Nå kommer det en til!

Enda ett, og enda ett! Nå kommer de på rekke og rad, litt raskere enn jeg hadde sett for meg. Jeg snakker selvfølgelig om ord og setninger. Det popper opp nye ord daglig her i heimen. Denne perioden er så utrolig facinerende og lærrerik. Nå begynner virkelig moroa! Jeg blir til stadighet overrasket over minstefrøkens ordforråd. Det er utrolig spennende å følge med på språkutviklingen for tiden. Hun er nemlig skikkelig dyktig, og snakker allerede i lange setninger. F.eks: “Det er mamma sin telefon” Eller “Kan jeg ta på skoa?”  Naturligvis ikke i helt klare ord, men klart nok til at man skjønner hva som blir sagt. Nå går det jammen fort!

Nå er bare èn uke og èn dag til barnehagestart, og jeg er så glad for at hun er der at hun kan gjøre seg forstått på omtrent alt, og forstår like mye, om ikke enda mer, av hva andre sier. Det er ikke mye av det jeg sier som ikke Sienna forstår. Ganske facinerende til at hun enda er så liten. Akkurat nå øver vi på ordet “heter”.. altså, f.eks “Jeg heter Sienna” og “Du heter Mamma”…”Han heter Nathaniel..” eller “Hun heter Emma”. So far so good! 

I dag har vi bare tatt det rolig hjemme og i nabolaget. Vi trenger slike dager også. Har også gjort en del rydding i ytterklærne slik at det er enkelt å finne fram nå når det straks nærmer seg høst og etterhvert vinter, og pælma ut stellebordet som skal på fyllingen. Imorgen kommer Emma hjem, noe vi selvsagt gleder oss stort til! Det virker som en evighet siden hun dro på ferie med pappaen sin, men det er i realiteten bare èn uke siden. Rart det der, hvor sakte tiden går nå i disse sommerferietider vs hvordan det føles når vi er inne i hverdagsrutinene.

Vakre, gode, fine, flinke lille solstrålebabyen min ♥

 

 

 

Den følelsen..

Klokka var ca 05:30 da jeg våknet på sofaen, helt stiv i nakken, etter å ha sloknet oppå kleshaugen jeg holdt på å merke til barnehage og skolestart som nærmer seg, kvelden før. Jeg bestemte meg nemlig for å ta en liten pause i merkingen, og fulgte med en film på TVn. Noe som selvfølgelig ikke er kjempelurt om man er sliten og trøtt en sen kveld og har stuff to do. 

Nå i sommerferien kjenner jeg det skikkelig. Vanligvis er jeg jo kun hjemmeværende med minstefrøken, men nå, etter en sommerferie på 5 uker, hjemmeværende med alle barna, så kjenner jeg det rimelig godt. All creds til de som ikke bruker barnehage og er hjemmeværende med flere barn på fast basis.

I går hadde vi en kjempekoselig ettermiddag hos ei god barnehagevenninne av Nath, eller som de selv sier, de er kjærester. Nathaniel har faktisk dekorert hele rommet sitt med tegninger dedikert til henne. Skikkelig sjarmør! Vi fikk servert nydelig lasagne, og så hadde jeg bakt en brownies som jeg tok med til dessert. En kjempekoselig ettermiddag kveld! Nath ble igjen for overnatting, når jeg og Sienna satte snuten hjem. 


 

I dag hadde han med seg venninnen sin til oss, og i og med at været var sånn som det var, bestemte vi oss for å ta en tur til Teknisk museum. En veldig spennende plass å være for fem/seksåringer, mye å se på, og lære. Sienna får ikke så mye ut av det, men hun er jo som regel bare med på alt og synes det er gøy likevel.

