Hemmelige triks for perfekt hudDet er mye vi gjør for å få en fin plettfri hud, dyre kremer og så videre.. jeg selv er utrolig opptatt av hud og hvordan den ser ut. Er f-.eks mere fornøyd med huden min i de periodene jeg tar mye sol. For da ser man så fresh ut. Og DET liker vi ! 

Har utrolig mange kremer, rensekremer,peelinger, osv.., svindyre og billige, men det som hjelper mest for å få fin hud er rett å slett å leve sunt og drikke mye vann.

Jeg hadde selv tenkt å gå hudpleierlinja til høsten, men fant jo ut at jeg var gravid så den planen gikk jo i dass da. Men det er jo aldri for sent.    Bortsett fra å holde deg unna røyk, alkohol, og andre gifter så fins det noen flere ting du kan gjøre, som kanskje ikke er så kjente for allmennheten


Ikke vask deg for mye

Vann fjerner hudens naturlige beskyttelseslag av oljer og fuktighet som gir beskyttelse mot uttørking og rynkedannelse. Vanlig såpe er også tøft for huden, så velg heller en en rensekrem spesielt beregnet på formålet.

Spis mer fisk

Fet fisk, som laks, er en fin kilde til proteiner. Og proteiner må til for å utvikle god hud. I tillegg inneholder fisk essensielle fettsyrer som omega 3, som gir huden næring, holder den myk og bremser utviklingen av rynker.


Ikke mys

Gjentar du de samme bevegelsene i ansiktet ofte nok, vil huden preges av det. Myser du mye med øynene er det sannsynlig at du vil få rynker deretter. Skaff deg derfor briller eller linser dersom du ser dårlig. Er du mye i sola vil solbriller hindre deg fra å myse, i tillegg til å beskytte deg mot UV-stråler.


Bytt ut kaffen

Drikk kakao istedet. Ifølge en studie publisert i  2006 inneholder kakao to typer flavenoler, som beskytter huden mot solskader, de øker sirkulasjonen til cellene, øker fuktigheten i huden, og får huden til å se glattere ut.


Sov på ryggen

Det å sove i enkelte stillinger natt etter natt kan gi deg permanenete «sovelinjer» i ansiktet.
Sover du på siden kan det gi deg rynker på kinn og hake, sover du på magen kan du få rynker i pannen og mellom brynene. AAD anbefaler folk å sove på ryggen om de vil redusere risikoen for rynkedannelse.

 

Sist, men ikke minst… 

Vær GLAD !

Jeg merker selv at humøret har veldig mye å si for hvordan huden min ser ut. Sprudler du inni deg, sprudler huden din også ! Sånn er det med den saken. Finn på ting som gjør deg glad, og unngå ting som får frem bekymring.  Tok forresten en nett test for å se hvilken hudtype jeg har , testen finner du HER


Tørr/normal blandingshud
Huden blir ofte fet i T-sonen (pannen og nese/hake), men er gjerne tørr og flassete i kinnene. Det kommer stadig nye og gode produkter for blandingshud på markedet, pass på at du skaffer deg noen som også gir mye fuktighet. Produkter med vitamin A-retinol kan hjelpe til med å jevne ut forskjellene i huden.
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg