25 uker

♥ I dag er det fredag 2. september, og du er 25 uker ut i svangerskapet. Det er 15 uker og 2 dager igjen til din termin, søndag 18. desember  ♥

 

 

♥På vei:  25 uker og 0 dager (25+0) 

 ♥Igjen til termin:  15 uker og 2 dager (107 dager)

Kjønn:  Gutten min <3

 Utålmodig:  Njaa..  liker å være gravid, selv om det er litt slitsomt. Men samtidig kan jeg nesten ikke vente med å holde sønnen min i armene mine !

Navn:  Milian Matheo <3 

♥Innkjøp: Har alt nå, bortsett fra bilstol, babycall og stellebord.

Vektøkning: 12 kg ca

Melk  i brystene:  Masse råmelk

Strekkmerker: Nei, ingen

Hevelser og vann i kroppen:  Nei

Hodet ned:  Nei

Aktivitet:  MASSE ! Har en aktiv liten hjerteknuser i magen

Tungt: Magen vokser i rekordfart nå, så jeg tipper det er like rundt om hjørnet til at det blir tungt.

Kynnere: Ja, masse ..

Hodet festet: Nei

Barnerom:  Han skal sove på samme rom som meg

Sulten: Ja, er blitt ganske hekta på mat i det siste, haha

Matkick:  Skogsbacon ! Og kakao med kremtopping !  Nam !

Plager: Leggkramper og ganske hyppig med kynnere

Humør: Som en berg og dal bane, tar VELDIG lett til tårene.

Sykehusbaggen: Har jeg ikke tenkt på engang

Høygravid: Nei

Fødselsforventninger: Jeg gleder meg masse til å holde gutten min i armene mine for første gang   ! <3

 

 

 


 

25 uker

Fra 25 uker og 0 dager til 25 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 800 g 
CRL: 22 cm 
Full lengde: 30 cm

 

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 23 uker gammelt. Allerede nå begynner det å bli liten boltreplass for fosteret i livmoren. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes!

Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velproporsjonert liten minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hodet.

TIL MOR: Kroppen din er skapt til glede!

25 uker gravid

En stor del av reisen er unnagjort. Du har vært flink! Gled deg over den tilbakelagte strekningen, og nyt denne rolige etappen. For mange kan dette være den beste delen av svangerskapet. Prioriter derfor tiden godt. Kanskje er det på tide at du tar mest hensyn til deg selv, og gir slipp på alt du “skulle” ha gjort. Gi deg selv litt større frihet! Hvem kan ellers gi deg det?

Selv om livmoren etter hvert tar mer plass, og trykker på blæren slik at du oftere må på toalettet, er det likevel ingenting som skulle hindre deg i å invitere partneren til sex. Tenk hvilken kraft som kan hentes ut av seksualiteten!

Oppleves samleie på en annen måte nå, er det en god mulighet til å øke nærheten mellom dere tre. Dessuten er det en flott måte for deg å holde deg i form på, og forberede bekkenmuskulaturen til fødsel. Unn deg denne kilden til nytelse og glede! En annerledes måte å tenke på kan være denne; har du vondt i hodet kan god sex være det som hjelper best!

TIL FAR: MOR HAR PUPP, DU HAR ALT ANNET

Mor håndterer babyen som om hun ikke har gjort annet. Dette er noe hun kan. Så er hun sikkert oppvokst med dukker som smatter når de er sultne, skriker når de har våt bleie, og smiler når de har fått mat. Du var mest opptatt av å bygge gøyale ting av legoklosser.

Denne stereotypien oppleves tydelig av fedre som aldri har håndtert spedbarn. Ikke la utilstrekkelighetsfølelsen få vokse. Barnet ditt trenger deg helt fra begynnelsen av. Ta det første stellet etter fødselen. Jordmor gir deg veiledning. Barnet vil ikke bry seg om bleien sitter litt skjevt. Babyen trenger mye nærhet. Legg barnet på brystet ditt, og det vil raskt lære å gjenkjenne din lukt. Begynn med dette allerede første dag, og snart vil barnet falle naturlig til ro hos deg. Prøv å lære deg barnets mønster. Det er ikke slik at all gråt er et rop om mat.

Ammingen er og blir mors område. Om mor ikke ammer barnet, kan du like godt som henne gi morsmelkerstatning på flaske. Senere i spedbarnstiden kan mor pumpe melk og opparbeide seg et lager. Slik kan hun ta seg en frikveld mens du og babyen er hjemme og koser dere.

Håndtering av barn handler om omsorg og vilje. Dersom du involverer deg fra starten av, vil du bygge et sterkt og selvstendig forhold til barnet ditt. Din tilstedeværelse vil gi familien verdifull fleksibilitet.

 

5 kommentarer
  1. Så nyyydelig babymage du har 🙂
   Leser at du har termin midt oppi jula,..får håpe du kommer hjem til julaften da,..men hvis ikke så får du jo den beste julegaven man kan få 🙂
   Kjempekoselig blogg og mange flotte bilder 🙂
   Besøk gjerne bloggen min også hvis du vil 🙂
   Ha en flott natt videre 🙂
   Klem Maylen 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg