har vi vært en tur på føden på AHUS i dag, siden jeg har kjent veldig lite liv i magen de siste dagene. Måtte da ligge en halvtime til CTG registrering (den måler rier og baby sin puls) og måtte ligge med en slik sparkeknapp som jeg skulle trykke på hver gang jeg kjente liv i magen. Og alt sto supert til med prinsessa, hun ble plutselig veldig aktiv mens jeg lå der. Morsomt! Var veldig betryggende for oss å sjekke at alt var OK i allefall. Bedre med en gang for mye enn en gang for lite, spesielt siden jeg er så langt på vei som jeg er… 34 uker på vei i dag btw ! 

Alt sto supert til med prinsessa, heldigvis ! 

Flinke kjæresten min og lillegullet som sitter å venter på ho mor

Sparkeknapp!

Nå skal vi faktisk ha vår første kosekveld med nam nam sjokoladefondue&frukt,  i den nye leiligheten vår. Dagene til nå har kun bestått av flytting og sortering fra morgen til kveld omtrent. Eller, jeg har sortert og vært med gullet, og Willem har styrt med flyttingen og vært på jobb. Nå er det heldigvis helg, som betyr familietid for alle penga ! Det skal nytes. 

Kos dere alle sammen, og ha en flott kveld videre ! Smask smask 

Ikke noen fødsel her i gården, nei

Hei kjære lesere

Beklager for null blogging i dag altså. Har vel egentlig ikke gjort noe spesielt? Vært innom Plantasjen en tur for å se på hagemøbler, siden vi ikke har det fra før av. I stedet for endte jeg opp med et utelekehus til lillegullet, som han bare elsket(pekte på det på butikken, haha!) ! Gleder meg til å sette det opp. Vi har jo en stoor platting utfor leiligheten vår med god plass til alt mulig av utestasj.

Akkurat nå sitter jeg bare her i senga å ser på litt ting og interiør til rommet til lillegull og strykelapper til klærne hans med tanke på barnehagestart som er rett rundt hjørnet. Ser ut som det blir noen med Ole Brum på, fant noen utrolig søte lapper! Gutta boys er å driver med flytting av ting til leiligheten, og lillegull ligger å sover søtt i sengen sin. Trodde vi kom til å flytte inn i ny leiligheten i dag, men ser ut som at det blir imorgen i stedet. Ja jaaa ! 

Skulle ønske jeg også fikk være med å flytte, men det får jeg ikke lov til desverre… med beskjed av min kjære om at han ikke hadde spesielt lyst til å være jordfar i dag, haha 🙂 

Dagens outfit! Jumpsuit fra Gran Canaria.

Tycks ?

Smask til dere

Avslappings før flytting

Hei skjønninger!

Akkurat nå sitter jeg bare å slapper helt av i sengen med Lana Del Rey på ørene mens mine to kjæreste er å leker ute. Bare elsker Lana Del Rey! Justin Bieber kan bare gå å legge seg altså, aldri skjønt greia med han egentlig.Litt senere skal vi en tur til våre koselige utleiere for å overta nøkkelen til nye lleiligheta vår, wiiihi ! Det blir stas, og da starter visst innflyttingen i dag allerede. Som jeg gleder meg! 

Øreproppene fra Handelsportal.no

Hva skal dere i dag ? Smask