Jeg trengte virkelig hjelp

Jeg innså det plutselig når de sto der og hadde klar tale: ” Du trenger hjelp” For det var nemlig ingen tvil – Jeg trengte hjelp. Mye hjelp. Jeg trengte hjelp med å belyse min egen stue. For meg er dette nemlig som kinesisk. Altså, elektrisitet, koble, skru, og så videre. Men Jarl, mammas mann, har virkelig gjort store endringer hva gjelder belysning her de tre dagene de har vært med oss. Det setter jeg så utrolig stor pris på, FOR en forskjell riktig belysning kan gjøre til et rom! Jeg innså med ett at jeg nå vet akkurat hva jeg mangler i livet mitt – en handymann

Og for dere som lurer – Ja, vi har hatt en helt fantastisk jul! Herregud så stressende desember har vært med alt sitt innhold, men likevel, for en fantastisk fin tid. Vi har koset oss så masse sammen med min kjære mamma og hennes mann. Masse god mat, koselig selskap, og et helt lass med gaver som ble åpnet. To av de har jo enda en julaften nr.2 som venter på de hos hver sin pappa i romjulen Av meg fikk Nathaniel slalåmski og tilhørende støvler, Emma fikk en Elsadukke og askepott legoslott,  og Sienna fikk klær og noe jente-jentegreier med tiara, “øredobber”,smykker og sko. Nathaniel skulle i utgangspunktet få Playstation 4 av meg, men dette hadde hans pappa veldig lyst til å gi han.

For imorgen tidlig reiser han til sin pappa i Alta. Det vil med andre ord si at jeg og jentene må henge på Gardermoen i rundt 2 timer, fordi vi ikke kan dra før flyet hans har lettet. Det kan jo bli spennende! Emma drar også til sin pappa litt senere, og så skal Sienna være et par dager borte i romjulen, blant annet på nyttårsaften. Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal finne på da, men jeg er invitert til min gode venninne Madelen i Fredrikstad, så kanskje det blIr nyttårsfeiring der. Vi får se!

En riktig god jul ønskes til absolutt alle dere. fra alle oss her, i familien kaos. Inkludert kattemus! ♥

Seks år, min skatt

I dag, nittende desember, eller tjuende om dere vil, i og med at klokka faktisk er over tolv, klokken 22:35, kom verdens beste gutt til verden. Helt ferdig, helt perfekt. Det nydeligste jeg noen gang hadde sett. Dette begynner nå å bli en del år siden, men jeg kan med handen på hjertet si at følelsen kan jeg enda kjenne på. Følelsen av å ikke ane hva man går til, følelsen av frykt blandet med spenning. For ja, jeg var livredd. Jeg skulle tross alt føde et barn, som attenåring, helt alene. Det var så skummelt, men for en glede når han endelig kom ut. Det eneste jeg klarte å se på var han! Han var min, og fra første stund har vi hatt et helt spesielt band mellom oss. Det har alltid vært oss to! 

Nå har det gått seks år. Seks år med latter, seks år med bunnløs bekymring, seks år med bunnløs glede, seks år med ren og skjær frykt, og ikke minst – seks år med ubetinget kjærlighet. For det er nettopp det som er så merkelig med dette her når du blir mamma. Uansett hva ditt barn sier, uansett hva ditt barn gjør – du vil alltid elske det. Du vil alltid tilgi. Du vil alltid være der, som ingen andre kan. Før man blir mamma har man gjerne en masse tanker om hvordan man selv ønsker å framstå i denne rollen. Den brutale sannheten er at du til tider omtrent bokstavelig talt kommer til å rive av deg håret ditt. Du kommer til å få en dyp, dyp sinnarynke omtrent midt mellom bryna. .Du kommer til å tenke på hvor deilig det hadde vært å bare ha seg selv å tenke på, omså bare for en dag. Heldigvis er dette helt normalt, og gudene skal vite at jeg har fantasert om hvordan det ville vært om jeg også hadde kunnet delta på ting andre “vanlige” tenåringer deltar på. Man har ikke bare mindre livserfaring når man blir mamma i en alder av atten år, man er også fortsatt en ungdom. 

