20 uker og magebilder fra uke 10 – 20 !

Guuud , som tiden flyger.  Men jeg skal ikke klage.  For 2 dager siden var jeg akkurat hallveis i svangerskapet, og lillegutt akkurat hallveis ferdig derinne <3 

Siden jeg er hallveis, så tenkte jeg at jeg kunne ta en aldri så liten oppsummering av hele svangerskapet mitt, fra positiv test til dagen i dag 

 

Jeg kan jo begynne med å fortelle litt om historien da jeg fant ut at jeg var gravid ….  


 

Det hadde seg altså slik at det var  18 års dagen min, mensen min var 5 dager på overtid ( jeg har alltid presis på dagen)    Jeg gikk hele tiden å ventet mensen, men fikk den aldri.  Mens jeg og mamma da satt i banken for å fikse sånn nytt kort til meg , og fikse BSU (boligsparing for ungdom)  så sendte jeg en melding til Tor-Even ( barnefar og eks)  og spurte om han kunne fære å kjøpe en test til meg mens jeg og mamma satt i møte, for jeg ville ikke at hun skulle vite noe om det.  Han gjorde da det. Siden man skal ta testen med morgenurin, bestemte vi oss for å ta den morgenen etterpå.  Jeg husker at Tor-Even hele tiden gikk og sa at jeg var gravid, men jeg bare feide det vekk . 

Anyways..   Senere den dagen var jeg, mamma,søsteren min, kjæresten til søsteren min og Tor-Even og spiste på Alfa Omega, for å feire bursdagen min.Jeg husker at jeg ikke hadde noe lyst til å drikke. Var sikkert kroppen som sa ifra. Ikke vet jeg .  Men, iallefall.  Jeg hadde noen syyyyke mensensmerter, aldri opplevd lignende . Jeg tenkte naturligvis at mensen var på vei, og at det var bra at jeg slapp å ta den testen da ..   natten gikk, jeg hadde enda syyykere smerter, jeg våknet om morgenen, ingen mensen..   javell , tenkte jeg .  Og i det jeg satte meg hallveis i søvne for å tisse, så kom jeg på at jeg skulle ta den testen .  Jeg gikk og la meg igjenn og tenkte at jeg bare kunne ta den senere da, hvis jeg ikke hadde fått mensen.  Jeg våknet litt senere, kanskje i 12 tiden, fortsatt ingen mensen.. og kjennte at jeg måtte tisse.  Så jeg tok med meg testen inn på toalettet, og pisset på den, passe nervøs la jeg testen på vasken,  uten å tenke noe spesielt over det så jeg jo faktisk med en gang at det var en veldig sterk rød strek, og en lyyyyselyyyselyyserosa, rett etter jeg hadde pisset på den . Jeg trodde det skulle være sånn.  Jeg gikk ut fra doen, og kom tilbake etter kanskje 2 minutter.  Så på testen..     og tror du ikke jeg fikk det megasjokket.  Det lyste serriøst 2 tydelig røde streker mot meg. Og alle vet jo hva 2 streker betyr liksom.  Så , jeg ble helt nervøs, jeg bare dreiv og gikk fram og tilbake i huset, visste serriøst ikke hva jeg sku ta meg til.  

Jeg ringte til slutt Tor-Even, og sa til han ” : Duu, du vet den testen..  den ble positiv.. jeg er gravid ”   Han bare ” NEHEI”  Jeg bare ” JOHO, jeg tror hveertfall det”    

Og så sendte jeg bilde av testen til han

Jeg visste jo at jeg hadde vært sløv med p-pillene, men jeg hadde aldri tenkt meg at det kunne føre til dette.  Det er virkelig sånn at man ikke lærer før man lærer det the hard way

Men for all del..   jeg er så glad for at dette skjedde nå ! Det var virkelig meant to be, det tror jeg virkelig 🙂 <3  

 

Uansett,  han kom da hjem fra skolen, og da satt jeg i døråpningen og tok en røyk, han bare ” Du må jo ikke RØYKE når du er gravid, hahah ”    Men det var virkelig et stort sjokk for meg, og som kjent så røyker man jo når man blir stresset.  

