14 fullgåtte uker + magebilde

I dag er det torsdag 28. februar, og du er 14 uker og 2 dager ut i svangerskapet. Det er 26 uker igjen til din termin, torsdag 29. august  

 

Nå begynner magen å bli stor for alvor altså ! Da vi var på kjøpesenter i Sverige i går prøvde jeg bukse på BIKBOK, og må nå opp i størrelse M for å få den igjen. Shit ! Nedtur, men det går bra siden jeg vet jeg ikke er feit, og at det er babyen som gjør at jeg vokser. Kjøpte såklart ikke buksa, størrelse M ser ut som en søppelsekk på meg , hahaha. huffa. Vanligvis går det i XS-S..  

Merker også at navlepiercinghullet mitt begynner å strekkes igjen nå, for det har begynt å bli rødt igjen, slik som i forrige svangerskap. Her skjer det ting <3 Lille baby vokser seg stoor ! Og gud så fort tiden går… Synes jeg nettop fant ut at jeg var gravid, og nå er jeg straks hallveis ! 

Termin: Mensentermin 29 august 2013(gjeldende termin fram til ordinær UL), tidlg UL termin 11 september

På vei: 14 fullgåtte uker og to dager ( 14+2 )

Igjen til termin: 26 uker

Neste kontroll: Skal kontakte jordmor her i Oslo for å avtale neste kontroll, men tipper det blir den ordinære ultralyden om 3-4 uker

Innkjøp: Ingenting, men må vel kjøpe en body eller noe snart, haha 😀 Bare for å gjøre det liksom !

Kjønn:  Vet ikke, magefølelsen sier gutt mens jeg håper litt på jente. Blir glad uansett !

Utålmodig:  Nei, tvert imot, synes tiden går litt for fort

Navn:  Ganske så bestemt på det, må bare få barnefaren med på det, haha 😀 

Vektøkning:  Gikk opp 3 kg, men gikk ned 2 igjen, så bare 1 kg.

Vann i kroppen: Nei

Melk  i brystene: Mye melk ja 

Strekkmerker: Ingen fra forrige gang, og ingen nye heller. Jeg er heldig !

Hodet ned:  Nei

Tungt:  Kvalmen har returnert litt føler jeg, æsj.. 

Kynnere:  Har ikke hatt noen etter, men jeg tror jeg hadde noen kynnere i uke 11

Bevegelser: JA <3 Veldig sjeldent og veldig svakt, men jeg har kjent det.

Hodet festet:  Nei

Matkick:  Fortsatt appelsin. Nammi !

Plager: HORMONELL…  

Humør: Ustabilt

Høygravid: Nei

Fødselsforventninger: Synes tiden bare flyger som småbarnsmor, så det går nok fort fram til den tid.  Jeg gleder meg masse, og det gjør pappan og <3

 

 

14 uker

Fra 14 uker og 0 dager til 14 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 50 g 
CRL: 8 cm 
Full lengde: 10 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 12 uker gammelt. Hodet er fremdeles stort i forhold til kroppen, men kan nå holdes oppe av hals og nakke. I kinnene vokser sugemusklene. Når de blir større, får ansiktet mer babyaktig utseende med lubne kinn. Fosteret begynner å produsere spytt.

Ansiktshår dannes og man kan begynne å ane hårmønsteret på hodet. Lungene utvikles og fosteret begynner å puste små mengder fostervann. Dette er svært viktig for at lungene skal utvikle seg riktig, og fosteret får viktig trening i noe det skal beherske ved fødselen. Fosteret svelger også fostervann og sugeevnen er bedre utviklet nå.

Hjertet pumper 28 liter blod hver dag. Det høres kanskje mye ut, men det nyfødte barnets hjerte pumper hele 350 liter i døgnet!

Milten begynner sin oppgave overvåket av leveren. Den vil fjerne gamle røde blodceller og produsere antistoffer. Fostervannet fornyes hver tredje time.

Armene har nesten nådd sine endelige proporsjoner, men beina er fremdeles relativt korte. Hendene, særlig tomlene, blir mer funksjonelle. Bevegelsene blir stadig mer kontrollerte og mykere, og fosteret kan bevege både hode, munn, lepper, armer, håndledd, hender, bein, føtter og tær! Noen kjenner allerede disse fjørlette bevegelsene, men som regel vil du ikke kunne kjenne dem på noen uker ennå.

TIL MOR: Spennende forandringer!

14 uker gravid

Når du kjenner hvordan brystene vokser, og ser hvordan brystknoppene og området rund dem blir mørkere, så husk at dette er viktige forberedelser. Fettlagrene økes, og det dannes nye melkeganger. Kroppen din forbereder seg. Den viser deg at den vet hva som skjer, og hva den til en hver tid skal gjøre. Den vet at barnet skal ernæres, ikke bare i svangerskapet, men også etter fødselen. Den er, som du selv ser, til å stole på!

Noen kvinner får en mørk stripe på magen, fødselsstripen fra navlen og ned. Kanskje merker du også at verden rundt deg har forandret seg? Plutselig ser du flere gravide enn du har lagt merke til før. Og kvinner med barnevogner dukker opp hvor enn du ferdes. Kanskje oppdager du din egen mor igjen? Livmoren som vokser forsøker å fortelle deg at alt er som det skal være. Kjenn hvor godt det føles å legge en hånd eller to på den. Kanskje kjenner du forandringer i din tankeverden også?