Ikke bare handler det om at man ikke har erfaring. Det handler om at du selv ikke er voksen eller mentalt og kognitivt ferdig utviklet. Jeg har på mange måter vokst opp sammen med Nathaniel, har måttet lære og erfare på veien. Læringskurven fra bekyrmringsløs tenåring til ansvarlig voksen og mammalivet var nemlig stupbratt.. For å bli mamma som attenåring var alt annet enn lett. Jeg hadde omtrent aldri rørt i en baby før, jeg hadde ikke den fjerneste anelse om hvordan man skulle håndtere denne lille klumpen, utover det jeg hadde lest i diverse mammabøker og artikler på nett. Det jeg husker nesten aller best fra tiden etter fødselen, er da Nathaniel akkurat var født, og han skulle få på seg klær. Jeg spurte pent jordmoren om hun kunne kle på han, fordi jeg var redd for å ødelegge han. Det høres kanskje rart ut, men det er helt sant. Tanken på å skulle tre en trang body over det lille, skjøre hodet hans var for meg helt fjern. Det gikk heldigvis veldig bra, og det gjør det den dag i dag også – seks år etterpå.  Dette enorme ansvaret, mammarollen, er ganske merkelig i grunn, men herregud så fint det kan være. Jeg ville ikke byttet ut dette for noe her i verden. Du og jeg, Nathaniel! ♥

Vi bodde hos min mor til Nathaniel var et halvt år, før vi flyttet for oss selv ♥ Det er alltid kjekt med litt hjelp i en ny livssituasjon!

Verdens fineste ettåring! ♥

Hver dag er en fest

Det har blitt mye fest og moro den siste tiden. Nå kjenner jeg at jeg må¨roe litt ned. Så mye at jeg til tider ikke henger helt med. Jeg snakker selvfølgelig ikke om “voksenfester”, men happenings og arrangementer med mine tre små håpefulle. I går var vi i lille Elisa, datteren til min gode venninne Ingvild, og Siennas BFF, sin bursdag, og i dag feiret vi Sienna og Nathaniel sammen med gode venner og familie. De er blitt, og blir i dag, henholdsvis to og seks år. Tenk at jeg har TO desemberbarn 

video:25569245_1729993353742680_2280965128411152384_n

I morgen starter dagen nøyaktig slik den gjorde på Sienna sin bursdag. Med kake, sang og gave. Noe han gleder seg enormt til, haha! Det er stas å ha bursdag, og dette har han lengter etter så lenge. Endelig seks år! For imorgen kveld, er det faktisk nøyaktig seks år siden min lille godklump, verdens beste storebror og mannen i jentefamilien, så verden for aller første gang. Så lenge siden, men likevel så kort siden.  Tenkte kanskje å prøve på å legge ut et lite minneinnlegg og se om jeg finner noen gamle bilder fra tiden da han var nyfødt, imorgen. 

Men – nå er det natta! Jentene har nissefest i barnehagen imorgen, og skal kles ut som nisser. Storebror har juleavslutning på skolen imorgen ettermiddag. Hver dag er en fest, si! I alle fall når vi befinner oss i desember.


Vinner av siste Lillelamgiveaway ble forresten Elisabeth Midttveit, jeg har bare ikke rukket å annonsere det på bloggen da det virkelig har gått i ett her! Ønsker dere alle en god natt ♥

 

Verdens fineste luciaprinsesse fyller år!

I kveld er det akkurat to år siden vår kjære Sienna Lucia Charlotte kom til verden, i rakettfart! Sent på kvelden, luciadagen for to år siden. Tenk det. Det er helt utrolig hvor vanvittig fort disse to årene har gått. Fra bitteliten baby, til den flotte, alltid blide, og utstrålende jenta hun er i dag. For en fin jente jeg er så heldig å tilbringe hver eneste dag sammen med. 

Dagen startet med bursdagskake med lys, bursdagsgave, og bursdagssang på sengen, fremført av mams og storebror. Det var en trøtt liten frøken som blåste ut sine to lys helt selv, og som åpnet bursdagsgaven sin! En trøtt frøken som spiste sjokoladekake med kakekonfetti og krem på til frokost. Tenk at denne lille, men så fantastiske frøkna, i dag starter på sitt andre år her i livet. Nye eventyr står for døren, hele verden står for hennes føtter. Jeg føler meg så heldig som får lov til å være mamma til en sånn nydelig solstråle. Hipp hipp hurra for Sienna Lucia Charlotte, min kjære, dyrebare datter, som er så høyt elsket av absolutt alle rundt seg! Gratulerer med TO ÅR lille skattifnatt ♥

Giveaway – Vinn Lillelamprodukter for 1000-

Annonse

God kveld i stua! Her har dagen bare sust avgårde, som søndager flest gjerne gjør. Full fart dagen lang. Lussekatter er bakt, søndagsvasken er tatt, og vi er superklare for den kommende uka med mye spennende innhold.

Vi fikk også benyttet oss av søndagsåpent på Strømmen storsenter, og sto i kø for å sitte på fanget til julenissen. Må si at Strømmen storsenter virkelig har gjort det bra i år, med egen mini-jule-landsby, og egen julenisse. Nathaniel syntes det var kjempestas, en slags skrekkblandet fryd i det han snakket med julenissen. Sienna på sin side, begynte å hylgråte, klamret seg rundt halsen min og ville overhodet ikke sitte på fanget til denne rødkledde mannen med langt hvitt skjedd. Neste år, som julenissen selv sa!

