Hvem skal forlate?

Vi trippet forventningsfulle inn i damegarderoben på Nes svømmehall i dag. Ja, selvfølgelig damegarderoben. Sønnen min er tross alt bare fem år. Fersk skolegutt ja, men tross alt født på tampen av året, desemberbarn. Så han er fortsatt bare fem.

 

Jeg tror virkelig ikke mine egne ører da en dame på gebrokkent enkelskspråkelig vis ber han om å forlate damegarderoben. Ikke en ansatt i svømmehallen, men en annen badegjest. En voksen dame. Jeg tror ikke mine egne ører, så jeg ber henne gjenta seg selv, og hun gjentar

“I think he’s too old to be in the ladies wardrobe, he should be in the mens wardrobe” …

Men…. vent litt… jeg klarer ikke helt å forstå. Jeg presiserer for henne at han er fem år,opptil flere ganger, i tilfelle hun faktisk ikke forstår det faktum at sønnen min på fem år ikke kunne brydd seg mindre om hennes nakne kropp. Men hun insisterer på en svært bastant måte at han må forlate garderoben, og at hun som kvinne føler seg ukomfortabel med at han skal se henne naken. 

Akkurat i dette sekundet tenner jeg på alle pluggene som finnes I denne kroppen, og det finnes en god del, det kan jeg love dere alle sammen. Jeg bli ufattelig, ubegripelig og voldsomt provosert. Jeg er tross alt fra nordnorge, jeg går sjeldent rundt grøten uansett hva det gjelder. Og i situasjoner som akkurat denne, dukker nordlendingen i meg fram for fullt. Jeg fortalte henne nøyaktig hvor skapet skal stå,eller garderoben, as we speak, og at om det er tilfelle at hun som voksen kvinne føler seg støtt av en fem år gammel gutt tar følge med sin mor i damegarderoben, er dette absolutt ikke riktig plass for henne å være. Da er det HUN som må forlate! Det er HUN som har et problem. Det finnes jo overhodet kke tvil – det er ikke femåringen min med guttetiss som er problemet. 

For meg blir dette som å seksualisere barn. Det blir en debatt om likestilling. La oss snu om på korta. Jeg tviler sterkt på at dette hadde blitt et tema i mannegarderoben, hvor pappan har med sin fem år gamle jente. Vi er svært åpne her hjemme, og mine barn seg meg naken støtt og stadig både i garderoben i svømmehallen, av og til hjemme i dusjen og mens jeg tisser, da jeg av åpenbare grunner har døren åpen (så ikke huset brenner ned de fem sekundene jeg er borte) 

Jeg føler meg på ingen måte støtt av min sønn på fem år, eller av andre femåringer i svømmehallen for den saks skyld. Han er FEM! Vi er der at vi kan konstatere at noen har jentetiss, og noen har guttetiss. Det er liksom ikke noe mer enn det. Hvorfor skal vi gjøre det til et problem? For ja, det blir et problem om min fem år gamle gutt skal forlate damegarderoben i svømmehallen.

Det er ikke sånn at han stirrer på puppene til de godt voksne damene i garderoben. Nei, nei nei!. Jeg vet ikke om det er en annen mentalitet i hvor-enn-slags-land denne dama kommer fra, men her i Norge, så vidt jeg vet, seksualiserer vi ikke femåringer!  Det kom et aldri så lite “you idiot” fra meg, kanskje ikke helt passende og ei heller særlig voksent, men like fullt så til de grader på sin plass.

 

La meg bare få konstatere at denne dama trua meg å melde meg til resepsjonen om jeg ikke forlot garderoben, og jeg sa at det burde hun absolutt gjøre, gjør det! Hvilket hun også gjorde. Det hele endte med at jeg fikk en stor unnskyldning fra personellet, og at de var hundre prosent enige med meg, alle sammen. Men når denne situasjonen, at et uskyldig lite barn blir et problem for en voksen kvinne. Et uskyldig, lite barn blir seksualisert så til de grader av en voksen kvinne. Hvem burde egentlig forlate? 

15% på alle kolleksjoner hos DW!

