Laminat eller parkett?

Reklame | Bygghjemme.no

Selv om vi per nå leier, og ganske sikkert kommer til å gjøre det i noen år til, betyr det ikke at jeg ikke drømmer. Selvfølgelig drømmer jeg. Jeg ønsker også et stort hus med to etasjer! Og jeg har selvfølgelig sett for meg hvordan det skal se ut. Blant annet når det kommer til gulv. Jeg er veldig glad i lyse, naturlige toner, og ser absolutt for meg noe sånt når det skulle bli aktuelt.

Når man skal legge nytt gulv, stiller mange seg spørsmålet om hvorvidt de burde velge laminat eller parkett. Inntrykket kan tilsynelatende være ganske likt, men det er mange forskjeller. Laminatgulv har en hardere overflate som tåler mer, både når det gjelder riper og inntrykk som for eksempel fra høye hæler. Parketten er mykere og derfor også mer mottakelig for påvirkning. Men en fordel med parkett er at den kan slipes og lakkeres eller oljes på nytt om man skulle ønske å endre på det. 

Bygghjemme.no, som er en online byggevarehandel med alt du trenger til oppussingen, har et bredt utvalg av laminatgulv til rimelige priser, og i alle prisklasser og farger. Under har jeg lagt ved noen bildeeksempler fra noen typer laminatgulv jeg liker ekstra godt! 

//Bilder: Bygghjemme.no 

Hva gjør egentlig mennesker uten barn?

Den siste uken har det meldt seg et stadig mer undrende spørsmål for meg. Dette får meg virkelig til å gruble altså. Jeg synes rett og slett det er direkte mystisk. Hva gjør egentlig mennesker uten barn?

Det har vært en veldig hyggelig, koselig og fantastisk uke, Ikke misforstå meg. Vi har hatt en rekke playdates med mine venninner som tilfeldigvis heller ikke befinner seg på hytta. Men jeg har fått kjenne på en følelse jeg tror jeg aldri har følt på før (det føles i alle fall ikke sånn) Nemlig kjedsomhet! 

Ikke det at det er kjedelig å være med Sienna. Nei, langt der i fra. Hun er jo verdens mest fantastiske. Men der jeg vanligvis løper rundt for å tilfredstille alle i husholdningen, har jeg nå bare en hjemme for øyeblikket, og da oppstår det gjerne et aldri så lte “hva skal jeg fylle inn tiden-med”problem. Vi har koset oss enormt mye med mange av alle de fine menneskene vi er så heldige å ha i livene våre. Skikkelig heldige er vi!

 

Sånn helt på tampen har det faktisk oppstått en aldri så liten situasjon som jeg håper jeg kanskje kan fortelle om en vakker dag, når jeg føler meg klar for det. Det er virkelig stort for de det gjelder, og noe jeg har jobbet skikkelig, skikkelig mye for. Derfor vil jeg enn så lenge holde det for meg selv. Veldig fornøyd med å endelig ha nådd mitt mål. Ellers har jeg akkurat hatt et koselig lite  besøk av gudmortante Katrine helt til nå, og nå er det straks natta for meg også. Sov godt alle sammen!

Barna mine får sjokoladekake til kveldsmat

Hei og hopp! Her ble det plutselig noen dager mellom forrige innlegg, noe som har sin naturlige forklaring i at jeg rett og slett har hatt en barnefri helg.

Fredagen hadde jeg som tidligere nevnt invitert noen av mine beste venninner på jente/vinkveld, med en påfølgende tur ut OL byen. Hadde jeg visst at jeg skulle bli såpass dårlig denne dagen og de to påfølgende dagene, hadde jeg nok aldri dratt ut, haha. Jeg brukte nemlig resten av helgen og omtrent helt til jentene kom hjem igjen på søndagen, til å ligge i sengen. Men – det er jo heldigvis svært sjeldent jeg tar meg friheten til slike sprell, eller i det hele tatt har muligheten til det, så det er absolutt verdt det likevel!

Jeg har for tiden påskegul ettervekst, og i den forbindelse kom heldigvis BFF og eks-frisør Ingvild til min unnsetning sent fredag kveld. Dessverre var etterveksten min for påskegul for å kunne reddes av en toning, så nå farger jeg håret mitt svart i stedet. Neida.

Fra søndag og til tirsdag har jeg begge jentene hjemme, før Emma reiser på påskeferie med sin pappa. Så det blir med andre ord veldig stille her resten av påsken. Å være med bare ett barn når du er vant med tre, er nesten som barnefri å regne. Men selvfølgelig veldig koselig å kunne rette full oppmerksomhet mot bare én av de av og til.

