Kjærlighet i luften

God ettermiddag lesere!

Nå ligger lillefrøkna å sover luren sin, og de to andre koser seg og ser på film. Vi har ingen store planer i dag, forutenom å åpne et drøss av julegaver, og så får vi besøk av Emmas pappa om litt. Det er så herlig å se kjærligheten mellom de små. Sienna er ganske vant med å bli raset med, og har vel vært det så lenge hun har levd. Så her går det i hundreogførti, og hun er heeelt med. Det var et skikkelig gledelig gjensyn for alles del i går! Og siden hun begynner å bli stor nå, så leker de faktisk sammen, og krangler selvfølgelig også sammen. Haha.. Det hører med! 

Det første Nathaniel spurte om da jeg hentet han, var om Sienna hadde lært seg noe nytt mens han var borte. Det er storebroren sin det! Jeg hadde nesten glemt hvor hektisk livet mitt faktisk er, etter nesten en hel uke med bare èn. Men jeg vet at disse små kommer til å ha så mye glede av hverandre, og få et veldig nært forhold, ettersom de er så nære i alder og tilbringer mye tid sammen, både hjemme og i barnehagen. Det varmer et mammahjerte å se!

Se som de koser seg! Sienna fikk denne marihøne-bilen i bursdagsgave, og den har blitt veldig populær! Hun greier enda ikke å dytte seg selv på den, og da er det jo greit å ha to storesøsken som mer enn gjerne gjør det for henne! Fine, fine barna mine!

Ønsker dere en fantastisk fredag og nyttårshelg videre! ♥

Endelig er vi gjenforent!

Jeg vet ikke med dere, men i disse høytids-juleferie-dager, føler jeg på en måte at tiden går bittelitt saktere. Det er bare en uke siden jeg så min lille Emma sist, men så har vi vært en tur innom Tromsø siden den tid, og da virker det plutselig så mye lengre. Som flere uker, på en eller annen merkelig måte! 

Men, i dag så er vi alle gjenforent. Både Nathaniel og Emma har kommet hjem i dag, og siden sist jeg så Nathaniel, har han blitt fem år! Vi har tilbragt ettermiddagen på juletrefest, gått rundt juletreet, og barna har lekt med venner fra barnehagen. Veldig koselig!

 Fra i dag, blir hverdagen hundre prosent mer hektisk, men det er vel det som er litt av sjarmen, eller hva? Det er jo det livet jeg er vant til å leve, og det livet jeg elsker. Det er jo faktisk det som er meningen med selve livet, våre små. Og jeg er så heldig å ha tre av de! Det er ikke alle som ville definert meg som heldig, men det er jo godt at vi alle er forskjellige og har forskjellige verdier. 

Noen er ganske spente på pakkene under juletreet! Legg merke til at det er så godt som ingen pynt nederst på treet, haha! Sienna har nemlig tatt på seg jobben med å fjerne pynt, ganske gjennomført jobb må jeg si. 

Imorgen skal vi feire “julaften”. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å kjøre julaften og nyttårsaften i ett, men fant ut at det kanskje blir litt forvirrende for de for de kommende nyttårsaftener og julaftener.

Jeg har tilogmed godsnakket med nissen, så han kommer også! Det blir stas, det! Ikke alle som får besøk av nissen hele tre ganger i løpet av en jul, ei heller så veldig mange som får feire julaften TO ganger. Og det er en god del pakker som skal åpnes også ,haha! Ganske sikker på at det vil være noen fornøyde barn her imorgen. Og så lurer jeg litt på hvor jeg skal sette alle de nye greiene deres. Nå er nemlig både Emmas rom, Nathaniels rom OG stua stappfull av nettopp deres ting og leker.  Det skal hvertfall ikke stå på det – stæsj har de hvertfall nok av! 

Ønsker dere alle en god natt!

Blogges

Familien min trodde jeg hadde spiseforstyrrelser

Da jeg var “hjemme” i jula med Sienna nå for litt siden, fikk jeg meg en ganske stor tankevekker. Jeg mener. Samtlige i familien min påpekte hvor utrolig tynn jeg har blitt. Eller, mager var vel ordet de fleste brukte. Og helt ærlig, jeg ser ikke det selv sånn umiddelbart. Men når jeg ser bilder av meg selv, får jeg en liten støkk.

