Skada kjerring

Jeg har virkelig blitt kalt mye rart oppigjennom de mange månedene jeg har blogget ! Begynte å blogge i mai 2011, da jeg var ca 13 uker på vei med Nathaniel. Jeg har fra så å si dag en, fått dritt hver bidige dag. I begynnelsen var det veldig uvant, og naturligvis tok jeg ting til meg. Etter bare en uke lå bloggen min på topplista i Norge, den dag i dag ligger den ganske så fast nederst av topp 40 listen. En blogg så høyt oppe i bloggsamfunnet medfører jo såklart at mange mennesker med rundt èn hjernecelle trykker seg inn og føler for å kommentere. Greit for meg, for som sagt, det er ingenting en person kan si eller skrive til meg, som jeg ikke har hørt før. Da skal du være ganske så kreativ altså ! Jeg har nemlig hørt det meste. 

Idiotkjerring, skada kjerring, drittkjerring… eh, ja.. ting i den duren, det er noe jeg får høre mye. Og skal jeg være ærlig med dere ? Jeg lar det stå kun fordi det er morsomt at andre latterliggjør seg selv så sykt mye, av helt fri vilje. De fleste bloggere sletter stygge kommentarer, men for meg er det en del av det å blogge. Det bare beviser hvor mange tilnærmet hjernedøde mennesker det faktisk finnes her i verden. 

Men over til det jeg ville fram til i dette innlegget… 

I går kveld ytret jeg min mening om svangerskapsforgifting hos en blogger, og da jeg postet min kommentar hadde jeg jo såklart i bakhodet at jeg nå kom til å få en hel haug med overhormonelle grinebitende gravide kvinnfolk over meg, som da er “bloggvenner” av denne personen jeg posta kommentar til. Denne personen gikk for ikke mange månedene siden å spredde falsk dritt om meg her på hjemplassen vår, og var faktisk ene og alene skyld i at jeg og mitt barns far ikke hadde noe kontakt (som jo gikk utover Nathaniel)  og satte oss opp mot hverandre, nettop pga disse falske ondskapsfulle ryktene denne personen syntes det var rett å slenge ut om meg.Hun satte meg opp mot mange av mine daværende venninner, deriblandt min eks bestevenninne.  At jeg ikke matet eller vasket Nathaniel ,og at jeg “hadde” meg med forskjellige mannfolk hver dag og lot Nathaniel ligge å skrike på gulvet imens, at jeg gikk ut på natta, mens Nathaniel sov, for å røyke hasj.  Dette er bare noe av den dritten denne personen klarte å få mange her til å tro. Det gikk så altfor, altfor langt at jeg selv begynte å tvile på mine egne evner som mor, og ble ganske deprimert for en periode. Heldigvis har jeg så fantastisk familie rundt meg som støttet/støtter meg og VET hvordan forholdene er, og at jeg gjør alt i min makt for at Nathaniel skal ha det fint. Jeg vet nå med rimelig sikkerhet at jeg er en kjempegod mor for Nathaniel. Jeg er en snill og søt jente mot de aller, aller fleste så lenge jeg selv blir behandlet med respekt. Men etter alt det denne personen har fått meg til å gjennomgå, kan jeg meddele med dere at jeg ikke har en dritt til overs for h*n. H*n er en liten drittunge som ikke aner noe om hva det vil si å være mor, på noen måter. 

Jeg sier ikke at ALLE som får svangerskapsforgiftning har sotte på ræva å spist godis hele tiden. For all del. Men det er betydelig større risiko for det om man ikke lever noenlunde sunt under tiden som gravid. Jeg gjorde i alle fall mitt beste for å unngå svangerskapsforgifting, og jeg fikk en velskapt, vakker og frisk gutt dagen etter termin! Og heldigvis ikke 11 uker før. 

Man kan skylde på hva man vil… men kosthold og mosjon er virkelig viiktig under et svangerskap, både for mor og barn. Man trenger ikke nødvendigvis dra på treningssenter, for det gjorde ikke jeg heller, Men hverdagslige ting, som å gå en tur omså. Bare noen uker før termin og jeg fikk Nathaniel, monterte jeg ene og alene min svæære og TUNGE 1.80 seng. HELT alene. Med ganske kraftig bekkenløsning. Å være gravid er ikke en sykdom, man kan fortsatt leve normalt, noenlunde hvertfall. Å ikke bruke det som en unnskyldning til å sitte på rompa. 