I dagens kalenderpakker lå det nydelige ullklær fra Lillelam! Og nå skal jeg også kjøre en ny giveaway i samarbeid med Lillelam, hvor dere igjen kan vinne kløfrie ullklær i den beste kvalitet til en verdi av 1000,- ! Det eneste dere trenger å gjøre er å gå inn på Lillelam.no, finne ut hvilke klær dere ønsker om dere skulle vinne, og skrive det i kommentarfeltet, sammen med navn og relevant kontaktinfo.

Nydelige Tilde kjole og Tilde jakke – til begge jentene i dagens kalenderluke!

Snø genser og Snø bukse til storebror!

 

Vinner trekkes imorgen kveld! Lykke til ♥

 

Den perfekte julegaven til en du er glad i!

 Annonse

Søndag ♥ Nå nærmer lucia seg med stormskritt. I tillegg til en herlig tur på badeland i går, rakk vi jammen meg å få lagd deig til lussekatter på kvelden. Og de skal vi bake ut i dag. Pefekt, rolig og superkoselig søndagsaktivitet. Må jo det, når vi har en liten luciaprinsesse i familien!

Det er ikke bare lucia som nærmer seg. Det er faktisk bare 15 dager til julaften, dere! 15 dager fylt med førjulskos, førjulstress, masse glede, et par bursdager, og ikke minst, julegaveshopping. Heldigvis har jeg allerede mange av julegavene i boks. Og de kommer selvfølgelig fra ingen ringere enn Daniel Wellington

Hva med en tidløs, elegant og klassisk klokke til en du er glad i? Perfekt som gave til mamma, bestemor, venninne, onkel, tante, bror, søster, bestefar eller pappa. 

Utvalget i nettbutikken er enormt – det er klokker for enhver smak, og enhver stil. Jeg har falt skikkelig for denne klokken, det er min favoritt akkurat nå. Kombinert med det nydelige cuffet er det perfeksjonisme på sitt beste.

Ved kjøp av en gavepakke med valgfri klokke og et valgfritt cuff eller wristband, får dere akkurat nå rabatterte priser. I tillegg til dette har jeg vært så heldig å få denne kombinert med min personlige rabattkode, slik at ved bruk av rabattkode RANNVEIG vil dere få ytterligere 15% rabatt. Det vil med andre ord si at dere får 23,5% rabatt på hele kjøpet! 

Og ved kjøp av en gavepakke, får dere selvfølgelig med Daniel Wellingtons nydelige, eksklusive julegaveboks med magnetisk lukkefunksjon. Perfekt til å oppbevare din klokke og cuff/wristband. 

For å se hele utvalget av gavebokser, kan dere trykke dere inn HER! Og dere, det er selvfølgelig gratis shipping hos Daniel Wellington – verden over! Husk å bestill før det blir for sent. Ha en strålende søndag alle sammen ♥

Lek og lær med Fisher-Price!

Annonse

Nå er Sienna snart to år – tenk det! Og noe jeg alltid har fått høre, er at hun er så flink til å snakke. Og det er helt sant – hun er utrolig dyktig til å ordlegge seg, og per dags dato er det lite hun sier jeg ikke forstår. Helt siden hun var ett år og til alles store overraskelse sa “Tusen takk” , har har det vært mange, mange nye ord. Dette kommer selvfølgelig ikke gratis. Jeg har nemlig hele veien vært bevisst på å sette ord på ting vi bruker i hverdagen, og farger disse har, samt at jeg er bevisst på at lekene hun har skal være med på å stimulere hennes forståelse av språket og verdenen rundt seg.

Lekene fra FIsher-Price, blant annet Laugh and Learn Puppy, og Bright Beats Dance & Move BeatBo, er med på å stimulere språket, gjennom å lære barnet lyder og ord sammen med festlig musikk som tiltrekker barnets oppmerksomhet, og som også stimulerer barnets sanser. Disse innbyr til mye moro, både for barnet, og den voksne. Det er nemling ingenting som er mer fantastisk enn å være med på denne spennende reisen som å lære språket vårt!

Her venter vi på handballtrening til storebror. Og hva er vel bedre underholdning enn fantastiske BeatBo? 

Disse lekene passer like godt til babyer, som til de litt eldre barna, da de har opp til 75 forskjellige funksjoner. Du kan for eksempel være med på å lære alfabetet gjennom sang og moro. Og som kjent – barna lærer best gjennom lek! Emma er veldig opptatt av nettopp å lære alfabetet, da hun har en storebror som har startet på skolen. Perfekt!