Vi for da til jobben der søsteren til barnefar jobber for å låne penger til å låne penger til en sånn Clearble digital. Vi fikk da låne penger, og jeg og han dro på doen på kjøpesenteret for å ta den.  Nesten med engang kom det opp “GRAVID”    Tor-Even fikk det fettgliset, hahaha..    han ble faktisk glad for at jeg var gravid, sa jeg det ? 

Etter ett parr minutter kom det opp ” 2-3″  altså, at det var 2-3 uker siden befruktningen.  Egentlig skjønner jeg ingenting, for selv om jeg ikke hadde vært så regelmessig med p-pillene, så hadde vi jo ikke hatt noe mye sex den måneden.  Så det var litt rart, men som jeg sa, meant to be : )

Jeg husker den første natta vi sov sammen hos meg,etter vi hadde fått vite at jeg var gravid.   Vi holdt hender og sånt, og jeg husker at jeg hadde en skikkelig god følelse inni meg.  Jeg visste egentlig fra begynnelsen at jeg hverken ville, eller hadde klart å tatt abort.  Jeg var glad i lille gutten min fra første sekund !  

Det har sikkert en sammenheng , men jeg følte at jeg fikk et helt nytt perspektiv på livet. Jeg følte, og føler den dag i dag, over hallveis uti svangerskapet, at livet mitt aldri har hatt en så stor mening ! Jeg fikk også helt nye følelser for barnefar, akkurat som at jeg følte meg mere knyttet til han .  Nå var det ikke bare meg og han, men det var meg og han og babyen.  

Jeg husker jeg etterhvert gledet meg til at vi skulle bli en familie . Som sikkert de fleste vet, så kommer ikke det til å skje .  Uheldigvis.  Det knuser hjertet mitt å tenkte på alt som har skjedd, og alt som kunne vært unngått hvis vi hadde kunne kommunisert bedre . Hadde jeg visst det jeg vet nå, den gangen, hadde jeg nok vurdert abort sterkere.  Men som sagt, jeg er så sjeleglad for at jeg ikke gjorde det ! Jeg takker gud ! 

Jeg og barnefar hadde det veldig fint sammen på den tiden, fordi jeg følte meg mere knyttet til han nå etter jeg hadde funnet ut at jeg var gravid .  

 

I uke 8, så hadde vi fått time for å si om vi ville ha abort eller ikke.  Jeg husker jeg vaar så stolt av å si at , “nei.. jeg skal ikke ha abort, jeg skal beholde den”  Og legen gratulerte både meg og Tor-Even.  Jeg var så lykkelig !

I uke 9 var jeg på min første svangerskapskontroll , hos jordmoren.  Jeg fikk helsekort for gravide, og vi bare pratet om alt og ingenting som omhandlet svangerskapet.   Jeg husker at jeg var VELDIG  kvalm fra ca uke 6. Det meste av kvalmen sluttet rundt uke 12, men jeg har fordeom spydd flere ganger etter det.  Men ikke vedvarende kvalme liksom.  

I uke 12 var jeg på min første svangerskapskontroll hos LEGEN,  og der gjorde vi egentlig ikke så mye mere enn å ta blodprøver og slikt, og sjekke at jeg ikke har sykdommer og sånt. Jeg var frisk som en fisk, heldigvis.  

I uke 13-14 så flyttet jeg og Tor-Even for oss selv, altså ingen mamma til å passe på at alt holdt seg rolig. Ting begynte sakte men sikkert å gå til faens når det gjaldt meg og han , og til slutt bare skjærte alt seg.  For å være helt ærlig så husker jeg ikke hallparten av alt som har skjedd .  Og jeg vil heller ikke tenke tilbake på det. For nå ser jeg framover, ikke bakover .  