TIL FAR: Seksualitet i svangerskapet
Det finnes flere myter om seksualitet og svangerskap. De slår i all hovedsak fast at mannen må belage seg på ni måneder i sølibat. Din partner, som var en villig og fruktbar gudinne, avfeier nå enhver tilnærmelse ved å skylde på ymse plager.

I virkeligheten er det sjelden så ille. I første del av svangerskapet er kvinnen ofte plaget av kvalme og en uforutsigbar trøtthet, men det er heldigvis få som har plager hele tiden. Benytt anledningen når lysten byr seg. Venter du til hun sovner, er løpet kjørt!

I andre trimester begynner kvinnen å venne seg til sin gravide kropp. Hun føler seg gjerne flott i sin nye figur. Dette forsterkes om far er flink til å gi henne komplimenter. Små overraskelser og søte ord øker sjansen for romantikk, men overdrivelser virker garantert mot sin hensikt. Lysten kan sitte langt inne hos mor, og et nei må selvfølgelig respekteres.

Mot slutten av svangerskapet kan det føles skremmende å ha samleie. Det at barnet sparker livlig, kan skape skepsis hos far. Sex er ufarlig i et normalt svangerskap, og det er ytterst sjelden at man setter i gang fødselen for tidlig.  Mot slutten av graviditeten kan sammentrekninger etter sex føre til rier. Fars prostaglandiner kan dessuten modne mormunnen og sette i gang fødselen. Er dere på overtid og lei av å vente, er det bare å hoppe til køys!

Endelig i Oslo + ultralyd !

Hei igjen alle fantastiske lesere ! Som dere alle helt sikkert forstår, har det blitt lite blogging på turen vår nedover til Oslo. Gikk mye raskere enn jeg hadde trodd da, Nathaniel var rett og slett fantastisk flink ! Hadde tenkt det skulle ta sånn masse dager, men vi hadde faktisk bare en overnatting, som var i Umeå i Sverige. Måtte såklart ta en hel haug med pauser pga. man ikke kan kjøre lengere enn 3 timer med barn i bilstolen uten pause. Så tar jo litt lenger tid enn om man skulle kjørt uten barn, men som sagt.. gikk over all forventing og han var så flink atte ! 

Pga. at telefon min er en plass i flyttelasset, og kameraet mitt ble stjelt for et par helger siden, så ble det null bilder..   men men ! Fikk hvertfall tatt litt bilder av lukus suiten vår i Umeå før vi kjørte videre derfra..  måtte jo da bruke pc webcamera, så dååårlig kvalitet.. men kunne virkelig ikke dra derfra uten å dokumentere at jeg hadde vært der ! Hahha.. så syyyykt fint ! Helt sykt bare… hadde ikke sagt nei takk til et sånt bad for å si det sånn …

Badet var som dere ser, helt sykt fint med boblebad, og glassdusj som man kunne se gjennom utenfra badet! Dritkult ! Og senga var skikkelig digg etter noen timer i bil ! Sto glad og fornøyd opp dagen etterpå og fikk i oas kjempegod hotellfrokost ! DET slår aldri feil, så mye å velge i, haha 😀 

Kom fram til Oslo tidlig natt til i dag, og imorgen tidlig begynner flyttingen til nye leiligheten ! Gleder oss masse, blir digg. Kjøpte kjempefine gardiner til Nathaniels nye soverom på Åhlens i Sundsvall. Ble helt sjokkert faktisk, Åhlens selger jo faktisk klær, sminke og masse mere andre ting enn interiør iallefall… barnebøker tilogmed ! 

Fikk shoppet litt på kjøpesenteret i Sundsvall, som var ganske så stort ! Så kanskje ikke så rart at Åhlens der solgte masse andre ting og , haha:P Ellers er det ikke så mye å si om turen vår, gikk som sagt kjempe fint. Var egentlig en stor opplevelse å kjøre så langt, mye å se selv om veiene i gjennom Nord Finland og Sverige går ganske straka vegen, for å si det sånn ! 

Nå sitter jeg i senga og er ganske så uuutslitt, gullungen min sover og det samme gjør min bedre halvdel ! Sliten liten familie ! Må forresten få posta noe magebilder på bloggen snaart, noen som vil ha ? 😀 

Ultralyden jeg hadde på tirsdag hos jordmor, pga blødninger på mandagen, gikk forresten kjempefint og lille baby både spreller og hadde et perfekt dunkende hjerte. Deilig følelse å se <3 Men disse blødningene jeg har støtt og stadig skremmer livet av meg hver gang altså… huff.  Hadde forresten samme jordmor på denne ultralyden som jeg hadde under fødselen min med Nathaniel i begynnelsen, altså hun som bekreftet at fødselen min var i gang ! Morsomt !

Nå skal jeg i allefall avslutte dette innlegget! Så blogges vi nok snart <3

Klar for å starte til Oslo og en tur til jordmor !