I dag har vi vært på Sørum gård for å hilse på dyrene og være ute. En veldig koselig dag med to av mine tre favorittpersoner her i verden. De er jo veldig glade i dyr hele gjengen, så det er alltid midt i blinken med bondegård! ❤

Ellers avsluttet vi dagen med å bake brownies, som de, hold dere fast, fikk til kveldsmat. Er tross alt bare påskeferie én gang i året si!

Ønsker dere alle en god natt☺

Jeg har gitt bort barna

Det føles trist, skal jeg være helt ærig med dere. Å gi bort barna sine er aldri et lett valg å ta. Heldigvis vet jeg at de har det supert med sine fedre nå i påskeferien, og jeg skal benytte anledningen til å slappe av. For real. Det var en blanding av tristhet og glede da jeg fulgte Nath inn på flyet i morrest. Han var så spent på å se pappa, og det unner jeg han virkelig.

Faktisk har jeg fra imorgen og til søndag helt barnefri. Jeg kan gjøre hva jeg vil. Hvor surrealistisk er ikke det, liksom. Imorgen står det vinkveld på planen, hjemme hos meg, med et par venninner og søsteren min. Det tror jeg blir veldig koselig!

Ønsker dere en god natt! ❤

Ingen vet om babyen min

Dere vet, det er noen ting man bare ikke kan snakke om i offentlighet om man ønsker å framstå som relativt normal. Og dette føler jeg absolutt er en av de. Jeg har en stor innrømmelse å komme med: Sienna er fortsatt babyen min! 

Jeg kaller henne selvsagt bare babyen min innenfor husets fire vegger. I realiteten er hun jo en straks treåring, haha. Jeg tror nok det kommer av at hun er minst. Hun vil på mange måter alltid være babyen min, siden hun alltid vil være minst i gjengen. Men rett forran øynene våre vokser de – og de vokser i en voldsom fart! Hverdagen går sin gang. Sommere som kommer, sommere som går, jul, nyttårsaften likeså. Sommer igjen. Plutselig er de blitt et år eldre på et øyeblikk! På mange måter ser jeg på tiden litt som en evigvarende karusell som går fortere og fortere. En koselig karusell med uendelig mange lykkelige øyeblikk, men også en karusell du så gjerne skulle hatt mulighet til å hoppe av i blant. For å stoppe opp en stund, og bare betrakte barna våre. Betrakte hvor fint vi faktisk har det, betrakte hvor heldig jeg er som får oppleve de. Jeg, som er så heldig å få oppleve småbarnslivet, hvor hektisk, stressende, fint, fantastisk og ikke minst å få erfare hvor frustrerende det til tider kan være å sjonglere alt dette alene. Jeg skulle mer enn gjerne hatt litt ekstra tid til å beundre de. Hvor utrolig fine de er, hvor flinke de er, og hvor store de er blitt. Jeg er så stolt av de! 

Litta bildedryss fra søndagen som var! Vi hadde strålende sol, nyyydelig vær rett og slett. Og dagen tilbragte vi på idylliske Losby. Veldig fin dag med alle mine tre skatter, selv om Emma egentlig var på pappauke. Så langt har uken vår vært som alle andre uker – med treninger på ettermiddagen. I går var det fotball, og i dag er det håndball. Ellers hadde jeg et lite besøk av en av mine beste venninner i går, som venter sin fjerde lille skatt. Veldig koselig å catche litt opp når man ikke ses så ofte på grunn av avstand.

Ha en strålende dag dere ♥

Jeg er en håndballstjerne!

For en lang, koselig og slitsom dag vi har hatt, i en slags salig blanding. Det tar på å henge i en idrettshall i flerfoldige timer med en lillesøster på slep.

I dag har nemlig størstemann spilt stjernerunden i Loppetassen håndballturnering. Kjempegøy for han, og jeg og lillefrøkna har jammen ikke hatt det så verst heller. Jeg får ordentlig koselige flashbacks til min egen barndom og mine egne idrettsturneringer av å være med Nathaniel på disse. Er jo tross alt ikke så alt for lenge siden jeg selv spilte både håndball og fotball, for ikke å glemme judo, som jeg forresten har grønt belte i! Det hadde nok ingen trodd.

«Jeg er en håndballstjerne» Så stolt av både T-skjorte og medalje!❤

Se så nusselige de er! Og best av alt – de er bare «mine» ❤

For anledningen hadde jeg også laget verdens sunneste smoothie, og oppdaget for anledningen at sellerirot gjør seg bemerkelsesverdig bra i smoothier. Nam! Man får en helt unik, utrolig bra følelse når barna drikker rene grønnsaksvitaminbomben, og de i tillegg roper hurra! 1-0 til meg der altså.

Ellers ble dagen vår avslutter med tidenes kjappeste lagde taco (vi var hjemme etter kl 19..) og godis i skåla!

Og bare for å svare på et spørsmål jeg har sett komme opp mange ganger – smoothiekoppene jeg bruker å sende med de på skole og barnehage (og i dette tilfellet en hel halv dag på håndballturnering) er kjøpt på Clas Ohlsson. Veldig praktiske!