🙂 

 

111 kommentarer
  1. Unnskyld meg, men det blir bare for drøyt å slenge ut dritt om ho, på bloggen din, som har en del lesera. Å kossn kan du si at ho ikke ane kordan det vil si å være mor? Ho e ikka mamma enda, så ho har mye å lære. Men før du ble mamma, trur æ ikke du hadde så mye erfaring eller kunnskap sjøl heller. Å uansett, så sitt ho ikke bare på ræva å et godteri. Ho et sjeldent godteri. Ho spis frukt, og lage seg sunne middaga ofte. Ho e barnevakt for mor, ho vaske og rydde å hjelp til. Så at ho sitt på ræva E REN BULLSHIT, du kan ikke komme å påstå masse, når du ikke ane ka ho gjør på sin fritid. Å det e sletts ikke hennes skyld at ho har svangerskapsforgiftning, det kunne du også ha fått, uansett om du va fette sunn eller ikke.
   Igjen, det e bare barnslig av deg/dokker å slenge dritt om hverandre, å hvertfall på bloggen.

  2. Herregud du er tragisk rannveig… Sånn at du vet, så ser det ut som du har masse hår på fossen på det bildet:p

  3. Helt enig, man skal gjøre alt man kan for å forhindre svangerskapsforgiftning. I mitt tilfelle ble var alle mine forsøk forgjeves, jeg fikk svangerskapsforgiftning i uke 26, og lille gutten min kom 3 mnd for tidlig. Og det var ingenting jeg kunne gjort for å forhindre det, sa legene i Bergen.
   Noen får det bare, og det er jo faktisk arvelig.
   Håper jeg slipper å få det igjen, unner virkelig INGEN ikke en gang min verste fiende å få svangerskapsforgiftning så tidlig, er virkelig et helvette å være på sykehus så lenge….

  4. Hva er svangerskapsforgiftning?
   Svangerskapsforgiftning eller preeklampsi er en tilstand der den gravide, på grunn av sykdom i morkaken, får forhøyet blodtrykk og proteiner i urinen. Ofte ses i tillegg hevelse (vann) i bena, og noen kan ha forstyrrelser i blodlevringen.
   Svangerskapsforgiftning kan gi symptomer fra de fleste av kroppens organer, men den gravide kan også være helt uten plager – særlig tidlig i forløpet. De vanligste plagene er hodepine, øyesymptomer, kvalme eller magesmerter. Ødemer (hevelser) er ikke alltid til stede.
   Svangerskapsforgiftning oppstår etter uke 20 i svangerskapet, og med økende hyppighet frem mot nedkomst. Preeklampsi kan utvikle seg til eklampsi (hos ca. 1%), som kjennetegnes av hodepine, uro, synsforstyrrelser, irritabilitet, søvnighet og sparsom vannlating. Når kramper opptrer, har den gravide eklampsi.
   Svangerskapsforgiftning opptrer ved ca. 3% av alle svangerskap. Årlig registreres kun 20-30 tilfeller av eklampsi i Norge – det vil si ca. 1% av de med svangerskapsforgiftning utvikler eklampsi. Svangerskapsforgiftning er seks til åtte ganger vanligere hos førstegangsgravide enn blant kvinner som har født før.
   Hva forårsaker tilstanden?
   Man vet at det er sviktende morkakefunksjon som er årsak til symptomene, men man vet ikke hva som er den direkte årsaken til morkakesvikten.
   Blodårene i morkaken blir trange, og det fører til at morkaken og fosteret får mindre blodtilførsel enn de egentlig skulle hatt. Morkaken kan som en følge av minsket blodtilførsel og andre ukjente årsaker, trolig skille ut en del stoffer som gir sammentrekning av små blodårer i hele kroppen. Resultatet blir en morkake med lav blodgjennomstrømning sammen med høyt blodtrykk og svekket nyrefunksjon.
   Disponerende faktorer for utvikling av svangerskapsforgiftning er blant annet for høyt blodtrykk, førstegangsgraviditet, kronisk nyresykdom, flerlinggraviditet, sukkersyke, sykdom eller feil hos fosteret og bindevevssykdom. Tilstanden kan også være arvelig. Risiko for svangerskapsforgiftning er betydelig økt i svangerskap hos en kvinne som tidligere har hatt svangerskapsforgiftning.
   Døtre til mødre som har hatt eklampsi (kramper), har 6-7 ganger høyere risiko for å få eklampsi enn gjennomsnittet.
   Tror virkelig du burde lese om hva svangerskapsforgiftning er, før du uttaler deg om noe som helst.