God lørdagsmorgen i stua alle sammen ♥ Her har vi akkurat spist frokost, rundstykker, til barnas store glede. Jeg må ærlig innrømme at etter at størstemann ble skolegutt i August, setter jeg ekstra stor pris på lørdager og søndager. Disse dagene har en helt egen ro over seg. Ingen skal ut av døra før fuglene synger, ingen må huske å ha med seg både det ene og det andre i full fart, og ingen stress. Bare rolige frokoster, og tid til fine samtaler i fred og ro. Rett og slett en liten avvikling av de endeløse hverdagsrutinene. 

Annonse

I dag går turen til badeland med ei venninne, hennes barn, og to av tre mine søte små, den siste er hos pappaen sin. Men, først skal jeg vise dere de lekre klokkene fra Daniel Wellingtons rykende ferske nye kolleksjon, Classic Petite Ashfield. Det er virkelig viktig å unne seg selv, eller noen du er glad i, litt luksus i hverdagen. Og dette er luksus på budsjett, i tillegg til at dere får en rabattkode av meg litt lengre ned i innlegget, som gir dere ytterligere 15% rabatt ved bruk av rabattkoden min!

Jeg er så utrolig glad i klokkene fra DW – Alle kommer i et tidløst og elegant design, som passer ethvert antrekk/outfit man måtte ønske. De er virkelig min klokkefavoritt nr.1, og jeg har alltid en klokke til hver eneste anledning ettersom jeg har klokker fra alle deres kolleksjoner. Elsker, elsker de! 

Classic Petite Ashfield har et nett klokkehus, og kommer med en enkel, men luksuriøs reim i mesh, samt at klokkehuset kommer i to farger – sølv og gull.  Man kan selvsagt med et enkelt grep bytte klokkereim når som helst! Klokkereimer får man kjøpt i underkategorien “Stropper” i nettbutikken. 

Jeg elsker å matche klokken med det nydelige classic cuff, som du også finner i nettbutikken. Jeg elsker de hver for seg, eller sammen. Begge delene er like fint! 

Når jeg skriver om Daniel Wellington, er mange skeptiske og mener det koster penger med shipping. Men jeg kan altså forsikre dere om at dette ikke stemmer. Det er nemlig gratis shipping i hele verden ved kjøp av disse nydelige klokkene og alt annet hos DW. 

Jeg er også så heldig å få dele ut en rabattkode til dere, som gir dere 15% rabatt på HELE nettbutikken til Daniel Wellington, alle kolleksjoner, og rabattkoden fungerer hele verden over. 

Bruk rabattkode “RANNVEIG” ved utsjekk så vil dine 15% bli trekt av i kassen!

Gå til www.DanielWellington.no for mer info, samt for å se alle de nydelige kolleksjonene de har! Noe for enhver smak, og kolleksjoner både til kvinner og menn. Ha en strålende dag alle sammen ♥

Jeg blir blind

…snart om jeg ikke skaffer meg briller. Det føles i alle fall sånn, haha! Jeg er livredd for å ikke kunne se barna mine en vakker dag. Allerede i 2014, i forbindelse med teorien og oppkjøring til førerkortet, strøk jeg på synstesten på selve trafikkstasjonen,med å lese bokstaver et stykke unna. Og måtte gjennom en påfølgende synstest hos optiker før oppkjøring. Denne viste at jeg hadde skeive hornhinner, og absolutt burde ha briller.

I og med at jeg ikke syntes briller var noe kult, og ikke så på linser som et alternativ, valgte jeg å bare la det være. I det siste merker jeg likevel at jeg ser dårligere og dårligere, og det kan noen ganger by på ubehagelige utfordringer og kleine situasjoner. Tro meg!  For å ta et veldig godt eksempel på det. Da Nath spilte fotballcup forrige helg, pekte jeg på en annen mann og sa til Nathaniel at der var treneren hans. Jeg sto 10 m unna, men pekte altså på feil mann. Jeg så rett og slett ikke forskjell, haha. 

 

Jeg har nå derfor bestemt meg for å ta tak i dette nå umiddelbart, litt brilleangst til tross. Jeg skal om nødvendig ta en ny synsundersøkelse for å få en pekepinn på hva mine skeive hornhinner trenger. Det kan jo bli interessant, jeg kommer i alle fall til å se heeeeeelt annerledes ut! 

