NATHANIEL CHRISANDER 4 MND !

 

Hei igjen alle leserne ! I går kveld kl 22:35 presist, var det akkurat 4 måneder siden jeg ble mamma til verdens herligste lille gutt , lille Nathaniel Chrisander’n min. Disse fire månedene har virkelig bare rast avgårde, og aner egentlig ikke hvor tiden har blitt av..  en ting er hvertfall sikkert, og det er at når man blir mamma så går dagene virkelig i ett. Uten at man får gjort noe spesielt mye heller. Det var tungt i begynnelsen å ha følelsen av å ikke få gjort noe, men nå er man jo vant til det. Og utviklingen fra han var nyfødt til nå er virkelig STOR ! 

Nathaniel er en veldig oppmerksomhetsyk liten gutt, og veldig mammadalt ! ( og det elsker mamma ! ) Han liker ikke å sitte spesielt lenge i for eksempel vippestolen, før han vil holdes av meg igjen. Så jeg har ikke akkurat så mye tid til å gjøre andre ting på dagtid, når han er våken. Men det gjør meg ingen verdens ting, som mamma vil man jo av hele sitt hjerte at barnet sitt skal ha det bra, og vil gjøre alt for det. Nathaniel er blitt en ordentlig plugg, og allerede når han var 3 måneder så var han blitt hele 65 cm lang og veide nesten 7 kg ( ved fødselen var han 3385 og 51 cm lang) 

Nå skal vi på neste kontroll i mai engang, og gleder meg virkelig til å se hvor mye han har vokst siden sist ! Blir så glad av at han legger mye på seg og vokser bra. Å bli mamma er det beste som har hendt meg, og jeg er utrolig heldig som får oppleve utviklingen hans for hver eneste dag som går og se framskrittene <3

 

Dette bildet ble tatt da hjerteknuseren min nettop hadde kommet til verden ! Åh.. kjærlighet ved første blikk <3 

 

Meg og hjertet mitt på min 19 årsdag ! Mamma sin gullgutt som hadde på seg findressen ! Glemte jeg å tilføye at jeg har VERDENS fineste baby ? Vet ikke om noen som har en like fin baby som meg ! Mamma sin <3

 

 

OM BARNET

 

Kontaktformen mellom dere er fremdeles mest knyttet til ansikt-til-ansikt-opplevelser, og kommunikasjonen skjer hovedsakelig via uttrykk i ansiktene. Men i tillegg vil han bruke stemmen mer aktivt nå for å oppnå kontakt, og han vil også begynne å søke mer etter lydkilder med øynene sine.

Du kan godt prøve å se etter akkurat når dette skjer ? det er spennende å følge med på hvordan barnets oppmerksomhet utvides ettersom sansene utvikles. Nå kan du se at han bruker både kropp, øyne, mimikk og stemme til å fange oppmerksomheten din! Kanskje ser du at barnet ditt viser stor interesse for det som skjer der hun er? Du vil også kunne merke at hun i større grad skiller mellom dere som foreldre og andre personer. Muligens strekker hun armene ut til deg for å bli tatt opp. Eller hun vil påkalle oppmerksomhet for å få tak i en gjenstand. Ser du at hun er blitt svært sosial og tydelig setter pris på å være sammen med deg? Det er jo fantastisk å se hvor rause småtasser er ved å gi oss strålende smil, latter og god pludring. Men hun kan også nå begynne å bruke gråten mer bevisst for å påkalle din oppmerksomhet. Dette er en ny milepæl i barnets utvikling ? muligens en av de aller første bevisste sosiale handlingene det foretar seg!

 

MILEPÆLER

 

Kommunikasjon og sosial utvikling


– Barnet blir mer opptatt av omgivelsene og blir stadig mer sosialt. Det liker å utforske lyder og musikk, å sitte på fanget og bli sunget for eller fortalt rim og regler, eller ha det morsomt på andre måter. Sansen for humor utvikles, og stadig flere leker blir morsomme. ( Nathaniel elsker å se på barnefilmer med meg og elsker det når jeg synger til han )

– Evnen til å aktivisere seg selv øker. Barnet kan konsentrere seg om en leke i korte tidsrom og ha glede av den. Men barnet kan nå også begynne å rope for å få oppmerksomhet. ( Nathaniel liker ikke å ligge spesielt lenge å leke for seg selv, men han kan ligge en kort stund å oppholde seg selv.. men så vil han opp til mamma igjen, og da sier han klart ifra ! )