  5. Er du sikker på at du mener svangerskapsforgiftning og ikke svangerskapsdiabetes? For svangerskapsforgiftning har lite med kosthold å gjøre, og man kan ikke gjøre noe for å forhindre det fordi det er en morkakesykdom! 5% av alle svangerskap får sv.f, og det er veldig lite. Jeg fikk sv.f og ble satt i gang i uke 34 på grunn av det.
   Men om du mener svangerskapsdiabetes har jo det alt med kosthold og mosjon og gjøre, og der er kjempevitkig å passe på å holde seg i form uansett hvor gravid man er 🙂
   Du har også veldig rett i det at å være gravid ikke er en sykdom, av og til høres det ut som folk er dødssyke :p

  6. Æ syns d e utrulig teit av en mamma å kommentere eller si sånne ting om andre mammaer uansett om d e du som skriv shit om andre eller andre mødre skriv shit t deg, d e akkurat d samme. Æ mener at når man e mamma så ska man heller fokusere på sitt liv med barnet sitt enn å holde på me mamma kriger over internett. Mange som er forskjellige under graviditeten og mange som tar forskjellige valg mens de går gravide. Og om man får en graviditet som er enkel og man velger å leve sunt så e d jo bra, men når man går å kommentere andres graviditet syns æ e helt unødvendig. Koffer gidde? Altfor mange mødre som lar seg irritere å tenke på andre mødre å ka dm gjør. D finnes ikke no fasit på kordan d ska være, æ syns man bare ska la alle gå sin egen vei og lære av sine valg. Du er ikke mer voksen av å ha krig som mødre enn ka bloggfjortiser har med hverandre. Man e voksen når man lar ting være å når man har fokus på familien sin.

  7. Heeelt enig med deg! 🙂 jeg ble selv ganske fort svimmel og tålte ikke varmen. Så jeg orka rett og slett ikke mye. Det skulle ingenting til for at jeg holdt på å svinge av, så ble sykmeldt fra jobben tre mnd før termin. Men skulle såååå ønske at jeg var istand til å gjøre og orke mer enn å ligge på sofaen.. Hadde heldigvis ikke svangerskapsforgiftning da, og fikk en superfrisk og fin gutt åtte dager over. Men skjønner poenget ditt! Er mye man kan gjøre for å unngå det tror jeg..

  8. Men at ho va ei jævla bitch mot dæ, betyr det automatisk at du treng å hakke ned på kor fælt ungen har det, og være like ille? Æ trudde nån hadde skrevet en kommentar i ditt navn, for den va virkelig stygg. Det går an og si at mosjon e viktig på tusen andre, mye mer saklige og voksnere måta.
   Du e jo mamma sjøl, og det e ikke en ok unnskyldning at “ho begynte”, og at du da kan være sånn du også. Du av alle vet jo kordan det e å få slengt at det e synd i ungen din pga. dæ… og når det e snakk om nåt så farlig, og ungen blir sterkt prematur så må ho ha det helt forferdelig, og at en mor hakke ned på en anna på den måten e helt ubegripelig! Ungen kan dø, og så må ho lese sånt..
   Har for øvrig aldri hørt at det å sitte i sofaen daglig og spise usunt kan forårsake svangerskapsforgiftning, det skal isåfall kraaaaftig mye til, og til og med da treng ikke det å være årsaken ;p Men hvis du sir det så kanskje det stemme, æ vet ikke..
   Disponerende faktorer for utvikling av svangerskapsforgiftning er blant annet for høyt blodtrykk, førstegangsgraviditet, kronisk nyresykdom, flerlinggraviditet, sukkersyke, sykdom eller feil hos fosteret og bindevevssykdom. Tilstanden kan også være arvelig. Risiko for svangerskapsforgiftning er betydelig økt i svangerskap hos en kvinne som tidligere har hatt svangerskapsforgiftning.
   Her står ingenting om kosthold/mosjon. Ærlig talt trur ikke æ personlig at en så alvorlig og livsfarlig sykdom har nåt med valg man tar, å gjøre, men æ ekke lege så.. men det e nu heller ingen andre her 😛

  9. Trodde du skulle be om unnskyldning for din stygge kommentar jeg nå….men i stedet så kommer du med et laaaangt og sytete innlegg om snøen som falt i fjor. Og som slett ikke kan sammenlignes med dette personangrepet. 🙁 Å beskylde noen for selv å ha forårsaket svangerskapsforgiftning er direkte grusomt. Spesielt pga ordvalget ditt. Svært lite saklig og troverdig.