Hei allesammen <3

I natt ble vi ENDELIG ferdig å vaske leiligheten min, og nå er alt sammen klappet og klart for å kjøre avgårde til Oslo ! Bilstolen til Nathaniel er festet i nybilen, alle tingene mine er kjørt til transportfirmaterminal, og bilen er fullpakket med ting og tang til oss og Nathaniel på bilreisen ! Eneste vi skal før vi drar er en tur innom jordmor, har hatt litt småblødninger ( som tusen ganger før i dette svangerskapet…. ) så greit å få det sjekket ut selv om jeg helt ærlig tror alt står veldig bra til ! Når det er sagt må jeg si det er like skremmende hver gang.  

 

Bare for å slenge med et par bilder av morratrynet mitt i dag ! 

Håper dere alle får en fin dag, så blogges vi nok senere eller imorgen ! Har klart å miste iphonen min en plass oppi flyttelasset, og håper virkelig den er i bilen slik at jeg ikke blir uten tlf i 3 dager ! Lite kult ! Håper på det beste !

Smask smasssk, blogges :*

Uke 14 imorgen ! (magebilder)

Hei hei alle sammen <3 <3

Rekker ikke å blogge så mye nå, siden vi er midt oppi pakkinga og skal være ferdig til imorgen når Nathaniel er ferdig i barnehagen ! Vi er straks ferdige å pakke, men vaskinga gjenstår så det vil vi ta imorgen tidlig så fort vi står opp. 

Siden det vi har gjort i dag er veldig ensidig, så er det egentlig lite å si om den saken, haha ! Men tenkte å legge ut et magebilde til dere i dag, 13+6, altså 14 uker på vei imorgen ! Hvor ble tiden av ?! Jeeesus, tiden flyger bare denne gangen, har nok mye å gjøre med at jeg har en  liten smårolling å ta meg av denne graviditeten. Forrige gikk sykt mye saktere iallefall ! 

 


Stooore 14 ukers magen <3  Den har hvertfall vokst veldig mye de siste ukene, det er helt sikkert !

Grunnen til at det er sykt rotete i bakgrunnen er som dere helt sikkert skjønner, at det blir ganske mye kaos når det er flytting på gang ! Nå skal jeg avslutte her, å pakke videre så skal vi se på film og sove på madrass i stua, haha ! Blogges <3 

Kosekoos !

Hei igjen alle lesere <3

 

Blir litt sen oppdatering i dag, og lite blogging siden jeg koser meg så masse og har alt mulig andre ting å gjøre ! Lover at dette vil bedre seg når vi får etablert oss i leiligheten vår i Oslo, som blir på førstkommende fredag.. I dag tenkte vi oss egentlig på roadtrip til Nordkapp, men siden det var så sykt dårlig vær så dro vi heller på tulltur til Hammerfest, Willem ville gjerne se Hammerfest , så da ble det til det , haha ! Er jo også veldig greit å bli litt godt kjent med bilen før vi legger ut på en så lang tur som vi skal ! 

Haha, random bilde med mitt elendige iphone kamera ! Heldigvis får jeg tilbake min kjære samsung i neste uke, forhåpentligvis er den hos meg på mandag så den slipper å bli sendt i posten.. Håpehåpe !

Da vi kom hjem fra Hfest, var det rett på solstudioet for en halvtime i solsenga ! Digge digg.  Ble iallefall brun nok ! Etter litt sol var det taco time, taco er jo bare så godt.. og sunt ikkeminst ! Dere kan si hva dere vil, men jeg vil i aller høyeste grad påstå at en haug med grønnsaker er ekstremt sunt. Så det så ! Ellers har vi bare slappet av og kosa oss masse, nå ligger Willem å sover på gulvet, haha… men skal vekke han så snart dette innlegget er ferdig så skal vi påan igjen med pakkinga !

Grunnen til at dåpskjolen til Nathaniel henger i gardinstanga (haha!) er som dere helt sikkert skjønner, siden vi holder på å flytte. Alt er litt hulter til bulter her nå..  Dåpskjolen er forresten heeelt nydelig ! De fleste har jo sett den i Unge Mødre, den var ganske dyr og..  og den skal og lille prins eller prinsesse i magen også bruke på sin dåpsdag <3 

Her om dagen kjøpte jeg forresten de første bittesmå klærne til lillegull i magen ! Mum+dad =me..   hihi  <3 

Imorgen kveld skal hele leiligheten min være strøken for ting, og ren&pen fra topp til tå! Så vi har med andre ord en god del å gjøre. I og med at vi driver med pakking, så er Nathaniel hos bestemoren sin, min mamma, slik at han slipper å være oppi det, og også for at hun ville ha han de siste dagene før vi reiser. Er jo ikke så lenge til vi kommer opp igjen da, tror det er snakk om rundt 4 uker. Da skal også Willem være med oss, og vi skal bo hos mamman min. Grunnen til dette er desverre noe jeg ikke kan nevne på bloggen, såeeh.. ja 🙂 