 

Vegansk middagstips – Søtpotet og Linsesuppe

Da er vi godt i gang med matkassen vår fra Den Grønne Kassa, og tenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere, som jeg personlig likte utrolig godt! Det som kommer i kassa er ofte hallveis ferdiglaget når du får det (ikke halvfabrikata, men altså ferdig laget blandinger av forskjellige krydder f.eks) 

Så, jeg deler en liknende oppskrift med dere av linse-søtpotet suppe, som veldig mange spurte etter! Den er utroooolig god, og så mange digge grønnsaker og urter. Skikkelig vitaminbombe! 

(Til ca. 4 porsjoner)

6 store økologiske gulrøtter, i biter

1 stor eller 2 små søtpoteter, skrelt og skåret i biter

1 økologisk selleristang, hakket

1/2 gul løk, hakket

2-3 hvitløksfedd, finhakket

Fersk ingefær, ca. 1 tommelstørrelse, skrelt og finrevet

1/2 rød chili, renset og finhakket

3 toppede ss kokoskrem (den kremete kokosmassen som skiller seg fra kokosvannet i boksen når du setter den kaldt)

Saften av 1/4 sitron

1-2 ts gluten- og gjærfri buljong

Ca. 1 ts spisskummin

Ca. 1 ts malt koriander

Ca. 2 ts gurkemeie

2 dl økologiske røde linser

Slik gjør du:

 • Fres løk og selleri i en tykkbunnet kjele til det blir mykt. Tilsett hvitløk og surr i et par minutter til.
 • Ha i gulrot og søtpotet, krydder, buljong og chili og hell på vann til det rekker ca. 5 cm over grønnsakene. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er lett gjennomkokt, ca. 8-10 min.
 • Kok linser for seg i en egen kjele etter anvisningen på pakken.
 • Tilsett ingefær og kjør suppa med stavmikser til den er helt jevn. Ha evt. i litt mer vann hvis den blir for tykk.
 • Tilsett kokoskrem, sitronsaft og de kokte linsene, og smak til med himalayasalt og grovkvernet pepper.
 • Pynt med fersk koriander, solsikkekjerner eller gresskarkjerner!

Mmmmmmmmmmm!

XPLORA – Gjør hverdagen enklere!

Annnonse

Hei dere I dag skal jeg endelig fortelle dere litt om disse fantastiske klokkene barna fikk forrige fredag. Vi har allerede rukket å bruke de i snart en uke nå, og jeg er fortsatt temmelig nyforelsket i denne klokka, som gjør livet så mye enklere – og hverdagen til en lek for de små(og store)! 

Det startet forrige fredag, en helt vanlig fredags ettermiddag. Jeg hadde på forhånd gitt beskjed til barna om at de kom til å få en skikkelig fin overraskelse etter barnehage og skoletid. Da vi kom hjem, lå de på bordet. To stykker, pent innpakket, med navnelapper på. Jeg er veldig glad i å skrive lapper! Jubelen var STOR da de åpnet pakkene og fant ut hva som lå inni – hver sin XPLORA! Nathaniel har ønsket seg denne lenge, så dette var en drøm som gikk i oppfyllelse for han.

Med touchscreen er denne smartklokken ekstremt brukervennlig for de små, i og med det bare er å sveipe i vei på den!

 

Her ringer Nath pappaen sin etter trening, for å stolt fortelle at han har vært på fotballtreningen. XPLORAen lar han få holde på litt mer selv, og gir han en mye større frihet til å holde kontakten med f.eks pappaen sin i Alta, også bare for å dele små, hverdagslige gleder som man ellers ikke ville brukt tid på å ringe noen for å fortelle. 