  10. Jeg regner med det er kun drittkommentarer som kommer løpende inn nå, men da vil jeg bare bryte inn og si: STÅ PÅ RANNVEIG, du er så utrolig tøff og har fulgt bloggen din siden du var gravid. Du er ei flott mor som beviser en gang for alle at selv om man har blitt mamma skal man ikke forfalle helt. Det ER greit å sminke seg, selv om man er mamma. Det ER greit å ha fint hår selv om man er mamma. Det er så ufattelig mange rævsittende, usminkede mødre der ute som tror at det viser at man er en god mor. Det er jo ikke tilfelle i det hele tatt. In the end: Jeg digger deg og tror du er en super mor for Nathaniel 🙂

  11. Beklager jenta mi, du er helt på jordet. Ta deg en bolle og kav deg til virkelighetens verden. Hvis hun har spredd rykter om deg, da er du bare fette dum som skal ” ta igjen ” på den måten. Voksen? NEI. Gode mødre bruker ikke sin energi på slik beskyldelse av andre!!

  12. Jeg leser ingen av bloggene deres, men å si at det e selvpåført er bare helt hull i hode… Du burde kanskje lese litt om sykdommen, før du uttaler deg om det! Svangerskapsforgiftning kan hvem som helst få.. Dette her er lavmål, og jeg håper du tar til deg tingene som er blitt skrevet her og sletter dette innlegget.

  13. HEIA RANNVEIG :))) hvor mange tør virkelig ta tyren ved hornene….
   Sjøl har jeg og hatt mine barn…og hørt mye dritt som alenemor,
   HURRRRAAAA noen andre som “tør” ta opp slike emner? Som setter spørsmålstegn ved andre sine meninger…dessuten tar bare Rannveig igjen – og det synes jeg hun har sin fulle rett til å gjøre,
   Nå tenker DU…hun der gamla kjenner sikkert Rannveig godt…aldri truffet henne eller snakka med henne…er bare imponert over bloggen hennes, i motsetning til mange andre sine “vrinsk” her inne… Stå på – la grinebitere bite seg sjøl i tunga, for det gjør de en dag hahahahaha.

  14. Syns at om folk reagerer så sterkt på det du skriver, og mener det er fælt å snakke stygt om/til andre, så er det ekstremt selvmotsigende å bruke tiden sin på å skrive en dritt kommentar..
   skjønner at hun har vært fæl mot deg Rannveig, men noen ganger må man vise hvem som er “den bedre” personen og mest voksne. man må heve seg over sånt.
   Og det syns jeg du generelt er veldig flink til selv om dette innlegget kanskje blir et lite minus.
   Du er en kjempe flink mor (syns jeg det ser ut til i hvert fall) og syns det står respekt av det! Og du har rett i en ting: å være gravid er ikke en sykdom, men “en velsignelse”.
   Mer kan jeg ikke uttale meg siden jeg selv ikke har vært gravid.

  15. Svangerskapsforgiftning er noe man ikke kan ha styring over selv….SvangerskapsDIABETES derimot handler om lett mosjon hver dag og sunn kost.
   Synes du har en veldig fin blogg, og du er en flott mor for Nathaniel!
   Men du må kanskje lese deg litt opp om sykdommen før du uttaler deg om dette. Greit at du er forbanna, men …..

  16. Jeg skjønner at du blir forbanna over at hun har ødelagt for deg,men du må tenke litt på hva det egentlig er du holder på med nå.
   Dette minner veldig om ungdomskole drama, og ikke en krangel mellom 2 mødre.
   Jeg sier IKKE at du er en dårlig mor, for det kan jeg ikke si, jeg kjenner deg ikke. MEN det du holder på med her gjør deg vel ikke til verdens beste forbilde.
   Det å sparke noen når de ligger nede er stygt.
   Jeg er enig i at det var dårlig å lage trøbbel for deg, men ta heller igjen på en litt mer saklig måte, jeg tror du kommer til å miste mange lesere pga. dette du holder på med nå.
   Å en annen ting er at leserne dine er vel en av grunnene til å du blogger ? Kanskje ikke så lurt å kalle mange av dem for ” mennesker med rundt èn hjernecelle” ,en hel haug med overhormonelle grinebitende gravide kvinnfolk ?
   Jeg er ikke noe for å halshugge deg, som mange gjør, men ber deg om å tenke deg om før du skriver noe sånt.
   Hva om barnet dør ? Så er det den kommentaren hun kommer til å huske.
   Tenk om det var deg ?
   Det er noe som heter two wrongs doesn’t make a right .
   Prøv å ta noe til deg da, og ikke ta det som et person angrep. Det er du som kommer ut som den tapende parten i denne saken her uansett hva du sier så lenge det ikke er ” jeg gikk nok litt langt” fordi det er så stygt.

  17. Er du selv klar over hva du har gjort Rannveig?? Det ligger en ung gravid kvinne inne på sykehuset med svangerskapsforgiftning og det er enda ikke 100 % sikkert at ungen overlever eller ikke. Du beskylder henne på bloggen hennes rett og slett for å ha drept sitt eget barn hvis det ikke overlever. Jeg håper dette får konsekvenser for deg Rannveig, fordi du er en meget syk jente og trenger hjelp!!