Imorgen skal vi ut på tur med Emma og hennes pappa, i knallværet vi har her om dagen. Fin avslutning på en fin helg. Ha en strålende kveld videre alle sammen! ❤

Kreft uten vipper

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det. Du vet, den følelsen du sitter med i det du er bitt av vippebasillen, og tar deg en liten pause.

Selv føler jeg det ser ut som om jeg har fått kreft, og mistet alt av vipper, selv om jeg naturligvis bare føler det sånn fordi det er så utrolig stor forskjell på uten vippeextensions , og med vippeextensions. Man mister jo tross alt ikke sine egne vipper, men tilføyer noen som er lange, mørke og ser veldig ut som dine egne.

Innenfor vippeextensions er det to hovedtyper du kan velge mellom. Klassiske vipper, og volumevipper. Er du ute etter et mer naturlig utseende, er klassiske vipper veien å gå. Vil du ha en mer «wow» look, er volumevipper tingen. Det fine er at uansett hva man velger, kan man fritt velge lengde selv, og du kan fint ta vippeextensions uten at noen legger merke til det, og tror det er dine egne vipper!

Jeg har gått til Beautyalle i Oslo i snart fem år, siden Emma var helt nyfødt. Der har jeg både fått fikset på vipper, microbladet bryn og andre kosmetiske behandlinger. De vet hva de gjør, for å si det sånn. Og det er jo veldig betryggende.

Ta kontakt på tlfnr 40068792 for timebestilling eller spørsmål! (Og jeg svarer gjerne i kommentarfeltet om dere har noen)

Ha en strålende fredag alle sammen, nå er det endelig helg! ❤

Bilen min er ødelagt

Men det er heldigvis fiksbart! Og ødelagt var vel kanskje å ta litt vel hardt i, det var bare frontdekkene mine jeg måtte bytte ut. Så det gjorde jeg i dag, og ble dermed fotgjenger et par timers tid.

Ellers har jeg bare koset meg hjemme med jentene, og Emmas pappa tok Nathaniel med på fotballtreningen i dag. Utrolig praktisk for meg må jeg si!

morgen skal jeg til min kjære BFF Ingvild, og deretter fikse på vippene og dyktige Tina på Beautyalle. Det ser vi stort fram til!

Ha en strålende kveld ❤

Lunsj/Middag/Matpakketips : Litt sunnere pannekaker!

“NAM! Er det spinatpannekaker du har lagd mamma?” Dette utbrøt sjokkerende nok min seksåring i går når han kom hjem fra skolen. Jeg er ganske sikker på at jeg har nevnt det tidligere, men jeg føler meg utrolig lur når jeg lager mat barna liker, samtidig som jeg legger i litt ekstra godsaker slik at det også skal være næring i det, uten at det har noe effekt på selve smaken. Og også slik er det med pannekaker. Hva med å lage de grønne? Kalle det dinosaurpannekaker? 

Det bruker nemlig vi å gjøre det. Det er jo rimelig fantastisk at barna faktisk blir glad over at du har hevet hakket spinat oppi pannekakerøren, eller hva? Det som gjør det ekstra underholdende for barna, er den fine grønnfargen det gir pannekakene. Eventuelt fargen som gjør at de barnehageansatte, når du sender det med i matpakken dagen etterpå, tror at du har latt røren stå litt for lenge i kjøleskapet. Haha

Veganske spinatpannekaker: 

6 dl hvetemel
2 dl lettkokte havregryn
2 ss bakepulver
2 ss sukker
1 ts salt
10 dl plantebasert melk
4 ss kokosolje

300 gr spinat som du damper først, for deretter å finhakke det før du hiver det i røren til slutt! 

 

Og når vi hadde det til middag i går, og fortsatt hadde pannekaker igjen, får barna selvsagt med seg på skole og barnehage. Jeg elsker å lage en innbydende matboks til de, da jeg er overbevist om at god, sunn, innbydende og kreativ matpakke gir de forutsetninger til en bedre dag! Jeg grøsser på ryggen når jeg tenker på de kjedelige tørre brødskivene med leverpostei jeg fikk med meg på skolen. Og jeg som ikke liker leverpostei engang! 

Jeg koser meg virkelig når jeg ordner i stand matpakken deres. Og det gjøres med kjærlighet.  Det høres kanskje helt fjernt ut, men det gir meg en helt egen følelse av ro.  Enten gjør jeg det på kveldene, eller står opp veldig tidlig og gjør det da. Perfekt start på dagen! 

Den som er på pappauke blir ikke glemt av den grunn! Dere skulle sett ansiktet på Emma da jeg kom inn til henne med smoothie og pannekake med eplebiter♥ På fredag er kommer hun til oss igjen, og som vi ser fram til det!