 

Oppsett av klokken: 

Jeg hadde allerede satt opp klokkene da jeg ga de til barna. Simkortet er allerede satt inn da man mottar klokken, så oppsett går veldig raskt. Det man gjør er rett og slett å laste ned XPLORA appen, som kan lastes ned i App store for IOS, og Play Butikk for Android. Etter å ha lastet ned appen, skal du først verifisere ditt eget telefonnummer til appen, og deretter verifisere klokken og koble den opp mot din telefon og appen. Jeg innser at det høres litt komplisert ut, men dette gjorde jeg på fem minutter. Og jeg er ikke spesielt begavet med tekniske ferdigheter, for å si det slik

 

 

Hvordan bruke XPLORA?

Når du har fått klokken/klokkene verifisert, begynner den virkelige moroa! Det er nemlig slik at du styrer alt som har med klokken å gjøre, fra din egen telefon, på appen du nettopp lastet ned. Om du har flere barn med hver sin klokke, har hvert barn hver sin profil inne på appen, og disse profilene bytter man mellom med et enkelt tastetrykk. 

 

Det som også er så fantastisk med denne klokken, er at du til enhver tid kan se hvor barnet ditt befinner seg. Du kan sette opp egne trygge soner for barna, og velge selv hvor stor radius disse sonene skal ha, samt hvor disse geografiske sonene skal være. Om barnet beveger seg utenfor sonene, får du med en gang varsel på smarttelefonen din. Dette er rett og slett en klokke som både forebygger, og forenkler, alle mulige situasjoner som kan oppstå med aktive barn som er på besøk, ute å leker i nabolaget, eller på eventuelle fritidsaktiviteter.

 

Som jeg nevnte, så styrer du som foresatt alt på klokken via appen din. Det innebærer også kontakter, avtaler, trygge soner, og andre innstillinger. Du kan lagre opptil 12 kontakter på barnets XPLORA, og barnet kan kun ringe de kontakter du har satt opp. Klokken kommer også med innstilling slik at det også kun er de kontakter du har lagret, som kan ringe barnets telefonnummer. Denne innstillingen er også mulig å slå av om man ønsker det. 

 

I kontakter-innstillingene kan man også legge til bilder for kontaktene – slik at barnet kan vite hvem det skal ringe til om det ikke har lært seg å lese enda. Avtalefunksjonen er også genial. Jeg har lagt inn på barnas kalender at klokken skal ringe kl 07:00 alle hverdager. Klokken fungerer ikke bare som en telefon, eller en GPS, men faktisk også som en ringeklokke om man ønsker det.

 

Omtrent hele fredagen gikk som dere kanskje kan forestille dere – til utforsking av denne geniale klokken. Og dere skulle sett anropslisten min. Den besto stort sett i anrop fra Emma og Nathaniel. 

Etter å ha brukt klokken noen dager, går det faktisk opp for meg at barna får en unik mulighet til å holde kontakt med øvrig familie. Via å ha sin egen smartklokke som de kan ringe med, får du ha din egen telefon i fred mens du slipper å tenke på at noe skal bli knust, noe man jo gjerne er redd for om man låner ut telefonen til barnet. XPLORA kommer med fri bruk i både Norge og utlandet, slik at jeg ikke betaler noe ekstra for all tulleringingen nå i starten. Haha! I og med at det er fri bruk også i utlandet, så passer denne klokken perfekt på ferie, som en ekstra sikkerhet, i disse usikre tider. 

Jeg tipper det er flere som ønsker seg en slik til sitt barn? Jeg har faktisk vært så heldig at jeg skal få gi bort en gratis XPLORA til en av mine følgere. Hurra! Det dere trenger å gjøre for å delta er: 

 1. Gå inn på XPLORA.no 
 2. Finn ut hvilke tre fargekombinasjoner XPLORA kommer i
 3. Skriv svaret i kommentarfeltet her, sammen med relevant kontaktinfo slik at du kan kontaktes dersom du skulle være så heldig å vinne denne geniale, fantastiske klokken til ditt barn! 

PS! Vinner trekkes neste tirsdag! Del gjerne innlegget med venner, familie og bekjente! 

Få den glatteste barberingen med Shai! + Benytt rabattkode og få med gratis HappyFeet

Da er det veldig straks hentetid for mine søte små, som jeg gleder meg! Og i dag har vi, som vi har hver eneste mandag ettermiddag, opplegg på ettermiddagen. Da er det nemlig fotballtrening på agendaen, og èn og en halv time med løping ute på den lokale fotballarenaen med de to andre små som ikke har trening. 