– Foretrekker å ikke være alene – gir tydelige signaler om at det ønsker. oppmerksomhet eller å bli tatt opp. ( Nathaniel liker best å bli holdt av mamma)

– Ler oftere, spesielt under lek. ( Nathaniel ler ofte, og har verdens søøteste latter )

– Begynner å vise tegn på sinne. ( Han blir sint om han ikke får det slik han vil ha det, han har det nok fra moren… ) 

 

 

Sanser og motorikk

– Skiller mellom stadig flere lyder og lytter konsentrert. Snur hodet etter lyder utenfor synsfeltet. Betrakter både gjenstander og personer. ( Han er en veldig oppmerksom liten krabat )

– Holder hodet uten støtte når det bæres.( Ja, og inntil nylig var hodet faktisk veldig ustødig. Men nå er han blitt utrolig sterk ! )

– Barnet bruker munnen til å utforske sine gjenstander og sine egne hender.( Han ELSKER sine egne hender, og han er stort sett opptatt med å putte de i munnen. Ikke alltid så bra, siden han blir iiskald etterpå pga at de blir våte ) 

– Synet er like skarpt som en voksens, og fargesynet er fullt utviklet. ( Jeg kan stå langt unna og likevel smiler han til meg ! )

– Barnet kan nå bevege øynene fra side til side, uten å måtte bevege hodet samtidig. ( Det har han kunnet en god stund nå.. )

– Leker lenge med ranglen. ( Han leker med alt innen rekkevidde han.. ) 

– Griper en ring som holdes over brystet, men må ennå se på hendene for å fastslå hvor det befinner seg i forhold til ringen. 

– Leker stadig mer med fingrene og utforsker bruken av dem. ( Som sagt, han liker henderne sine veeldig godt ! De er nesten enda bedre enn puppen jo ! )

– Barnets rekkevidde øker, og det blir stadig flinkere til å koordinere bevgelsene sine. ( Dagen før han ble 4 måneder rullet han faktisk for aller første gang ! )

– Nakke- og ryggmuskulaturen blir gradvis sterkere. I mageleie vil noen barn strekke seg og forsøke å krabbe eller åle seg forover mot gjenstander lenger fremme. Noen søker også oppover med armene.( Han har enda ikke prøvd å begynt å åle eller krabbe, men han er blitt utrolig sterk i nakke og ryggmusklene i det siste )

 

Interesser og aktiviteter

– Begynner å forstå at noe eksisterer selv når det er ute av syne. 

– Blinker når noe kommer for nært innpå ansiktet – begynner å avstandsbedømme.

– Lærer å vente på tur når dere prater sammen. ( Etter jeg har pratet til han , så kan han ligge lenge å bare se på meg før han begynner å bable.. hehe ) 

– Hele verden er interessant for barnet nå. Sammen med barnet kan vi se på, lukte og ta på det som omgir oss. Snakk om det du ser og gjør. Tonefallet og ansiktsuttrykket ditt vil gi barnet en opplevelse det vil assosiere med ordene. ( Han er blitt veldig interessert i å ta og se på ting, ja .. særlig med sterke farger !) 

– De fleste barn elsker musikk. Det kan roe dem ned eller gi inspirasjon til ny aktivitet. Barn liker også å bli danset med, og svinge og vugge i takt med musikken.Mange barn liker også ‘fly-leken’, hvor en snurrer det rundt i luften mens en husker det litt opp og ned. La alltid ‘flyet selvæ få bestyemme hvor fort og farlig det vil fly. ( Nathaniel ELSKER fly-leken, og han skratter som bare det hver eneste gang. Herlig ! )

 

TIL MOR OG FAR

 

Hver mor og far har sin egen måte å få kontakt med barnet sitt på, og barn er jo forskjellige. Det er viktig å minne seg selv om at du må justere deg i forhold til barnet ? ikke omvendt. Når dere «snakker» sammen, kan det være nok for ham med blikk-kontakt ? ellers kan det lett bli rent for mye stimulering. Men når du steller ham, kler av og på, bader osv., kan du benytte anledningen til god kroppskontakt; stryke barnet på kroppen, massere eller kjærtegne ham.

 

13 kommentarer

Siste innlegg