Ser forrssten at det er mange som påstår at de har meldt meg til BV fordi jeg skal flytte ? ( noe som er helt sykt latterlig i mine øyer, det gjør meg da virkelig ikke til en dårlig mor!)  Denne flyttingen har vært planlagt i snart 2 måneder, så jeg vil ikke akkurat si at det er en uansvarlig handling av meg. Nathaniel kjenner Willem, og Willem kjenner Nathaniel. Han er kjempe flink med Nathaniel, og de går veldig godt overens. Det at Nathaniel rives opp fra sitt nettverk er bare tull og tøys, jeg vil jo såklart sørge for jevnlig kontakt med de jeg mener han burde ha kontakt med. Tilogmed de i barnehagen til Nathaniel sier at de ikke tror det vil bli noe som helst problem for han å tilpasse seg i Oslo, siden han er en så trygg og sosial gutt. Så det så ! Litt lei av at enkelte folk skal leke bedreviter og fortelle MEG hva som er riktig å gjøre som mor og ikke ! Da kjenner jeg at jeg blir ganske så provosert altså. 

Ikke det at det spiller noen rolle, siden jeg tror de fleste som kommenterer slikt anonymt, bare er fulle av sjalusi og kanskje sitter i en situasjon selv hvor de ikke får flyttet på seg noen plasser ! . Men barnevernet støtter meg faktisk og har selv sagt at de ikke ser noe bekymringsverdig i meg som mor, eller generelt noe galt i andre ting jeg gjør. Er ganske lei av at folk påstår at vi er under BV, for det stemmer overhodet ikke .Lille gullet mitt har alt han trenger, en mamma som elsker han over alt i verden, mat på bordet, rene klær hver dag, masse omsorg fra andre rundt han og en hel haug med leker ! Og nå også en farsfigur, som han kan se opp til å ha som forbilde. Noe jeg er kjempe glad for! Ikke det at det er noe galt i å vokse opp med bare mamman sin, men er jo greit å ha et mannlig forbilde å se opp til og. Om få måneder kommer det jo også en nydelig liten lillebror eller lillesøster til verden, som jo er midt i blinken for Nathaniel siden de er så tette og vil bli gode lekekamerater 🙂 Det er godt å tenke på. Vil forresten også be enkelte av dere om å være så utrolig raske med å slenge dritt. Det er tull og tøys at vi allle 4 vil leve på Willem sin inntekt når babyen kommer. Med en gang vi er kommet til Oslo vil jeg få meg en jobb. Barnehage er for lengst søkt for Nathaniel, og får han ikke plass i barnehage, ja da vil vi ta i bruk dagmamma. Simple as that ! Ting løser seg alltid på en eller annen måte, mere eller mindre. Enkelte ting gjør det vanskeligere og dyrere noen ganger, men man klarer det alltid om man vil !

Dette er nok det siste dere vil få se og høre om Nathaniel på en god stund. Han vil jo såklart nevnes i mine innlegg, det er jo helt uunngåelig da han er hele livet mitt og betyr mest for meg i hele verden. Men det vil ikke komme bilder av han alene, eller innlegg OM han. Bortsett fra månedlige oppdateringer om han, som kun er for min egen del til senere. Jeg er jo så utrolig stolt over Nathaniel,og jeg vil jo aller helst vise han fram til hele verden. Men som mamma er ikke det ansvarlig, man må ta voksne valg og velge hva som er best for barnet sitt i ulike situasjoner. Det er ikke best for Nathaniel å eksponeres daglig for flere tusen fremmede mennesker, derfor velger jeg heretter å la være.Heretter vil bloggen min kun omhandle meg, og min hverdag som ung mamma og gravid.  Uten bilder eller spesifikke innlegg om Nathaniel. Om dere skjønner 🙂 Jeg sier alt dette rett og slett fordi jeg er lei av at folk snakker om ting som er langt fra sant ! 

Så vær så snill… ikke vær så rask med å slenge dritt, når dere egentlig ikke aner noenting som helst om hva som faktisk er reelt og ikke ;- ) Just saying ! Nå skal vi kosemose litt videre og så er det pakking. Smask smask, blogges :- *

Hahaha, bilde fra i ste ( hurra for null sminke og kråkereir hår!) Holder jo på å pakke og rydde for full guffe, og fant bunnykostymet mitt som jeg jo måtte prøve! Just for fun, hihi 😉 Var faktisk overrasket over at jeg fikk det på meg i det hele tatt, magen min har jo vokst masse i det siste og i tilegg tatt silikon siden sist jeg brukte det (på halloween) .. men det gikk, såvidt.. haha ! 

OG NEI, jeg er ikke en dårlig mor som legger ut dette bildet ! For dere som akkurat nå tenkte på å kommentere det ;- ) BLOGGES !

 

Jeg har fått meg ny bil !

Hei og hopp alle søte fantastiske lesere <3 

Som dere ser, har vi fått oss ny bil ! Jippiiii ,en Audi A4 stasjonsvogn, i og med at vi jo snart blir en liten (stor) familie på 4 ! Heheh, helt spøtt å tenke på, men vi gleder oss masse masse ! Fikk besøk av pappaen til lille baby i magen i dag, noe som var kjempekoselig <3

Har også hatt Nathaniel hjemme i hele dag, og bare koset masse ! Han skulle egentlig hatt avslutningsdag i bhagen i dag, men siden  han har hatt spysyken nettop holdt jeg han hjemme i dag, så da blir siste dag i barnehagen på mandag., og også blir avslutningsfest for han. 