Annonse

Vi lever en ganske hektisk hverdag, tro det eller ei! Men i en hektisk hverdag, er det viktig å ta vare på seg selv. Trene, spise sunt og stjele litt ekstra tid til egenpleie. Nyshavede legger er virkelig undervurdert, og det er virkelig stor kvalitetsforskjell på barberhøvler der ute. Det er viktig å finne en du føler gir en glatt og smooth barbering, og jeg har virkelig funnet min favoritt akkurat der.

Om man velger rett, kan du unngå f.eks rifter, og ujevn barbering. For selv om det snart er vinter, og ingen ser leggene dine, føler du deg jo så utrolig mye bedre etterpå. Nylig fikk jeg en Shaibox  rett i postkassen. Lettvint og greit. Og jeg er så fornøyd med hva som kom med i pakken! Enda var det gratis, noe som jo selvfølgelig er enda bedre! 

Det medfølger:

– En Shai barberhøvel

-To ekstra barberblader

-En Wash and Shave gel

– En kjempesøt, rosa toalettmappe

I tillegg, så har jeg vært så heldig å få dele ut en rabattkode til dere, som ikke bare gir dere gratis Shaipakke (verdi 400,-) men om dere benytter dere av rabattkoden får dere også med to gratis HappyFeet fotsokker, som i tillegg til leggene dine etter barbering, vil etterlate også føttene dine silkeglatte ca fem dager etter bruk, da døde hudceller vil begynne å falle av. Du betaler kun porto, som kommer på 49 kr! 

Om du er fornøyd og ønsker å fortsette med Shaipakkene, noe jeg for min del absolutt kommer til å gjøre, vil du kunne ha et løpende abonnement slik at du slipper å tenke på å kjøpe inn nye barberblader, shavegel osv.

Benytt rabattkode “RANVEI” og trykk på denne linken for å bestille din gratis Shaipakke + medfølgende HappyFeet!

 

Sunne matmuffins

OBS! Dette innlegget skulle ut i går kveld( derfor skrevet i nåtid) Helgen som gikk har, som alle andre helger hvor alle tre barna er hjemme, sust avgårde i en vanvittig fart. I går startet vi dagen vår med fotballcup på Jessheim. Jeg og Sienna var fotballsupportere mens Emma var på ballett med sin pappa. Vi hentet Emma, og så en tur innom maccern. Resten av dagen gikk til å slappe av hjemme, og så spiste vi verdens beste, veganske søtpotet-linse suppe til middag. Bilder kommer!

I dag har vi bare vært hjemme i nabolaget. Skulle egentlig lage chiapudding, men hadde ikke mer soyamelk igjen, så da ble det matmuffins i stedet! Så vi spiste sunne blåbær-banan-havremuffins til lunsj, sammen med to av nabobarna som var på besøk hos oss i noen timer i dag. Veldig koselig! 

Vi ble også invitert på middag til naboene våre, så i stedet for å spise restene av gårsdagens fantstiske middag, ble middagen inntatt der. Og nå sover alle søte små. Matpakker laget jeg allerede da frøkna sov lur tidligere i dag, og klær og barnas barnehage/skoleposer er lagt fram. Vi ser fram til nok en fin uke, som starter med fotballtreningen til Nath imorgen. Yey! 

Disse muffinsene egner seg forresten perfekt som frokost/lunsj i matboksen til barna, i og med at de er såkalte “sunne muffins”. Barna har fått en hver til imorgen! 

Oppskrift på sunne banan-blåbær-havremuffins! 