 

 

 

UKE 10  ♥

 

UKE 11 ♥

 

UKE 12 ♥UKE 14 ♥ 

UKE 15 ♥
UKE 16 ♥

 

UKE 17 ♥

 

 

 

UKE 18♥ 

UKE 19 ♥ 

 

 

UKE 20 ♥


20 uker

20 uker

Fra 20 uker og 0 dager til 20 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 325 g 
CRL: 16 cm 
Full lengde: 25 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alderher.

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 18 uker gammelt. Til nå har fosteret hatt perioder med mer og mindre aktivitet, men først nå får det søvnfaser. Det veksler mellom aktive perioder og perioder med søvn, men har ikke noe bestemt søvnmønster helt ennå. Det sover gjerne mest når du er i aktivitet og våkner når du skal legge deg. Noen fostre finner fort en favoritt-sovestilling.

Det fine lanugohåret dekker nå hele hodet og øyenbryn begynner å formes. Hos jenter vil livmoren være ferdig utviklet i løpet av denne uken, og skjeden formes.

Det er brunt fett som hjelper barnet å holde varmen etter fødselen. Slikt fett dannes nå under huden på halsen, brystet og i skrittet. Et annet fettlag vil dannes over hele kroppen etter hvert.

Et kremaktig vokslag kalt vernix begynner å dekke huden. Dette inneholder blant annet døde hudceller, lanugoceller og olje fra kjertlene. Vernix beskytter fosteret mot blant annet infeksjoner. Noe vernix vil være til stede på kroppen ved fødselen, og gjør barnet glatt slik at det lettere kan passere gjennom fødselskanalen. Nyfødte har gjerne rester av vernix i hudfolder.

Morkaken er ferdig formet og vokser fra nå av bare i diameter, ikke i tykkelse.

TIL MOR: Tid for feiring!

20 uker gravid

Du er halvveis på denne livets store reise! Er det ikke fantastisk å vite at den lille minibabyen blir større og større. At hun daglig vil gi deg beskjed om sin trivsel med spark og bevegelser, og stadig kunne ta mer del i livet utenfor livmoren.

Den sansen som virkelig knytter barnet ditt til verden utenfor er hørselen. Nå er den ferdig utviklet. Når du snakker til barnet ditt setter du på en måte avtrykk av deg selv i barnets hjerne, og skaper med dette et bånd som vil vare livet ut. Ikke la denne gode sjansen gå fra deg til å fortelle babyen om livet som hun eller han skal få møte.

Har du ikke kommet ordentlig i gang med å synge, er det fint å begynne nå. Ditt barn vil elske lyden av stemmen din, uansett hvordan sangen din høres ut. Klarer du å se for deg hvordan din stemme kan trøste barnet ditt? Tenk hvilket mylder av forvirrende lyder som livet utenfor livmoren representerer, og hvilken trygghet din sang kan gi.

Hvordan har reisen vært for dere så langt? Har ferden gått i kjent farvann eller ble det lange strekninger langs ukjente kyster? Hvordan trives dere som reisefølge? Er dere i takt eller i utakt? Brukes fortsatt samme kart? Sårbarheten kan bli stor når det bare er tre om bord. Men ? fortvil ikke. Det finnes ingen oppskrift, og mulighetene ligger foran dere!

TIL FAR: Halvveis
Dere er nå ved halvgått svangerskap. Barnet har vinket til dere under ultralydundersøkelsen, og mors plager er forhåpentligvis redusert til et minimum. Magen vises, og dere har fortalt venner og familie at dere venter barn. Tilværelsen er enklere nå. Tiden er inne for et lite avbrekk.

Det sies at perioden mellom uke 20 og 30 er svangerskapets beste uker. Mor har gjerne mer energi, til tross for at magen vokser. Alt ligger til rette for å gjøre noe koselig sammen. Overrask mor med en romantisk middag eller ta henne med på en helaften. Lån bort eventuelle eldre søsken for å få litt kjærestetid.

Nå kan det også være aktuelt med en feriereise. Hvis mor føler seg frisk, er det ingenting i veien for å legge ut på en lengre flytur. For å forhindre blodpropp i beina bør mor bruke støttestrømper og sørge for å være i aktivitet. Gravide bør unngå reiser til fjerne strøk, der sykehusstandarden kan være svært varierende. Kontakt lege eller flyselskap hvis dere har spørsmål.