For på mandags ettermiddag, så setter vi kursen mot Oslo og vårt nye liv i vår nye leilighet der borte ! Blir så bra, og jeg gleder meg virkelig masse til å ordne og styre med rommet til Nathaniel, ordne det skikkelig fint til han.  Åååh, jeg gleder meg virkelig til ALT framover. Til tross for at jeg har det ganske tøft på personelige plan for tiden,pga en person som med nebb og klør prøver å frata meg omsorgsretten for Nathaniel, så kunne jeg virkelig ikke vært mere lykkelig akkurat nå. De manglende puslespillbrikkene faller på plass, en og en…. noen personer klarer virkelig ikke bare se at det går min vei og at jeg er lykkelig. Vel , dere som ønsker det klarer aldri å ødelegge for meg , og ingen, ingen kan ta fra meg Nathaniel! Han har det best med mammaen sin og der skal han få lov til å bli 🙂  Han vil forresten ikke bli nevnt så mye på bloggen lengere, håper dere skjønner ! 

Nå skal vi spise biff og bernaise, og ha kooosekveld med masse godis og film! Koos <3 

Ønsker dere en god helg og en fin fredagskveld videre alle lesere ! Smask, blogges :* 

Sliten tvers gjennom sjela ! +++ vinner av konkurransen

I dag har rett og slett vært en mareritt-dag. Det hele startet i natt, som jeg nevnte var Nathaniel ganske dårlig form i går. Har fått med meg at det går spysyken/magesyken i barnehagen hans for tiden, så det er vel ganske naturlig. I 2 tiden våknet Nathaniel , da var det oppkast over det hele. Måtte jo stå opp med han, og han var virkelig ikke trøtt. Byttet på senga og prøvde å legge han, men nei…  skulle ikke sove. Stakkars liten var nok ganske dårlig, men var hvertfall frisk nok til å leke. Så da var vi våken i ganske mange timer før jeg igjen prøvde på å få litt søvn på oss begge. Det gikk, i 15 minutter før det var opp å stå igjen. Og slik har dagen vår gått i dag, 0 søvn og en stk syk Nathaniel, og en stk veeeeldig sliten mamma.

Så heldig som jeg er har jeg en helt fantastisk mamma, som heldigvis kom å hentet han hjem til seg da hun var ferdig på jobb. Det var virkelig godt, jeg er så ferdig som jeg kan få blitt. Virkelig lenge siden jeg har kjent meg så utslitt, og føler jeg kan begynne å gråte når som helst nå ! Huff… blir nok tidlig kveld i dag, etter Unge Mødre… har jo alle episodene av alle sammen på DVD, men må jo se det på TV, hehe 🙂 

Mange som spør meg, og kan bare svare her slik at alle kan se det : Nei, jeg er ikke mere med i Unge Mødre ! Var kun med i 5 episoder, de filmet meg mye mere men har klippet vekk ganske mye da.. sånn , da vet dere det 🙂 Håper jeg slipper så mange slike spørsmål , blir litt mye når alle skal spørre om det samme, dere skjønner sikkert ! 

Er jo ikke bare 3 CD’er da, ligger mange CD’er bak 🙂 Alle episodene av UM ! Har enda ikke sett på noen egentlig, men må vel gjøre det, er jo morsomt å ha til senere, når Nathaniel blir så gammel at han forstår. Jeg hadde hvertfall syntes det hadde vært veldig morsomt om min mor hadde vært med i en slik serie med meg og jeg fikk se på det senere ! 🙂 Så det skal han få gjøre, om noen år ! 

Så mange flere bilder enn dette har jeg desverre ikke å dele med dere i dag ! Jeg føler meg slitnere enn slitnest, og da orker jeg desverre ikke å dele meg selv med 10 000 folk, men det skjønner dere nok 🙂 

Jeg har forresten (endelig!) trukket vinner i iphone tilbehør konkurransen min som ble Iselin på 15 år fra Beiarn, gratulerer 🙂 

Blogges , smask :- * 

Nathaniel Chrisander – 14 mnd !

♥  I dag er det onsdag 20 februar, og Nathaniel Chrisander er 14 måneder og en dag gammel ♥  
♥ Det er 43 uker og 4 dager til Nathaniel Chrisander sin 2-årsdag ♥  

TENK at gutten min er blitt så stor ! Jeg er så utrolig stolt over å få være mammaen til verdens mest fantastiske gutt. Nå flyger tiden bare noe helt sinnsykt, føles ikke som om det var så lenge siden jeg lå der i fødesenga med verdens nydeligste nyfødte prins på brystet <3 Åh…  jaja, de skal jo en gang bli store. Og det skjer før man aner det ! Selv om det er litt trist at jeg føler tiden bare flyger fra oss, er det også utrolig spennende å følge med på den rivende utviklingen hans for tiden ! Nå har jeg begynt å prate litt til han om at han skal bli storebror, hehe.. tar nok enda en stund før han skjønner noe av det ! Helt ufattelig å tenke på at min lille baby skal bli STOREbror. Selv om jeg nok får nok å henge fingrene i , så vil de jo få et utrolig nært forhold med tanke på at de er så tette 🙂 