 • 50 g smør
 • 3 modne bananer
 • 2 egg
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 dl solsikkekjerner
 • 1/2 dl havregryn
 • 2,5 dl hvetemel
 • 100 g blåbær
 • 1 dæsj maplesyrup

Smelt smør, mos bananene og bland sammen med resten av deigen. Ha deigen i muffinsformer, gjerne i et muffinsbrett for best resultat. Stekes på 200* i 10 min. Kjappe og sunne muffins til f.eks matpakken til barna, eller til en god lunsj 🙂 

Nå er klokka 07:00, og det betyr at XPLORA klokken til barna kommer til å ringe hvert øyeblikk, jeg har nemlig satt på alarmklokke til de hver dag kl 07. Ekstremt praktisk! Mer om denne fantastiske klokken kommer. Ha en strålende dag alle sammen ♥

 

Den følelsen…

Dagen i dag startet forsåvidt relativt kaotisk – for første gang i historien forsov vi oss. Av en eller annen grunn har ikke alarmen ringt, og det oppsto naturligvis litt stress her i heimen når ikke alt gikk helt etter planen. Så da ble det levering av skolebarnet først, og barnehagejenta etterpå. Greit nok. 

Etter det hadde jeg en veldig hyggelig foreldresamtale med Nathaniels kontaktlærer, hvor han fikk mye ros og skryt. Er alltid så hyggelig å oppdatere seg litt nærmere på hva som faktisk skjer med barna i løpet av skoletiden, hvordan miljøet faktisk er o.l. Gøy!

 

Dagen har forøvrig gått i ett. Jeg måtte ut å få tak i en fotballshorts i riktig farge til fotballgutten, for i morgen spiller han igjen cup på Jessheim, noe det gledes stort til! Så selv om helger skal være en avslappende tid, gjelder det som regel ikke her. Emma har ballett på lørdager, og Nath har jevnlig cuper i helgene, som regel på lørdager. Selv om Emma har gått på ballett seks ganger/timer, har jeg faktisk bare hatt muligheten til å være med henne èn av de seks gangene. Får desverre ikke vært med imorgen heller, men hun har heldigvis en pappa som stiller opp også. Skulle gjerne hatt muligheten til å dele meg i to, eller helst tre, men som kjent så går jo ikke det. 

Etter skole og barnehage, hvor i dag også Emma kom hjem igjen siden det er fredag og byttedag, lå det en pakke klar til hver av de to største nå de kom hjem. De har nemlig fått seg hver sin XPLORA klokke, noe som absolutt kommer til å komme til stor nytte her i heimen! Jeg filmet hele seansen hvor de åpnet gavene sine og fikk se hva som var inni, som jeg selvfølgelig klarte å SLETTE store deler av da jeg skulle redigere filmen….(virkelig leit, da det va utrolig gøy reaksjon på de!) Men, jeg kommer til å skrive en del mer om dette i dagene som kommer. De ble så utrolig glade! 

Nå er det natta her, etter mislykket redigeringsforsøk som jeg hadde brukt SÅ lang tid på, og noe påfølgende sure miner for min del. Emmas pappa kommer å henter henne kl 07:45 imorgen tidlig, og kl 08:00 skal resten av gjengen ut av døra og på fotballcup. Det gleder vi oss til! Sov godt alle sammen!

Bilderesultat for rannveigheitmann siennaGjengen allianse fra varmere dager i mangel av tid på å legge inn nye bilder akkurat nå!

Enkle, veganske middager rett på døren!

Dagen i dag har gått rimelig radig. Tatt en del bilder, og jobbet mye bak bloggen. Ettermiddagen gikk til middag og handballtreningen til Nath, og på kvelden kom min gode venninne Annekari og passet barna,slik at jeg kunne dra på Siennas foreldremøte i barnehagen. Jeg setter så uendelig stor pris på at jeg har så gode venner og mennesker generelt rundt meg.  Og når jeg kom hjem – ikke bare hadde hun dusjet og lagt barna, men tilogmed laget matpakker til de til imorgen! Absolutt ingenting av hva man forventer av barnevakten, men som er så fint gjort at jeg nesten vil gråte altså!

Annonse

Med hektiske ettermiddager og treninger på rad og rekke, er det praktisk å ha enkle, raske men likevel sunne veganske middager å forholde seg til. Som jeg såvidt nevnte for dere, så har vi nå endelig fått prøvd ut vegansk matkasse fra Den Grønne Kassa! Og første middag ut i rekken ble vegansk Biff Stroganoff, som absolutt ikke skuffet!

Kassen bugner av friske, gode grønnsaker!