Så begynte jeg å tenke. Har jeg faktisk en spiseforstyrrelse? Eller er det bare et resultat av hverdagen generelt med tre barn? For hverdagen med tre små går i en voldsom fart, og den innebærer ikke noe spesielt mye tid til meg selv. Av og til må jeg velge. Skal jeg spise, eller skal jeg rydde, for eksempel? Jeg underprioriterer faktisk å spise selv, men innser at jeg kan ikke gjøre det lengre. Jeg fikk meg et lite sjokk da jeg gikk på vekta, og den viste 5 kilo mindre enn for bare en måned siden! Den vekta jeg har nå, i forhold til min høyde, tilsvarer i forhold til BMI klasse undervektig grad 2. Ganske skremmende, nåt min matchvekt, i forhold til høyde, ligger på rundt 64 kg… 

 

Ikke misforstå, jeg har ikke en spiseforstyrrelse. Tror jeg hvertfall. Jeg er bare utrolig dårlig til å prioritere meg. Jeg elsker mat, og har gjort så lenge jeg kan huske. Jeg bortprioriterer bare meg selv,  å ta meg tiden til å faktisk få i meg mat selv. så da tror jeg rett og slett mitt nyttårsforsett skal være å ta bedre vare på meg selv, og høre på min familie- rett og slett å ta meg tiden til å spise mer! Selv om jeg i utgangspunktet synes de fleste nyttårsforsett er litt teite! 

Har dere noen nyttårsforsett? 

Ekstremt rolige dager…

Det føles så veldig merkelig. Jeg mener, jeg har en konstant følelse av at det er noe jeg skulle ha gjort, men som jeg ikke får gjort. Jeg snakker selvfølgelig om at mine to største gull har vært borte en ukes tid nå Jeg er vant med full rulle i hverdagen, og nå er det bare…. rolig. Ekstreeeemt rolig. Nesten litt sånn at jeg blir rastløs, men likevel ikke, for jeg har, utrolig nok, masse å gjøre likevel. 

Det har vært veldig deilig, det er ikke det. Og ikke minst koselig å kunne fokusere fullt på Sienna noen dager. Men nå ser vi fram til å få hjem storebror og storesøster, og at alle pakkene som bare ligger å venter på å bli åpnet under juletreet, skal bli åpnet! Og jeg tror det er en liten frøken her som kommer til å bli veldig glad for å få hjem sine storesøsken! 

Vi har koset oss masse, jeg og lille tuppa. Og se så stor hun har blitt! Og ikke minst, så utrolig flink, og selvfølgelig, verdens nydeligste! 

 

 

Jeg feiret jul uten barna!

Da har vi endelig kommet tilbake fra en herlig og fantastisk liten julefeiring i kalde Nord, nærmere bestemt i Tromsø hvor vi har masse familie!

Jeg tror jeg trengte en liten time-out, og det har det virkelig vært. For jeg tok nemlig bare med meg Sienna. Emma er med sin pappa, og Nathaniel er på Gran Canaria med sin pappa og koser seg!

Jeg har spist så mye god og feit mat at jeg helt sikkert har lagt på meg et tosifret antall kilo. Vi har hatt familieselskap omtrent hver dag, og Sienna har fått sååå mye oppmerksomhet, og selvfølgelig sjarmert alle i senk. Og så fikk hun møte sin oldemor for aller første gang ❤ Jeg er glad for at vi valgte å gjøre dette i år. Familie er så utrolig viktig, og jeg ser tilbake på dagene vi har tilbragt med familien med stor glede! ❤

Dette er julegaven jeg lagde og ga til min søster! Det bød naturligvis på en god del latter, haha!

video:video

Vi har hatt det så fint og rolig! Fått mange fine julegaver, tilbragt tid med familien og spist nydelig mat hver dag!

Nå ser vi fram mot å feire julaften nr.2 når de to andre kommer hjem på slutten av uka. Det blir stas! Vi har jo nemlig en del gaver å åpne der og. Ikke alle som får feire denne flotte dagen hele TO ganger❤

DIY- Minneboks

Okei, jeg klarte rett og slett ikke dy meg – da min gode venninne Katrine og hennes lille gutt kom innom her i morrest for utveksling av julegaver, måtte jeg bare gi den til henne – minneboksen jeg har brukt en god del tid på å lage de siste dagene!

Hun venter nemlig en skjønn liten gutt i februar, lille Mathias ❤ Og planen var egentlig å gi den i julegave til han, selv om han faktisk ikke er født enda. Men jeg måtte vise den til henne i dag! Og hun ble så utrolig glad! Å glede andre gir meg så utrolig mye, mye mer enn det å få.

Jeg er litt sånn at når jeg bestemmer meg for noe, så fullfører jeg det! Og jeg hadde et presist bilde i hodet mitt om hvordan denne minneboksen skulle se ut. Selv om det tok litt tid å finne akkurat riktig boks. Det fant jeg heldigvis til slutt, på Jula, til rett under hundrelappen.

Bokstaver, blonde-og silkebaand og annen pynt er kjøpt på Panduro, der de har utrolig stort utvalg om man skal lage noe sånt. Bare fantasien setter grenser!

Det jeg har gjort er å male selve boksen i en matt, lys grå farge. Deretter malte jeg bokstavene i babyblå, og når de var tørket malte jeg de med en gjennomsiktig, svakt sølvfarget glittermaling.

Jeg har limt på blondekant på hver side av boksen, og knytt sløyfer som jeg har limt på begge sider, og framme i midten. Deretter har jeg limt på blå hjerter oppå sløyfeknutene.