Nathaniel er blitt kjempeflink til å gå, nå springer han omtrent ! Og har begynt å interessere seg veldig mye mere for lekene sine i det siste. Tidligere har det mest vært alle andre ting som har vært interessant, til tross for at han har en hel haug med leker og slikt. Hvis noen synger, eller det kommer en sang på TVn for eksempel, begynner han og å danse…  kjempesøtt å se på <3  

Nathaniel er også blitt veldig ivrig på å dele ! Når han spiser, så skal han gi meg også, haha.. og smokken, den putter han ofte i munnen min, mamma skal også ha ikkesant ! Veldig søtt, jeg har en så snill og god gutt. Og STA, det skal han ha. Så det å sette grenser for han har virkelig vært en utfordring, fordi han har så sterk vilje. Han slektes nok på meg der !

<3 <3

Her skal han gi meg sjokolade , haha <3 

 

 ♥ Begynne å skille former som firkanter og sirkler – Blitt ganske flink til det, men forstår ikke det helt hundreprosent enda.

♥ Konsentrere seg bedre – Er veldig flink til det, og kan sitte helt i sin egen verden å leke

♥ Leke side om side med andre barn – Ja, Nathaniel elsker andre barn og leker veldig godt med de. 

♥ Vise at det trenger din hjelp med noe. F.eks putte en klosse i en boks – Ja

 


Om barnet – Utforske utforske !

Barnet elsker telefonleker, hvor noen svarer. Noen barn setter spesielt pris på bøker og historier og vil ofte ?manipulere? den voksne til å lese. Kartongbøker med flapper og taktile elementer er spennende nå, det samme er leker som ?gjør noe?.

Barn liker også nå å bære på store ting og å klatre. Å rive ned, klosser f.eks., er en aktivitet som barnet liker å forlyste seg med. Å være ute og utforske verden tilfredsstiller barnets nysgjerrighet mer enn noe. Barnet liker også svært godt å leke med enkle puslespill nå.

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Kan si flere ord og lærer daglig betydningen av flere nye ord 
 • Viser tydelig at det forstår betydningen av enkle spørsmål 
 • Selvfølelsen øker 
 • Genetisk tendenser so aktivitetsnivå, sosiale evner, tilpasningsdyktighet og oppmerksomhetsspenn blir tydeligere

Sanser og motorikk

 • Reiser seg til stående på gulvet 
 • Tar etter hvert sine første skritt 
 • Skiller mellom og lokaliserer veldig like lyder

Interesser og aktiviteter

 • Begynner å skille mellom former som firkanter, sirkler og trekanter 
 • Blir stadig mer bevisst på å søke din hjelp når det trengs 
 • Begynner snart å leke side om side med andre barn
 • Til mor og Far

Selv om dere nok opplever barnet som ?stort? nå, er det fortsatt ganske lite. Det trenger dere fortsatt helt for å få oppfylt sine basale behov. Nå sover det mindre, og er enda mer nysgjerrig på å oppdage og erfare mer om seg selv og verden omkring. Barnet ønsker å ha dere med på ferden.

Dere er de viktigste rollemodellene for barnet. Barnet ser hva dere gjør, hvordan dere reagerer. Det er i stor grad dere som avgjør hvilke omgivelser og stemninger barnet vokser opp i. Dere tar daglig en rekke valg som påvirker hverdagen og oppvekstmiljøet til barnet deres. Ved å være bevisste på dette kan dere skape trygge rammer som gir forutsigbare dager for barnet.

Barn er svært sanselige og fanger raskt opp stemninger og relasjoner. Selv om dere prater om voksne tema som dere tror barnet ikke fanger opp, vil det nok lese og tyde måten dere prater på. Kroppsspråket forteller mye. Når vi prater, kan vi ikke unngå å uttrykke oss ikke-verbalt også. Barnet fanger opp vår mimikk, våre gester, blikk og kroppsholdning.

13 fullgåtte uker + magebilder !

 I dag er det onsdag 20. februar, og du er 13 uker og 1 dag ut i svangerskapet. Det er 27 uker og 1 dag igjen til din termin, torsdag 29. august 

Denne uken skjedde jo det store ! Jeg har kjent bevegelser/spark fra lillebror/lillesøster, og det er bare så utrolig koselig ! Det betyr jo at jeg vil kjenne det bare sterkere og sterkere framover, og om noen uker vil nok pappaen også kunne kjenne spark 🙂 Som sagt kjente jeg det også veldig tidlig med Nathaniel, så det kom ikke som noe sjokk akkurat ! Å være gravid på denne tiden er så koselig, jeg hadde virkelig glemt av hvor herlig det er ! Nå som kvalmen har bedret seg myyye, koser jeg meg mye mere. Den myten om at hvis man er kvalm og spyr langt over uke 12, så har man jente , og omvendt , hvis man ikke er så særlig kvalm lengere enn uke 12, har man gutt….. den stemmer nok ganske dårlig ! Da jeg var gravid med Nathaniel dreiv jeg å kastet opp daglig langt forbi uke 12, siste gang jeg hadde et spy anfall var vel i uke 19 eller noe sånt…  og denne gangen har jeg ikke spydd så mye ! Bare vært myyye kvalm og dårlig. Og nå begynner det å gå over..  så det med kvalme er nok bare tilfeldig, fra person til person og svangerskap til svangerskap 🙂 

 

Termin: Mensentermin 29 august 2013(gjeldende termin fram til ordinær UL), tidlg UL termin 11 september

På vei: 13 fullgåtte uker og en dag ( 13+1 )

Igjen til termin: 27 uker og 1 dag

Neste kontroll: Blir avtalt med jordmor i Oslo så snart vi kommer dit

Innkjøp: Ingenting, men må vel kjøpe en body eller noe snart, haha 😀 Bare for å gjøre det liksom !