Men det langt i fra bare grønnsaker som følger med i denne kassen. Det er både linser, frø og krydderblandinger, ferdigstilte sausblandinger, og kjøtterstattere. Et supert alternativ for alle veganere, vegetarianere eller for de som ønsker et mindre kjøttholding kosthold der ute!

Kassen er designet for å gi deg som veganer (eller hobbyveganer) et fullverdig middagstilbud med spennende, gode og hjemmelagde middagsretter som gir deg alle de næringstoffer du trenger når du avstår fra kjøtt og animalske produkter. Helt supert for å forsikre seg om at du får i deg alt fra jern til kalsium som er grunnleggende, essensielle stoffer for at kroppen vår skal fungere normalt. Når man ikke spiser kjøtt eller animalske produkter, er det spesielt viktig å sørge for å få i seg disse fra annet hold, fra blant annet soya, nøtter, bønner, linser og mørkegrønne grønnsaker.

Det følger selvfølgelig med oppskrifter til denne fantastiske matkassen, som så langt er den eneste veganske matkassen her til lands!  Oppskriftene er enkle å følge, og de fleste rettene tar rundt 20 minutter å lage. Med matkassen lager du altså et fullverdig, vegansk måltid på null komma niks. Jeg, for min del, setter stor pris på at vi som familie kan bruke ettermiddagene på andre, morsomme aktiviteter og dermed få litt mer tid ettersom middagene tar kortere tid. Helt supert! 

Matkassen leveres rett på døren din hver fjortende dag, og man kan velge mellom tre og femdagersmeny.  Selv om matkassen ikke inneholder nok til disse fjorten dagene, må jeg si at jeg blir utrolig inspirert til å lage mer og nye veganske oppskrifter på egenhand. Jeg gleder meg så mye til vi skal lage rett nr.2 imorgen som jeg også skal vise dere!

Vegansk biff Stroganoff! Smaker akkurat det samme som vanlig biff Stroganoff, bare at kjøtt er erstattet med kjøtterstattere, som etter mitt synspunkt smaker så utrolig mye bedre enn kjøtt. Minstefrøken var svært fornøyd med denne, og som sagt, vi gleder oss utrolig mye til å prøve ut dette videre framover. Faktisk, om man ønsker mer av en ingrediens, så kan man også legge dette til sin neste levering. Jeg elsker konseptet med å få vegansk mat levert på døren med ferdige, raske, sunne og spennende oppskrifter, og gir oss som familie mer tid i hverdagen. Tid som vi ville brukt på butikken, kan vi bruke på å kose oss sammen i stedet. Livet er hektisk nok fra før av, og det gjelder bare å bruke tiden sammen godt ♥

For å lese mer om dette, bli inspirert, eller bestille Den Grønne Kassa, kan dere trykke HER!

Nå skal jeg gjøre noen få småting her, og så er det natta. Imorgen er det fredag, og dagen starter med foreldresamtale på skolen til Nath. Gleder meg til å høre litt mer om hvordan det går! Og… *trommevirvel*… Emma kommer hjem! Ikke nok med det, de skal få seg en aldri så liten overraskelse/gave etter skole og barnehage. Dette skal jeg filme, og vise dere. Det kommer til å bli så bra. God natt alle sammen♥

Vinn nytt sett med klassiske vipper!

Hei igjen! Egentlig bare innom for å dele med dere at jeg har en giveaway gående på min Instagram, hvor jeg skal gi ut et gratis sett med klassiske vipper til en verdi av 1250 kr! Selvfølgelig hos Beautyalle, som jeg selv går til.

Fikk såvidt nevnt det i går da jeg var å fikk meg nye vipper. Er som alltid veldig fornøyd, og slipper ikke lengre å se ut som jeg ikke har vipper i det heletatt. For det er merkelig det der, når du først har startet, så klarer du ikke slutte. Jeg har holdt på i over fire år, og er totalt avhengig!

Før påsetting av vipper – jeg bruker lengde 15′ med ekstra bøy , og noe kortere i kantene. 

Etter påsetting av klassiske vipper!

Meld dere på min giveaway HER! (ikke i kommentarfeltet på bloggen)