VI oppholdte oss for det meste i  barneavdelingen på Teknisk museum. Hadde jeg bare hatt med de to største barna, hadde vi nok gått litt rundt å sett på andre spennende utstillinger, for det er virkelig mye å se på på Teknisk museum! Men med minstefrøken som helst bare vil løpe rundt og ta på ting, er det best sånn. Der har de blant annet egen utstilling om kroppen vår og hvordan den fungerer, nede i barrneavdelingen, som barna synes er veldig spennende! De fikk seg også hvert sitt “prompeslim” som de lo godt av. En veldig koselig dag!

 

Sienna flekser muskler i det hun forsøker å løfte storebroren sin! 


Veldig konsentrerte barn mens de følger med på Nemo!

Middagen ble inntatt på maccern, og kinderegg og popcorn hjemme hos oss i anledning lørdag, mens de så på Oppdrag Nemo. Det var noen meget slitsomme, fornøyde barn som la seg rimelig tidlig i kveld. 

Nå har jeg i alle fall fått merket en god del av klærne til barna, så denne kvelden skal jeg bruke på å slappe godt av! Ha en fantastisk kveld ♥

Jeg smisket meg unna en bot!

Med skolestart i sikte, tok vi turen på bokhandelen for å kjøpe pennal til husets kommende skolegutt. Vi dro innom flere forskjellige butikker, og fant fram et han ville ha, og som ikke koster halve månedslønnen, spesielt siden jeg faktisk ikke fikk lønn denne mnd (blogg.no sine regler..)

Med et uplanlagt bleieskift på kjøpesenteret, hadde det plutselig gått litt lengre tid enn hva jeg hadde sett for meg. Og når vi kommer tilbake til bilen vår, står en mann og tar bilde av bilen min. Den endelige prisen på pennalet var i stedet for en hundrelapp, gått opp til en tusenlapp! 

Heldigvis for meg er jeg svært sjarmerende, så jeg klarte å smiske meg fra den parkeringsboten. Så dagen fikk en lykkelig slutt likevel, i stedet for å ende med en en sur parkeringsbot, og Nathaniel var strålende fornøyd med ny drikkeflaske, litt nye klær og ikke minst, nytt skolepennal!


 

Se så fornøyd! Vi bestemte oss for å bruke litt tid på å øve bokstaver i dag. Så etter bittelillefrøken var lagt for kvelden, hadde vi en times tid der han fikk øve i “skoleboka” si som han fikk på besøksdagen til skolen sin tidligere i sommer. Dette er en gutt som gleder seg ekstremt mye til skolestart, og som er så utrolig flink og ivrig etter å lære!

Tidligere i  dag var vi å besøkte Fetsund Lenser og museumet der, som er veldig populært for mine søte små, i tillegg til at vi fikk oss en fin trilletur langs Glomma mens lillefrøken sov luren sin på vei dit. Det ble både lekt innendørs og utendørs, og vafler ble det selvfølgelig også!

På kvelden tok vi fram barbermaskinen, og så ble det jammen ny kjekkas/partysvenskesveis på han også♥ Jeg må si at jeg er blitt god på det der etter en del ganger med prøving og feiling med litt forskjellige resultater. Sånn er det å være guttemamma, da må man lære seg sånt, og en hel del andre ting!

Ha en strålende kveld ♥

 

 

Du vet du er mamma når..

Barna legger seg, barnetv står på. Du nærmest slenger deg ned i sofaen, klar for å omfavne noen timer med total og ekstremt fortjent stillhet. Og før du vet ordet av det, sitter du faktisk å følger med på Doctor McStuffins med den største entusiasme. Noen som kjenner seg igjen? Haha!.

Vi har hatt nok en fantastisk dag både på land og i vann i det strålende været vi er så heldige å ha. Barna har fått badet godt fra seg, og koste seg med sandslottbygging i vannkanten mens mor desperat prøvde å slikke litt sol i samme slengen.