Hva synes dere?

Julestemningen er borte…

Dere vet… når man var barn, og det kriblet i magen ved synet av julegavene under treet. Fikk knapt sove natt til julaften, og maten kunne ikke spises fort nok opp slik at vi kunne starte med å åpne pakkene…

Vel, den tid er over for lengst. Nå føler jeg noe helt annet enn julestemning,en aldri så liten følelse av stress! Og jeg føler absolutt ingen kribling over de mange fine julegavene som ligger under treet vårt. Julestemning viskes litt ut av dette stresset. Om to dager reiser jeg og minstefrøkna til Tromsø, og jeg har ikke engang startet å pakke. Men.. jeg gleder meg til å komme dit, til familien, og feire, spise god mat, og rett og slett bare slappe av. Det trenger jeg nå!

Da jeg var barn var pakkene det store, mens nå klarer jeg nesten ikke vente med lutefisk på lillejulaften og ribbe på julaften "hjemme" med familien. Og i år, får barna faktisk feire to julaftener! En Med sine fedre, og en her hjemme etterpå. Det gleder jeg meg veldig til! Jeg elsker jul, men desember i år har vært en over gjennomsnittet stressende måned! Haha. Så nå skal jeg prøve å senke skuldrene, og faktisk bare slappe av og lade batteriene ❤

Lille fine nissejenta mi på nissefest i barnehagen i dag! ❤

Og noen av julegavene som skal ut til våre venner og bekjente før vi reiser 😊 På det siste bildet er noe jeg har laget selv, og som jeg ble utrolig fornøyd med! Jeg skal vise dere ordentlige bilder av denne "gjenstanden" (haha) etter jul!

Blogges

Fem år, gutten min!

Herregud, det er helt surrealistisk å tenke på… for akkurat fem år siden, lå jeg i en seng på Hammerfest sykehus. Men jeg lå ikke alene. Jeg lå ved siden av en helt fersk, uendelig nydelig. bitteliten klump, og klarte knapt å skjønne at denne lille klumpen skulle jeg få ta med meg hjem. Atten år gammel fikk jeg ansvar for et annet menneske. Mange forskjellige følelser gikk gjennom kroppen min, men størst av de alle, ubetinget kjærlighet.

Denne lille søte klumpen fikk navnet Nathaniel Chrisander, og denne lille søte klumpen er alt annet enn liten i dag, fem år etterpå! En stor, vakker, god og meget intelligent gutt! I dag feirer han med sin pappa på Gran Canaria, og har det kjempefint i varmen, med bading, is og det som hører sydenlivet til!

Disse fem årene har bydd på sine uttfordringer. Mest av alt fordi jeg selv var et barn da jeg fikk barn. Man kan på mange måter si at jeg har vokst opp sammen med Nathaniel. Han har lært meg så mye, da livet mitt gikk fra bekymringsløs tenåring til et liv i de voksnes rekker med masse, masse ansvar, på null komma svisj.

Jeg føler det blir så klisje med sånne greier, men samtidig må jeg bare si det! Jeg har fått kjenne på absolutt alle følelser i følelsesspekteret. Det å være mamma, og alt det innebærer, er jammen ikke lett.

Om noen hadde kommet å fortalt meg hvor redd og bekymret jeg av og til kom til å være, hadde jeg nok aldri turt å få Nathaniel. Jeg kjenner selvfølgelig ofte på frykten. Frykten for at noe skal skje med barna. Og det er en ganske intens følelse til tider. Men kjærligheten er ubetinget. Jeg har ofte sagt "jeg elsker deg" til mine tidligere kjærester og ekser. Men det å virkelig elske noen, tror jeg nok aldri jeg har opplevd før jeg ble mamma. Nå kan jeg si til mine barn "Jeg elsker deg", helt i tråd med ordets rette forstand.

Den bare kom og gikk!

Tiden altså.. føler det er så klisje, men likevel så sant! Tiden raser unna i en voldsom fart, og det er ikke så mye man får gjort med det, dessverre.

Denne helgen har vi koset oss masse! I går var pappaen til Nathaniel her og hentet han, og i dag har de reist på juleferie til Gran Canaria, på selveste femårsdagen hans!

I dag har jeg altså bare hatt jentene her hjemme, og vi har både malt, bygget figurer med playdoh, og vært en tur på Strømmen storsenter på "jenteshopping" som Emma selv sa, haha! Jeg holder på med å lage noe til babyen til ei venninne av meg, så jeg trengte litt greier der. Og selvfølgelig en liten CaféTur ❤ En veldig fin og rolig søndag ❤

Imorgen er det ettårskontrollen til lillesnuppa på planen, noe jeg ser veldig fram til! Og så tror jeg rett og slett vi tar en hjemmedag med storesøster også, siden jeg nesten aldri får tilbragt tid "alene" med henne ❤

Blogges