Kjønn:  Vet ikke, magefølelsen sier gutt mens jeg håper litt på jente. Blir glad uansett !

Utålmodig:  Merker jeg er litt utålmodig etter å vite kjønnet ja, haha.

Navn:  Hvis det er en lillesøster er jeg ganske sikker på navn! Blir det en lillebror blir det litt vanskeligere, men finner nok ut.

Vektøkning:  4 kg

Vann i kroppen: Nei

Melk  i brystene: Mye melk ja 

Strekkmerker: Ingen fra forrige gang, og ingen nye heller. Jeg er heldig ! 

Hodet ned:  Nei

Tungt:  Nå som kvalmen begynner å bedre seg, og jeg ikke lengere spyr, er det blitt mye lettere. Men fortsatt helt sykt trøtt !

Kynnere:  Har ikke hatt noen etter, men jeg tror jeg hadde noen kynnere i uke 11

Bevegelser: JA <3 Første gang i går kveld 🙂 

Hodet festet:  Nei

Matkick:  Fortsatt appelsin. Nammi !

Plager: HORMONELL

Humør: Ustabilt

Høygravid: Nei

Fødselsforventninger: Synes tiden bare flyger som småbarnsmor, så det går nok fort fram til den tid.  Jeg gleder meg masse, og det gjør pappan og <3


Hadde litt fucka utrykk, derfor hjerte, høhøø 🙂 

 

 

Fra 13 uker og 0 dager til 13 uker og 6 dager av svangerskapet.

Vekt: 35 g 
CRL: 7 cm 
Full lengde: 8,5 cm


 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 11 uker gammelt. Hjernen vokser videre, og spesielt forhjernen vokser seg større for å dekke over de andre hjernestrukturene. Inndelingen forblir den samme. Fosterets beinmarg, lever og milt produserer blodceller.

Fosteret har begynt på sin store vokseperiode og spreller rundt i livmoren. Selv om du ikke kjenner det sparke ennå, vil fosteret kunne kjenne deg. Om du dytter forsiktig mot livmoren, vil fosteret bevege seg.

TIL MOR: Det som gis oppmerksomhet, det vokser!

13 uker gravid

Akkurat som barnet og livmoren vokser i deg, opplever du sikkert “å vokse” selv også. Disse synlige forandringene av kroppen er det dessverre ikke alle kvinner som blir like fortrolige med. I alle fall ikke sånn med en gang.

Tenk hvilket motebilde dagens kvinner møter. Vi tvinges til å sammenligne oss med kropper som knapt nok klarer å menstruere! Vær stolt av frodigheten din! Vær glad for den fantastiske friske kroppen du har som nå gir liv til et nytt menneske! Gi både den voksende livmoren og den voksende kroppen din positiv oppmerksomhet. De nødvendige kiloene vil komme uansett.

Statistikk viser at norske barn stadig blir større. Dette kan igjen føre til flere kompliserte fødsler. Klarer du å øke bevisstheten på matinntaket, og bestemmer deg for å spise magert og sunt, behøver du ikke bekymre deg for at ditt barn blir “for stort.”

Noen gravide plages med hodepine. Dette kan være plagsomt. Det kan være hormonet progesteron som forårsaker disse plagene. Rikelig med drikke og en daglig spasertur vil ofte kunne hjelpe. Er du stresset, eller har arbeidsstillinger som kan forverre eller gi deg hodepine, bør du forsøke å gjøre noe med det. Den hodepinen som ikke henger sammen med stress og eller muskulære stramninger, forsvinner som oftest tidlig i svangerskapet.

TIL FAR: Svangerskap
Det finnes mange slags skap. Høyskap, kjøkkenskap, klesskap, barskap, trollskap, vitenskap og kunnskap. Noen skap går man inn i, andre kommer man ut av. Ingen skap er så mystiske som svangerskap. Det tiskes og hviskes, og luften er full av hemmelighetskremmeri. Skumle ord som fødsel, rier og kynnere finner veien fra kvinnene på kjøkkenet. Innimellom er det hysterisk latter. ?Næh? Er det sant?? Det gispes før det igjen er hviskende stemmer. Dere står i stua og prater om fotball, fjelltopper og populærmusikk. Mannfolkene forsøker nervøst å late som om alt er som før.

Kunnskap om svangerskap, fødsel og barnestell er overlevert fra mor til datter. Svangerskap var før en vanlig konsekvens av samleie. Et ufrivillig svangerskap kunne få uheldige følger. Fødselen var en betydelig risiko for friske, unge kvinner. At barnet ble velskapt, var heller ingen selvfølge.