Senere i svangerskapet må du være i nærheten av mor i tilfelle fødsel. Nå kan du med god samvittighet dra på fisketur med kamerater eller nyte en helg på fjellet uten henne, men det kan fort oppstå et savn, og mobiltelefonen bør aldri være langt unna.

Nyt pusterommet. Om ikke lenge vil tankene være rettet mot fødselsforberedelser og småbarnsliv.
Jeg tenkte også å dele ultralydbildene jeg har av lille gutten min ! 


11+0 <3
13+0 <319+0 <3 

Navnet til lille gutten min er som dere ser, Milian Matheo <3 
Vi fikk vite kjønn, som de fleste , på ordinær UL i uke 19.  En liten babygutt ble det, både jeg og barnefar var sjokkert.
Men jeg elsker han høyere enn himmelen <3 

Ellers, av plager i svangerskapet, har jeg hatt en del kvalme.  Som jeg sa så gav den seg sånn noenlunde rundt uke 12, men har avogtil blusset opp igjenn.   
Mitt største problem i svangerskapet har nok vært humørsvingningene.  Jeg har ikke ord..     jeg kan begynne å gråte av at noen sier at de er glade i meg, eller omvendt.. om jeg føler at ingen bryr seg om meg.  Det er altså ikke lett å være gravid, det skal jeg love dere alle ! Selvfølgelig er alle svangerskap forskjellige, men jeg har ikke kommet noe lett ut av mitt.
Strekkmerker har jeg ingenting av, ikke ett eneste ett. Og det fikk ikke moren min heller, og jordmor mente jeg ikke kom til å få det pga at jeg er så naturlig brun i huden.   Det har med pigmenter å gjøre , skjønneruuuu .  
Når det kommer til aktivitet i magen, så kjenner jeg MASSE .  Både jeg og andre kan kjenne når han holder på inni der.  Og jeg begynner avåtil å lure på om han faktisk har ADHD, for når han først slår seg løs der inne, så holder han LENGE på 😀 <3  Sterke, tydelige spark fra lillevennen min altså !   Det er så herlig ! Verdens beste følelse ! <3 
Kjente liv allerede i uke 14, men ble ikke ornklige spark før i uke 18, og da kunne man kjenne det uttapå også.  

Tenk at akkurat denne dagen, noen timer senere etter dette bildet ble tatt, ble lille gutten min unnfanget ;- ) <3

Så avslutter jeg med en statusoppdatering for uke 20

 ♥På vei:  20 uker og 2 dager (20+2) 

♥Igjen til termin:  136 dager

Kjønn: Gutten min <3

Utålmodig:  Nei, selv om jeg drømte at jeg fødte i natt ;s 

Navn:  Milian Matheo <3 

Vektøkning: Ca 10 kg

Melk  i brystene:  Masse råmelk ! Og nå begynner den å bli gul.. 

Strekkmerker: Nei, ingen

Hevelser og vann i kroppen:  Nei

Hodet ned:  Nei

Aktivitet:  MASSE ! Har en skikkelig aktiv liten gutt i magen <3

Tungt: Nei

Kynnere: Jeg vet ikke heelt, får veldig vondt avåtil, så kan jo være det 

Hodet festet: Nei

Barnerom:  Han blir nok å sove på samme rom som meg det første året hvertfall

Sulten: Nei, ikke egentlig 

Matkick: Alt med sjokolade :/

Plager: Slapphet

Humør: Som en berg og dal bane, tar lett til tårene

Sykehusbaggen: Har jeg ikke tenkt på engang

Høygravid: Nei

Fødselsforventninger: Jeg gleder meg masse ! <3

 

 

Mamma elsker deg, husk det !  <3 Gleder meg sånn til å få møte deg, lillevenn <3 Nå passer  jeg bare godt på slik at du får det trygt å godt til å vokse deg sterk og stor innider <327 kommentarer

Siste innlegg