Eh eh , nothing else can I say

 

Siden jeg er så sykt deilig og DIGGG !  Så kan jeg jo bare legge ut ett parr bilder av meg selv fra denne uken som er gått,  det siste fra da jeg var i Tromsø nå nettop 
 

Haah, kulemagen miiin <3 

  

 
Siden jeg ikke har hatt nett, så¨har jeg ikke fått blogget noe.. men jeg har kjøpt MASSE til gutten min, klær og småting og sånt, og denne BABYGYMMEN 

Den var ikke helt billig, kostet en tusenlapp !   Men alt for gutten min ! ♥ 

Nå mangler jeg egentlig bare, tjaaa..   VELDIG mye fortsatt :- p 

20 uker og magebilder fra uke 10 – 20 !

Guuud , som tiden flyger.  Men jeg skal ikke klage.  For 2 dager siden var jeg akkurat hallveis i svangerskapet, og lillegutt akkurat hallveis ferdig derinne <3 

Siden jeg er hallveis, så tenkte jeg at jeg kunne ta en aldri så liten oppsummering av hele svangerskapet mitt, fra positiv test til dagen i dag 

 

Jeg kan jo begynne med å fortelle litt om historien da jeg fant ut at jeg var gravid ….  


 

Det hadde seg altså slik at det var  18 års dagen min, mensen min var 5 dager på overtid ( jeg har alltid presis på dagen)    Jeg gikk hele tiden å ventet mensen, men fikk den aldri.  Mens jeg og mamma da satt i banken for å fikse sånn nytt kort til meg , og fikse BSU (boligsparing for ungdom)  så sendte jeg en melding til Tor-Even ( barnefar og eks)  og spurte om han kunne fære å kjøpe en test til meg mens jeg og mamma satt i møte, for jeg ville ikke at hun skulle vite noe om det.  Han gjorde da det. Siden man skal ta testen med morgenurin, bestemte vi oss for å ta den morgenen etterpå.  Jeg husker at Tor-Even hele tiden gikk og sa at jeg var gravid, men jeg bare feide det vekk . 

Anyways..   Senere den dagen var jeg, mamma,søsteren min, kjæresten til søsteren min og Tor-Even og spiste på Alfa Omega, for å feire bursdagen min.Jeg husker at jeg ikke hadde noe lyst til å drikke. Var sikkert kroppen som sa ifra. Ikke vet jeg .  Men, iallefall.  Jeg hadde noen syyyyke mensensmerter, aldri opplevd lignende . Jeg tenkte naturligvis at mensen var på vei, og at det var bra at jeg slapp å ta den testen da ..   natten gikk, jeg hadde enda syyykere smerter, jeg våknet om morgenen, ingen mensen..   javell , tenkte jeg .  Og i det jeg satte meg hallveis i søvne for å tisse, så kom jeg på at jeg skulle ta den testen .  Jeg gikk og la meg igjenn og tenkte at jeg bare kunne ta den senere da, hvis jeg ikke hadde fått mensen.  Jeg våknet litt senere, kanskje i 12 tiden, fortsatt ingen mensen.. og kjennte at jeg måtte tisse.  Så jeg tok med meg testen inn på toalettet, og pisset på den, passe nervøs la jeg testen på vasken,  uten å tenke noe spesielt over det så jeg jo faktisk med en gang at det var en veldig sterk rød strek, og en lyyyyselyyyselyyserosa, rett etter jeg hadde pisset på den . Jeg trodde det skulle være sånn.  Jeg gikk ut fra doen, og kom tilbake etter kanskje 2 minutter.  Så på testen..     og tror du ikke jeg fikk det megasjokket.  Det lyste serriøst 2 tydelig røde streker mot meg. Og alle vet jo hva 2 streker betyr liksom.  Så , jeg ble helt nervøs, jeg bare dreiv og gikk fram og tilbake i huset, visste serriøst ikke hva jeg sku ta meg til.  

