NATHANIEL CHRISANDER 7 MND !

Ja, som tiden flyger fra meg..  i går kveld, kl 22:35 presist, var det akkurat 7 måneder siden jeg lå på Hammerfest sykehus og nettop hadde blitt verdens lykkeligste jente ! Mitt livs kjærlighet og gutten i mitt liv, lille Nathaniel’n min ble med andre ord hele 7 måneder gammel i går kveld ! <3 Det er ikke tull som de sier, tiden etter man har blitt mamma går viiiirkelig unna. Disse 7 mnd har helt klart vært de beste månedene i hele mitt liv, og jeg har lært så utrolig mye av å være mamma til mitt lille hjertegull. Han vokser virkelig for hver dag som går, og om jeg er borte fra han i en dag så føler jeg på en måte at han er blitt myye større. Har aldri vært borte fra han i mere enn en dag da, og når jeg er borte fra han, så savner jeg han fælt. Det er alltid like koselig å hente han igjen etter han har vært passet, og tror nok han også synes at det er veldig koselig å se mamman sin igjen. Han smiler dagen lang, og er alltid blid som en sol ! Gulle <3 

Nathaniel veier nå i overkant av 9 kilo, han veide på sist kontroll 8984 kilo, og var blitt hele 74 cm lang ! ( 10 juli 2012) Store nydelige verdens fineste gutten min ! 

 

 

Som dere ser, så har Nathaniel også fått laangt fint tjukt hår ! Han har to tenner nede i midten i munnen sin, og er såå nydelig når han smiler ! Kan smelte ALLE ! Og så har han verdens nydeligste latter, han er rett og slett verdens aller nydeligste baby på alle måter ! Mamma sitt gull ! Sitte selv gjør han enda ikke, eller.. han kan det i korte perioder, men må alltid være klar til å ta han, for han har ikke så veldig god balanse enda.  Men han klarer å stå selv faktisk ( med støtte). Men må jo såklart holde han da, for han skal hele tiden “hoppe” . Hihi, kjempesøtt er det ! Tror det er rett rundt hjørnet at han begynner å krabbe nå, for han er blitt kjempeflink til å rulle nå, og ruller heele tiden når han ligger på gulvet.

Han hyler og roper masse for tiden, og lager masse gladlyder ! Den siste uken har han også begynt å lage “smellkyss” lyd heeele tiden, hahahah ! Gutten min <3

Nathaniel er i tilegg en reeal mammadalt ! Men det gjør meg ingenting, og det er vel kanskje ikke så rart heller ? Han er jo med meg 24 timer i døgnet 7 dager i uka ! 

 

 

OM BARNET

Nå er barnet ditt i en rivende utvikling og blir mer og mer mobilt og «vertikalt». Frykten for fremmede kan være voldsom, og til tider plagsom, spesielt når besteforeldre kommer på besøk?

Jo tryggere barnet er på deg, jo mer vågal blir han i sin utforskning av verden. Denne perioden er nok en milepæl mot uavhengighet i barnets liv. Et skritt i riktig retning.

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Barnet blir stadig ivrigere etter å kommunisere med omgivelsene. Det både ønsker og krever oppmerksomhet og elsker å ha et publikum. En aktivitet blir gjerne gjentatt flere ganger hvis den skaper smil og latter.
 • Barnet imiterer ord, leker ‘Klappe søte’ og vinker farvel.
 • Barnet blir mer mobilt. Det kan bli en konflikt mellom den nye friheten og tryggheten ved å være avhengig av deg.
 • Imiterer deg bevisst for å være morsom.
 • Lærer nye ord/uttrykk når du snakker om det dere gjør og det du føler.
 • Reagerer på “nei”.

Sanser og motorikk

 • Spebarnets lek blir stadig mer avansert ettersom koordinereingen bedres. Barnet øver fremdeles på pinsettgrepet, og det er gøy å prøve å plukke opp små gjenstander. Barnet kan nå flytte gjenstander fra den ene hånden til den andre, dunke leker mot hverandre og føre en skje opp i en kopp.
 • Skyver seg bakover i mageleie.
 • Enkelte sitter alene uten støtte mot slutten av måneden.

Interesser og aktiviteter

 • Har lært mye om handling og konsekvens og er mer målbevisst i sine handlinger.
 • Lydene i barnets språk begynner nå å få en rytme som ligner samtale. Med en leketelefon kan du påvirke barnets språkferdigheter og være med på samtalen på barnets premisser. Sitt med barnet op fanget når du snakker inn i telefonen. Bruk korte setninger eller ord som du vet at barnet forstår. Hold deretter telefonen mot barnets øre og gjenta deg selv. Etter en stund får du kanskje i stand en dialog der du snakker og barnet svarer i telefoinen.
 • Når dere leser kjente billedbøker, kan barnet forutsi neste bilde/handling ved å vise opprømthet.
 • Nå begynner gjerne barnet å forbinde ord med ting og mennesker rundt seg. Plasser bilder av vennerog den nærmeste familien i nærheten av stellebordet, sengen eller barnestolen. Pek på personene og snakk om dem slik at barnet kan gi respons og være med i samtalen.
 • Både gutter og jenter er ofte interessert i dukker – det gir god sosial trening.
 • Sett barnet ved siden av lekekassen. La det ta lekene ut av kassen, en etter en, mens du sier hva tingen heter: bil, ball, kloss etc. Oppmuntre så barnet til å legge lekene oppi kassen igjen mens du gjentar lekens navn.
 • Sett seg på gulvet ved siden av barnet. Gi det den ene enden av et sjal, en sokk eller lignende og dra forsiktig mot deg. Barnet vil instinktivt holde igjen og prøve å dra sokken mot seg. Dra slik, frem og tilbake, og la gjerne barnet gå av med seieren iblant!

TIL MOR OG FAR

Det er fremdeles viktig at du utnytter mulighetene for å skape en positiv kontakt med barnet. «Samtaler» gjennom følelsesmessige uttrykk, blikkontakt, smil og lyder som veksler frem og tilbake «hver deres tur» er flott. Ved å uttrykke felles glede viser du også barnet ditt positive følelser.

I denne perioden elsker barnet «borte- tittei»-leken. Det er med skrekkblandet fryd at han ser foreldrenes ansikt forsvinne, for så å dukke opp igjen ? gang etter gang.

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg