29 uker

♥ I dag er det fredag 30. september, og du er 29 uker ut i svangerskapet. Det er 11 uker og 2 dager igjen til din termin, søndag 18. desember ♥

 

 

♥På vei:  29 uker og 0 dager (29+0) 

 ♥Igjen til termin:  11 uker og 2 dager ( 77 dager )

Kjønn:  Prins <3 

Utålmodig:  JA..  jeg vil ha han ut nå!  Litt smålei av å være gravid kan man si.. haha. Og så gleder jeg mer selvfølgelig MASSE til å se gutten min ! 

Navn:  Milian Matheo <3 

♥Innkjøp: Har alt nå, bortsett fra bilstol

Vektøkning: 17 kg

Melk  i brystene:  Masse råmelk

Strekkmerker: Nei, faktisk ikke ( Det var ikke et strekkmerke, som jeg først trodde) 

Hevelser og vann i kroppen:  Nei

Hodet ned:  I think so

Aktivitet:  Masse, men mest romstering, han har stakkars ikke så mye plass å sparke på lengere

Tungt:  Merker at jeg bærer 1,5 kilo inni magen for å si det sånn.. 

Kynnere: Ja, blir bare mere og mere av dem

Hodet festet: Nei

Barnerom:  Han skal sove på samme rom som meg

Sulten: Nei, ikke egentlig

Matkick:  FRUKTSALAT ! 

Plager: At jeg må disponere 2 timer til shaving, fordi jeg ikke ser en dritt.. haha 

Humør: Opp og ned ,as usual

Sykehusbaggen:  Har jeg nok ikke tenkt på riktig enda

Høygravid: Nei, men ikke lenge igjenn til nå

Fødselsforventninger:   Gruer meg med tanke på at ting nærmer seg med stormskritt nå ( tenker på fødselen… )    Men jeg gleder meg mere enn noe annet til å se sønnen min for aller første gang <3 

OKEI... hvor ble tiden av ?  Jeg har 11 uker igjenn av å være gravid, kanskje mindre ..  SERRIØST ?  Det er jo bare å tenke på hvor fort de første 11 ukene gikk, så får jeg nesten litt panikk.  En god trøst er jo at jeg har alt klart til han, så han kan jo forsåvidt bare komme nå ! Men jeg håper han holder seg der inne i hvertfall noen uker til slik at han får tid til å bli heeelt ferdig 🙂  
Jeg har forresten begynt å gå på en jævlig spesiell måte, kan det være fordi han har snudd seg med hodet ned nå ? Noen som vet ?  Når jeg går, så er det akkurat som at jeg “vagger” om dere skjønner ?
.

                                

  Vekt: 1350 g 

CRL: 25,5 cm 
Full lengde: 35 cm


 

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 27 uker gammelt. Studier har vist at når mor slapper av ved å lytte til rolig musikk, blir også barnets bevegelser og hjerterytme roligere. Ettersom barnet blir vant til denne musikken, roer hjerteslag og -rytme seg raskere.

Dette er en indikasjon på at barnet har utviklet hukommelse og kan kjenne musikken igjen. Barnets hode har nå omtrent riktig størrelse i forhold til kroppen.

TIL MOR: La kroppen bestemme!

29 uker gravid

Det er flott om du føler deg sterk og levende. Har du dager hvor den følelsen ikke engang streifer deg, så bruk dem til å la kroppen fortelle deg hva den trenger. Du kan få spennende beskjeder tilbake!

Kanskje vil barnet ditt også ha et ord med i laget. Det kan i hvert fall føles slik for mange som til stadighet får nattesøvnen forstyrret og kanskje ikke får sove igjen. Juniorsjefen er våken. Det er natt! Du er trøtt! Men hvem bryr seg om det? (I alle fall ikke partneren, for han sover.) Heller ikke det ellers så deilige lille barnet. Hun har kanskje ventet lenge på at mor skulle våkne. Det lille trollet er kjempeglad, og deler gjerne gleden sin!

Har du mulighet til å sove litt lengre denne morgenen, eller vet at det er fleksibilitet rundt deg, skaper nødvendigvis ikke disse situasjonene bare stress. De kan til og med føles gode hvis du har vært så travel i løpet av dagen at det ble liten tid til kontakt med barnet.

Kanskje gikk du til sengs med en vag liten uro: “Når kjente jeg egentlig spark sist?”

Blir du periodevis veldig sliten, sover dårlig og har plager som tar på humøret og energien, er det kanskje på tide å se etter alternative løsninger? Dette bør ikke være tiden der du overanstrenger deg! Noen opplever at kroppen er klok og sier i fra. Ta signalene på alvor, og del dem med menneskene rundt deg.

TIL FAR: Gi litt blaffen!
Forestill deg at du i løpet av en dag skal følge alle eksperters råd om veien til et bedre liv. Da skulle du gjort yoga ved soloppgang, tatt tran til frokost, gått i minst 30 minutter med staver i parken og vært en tur innom helsestudioet for å stramme opp magen. Selvfølgelig skal du på jobb, og du må for all del ikke glemme at familie og venner skal ha sitt. Følelsen av utilstrekkelighet ville meldt seg allerede før lunsj.

En parallell kan trekkes til småbarnslivet. Eksperter mener noe om alt fra svangerskap til amming og barnestell. Enkelte vil ha deg til å tro at babyer for all del ikke må gå glipp av babymassasje, babysang eller babysvømming. Det er lett å bli stresset av alt dette man bør og skal gjøre for at barnet skal ha det best mulig.

Skulle det dukke opp utfordringer, stiller det seg annerledes. Får barnet kolikk, søvnvansker eller andre plager, bør man søke råd i bøker eller hos folk med erfaring. Helsestasjonen er en oppdatert støttespiller.

Lær dere å gi litt blaffen i hva andre måtte mene. Så lenge barnet vokser og utvikler seg normalt, er det ingen grunn til bekymring. Kunne babyen velge, ville verken babysang eller oppdragelse etter boka stått øverst på ønskelisten. Det viktigste er mye kos og masse tid med mamma og pappa.

 

 

29 uker

14 kommentarer

Siste innlegg