Jeg ringte til slutt Tor-Even, og sa til han ” : Duu, du vet den testen..  den ble positiv.. jeg er gravid ”   Han bare ” NEHEI”  Jeg bare ” JOHO, jeg tror hveertfall det”    

Og så sendte jeg bilde av testen til han

Jeg visste jo at jeg hadde vært sløv med p-pillene, men jeg hadde aldri tenkt meg at det kunne føre til dette.  Det er virkelig sånn at man ikke lærer før man lærer det the hard way

Men for all del..   jeg er så glad for at dette skjedde nå ! Det var virkelig meant to be, det tror jeg virkelig 🙂 <3  

 

Uansett,  han kom da hjem fra skolen, og da satt jeg i døråpningen og tok en røyk, han bare ” Du må jo ikke RØYKE når du er gravid, hahah ”    Men det var virkelig et stort sjokk for meg, og som kjent så røyker man jo når man blir stresset.  

Vi for da til jobben der søsteren til barnefar jobber for å låne penger til å låne penger til en sånn Clearble digital. Vi fikk da låne penger, og jeg og han dro på doen på kjøpesenteret for å ta den.  Nesten med engang kom det opp “GRAVID”    Tor-Even fikk det fettgliset, hahaha..    han ble faktisk glad for at jeg var gravid, sa jeg det ? 

Etter ett parr minutter kom det opp ” 2-3″  altså, at det var 2-3 uker siden befruktningen.  Egentlig skjønner jeg ingenting, for selv om jeg ikke hadde vært så regelmessig med p-pillene, så hadde vi jo ikke hatt noe mye sex den måneden.  Så det var litt rart, men som jeg sa, meant to be : )

Jeg husker den første natta vi sov sammen hos meg,etter vi hadde fått vite at jeg var gravid.   Vi holdt hender og sånt, og jeg husker at jeg hadde en skikkelig god følelse inni meg.  Jeg visste egentlig fra begynnelsen at jeg hverken ville, eller hadde klart å tatt abort.  Jeg var glad i lille gutten min fra første sekund !  

Det har sikkert en sammenheng , men jeg følte at jeg fikk et helt nytt perspektiv på livet. Jeg følte, og føler den dag i dag, over hallveis uti svangerskapet, at livet mitt aldri har hatt en så stor mening ! Jeg fikk også helt nye følelser for barnefar, akkurat som at jeg følte meg mere knyttet til han .  Nå var det ikke bare meg og han, men det var meg og han og babyen.  

Jeg husker jeg etterhvert gledet meg til at vi skulle bli en familie . Som sikkert de fleste vet, så kommer ikke det til å skje .  Uheldigvis.  Det knuser hjertet mitt å tenkte på alt som har skjedd, og alt som kunne vært unngått hvis vi hadde kunne kommunisert bedre . Hadde jeg visst det jeg vet nå, den gangen, hadde jeg nok vurdert abort sterkere.  Men som sagt, jeg er så sjeleglad for at jeg ikke gjorde det ! Jeg takker gud ! 

Jeg og barnefar hadde det veldig fint sammen på den tiden, fordi jeg følte meg mere knyttet til han nå etter jeg hadde funnet ut at jeg var gravid .  

 

I uke 8, så hadde vi fått time for å si om vi ville ha abort eller ikke.  Jeg husker jeg vaar så stolt av å si at , “nei.. jeg skal ikke ha abort, jeg skal beholde den”  Og legen gratulerte både meg og Tor-Even.  Jeg var så lykkelig !

I uke 9 var jeg på min første svangerskapskontroll , hos jordmoren.  Jeg fikk helsekort for gravide, og vi bare pratet om alt og ingenting som omhandlet svangerskapet.   Jeg husker at jeg var VELDIG  kvalm fra ca uke 6. Det meste av kvalmen sluttet rundt uke 12, men jeg har fordeom spydd flere ganger etter det.  Men ikke vedvarende kvalme liksom.  

I uke 12 var jeg på min første svangerskapskontroll hos LEGEN,  og der gjorde vi egentlig ikke så mye mere enn å ta blodprøver og slikt, og sjekke at jeg ikke har sykdommer og sånt. Jeg var frisk som en fisk, heldigvis.  

I uke 13-14 så flyttet jeg og Tor-Even for oss selv, altså ingen mamma til å passe på at alt holdt seg rolig. Ting begynte sakte men sikkert å gå til faens når det gjaldt meg og han , og til slutt bare skjærte alt seg.  For å være helt ærlig så husker jeg ikke hallparten av alt som har skjedd .  Og jeg vil heller ikke tenke tilbake på det. For nå ser jeg framover, ikke bakover .  

 

 

 

UKE 10  ♥

 

UKE 11 ♥

 

UKE 12 ♥UKE 14 ♥ 

UKE 15 ♥
UKE 16 ♥

 

UKE 17 ♥

 

 

 

UKE 18♥ 

UKE 19 ♥ 

 

 

UKE 20 ♥


20 uker

20 uker

Fra 20 uker og 0 dager til 20 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 325 g 
CRL: 16 cm 
Full lengde: 25 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alderher.

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 18 uker gammelt. Til nå har fosteret hatt perioder med mer og mindre aktivitet, men først nå får det søvnfaser. Det veksler mellom aktive perioder og perioder med søvn, men har ikke noe bestemt søvnmønster helt ennå. Det sover gjerne mest når du er i aktivitet og våkner når du skal legge deg. Noen fostre finner fort en favoritt-sovestilling.

Det fine lanugohåret dekker nå hele hodet og øyenbryn begynner å formes. Hos jenter vil livmoren være ferdig utviklet i løpet av denne uken, og skjeden formes.

Det er brunt fett som hjelper barnet å holde varmen etter fødselen. Slikt fett dannes nå under huden på halsen, brystet og i skrittet. Et annet fettlag vil dannes over hele kroppen etter hvert.

Et kremaktig vokslag kalt vernix begynner å dekke huden. Dette inneholder blant annet døde hudceller, lanugoceller og olje fra kjertlene. Vernix beskytter fosteret mot blant annet infeksjoner. Noe vernix vil være til stede på kroppen ved fødselen, og gjør barnet glatt slik at det lettere kan passere gjennom fødselskanalen. Nyfødte har gjerne rester av vernix i hudfolder.

Morkaken er ferdig formet og vokser fra nå av bare i diameter, ikke i tykkelse.

TIL MOR: Tid for feiring!

20 uker gravid

Du er halvveis på denne livets store reise! Er det ikke fantastisk å vite at den lille minibabyen blir større og større. At hun daglig vil gi deg beskjed om sin trivsel med spark og bevegelser, og stadig kunne ta mer del i livet utenfor livmoren.

Den sansen som virkelig knytter barnet ditt til verden utenfor er hørselen. Nå er den ferdig utviklet. Når du snakker til barnet ditt setter du på en måte avtrykk av deg selv i barnets hjerne, og skaper med dette et bånd som vil vare livet ut. Ikke la denne gode sjansen gå fra deg til å fortelle babyen om livet som hun eller han skal få møte.

Har du ikke kommet ordentlig i gang med å synge, er det fint å begynne nå. Ditt barn vil elske lyden av stemmen din, uansett hvordan sangen din høres ut. Klarer du å se for deg hvordan din stemme kan trøste barnet ditt? Tenk hvilket mylder av forvirrende lyder som livet utenfor livmoren representerer, og hvilken trygghet din sang kan gi.

Hvordan har reisen vært for dere så langt? Har ferden gått i kjent farvann eller ble det lange strekninger langs ukjente kyster? Hvordan trives dere som reisefølge? Er dere i takt eller i utakt? Brukes fortsatt samme kart? Sårbarheten kan bli stor når det bare er tre om bord. Men ? fortvil ikke. Det finnes ingen oppskrift, og mulighetene ligger foran dere!

TIL FAR: Halvveis
Dere er nå ved halvgått svangerskap. Barnet har vinket til dere under ultralydundersøkelsen, og mors plager er forhåpentligvis redusert til et minimum. Magen vises, og dere har fortalt venner og familie at dere venter barn. Tilværelsen er enklere nå. Tiden er inne for et lite avbrekk.

Det sies at perioden mellom uke 20 og 30 er svangerskapets beste uker. Mor har gjerne mer energi, til tross for at magen vokser. Alt ligger til rette for å gjøre noe koselig sammen. Overrask mor med en romantisk middag eller ta henne med på en helaften. Lån bort eventuelle eldre søsken for å få litt kjærestetid.

Nå kan det også være aktuelt med en feriereise. Hvis mor føler seg frisk, er det ingenting i veien for å legge ut på en lengre flytur. For å forhindre blodpropp i beina bør mor bruke støttestrømper og sørge for å være i aktivitet. Gravide bør unngå reiser til fjerne strøk, der sykehusstandarden kan være svært varierende. Kontakt lege eller flyselskap hvis dere har spørsmål.

Senere i svangerskapet må du være i nærheten av mor i tilfelle fødsel. Nå kan du med god samvittighet dra på fisketur med kamerater eller nyte en helg på fjellet uten henne, men det kan fort oppstå et savn, og mobiltelefonen bør aldri være langt unna.

Nyt pusterommet. Om ikke lenge vil tankene være rettet mot fødselsforberedelser og småbarnsliv.
Jeg tenkte også å dele ultralydbildene jeg har av lille gutten min ! 


11+0 <3
13+0 <319+0 <3 

Navnet til lille gutten min er som dere ser, Milian Matheo <3 
Vi fikk vite kjønn, som de fleste , på ordinær UL i uke 19.  En liten babygutt ble det, både jeg og barnefar var sjokkert.
Men jeg elsker han høyere enn himmelen <3 

Ellers, av plager i svangerskapet, har jeg hatt en del kvalme.  Som jeg sa så gav den seg sånn noenlunde rundt uke 12, men har avogtil blusset opp igjenn.   
Mitt største problem i svangerskapet har nok vært humørsvingningene.  Jeg har ikke ord..     jeg kan begynne å gråte av at noen sier at de er glade i meg, eller omvendt.. om jeg føler at ingen bryr seg om meg.  Det er altså ikke lett å være gravid, det skal jeg love dere alle ! Selvfølgelig er alle svangerskap forskjellige, men jeg har ikke kommet noe lett ut av mitt.
Strekkmerker har jeg ingenting av, ikke ett eneste ett. Og det fikk ikke moren min heller, og jordmor mente jeg ikke kom til å få det pga at jeg er så naturlig brun i huden.   Det har med pigmenter å gjøre , skjønneruuuu .  
Når det kommer til aktivitet i magen, så kjenner jeg MASSE .  Både jeg og andre kan kjenne når han holder på inni der.  Og jeg begynner avåtil å lure på om han faktisk har ADHD, for når han først slår seg løs der inne, så holder han LENGE på 😀 <3  Sterke, tydelige spark fra lillevennen min altså !   Det er så herlig ! Verdens beste følelse ! <3 
Kjente liv allerede i uke 14, men ble ikke ornklige spark før i uke 18, og da kunne man kjenne det uttapå også.  

Tenk at akkurat denne dagen, noen timer senere etter dette bildet ble tatt, ble lille gutten min unnfanget ;- ) <3

Så avslutter jeg med en statusoppdatering for uke 20

 ♥På vei:  20 uker og 2 dager (20+2) 

♥Igjen til termin:  136 dager

Kjønn: Gutten min <3

Utålmodig:  Nei, selv om jeg drømte at jeg fødte i natt ;s 

Navn:  Milian Matheo <3 

Vektøkning: Ca 10 kg

Melk  i brystene:  Masse råmelk ! Og nå begynner den å bli gul.. 

Strekkmerker: Nei, ingen

Hevelser og vann i kroppen:  Nei

Hodet ned:  Nei

Aktivitet:  MASSE ! Har en skikkelig aktiv liten gutt i magen <3

Tungt: Nei

Kynnere: Jeg vet ikke heelt, får veldig vondt avåtil, så kan jo være det 

Hodet festet: Nei

Barnerom:  Han blir nok å sove på samme rom som meg det første året hvertfall

Sulten: Nei, ikke egentlig 

Matkick: Alt med sjokolade :/

Plager: Slapphet

Humør: Som en berg og dal bane, tar lett til tårene

Sykehusbaggen: Har jeg ikke tenkt på engang

Høygravid: Nei

Fødselsforventninger: Jeg gleder meg masse ! <3

 

 

Mamma elsker deg, husk det !  <3 Gleder meg sånn til å få møte deg, lillevenn <3 Nå passer  jeg bare godt på slik at du får det trygt å godt til å vokse deg sterk og stor innider <3Boy, you’re one in a million :- *

 

 

Hey hey you?re one in a million
and my heart feeling love you?re so briliant
Boy i?ve missed your love and your feelings hun
I never knew that you are my special one
Since you left me i was the lonely one
Looking for that boy one in a million
To dance with you the night while we shouldn?t hun
So i guess i?ve finally found my million

 Forlovet

Hehehh , neida..  men jeg har vært forlovet tidligere i livet mitt,  i en alder av 16-17 år var jeg altså forlovet med min eks kjæreste.  Han var jo the first love of my life, så jeg var jo litt naiv da.   Men det er jo ikke noe jeg angrer på fordeom.  