 

Grillede maiskolber er det helt store om dagen! Fine, vakre barna mine ♥

 

Etter noen timer i vannet pakket vi sakene, dro hjem og,fikk koselig besøk av Cathrine og Emilio, Nathaniel og Emmas kompis, som vi ikke har sett på en stund. Utrolig koselig ettermiddag og kveld med hjemmelaget pizza til middag, sikker slager blant barna! 

Fine musetatten (som Sienna sier) som koser seg UTE! For et grusomt mennekse jeg er. Vår lille musetatt elsker å være ute og vi elsker vår lille musetatt! 

Ha en strålende kveld videre alle ♥

Snart er alt over

I dag gikk det litt opp for meg at det er ikke lenge til dette er over. Helt ærlig, skulle jeg ønske dette kunne vare en liten evighet. Solskinn, varm vind i håret, strandkjoler,og finkornede sandstrender. Snart er det høst jo! I dag gikk vi oss en tur langs Glomma, i Fetsund. Planen var å stikke innom Fetsund Lenser, men museet er visst stengt på mandager. På tilbakeveien gikk vi innom butikken, og Nath ville kjøpe seg is for sine egne penger.

Vi gikk ned til stranden slik at barna kunne nyte isen sin der i det deilige været, der vi kom i snakk med en pappa med sin sønn, som sto å fisket. Det viste seg etterhvert at denne gutten og Nath starter i samme klasse i august. Guttene ble ordentlig gode venner der på stranden, lekte og koste seg med fisking, bading og gjørmekrig i et par timer før vi satte snuten hjem for middagslaging, Nath lykkelig og munter fordi han hadde blitt ordentlig kompis med en av sine kommende klassekamerater, og også SIenna som hadde fått badet og gjørmet godt i fra seg. Så utrolig herlig, for en fin dag! 

Ble ikke noe oppdatering her i går, var rett og slett helt kjørt på kvelden. Vi hadde en herlig dag med Malin (link til bloggen hennes) og hennes søte lille Tara på et koselig lite badevann på Årnes. Grilling, bading og is, det som hører sommeren med! Vi har hatt en utrolig fin sommerferie så langt, og ser fram til mange fine dager før hverdagen inntreffer igjen. Først ut er Nath, som starter på SFO i neste uke. Og så det innkjøring med jentenes barnehage i midten av august, før Nath sin aller første skoledag 17 aug! 

 

 

En eventyrlig dag på Hunderfossen!

I går hadde vi en helt fantastisk dag på Hunderfossen. Startet dagen med en 2,5 timers roadtrip, med tre meget spente barn i bilen, fjorårets tur til Hunderfossn satt i friskt minne, i alle fall hos storebror. Karuseller ble tatt, en hel del is ble spist. Vi hadde timet dagen perfekt med været, da det var strålende sol fra morgen til kveld og varmt i været. Helt perfekt!

 


 

Bading var stor sukesss for hele gjengne, etter en hel dag i varmen med fart og moro! 

Fine Emmaen min i Eventyrskuta!

Emma er en ordentlig turner! 

Luftrom fullt med ballonger var stor stas! 

Lille Hello Kitty! 

Lille pikachu! 


 

Det ble en del is, for å si det sånn! 

Og her viser de stolt fram “bilsertifikatet” som de fikk, etter å ha bestått “førerprøven” ♥

 

Etter en del karuseller dro vi på Hunderfossens badeland, slik at barna fikk kjølt seg litt ned i varmen. Etter bading, dro vi for å spise på Egon i Lillehammer. 2 forskjellige pizzaer ble inntatt for å få middagen raskt unnagjort. Etter pizza på Egon var barna veldig klare for Trollnatt. Vi har vært på Hunderfossen to ganger før, og det har vært like stor suksess begge gangene. Så da valgte vi å gjøre det denne gangen også! Vi var tilbake på Hunderossen ca kl 20:30, og fikk kjørt eventyrkarusellen, samt trollfallet (som ingen av barna ville være med på, så da gjorde mor det alene, haha) og dere skulle sett det bildet som ble tatt av meg under “karusellen”. Jeg ser helt vettskremt og direkte gal ut

Pizza var godt etter en lang dag!