  18. Jeg kan ikke fatte å forstå at du ennå har din sønn, noen burde virkelig melde deg til barnvernet for du er virkelig ikke en egnet mor…

  19. Skyll på andre for at det går dårlig for dæ, nice one.. Du e blond å går i rosa bunnykostyme som e langt neffor puppan å enda lenger inn i ræva! Katti skal du slutte å skrive om andre på den her jævla glamorbloggen din.. Du har ingen rett til det! Å det her gjorde bare dæ 10 gang verre en ho. Du bryr dæ ikke om nån andre enn dæ skjøl å ungen din å kordan du ser ut.. FLAUT

  20. Det er helt greit at du missliker henne, og at hun kanskje har vært jævlig med deg -men hvorfor synke ned til hennes nivå da? Du er ikke en dritt bedre enn noen som noen gang har slengt dritt om deg.
   Er det dette du skal lære Nathaniel? “Er noen jævlig mot deg så for all del ikke kom deg over det, lag heller krig frem til du er sikker på å ha såret folk godt nok!” ?
   Finnes det virkelig ingen grenser for hva du kan si til et annet menneske? Dette går på normal folkesjikk å gjøre, noe du beviser flere ganger at du mangler en del av. For all del, du er ei grei jente på mange måter, men når du gjør sånne ting som dette har du virkelig ikke tenkt deg godt om.

  21. Selv om graviditet ikke er en sykdom, så er det drøssevis av gravide som virkelig sliter og rett og slett ikke orker noe, klarer noe osv. Helt idiotisk å gre alle under en kam. Er sikkert noen som er flink å bruke graviditeten som en unnskyldning for alt mulig, men tviler på at de fleste gravide vil sitte på rumpa og ikke klare noe/ orke noe i flere mnd.

  22. hvem er denne bloggeren du er så uvenn med? vanskelig å si noe når man bare leser en side av saken.. Noen mulighet for link til den andre bloggen?

  23. Alle gravide kan utvikle svangerskapsforgiftning. SvangerskapsDIABETES derimot! Jeg syns at det som ble skrevet på hennes side var helt for jævlig skrevet, uanz om dere har en feid privat så var det en grusom ting å si! Hvem ønsker vel at noen skal gjennomgå sånt? Du burde skammes!

  24. jeg må bare lure, noen inne her skrev at jenta ligger på sykehuset gravid. og at barnet kanskje ikke overlever… hvis det er så alvorlig burde ikke barnet allerede vært tatt med keisersnitt da?

  25. Det eneste som gjør dæ til menneske rannveig, e at ei gummifetta ikke kan bli gravid!
   Du e alt før opptatt av andre, utseenede, å andre uvesentlige ting som du blir hate dæ skjøl før seinere i livet.
   Lei av å læse om den dær idiot bloggen din på face, så har fjerna det helt nu.
   Særriøst kem som bryr sæ om du e på topp 40? gir det dæ nå form for “vinn” følelse eller får du nå form før gevinst uttav det?
   E jo lett å havne på topp 40, æ kunne det om æ hadde gidda.
   E jo bare provosere på sæ restn av tullignan, så har man det gåanes.
   Det eneste det vise oss som ikke blogge, e at du har samme problem som dem som spille world of warcraft å andre tåpelige online ting.
   E det serriøst det eneste du klare få uttav livet ditt??
   Æ mene, kæm som helst kan få en onge, å kjøpe sæ litt extensions å ta en dose botox i leppa å se ut som en smurf, men e det alt? e du virkelig så skada? hallo?!
   Du e ikke deilig Rannveig, å andre jente som mene det har også et helt mongo syn på ka som e deilig, folk burde slutt å se så jævla mye TV, hælvettes hjernevaska søua.
   Som mann kunne æ tadd ka som helst, men hadde ikke rørt dæ om æ fikk betalt.
   Æ vet ikke ka som e værst, at æ e ei tøs eller at du gjør mæ kvalm.
   Bli voksen før hælvette!!!!
   Eller ikke, samme faen, du tar sikkert ikke til dæ negativ kritikk uansett.
   Men æ gir mæ nu egentlig blanke faen, siste gang æ ser den bloggen hær uansett.
   Ha ei fin uka så får vi håpe du engang åpne dæm falske øyenvippan dine å ser kordam værden virkelig e.

  26. Du kan ALDRI få jobb i helsevesnet Rannveig, for du eier ikke empati! 🙂 Æ skjemmes! Synes synd på dem du skal arbeide med på Helse og Sosial.. Tenk å sparke folk som ligg nede! Hadde æ fått tak i dæ sku æ rista dæ kraftig.