For mer informasjon om Fisher-Price sin fantastiske serie med leker spesielt utviklet for læring og stimuli av barnets språk, og ikke minst for at barnet skal ha det moro, kan dere gå inn på Fisher-Price sin nettside HER

 

 

 

 

Lykkelig, lykkeligere, lykkeligst

For en fin dag altså ♥ Hver dag er en gave når man er så heldig å dele livet med tre skjønne små skatter, men akkurat i dag var jeg bittelitt ekstra glad.  Tross alt fredag og helg! Jentene fikk hver sin matchende nissejentekjole i pakkekalenderen i dag, og jeg fikk akkurat tatt et par blinkskudd av de i morrest før de var over alle hauger.

(Tror forresten klokkeslettet på kameraet til barnehagen henger en time forran, haha)

I barnehagen heiv Emma seg like godt med i baking av lussekatter på Sienna sin avdeling og gruppe. Som vitne til lussekattbakingen, kan jeg forsikre dere om at det ble minst like mye spising av deig, som det ble baking av ferdige lussekatter. Sånn er det når ett og toåringer skal bake. Litt av sjarmen med det, si! På middagsmenyen sto det søtpotetsuppe og foccatia, etterfulgt av en god dose kinderegg og ostepop. 

Jeg hadde lovet Nathaniel filmdate etter at Sienna hadde lagt seg i dag. Planen var egentlig Harry Potter, men det ble i stedet Emoji Movie og Grinchen. Begge falt godt i smak, og begge så vi på med Engelsk tale. Utrolig hva man bare skjønner ut i fra selve filmen, uten å egentlig forstå hva de sier. Og ikke minst – han lærer seg engelsk samtidig!

God natt dere ♥

Viktige punkter å huske på når du skal kjøpe kontinentalseng

Annonse

   Sengen vi sover i, er faktisk avgjørende for hvordan vi fungerer i hverdagen. Ikke bare helsen vår generelt, men også for selve søvnkvaliteten, og for å oppnå maksimalt av de i gjennomsnitt syv til åtte timene vi ligger å slumrer på puta vår. Vi blir rett og slett bittelitt lykkeligere av en god natts søvn. Og det får du ikke uten en god kvalitetsseng. Jeg kjøpte sengen min på Trademax i fjor sommer, og er så langt utrolig fornøyd.  De selger utrolig billige kvalitetssenger, til en mye rimeligere pris enn typiske møbelgiganter som Skeidar, Møbelringen o.l. Og ikke minst – det følger matchende gavel til sengene for en liten tilleggspris! 

TIPS: For det aller første, må man velge seg en seng og modell som passer for akkurat deg. Deretter er det viktig å tenke på hva du har bruk for, og ikke minst, hva du har plass til. Jeg skulle gjerne hatt litt større seng, i og med at jeg gjerne får besøk av opptil tre andre mennesker (ref barna) i løpet av natta. Men jeg har rett og slett ikke plass, så da ble det rett og slett en 1.50 seng på meg. 

Det man må gjøre er å se an rommet. Får jeg plass til en 2.10 seng her, eller er 1.50-1.80 mer realistisk? Og så finnes det jo en hel jungel med vakre kvalitets kontinentalsenger i nett​butikken til Trademax. Vil absolutt anbefale dere å ta en titt på utvalget HER! De leverer superraskt, og ikke minst, de leverer sengen  rett hjem til deg!

Jeg har blitt tjukk

Herregud som dagene flyger dere. Det virker nærmest som at desember har en helt unik evne til å suse avgårde, mer enn noen annen måned i året. Kan muligens ha noe å gjøre med naturlige faktorer som at det er en sinnsykt stressende måned med alt sitt innhold, men likevel så utrolig koselig, med sin helt unike, fantastiske sjarm. 

Selv har jeg allerede inntatt juleformen, i god tid til jul. Sånn, bokstavelig talt. Jeg kan ikke huske å ha hatt en sånn enorm matlyst NOEN gang. Jeg spiser både en og to porsjoner middag, noe jeg aldri gjør. Aldri, med understrek. Aldri mer enn en porsjon,om middag i det hele tatt.  Vanligvis er jeg aldri sulten, nå er jeg alltid sulten. Alltid, med understrek. Haha. Hadde jeg eid en vekt, er jeg sikker på at denne hadde vist en vektøkning på et tosifret antall kilo på kort tid.

Da får jeg i alle fall en knakanes god grunn til å melde meg inn i treningssenter på nyåret, da! Hvilket anbefaler dere? 

I morgen kommer det nok en fin giveaway! Hvem gleder seg?! Ha en fin kveld alle sammen ♥