Før var ingen menn med på fødselen. Ingen menn måtte ut midt på natten for å kjøpe melk til den gravide. Ingen menn var på svangerskapskurs, klippet navlesnoren, sang for magen eller skiftet bleier. Det er kanskje ikke så rart om du føler deg klønete. Du har vanskelig for å finne din naturlige rolle. Heldigvis er du ikke alene om å føle at svangerskapet ikke helt er ditt skap. Evolusjonen har ikke rukket å gi deg oppskriften på hvordan du skal takle svangerskapet. Snart er det heldigvis din tur til å vise hvor skapet skal stå. Et viktigere skap venter deg: Farskapet!

Jeg har begynt å kjenne babyspark !

I dag starta dagen kl 4 på natta, så det var en utslitt mamma og baby da vi skulle i barnehagen ! Nathaniel ville ikke sove, men var stuptrøtt..  mens han var i bhagen har jeg sovet, ryddet og styrt i leiligheten og sånt. Da jeg hentet han lå han å sov, og var helt utrøstelig når han vokna. Heldigvis kom bestemor med kjempegod middag, så fikk i han biiittelitt mat , men det var altså ikke mye..  Ikke helt i form stakkar, så får se an morgendagen. Fikk jo ikke levert anmeldelse i dag ( pga jeg måtte sove etter å ha vært våken med N halve natta ) så det må jeg uansett få gjort , det haster jo på en måte litt da det er en veldig alvorlig sak ! Nå har det også dukket opp nye vitner, som bekrefter alt det jeg selv har sagt. Så nå kan ingen av de innblandede snike seg unna. Sannheten skal fram, og det skal nok jeg sørge for. Ingen av de innblandede kommer til å slippe unna dette for å si det sånn.

Men over til noe langt mere koselig ! 

Det er nesten ikke til å tro, men nå nettop satt jeg i sofaen, og plutselig kjente jeg det ! Babybevegelser !! Akkurat samme merkelige følelse helt nederst i magen, kjentes helt likt ut som første gang jeg kjente Nathaniel sparke, bare at det var mange uker senere ! Da jeg kjente Nathaniel sparke første gang var jeg akkurat 15 uker på vei ( eller 14 uker på vei ifølge den terminen min som stemte) 

Jeg er nå i uke 13, så jeg synes jo det er helt fantastisk !  Eller skal man tro alle ultralydene mine hittil og ifølge meg selv (siden jeg vet hvilken dag babyen ble laga, haha) , så skal jeg være 11+2 nå. men i og med at jeg er blitt bedt om å følge mensterminen min, som er 29 august,så gjør jeg det.

 

 Her er noen videoer av magen min og spark i svangerskapet med Nathaniel <3 

 

17 uker på vei 🙂 

rundt 20 uker på vei

23 uker på vei 🙂 

30 uker ++ 

 

Her er jeg ikke sikker, men 30 uker ++ iallefall

 

Sparkene med lillebaby kjennes jo ikke ut som spark nå så tidlig ,slik som de vil gjøre etterhvert. Men siden jeg vet hvordan fosterbevegelser kjennes ut så er det veldig lett for meg å kjenne det igjen. For å si det sånn, jeg klarer å skille mellom luft og fosterbevegelser, dette er helt klart sprell fra lille baby der inne ! Blir litt frustrert og provosert over de “bedreviterne” som alltid skal komme å påstå noe og ha rett, så vær så snill 😀  

 

Vi har forresten begynt å diskutere navn sånn smått, og vi er sånn helt ok enige liksom, ikke heeeelt enig tror jeg :p Huff, jeg er jo vant med å bestemme alt selv jeg, er og har jo alltid vært alene med alle beslutninger og avgjørelser for Nathaniel så, om dere skjønner ! Men men, venner meg nok fort til å ha noen andre som kan beslutte sammen med meg, haha 😀  Litt godt egentlig, for som alenemamma må man være alene med alle bekymringer, og ikke minst gleder. Det er jeg lykkelig for å slippe denne gangen, for eksempel at jeg har veldig få bilder av meg og Nathaniel sammen. Det er litt trist for meg å tenke på, jeg får så vondt i meg på hans vegner. Nei, det er ikke jeg som nekter pappaen å se han, det er han selv som velger det. Han har ikke dukket opp en eneste gang på dørstokken her hos oss, så det har aldri vært nødvendig å nekte han noen ting som helst. Jeg hadde vært glad om han ville ta del i livet hans for Nathaniel sin del.  Men slik er det ikke, og nå får jo Nathaniel på en måte en pappa og en farsfigur han kan se opp til, noe som gjør meg kjempeglad 🙂 

Iphonebilder får duge ! Har ikke noen flere bilder fra i dag siden vi ikke har gjort noe spesielt. Siden kameraet mitt ble stjelt under lørdagens episode, så har jeg ikke noe kamera å ta ukesoppdaterings magebilder med. Men skal prøve å ta med webcam’en , funker sikkert fett det og ! Så får se, kanskje kommer det magebilder ut på bloggen litt senere 😀 Hvem vil ? 

Nå skal jeg avslutte dette her innlegget iallefall ! Blogges smask smask :*