Vi så på trolldanseshow på “slottsplassen”, og Nathaniel ble god kompis med et troll, som han hengte med resten av kvelden. Så da satt han sammen med trollet når det var klart for Espen Askeladden teater på slutten av kvelden, og han snakker enda om det, og savner trollet. Så søtt! 

På veien hjem sovnet alle søte små, og rett i seng når vi endelig kom hjem etter en lang, men utrolig koselig og minnerik dag for både store og små! Håper dere har det fint ♥ Blogges!

 

Da det gikk opp for meg ble jeg fryktelig trist

Da jeg sto der og leverte skjemaer om hva jentene liker best å spise, hva de liker å leke, og hvilke rutiner minstesnupp har rundt sovetid på dagtid,  gikk det plutselig opp for meg, og det var ingen god åpenbaring. 

Her, på dette stedet, skal nå også minstefrøken tilbringe de fleste dager de neste fire årene! Hele dager. Fra å ha vært med meg omtrent bokstavelig talt hver dag sine to første leveår, til å være borte fra meg på daglig basis. Jeg vet hvertfall at jeg kommer til å slite med en voldsom separasjonangst. Jeg får separasjonangst bare av å levere henne fra meg for en liten stund, som et engangstilfelle. Jeg, for min egen del, gruer meg mer enn jeg gleder meg, selv om jeg selvfølgelig er lykkelig og glad på hennes vegner. Det blir helt sikkert bra, men jeg gruer meg mer for hver dag som går, det må jeg ærlig innrømme.  Det blir sikkert lettere med tiden, men jeg synes helt ærlig det er trist å tenke på at vi ikke skal tilbringe dagene sammen lengre fra august av. Det er liksom bare sånn det er blitt. Hun er med meg på alt fra bloggmøter, tannlegetimer, vippeextensionstimer, til fjellturer. Generelt sett har hun vært med på omtrent alt jeg har foretatt meg på disse snart to årene, forutenom ytterst få ganger hvor jeg har hatt barnevakt. 

Når man tenker over det, er det fryktelig trist at barnehagen tilbringer mer tid med ens egne barn, enn hva man gjør selv. Bare prøv å regn det ut! Når det er sagt har jeg ingen ting imot barnehage på generell basis, men synes det er et utrolig flott tilbud som barna er heldige å ha! Det er bare det at det blir en voldsom overgang. Jeg er jo så alt for vant med dette livet, og helt ærlig, jeg elsker det  ♥

Bilderesultat for rannveigheitmann sienna

Her fra dåpsdagen til Sienna ♥Ta godt vare på tiden med de du er glad i, for den går alt, alt alt alt for fort! 

Blogges♥ La familia er veldig klare for heldag på Hunderfossen imorgen, som avsluttes med trollnatt på kvelden, tradisjon tro! 

 

Baby nummer 4 ❤

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si dette på en vettig eller fornuftig måte… men dere vet det der med små babyer og kjæledyr – man har liksom sin helt særegne stemme som man prater til disse med. Noe annet ville jo vært sykt merkelig. Og nå har vi jo en ny baby i hus, som får gjennomgå av sukkersøt stemmenivå!

Jeg vet dette høres helt sinnsykt ut, og mange tror sikkert at jeg har blitt gal og at det blir psykiatrisk avdeling neste stopp for meg. Men katten vår elsker “So Ro Lillemann“, som jeg alltid synger på sengekanten til alle barna.. Og nå også til baby nr 4, katten vår! Han blir så rolig, og begynner å male. Det er ordentlig søtt! ❤ Katten vår er ordentlig søt!

Imorgen stikker vi på stranda, og på torsdag er hele dagen satt av til roadtrip til Lillehammer og dagen skal tilbringes på Hunderfossen ❤ Alle hjerter gleder seg, forutenom katten, som må bli hjemme. Blogges ❤

Katten er borte…

Jeg må desverre ta til meg alle ekspertrådene jeg har fått i mitt kommentarfelt om kattehold – katten er blitt borte! NEI da, jeg tuller selvfølgelig. Kjenner jeg blir litt oppgitt over alle besserwissere som mener både det ene og det andre om hvordan man bør gjøre det med en katt i hus, etter mitt forrige innlegg. Vår katt trives utrolig godt og løper inn og ut av verandadøra som stort sett står åpen når vi er hjemme. Katten er ikke ute når vi ikke er hjemme, men jeg ser det virkelig ikke som et problem at den får gå ut i hagen når vi er der sammen med den. Tviler sterkt på at lykkelige dyr blir oppfostret i fangenskap, altså sperret innendørs.

Nok om det. Vi har hatt atter en fantastisk dag i dag. Barna har fått badet på Stampetjern, vært på lekeplassen, og jeg har vært en tur innom tannlegen, Marianne hos Tannlegene i Concordiabygget i Lillestrøm! Så fornøyd med både sevice og behandling. Kan absolutt anbefales! (dette er ikke en annonse)  Ellers har vi koset oss hjemme på terrassen, og Nath har hengt med sin nye venninne som han også starter i klasse med om ikke så lenge!


 

Blogges ♥

Update: vårt nye familiemedlem!

Nå har vi snart hatt vår lille pusekatt i to uker, og han har allerede funnet seg godt tilrette her i huset, hagen og i nærområdet. Vi er jo for det meste ute i disse varme sommerdager, så katten har også løpt litt inn og ut som den har følt for. Jeg må ærlig innrømme at jeg var litt nervøs i begynnelsen, da min forrige katt forsvant på denne måten. Altså – den kom ikke tilbake etter å ha vært.ute.

Men – det har gått over all forventning. Han var inne i underkant av en uke før han fikk bli med ut, og siden da har han egentlig kun holdt seg i hagen, og i buskene rundt hagen når vi har vært ute, og kommer med en gang jeg vi puser på han. Han har både vært med på trilletur, og tur i band, for å bli kjent med omgivelsene og nabolaget vårt. Ting går kjempebra, selv om jeg selvsagt må holde et ekstra øye med barna og katten. Noe som overrasket meg veldig, er at den som faktisk er mest forsiktig med katten vår, er minstefrøken! Har ikke sett at den har blitt løftet opp, eller plaget av henne, en eneste gang, og hun er superforsiktig hver gang hun stryker den. De to andre er også veldig glade i vår lille pus, og er forsiktige med katten de også selv om det må holdes et ekstra godt øye til der.. Nå kan ikke jeg lese vår lille pusikatts tanker, men jeg tror at han trives veldig godt. Han er i alle fall blitt utrolig knyttet til oss, og jeg finner han ved siden av meg i senga hver eneste morgen ♥

I dag har vi hatt besøk av nabohunden Charlie, som bor med to katter, og katten vår er ikke kjempefan av han. Det ble en del fresing og ståpels, men hun vil nok etterhvert forstå at Charlie er en svært snill og  kattevennlig hund. Haha!  Jeg er så glad for at vi har vår lille pus, og at barna får vokse opp med dyr! 

Som dere ser, vi har badet og koset oss i knallværet i dag! Og flaks var det, for det er visst ikke meldt spesielt fint vær imorgen. Ellers har vi koset oss med god mat og god dessert, hjemmelaget brownies, som er populært blant samtlige i husstanden! Nathaniel har fått seg mange nye venner i nabolaget, så han har vi knapt sett i dag. Neida, men han har koset seg masse og syklet rundt med sin nye venninne og vært litt innom for å bade, slappe av og spise is. Slik livet skal være på sommeren ♥

Imorgen får vi besøk av ei venninne og barna hennes, og det gleder vi oss masse til! Ha en fin kveld dere!