  27. Jeg kjenner jeg blir litt provosert av deg, Rannveig. Du må jo skjønne selv at du ikke kan uttale deg om ting du ikke vet?? Jeg kjenner meg faktisk litt truffet. Du må skjønne at det du sier om at kosthold har en betydelig stor innvirkning på svangerskapsforgiftning, for sånn er det faktisk ikke.
   Både jeg og min sønn ble alvorlig syke under fødselen min(jeg fikk også eklampsi anfall, å det er det som gjør det dødelig). Denne svangerskapsforgiftningen kan ikke påføres av en selv, heller ei direkte av dårlig kosthold. Jeg er verken overvektig eller spiser masse usunt. Og du MÅ bemerke deg det som står som fakta også FØR du uttaler deg om noe som helst ang dette. Det er heller ingenting som kan gjøres for å UNNGÅ svangerskapsforgiftning på den måten heller. For et dårlig kosthold er like farlig om du er gravid eller ikke. Jeg har 50% sjangs for å få dette igjen ved min nåværende graviditet, og vet du hva kjære deg?? Det legene,jordmødrene og gynekologene har lært meg som kan gjøres for å unngå det er? blodtrykksnedsettende og ro.

  28. Rannveig, e både for å mot d du skriv hær. Du må tenke litt lengre før du publisere nåkka sånnt
   Greit ho har vært ekkel mot dæ tiliar, men tvile på at ho blir ei dårlig mor. D blir litt dobbelmoralsk d hær. Å d me at man får sv.skapsforgiftning av usunt kosthold å lite trim stemme ikke 🙂 Håpe at d innlegget hær ikke slår tbake på dæ. Du e ei kjempeflink mamma, d e æ ikke i tvil om 🙂

  29. Imorgen blir det å komme et helt jævla innlegg fra Rannveig om hvor sjalu alle er på henne. Men trust me, de eneste som er sjalu på deg er 13-åringer med et stort ønske om å få en løsunge. Jeg ser ingen grunn til å være sjalu på deg i det hele tatt. Det meste ved deg er jo “fake” uansett. Jada, you only live once.. Men vær så snill å voks opp, i det minste for sønnnen din sin del.

  30. Hvis du selv har opplevd hvor fælt det er når ondsinnede rykter blir satt ut, hvorfor går du da hen og gjør det samme mot noen andre? Slik jeg forstår det på innleggene til dere begge to, så har dere ingen kontakt lenger, og har ikke hatt det på en lang stund. Hvordan skal du vite hva som er sant om hennes liv da? Det at noen slenger rykter om deg, gir ikke deg automatisk rett til å slenge tilbake. Hvis du vil være den som med hodet hevet kaller seg voksen, burde du vel tenke litt på det. (Og NEI (!!) jeg sier IKKE at det er greit av henne å si som hun gjorde, heller, hvis hun har sagt og gjort som du skriver ovenfor. For det er også ondsinnet.) Dere burde jo begge to heller tenke på hva dere lærer barna deres med en slik oppførsel. Som alenemor er man jo ens barn største forbilde. Prøv å vær det beste du kan, og ikke ett nedlatende.

  31. Ser at mange har nevnt det allerede, men jeg må bare hive meg på selv.. Vi vet ikke hvorfor noen utvikler svangerskapsforgiftning. At du ikke selv fikk det med Nathaniel handlet nok mest om flaks- siden førstegangsfødende er en høyrisiko-gruppe. Og har man først fått svangerskapsforgiftning er det veldig viktig å ta det med ro, eller “sitte på ræva”, som du kaller det.. Stress kan gjøre vondt mye verre! Fatter og begriper ikke hva det er med folk som tror at alle opplever alt likt..! Noen kan ha traumer forbundet med graviditet og fødsel, for andre var hele opplevelsen en dans på roser.. Vær glad for at du har mest positivt knyttet til dine opplevelser, og prøv å vise empati for dem som ikke gjør det:) Jeg og bestevennina mi gikk svangre sammen, og begge har HELT forskjellige opplevelser fra så og si ALT, ikke minst om tida etterpå! Er jo ikke noe merkelig om en har litt over gjennomsnittsintelligens- ettersom vi er to FORSKJELLIGE mennesker! Vi kan fint snakke om livene våre og støtte hverandre for det! Try it;) Mye kjekkere enn å ergre seg over at alle ikke er som deg, for det er et urimelig krav;)