Grunnen til at jeg la ut bildet, er at jeg fant denne ringen her om dagen da jeg pakket ting , for ja, jeg holder faktisk på å flytte, kan legge ut bilde en dag av alle tingene mine ferdig pakket og klar, jeg flytter altså hjem til min kjære mor

Men anyways… 

Jeg skal faktisk på bessøk til han i august/september,   etter jeg har vært den plassen jeg og Katrine skal til som jeg nok kommer til å avsløre i løpet av uken

Så det blir jo braaa :- )   Gleder meg masse til alt framover, føler at jeg har en forandringsfase i livet mitt nå, hvor jeg prøver og kvitte meg med alt søppelet i livet mitt jeg ikke har bruk for.  Det er deilig ;- ) 

Solbriller påå, eh ehJeg og Katrine bestemte oss for å ikke sitte inne og sutre, men heller gå en tur! Og det hjalp sånn på humøret ! Gaadh, love my life now liksom !  Vi så forresten en fugl som bæsjet, momeent.. hahah

Æsj..    Neida! Men joda .. 

Jeg har friii imorgen ,  yeeey!  Jeg skal da dra å få fikset sånne ting som nytt pass, osv..   det kan jeg forklare hvorfor i løpet av de nærmeste dagene som kommer nå, hehehehh.. så dere kan jo bare være spente ;- )) 

Alt jeg kan si er at jeg gleder meg noe ekstremt til det, for jeg har nemlig en veninne som sier at gutter derifra eeer ganske kjekke !  Så vi får nå se …    Jeg er jo litt kresen da, høhø 

Lille Milian Matheo har forresten sparket som bare det i dag, og jeg elsker det sånn ! Verdens heldigste person er jeg som får oppleve noe så herlig :- )  Gutten min ♥

Gutten min <3

 

Gleder meg til ALT framover.  Lille gutten min og jeg skal få det så fint sammen både nå under svangerskapet og etter fødselen. Vi er jo veldig nært knyttet allerede, for jeg kan med handa på hjertet si at jeg elsker deg , og du elsker nok mammaen sin like mye <3

Når du sparker i meg så må jeg bare smile hver gang, kan ligge i flere timer og kun holde meg på magen og tenke på at du ligger inni der og blir sterkere og sterkere, større og større for hver dag som går <3

Selv om en av dine to nærmeste personer i livet ditt har skuffet og sviktet både meg og deg kraftig, så står vi sterke sammen, jeg og deg gutten min  <3

Kommer til å gjøre alt jeg kan for at du skal få det beste av det beste !  <3

– Mammaen din !  

For all those times you stood by me 
For all the truth that you made me see 
For all the joy you brought to my life 
For all the wrong that you made right 
For every dream you made come true 
For all the love I found in you 
I’ll be forever thankful baby 
You’re the one who held me up 
Never let me fall 
You’re the one who saw me through through it all 

 
Jordmortime oooog..

Det viser seg at jeg har urinveisinfeksjon ! Det er suger jo bare maks ! 

Grunnen til at jeg dro til jordmor, var sterke smerter nederst i magen, trodde helt serriøst jeg skulle dette om på jobb i dag. Dritbekymra som jeg var, ringte jeg jordmor for å spørre hva faen som skjer liksom.  Hun ba meg komme dit etter jobb, så jeg dro

Først lyttet hun på hjertet til Milan Matheo miin, og det så og hørtes helt fint ut, heldigvis, perfekteste lyden jeg vet om<3

Deretter måtte jeg tisse i et glass og hun stickset det, og testen var positiv.  Hun sa at det hastet for meg å få behandling, siden urinveisinfeksjon kan sette i gang rier, som igjen betyr at urinveisinfeksjon faktisk kan starte fødselen om man er uheldig. Så hun satte seg ned og ringte legen med en gang, men desverre kom hun ikke gjennom.

Det er veldig rart at den slo positivt ut egentlig, fordi jeg var til svangerskapskontroll i går, og da var urinen min helt normal…  RART !  

Men anyways.. jeg skulle bare ta kontakt med legen imorgen tidlig for å få hastetime, er jo ikke noe bra og gå rundt å ha urinveisinfeksjon :/ 


I går på jobb, kom forresten Madelen og søringtypen hennes som er på bessøk, til meg og holdt meg med selskap.  Det var veldig kooooselig altså, og de var utrolig søte ilag.  Jeg har aldri møtt typen hennes før, så det var jo også hyggelig :- )

Seee så søte de er :- )

Hun har forresten funnet han i Molde, så jeg sa til henne at hun må jo finne en Moldeværing til meg også ! Hehehehh

 

Og enda søtere var de som kom med en Hello Kitty søtis til meg på jobb, det var skikkelig søtt gjort synes jeg ! 

 AAWWW :- )    Nesten så de reddet dagen min !  Jeg tørr ikke spise den ,ahahah ! 

 

Jeg må bare forresten poste et bilde av Katrine og cocopus som ble tatt her om dagen … 

De er bra skjønne sammen der de ligger i samme stilling og sover !  

Nå skal jeg forresten hoppe i sengen før Katrine kommer faktisk, så jeg ikke er så sur og gretten. Har ikke hatt en så sykt bra dag i dag, siden dagen begynte med at jeg kom en halvtime forseint på jobb pga at jeg ikke hørte vekkeklokken, kanskje ikke så rart , siden vi hadde bessøk til i 7 tiden, og da først gikk vi og la oss  :- p 

Nattaaa , powernap på meg og gutten min , som forresten er veldig ivrig med sparkingen i dag, next :- * 

Gårsdagens sprell og fanterier !

Jeg og Katrine bestemte oss jo som kjent for å ha litt fun i går, så vi arrangerte likegodt et aldri så liite fors for et parr gutter som Katrine kjenner !  De var utrolig koselige, og etterhvert jævlig fulle  ;- )   

Jeg drakk jo selvfølgelig ikke noe, eller.. jeg drakk Kuli ( den der juice greia ) ,FORDI jeg er så kul !

Men jeg elsker min lille Milian Matheo ALTFOR , altfor mye til å kunne gjøre noe sånt mot han som å drikke med han i magen min.  Det hadde bare blitt SÅ feil..   Men man kan jo ha det like gøy uten alkohol også, og det har jeg og Katrine bevist med glans ;- )Hehe, se hvor fornøyd !

HEIAAAA !Hahah, sleik meg i håret liksom..  han likte tydeligvis håret mittt da ;- )

 

Det ble visst tatt en del bilder av meg,   don’t know why ! :- o  

  

Har mange flere bilder, men de ble litt for drøy til å legges ut på en offentlig blogg som dette… sååe .. MIAO ;- )

Jeg vedder på at hullet ditt er finere enn mitt !

EeH, JAA… det har seg desverre slik at navlepiercing-hullet mitt har begynt å rakne, hufff altså.. jeg har tillåme fått et sår på innsiden av hullet, så det ser veldig mørkt ut . I tilegg er hullet, som du ser, helt utvidet og rødt.  

Men, on the bright side så betyr det jo bare at lillegutten min tar all den plassen han kan få, og at navlepiercingen min går til helvette betyr ingenting for meg i forhold til at han har det bra ! ♥

 

I tilegg, har jeg som dere ser, fått denne berømte “GRAVID-STRIPA” som går fra navlen og ned mot symfysen.  Og man ser nå på magen min veldig godt også forfra, at jeg er gravid.   Lille Milian Matheo inni magen min vokser seg stor og stersk, og der liker jeg !  Man ser ikke stripen like godt på bildet som man gjør i virkeligheten, men den er veldig tydelig. 

Men altså, ellers på kroppen så holder jeg meg veldig fit.  Har ikke merket at jeg har lagt noe særlig på meg andre plasser enn på magen og puppene, og deeeet liker vi jo !  Har gått opp et parr BH størrelser til nå i svangerskapet, faktisk. 

 Tenk, teenk… lille gutten MIN inni der <3  Helt utrolig herlig å tenke på !  <3