  32. Rannvieg, du har selv sakt at om du har ett problem med noen, tar du det ikke opp face to face med folka det gjelder?.. Hvertfall det du har sakt selv. NÅÅÅ over til noe annet.
   Hvorfor drive å ta “hevn” eller snakke stygt om andre? Om de har ødlagt en del av livet ditt, så ta det med deg som erfaring! Uansett hva som skjer med deg, Nathaniel eller barnefar så må du huske på at det er DINE valg, DINE besluttninger som spiller en ganske så stor del i det som skjer i DITT liv 🙂

  33. Synes du er kjempe tøff! Har fått intrykk av at du driter i all drittslengingen og det er bra! Fortstett å blogge å vær deg selv, du er flink 🙂

  34. Du mister no masse lesera!! Du e syk. Trur alle e så jævlig sjalu på dæ, den må du fær lengre med!! Syns synd i sønnen din som har dæ som mamma.. At du kan kommentere noe sånt til en som ligger på sykehus å ikke e 100%… Å bli nu litt voksen i det der tomme hodet ditt, ikke legg ut halv nakne bilder av dæ!! Stakkars sønn, ligg jo åsså bilder av dæ helt naken på nett.. Flaut at du ska være md på unge mødre, du høres så jævlig tom
   Å dum ut når du åpner kjæften din!! Du e LATTERLIG!!

  35. Kan du ikke ta frem den “voksne” siden av deg og la ballen ligge død? Virker som hun har nok å tenke på om ikke du skal grave i hennes liv også. Gjort er gjort, og sagt er sagt! Voks opp, og legg det bak deg! Hilsen ei som ikke kjenner forholdene i Alta, ikke er det gran misunnelig på deg, og ikke kjenner deg!

  36. Hei!
   Kjenner jeg blir VELDIG provosert av det du skriver her.. Dramaet med deg og hu andre driter jeg i, men at du sier at svangerskapsforgiftning kommer av at man spiser usunt og ligger på sofaen dagen lang, hvordan kan du si det? Da vet du mye mer enn mange leger og spesialister på akkurat svangerskapsforg. rundt om i landet. Man vet ikke hva svangerskapsforgiftning kommer av, det er det som er problemet, men fint at du vet det da.
   Barnet mitt kom over 3 mnder før tida, og var bare en halv kilo tung. Jeg fikk alvorlig svangerskapsforgiftning. INGEN av de legene jeg snakket med, og som fulgte meg opp etter fødsel spurte noe om kosthold og om jeg var “lat” i svangerskapet. Må nevne at jeg levde helt vanlig, jobbet og spiste sunt før h*n plutselig kom til verden fordi at jeg holdt på å dø.
   Så vær så snill og ikke uttal deg om noe du ikke har peiling på. Du slår meg som fryktelig usympatisk og umoden, lykke til videre i livet. Plutselig en dag finner du vel ut at pupper og glamour ikke er alt. Heldigvis(for deg) har du en flott sønn som heldigvis enda ikke skjønner hvilket nek mamman hans her.
   Takk for meg.

  37. Heng ut andre på bloggen din? Takk førr d flashbacke t ungdomsskola. Ser ikke ut som du veit forskjell på svangerskapsssforgiftning og -diabetes. Pinlig innlegg. Å vest d e sant at du skriv dettan mens ho andre ligg på sykehuset??!! Shame on you. Snakk om å synke ned og flyte i dritten. Dette var lavmål.

  38. idaskulstad: provoke prokove provoke. jeg VET faktisk litt mer om dette enn deg. Å spise sunt kan forebygge ALT. Rykner, kreft, fedme oooosv. Men bare så du vet det, så har ikke selve kosten noe med svangerskapsforgiftning, men for 1285033 gang; Nyrer, hjerte og morkaken. Men når man snakker om graviditet generelt, så har kost i seg selv mye å si, THATS way 😉

  39. Og Rannveig; Jeg elsker at du har egne meninger og står for det! DØDS bra! MEN det betyr ikke at du har kunnskap og vet bedre enn alle andre fordet 😉

  40. At det går ann! Du e jo bare helt forferdelig umoden og ufølsom! Det her hadde æ virkelig ikke trudd om deg. For den kommentaren du ga ho e nåt av det styggeste æ har sett! Kem som sir nåt sånt til en person som e alvorlig syk, og risikere å miste det kjæreste ho har? Fy skam deg sir æ bare! Kordan hadde du følt det om ho kommenterte nåt sånt på din blogg, mens du lå syk, og risikerte å miste din sønn? Æ blir rett og slett kvalm av deg! Trur og håpe alt kommer til å gå bra med Madelen, ho fortjene alt godt, og ikke sånt dritt fra deg!

  41. Uff, synes den kommentaren du skrev til jenta som ligger på sykehus var litt kvalmende å lese… hun kan miste babyen sin, og du sitter og gir henne skjennepreken for at hun tydeligvis har levd usunt! Du vet at man ikke kan forhindre noe sånt? Uansett hva hun har gjort deg før, og hvor mye stygt som har vært mellom dere, så er det veldig umodent å skrive noe slikt til ei som er gravid og ligger innlagt på sykehus. Tenk hvordan det vil være for henne hvis babyen ikke overlever? Og tenker du egentlig over hvor vondt det der kan være å lese for de som evt. har mistet et barn i svangerskapsforgiftning? Sunt kosthold og trening kan ikke forhindre det, så skjønner ikke hvor du har det fra? Jeg er sikker på at hun, som de fleste andre gravide, kun gjør sitt beste for at barnet skal bli friskt og velskapt.
   Jeg har fulgt med i bloggen din lenge, og vært en trofast leser. Og aldri hatt noe imot at du går dine egne veier, og har dine egne meninger. Jeg synes du har virket som en flink mamma for sønnen din, og at du har vært tøff som alenemor.
   Men nå synes jeg du har tråkket over streken.. enkelte meninger og tanker kan man faktisk holde for seg selv. Den kommentaren og dette blogginnlegget tok kaka for min del.. Så jeg takker for meg som leser av bloggen din!

  42. “Du skjønner vel at det e pga. at du sitt på ræva å spis søtsaker og hele dagen,og aldri bevege dæ, som e grunnen til at du har fått svangerskapsforgiftning og at ungen din nu må ut allerede i uke 29. I uke 29 veie en gjennomsnittlig baby rundt 1000 gram, det e såvidt overlevelsesdyktig.
   Har du ikke dårlig samvittighet ? Fyfaen, hadde så jævlig gravd mæ ned i jorda om min livsstil hadde ført til at ungen min måtte ut 11 uke før termin. Har ikke en jævla dritt til overs for dæ, du e en drittkjerring som kun sprer kvalme, men stakkars, stakkars unge som må lide for det her.”
   Det der va din kommentar til ho du henger ut i det her innlegget, til en som ligger på sykehuset og ikke har det så altfor bra. Ho e jo mye mer voksen enn ka du e.. Ser at ho har skrevet et langt innlegg ang akkurat den kommentaren din og dramaet, og vet du ka det står i hennes innlegg? Æ skal ta mæ friheta å sitere: “Det å tråkke på noen som ligger nede er ufattelig stygt gjort, og hvordan enn kan ha samvittighet til noe slik skjønner jeg bare ikke. Jeg kan si med hånda på hjertet at hadde personen det gjaldt gått igjennom det samme hadde jeg faktisk heller ønsket henne lykketil istede for å tråkke henne ned i gjørma, fordi slik gjør man ikke mot andre i slike situasjoner mener nå jeg.”
   Ho e jo for fader mer menneske enn ka du e, æ e dønn sikker på at du e robot. For du EIER virkelig ikke noe medfølelse. Og at du skal bli noe innaførr helse har også kommet mæ for øre, e jo helt sykt.. helt vanvittig at vi skal ha sånne menneska som dæ innenfor helsearbeidet. Skam dæ Rannveig, det e grett at dåkker har hatt dåkkers drama.. men det her e å synke ned på et nytt jævla nivå. Faen ta og se dæ sjøl litt i speilet, du e ikke så skinnhellig du heller – og man spenn ikke til noen som allerede ligger nede!!

  43. En som ønsker å bli jordmor sier feil om svangerskapsforgifting og tråkker på folk som ligger nede… YOLO

  44. Er du helt på gjordet !? Tror du virkelig en mor kan noe for at hun får svangerskapsforgjiftning? Herregud, du er virkelig helt sprengt i hodet. Fy Faen , Jeg skulle gjerne banka litt vett inni hodet ditt! Ingen mor kan vell noe for det

  45. D e skræmmanes å tænke på at du har planer om å bli jordmor når du faen ikke har nå peiling på kordan svangerskapsforgiftning oppstår , å at du enda klare å vri ut sånne stygge ting til en som har d å ikke har d så greit ! Du e en satans drittkjærring , barneværnet burde hatt et øye m dæ , får du e jo ikke helt frisk i haue ditt !

  46. Nå synes jeg du har sunket til et lavt nivå Rannveig. Trist for deg at det bor så mye hat i deg, at du må “sparke” en som ligger nede. Uansett hva hun må ha gjort mot deg, trenger du ikke være like ille eller enda verre.
   Akkurat nå synes jeg faktisk synd på deg. Du eier jo ingen empati.

  47. Du trur visst hele verden surre rundt deg du.. Syns synd i deg som ikke eie medfølelse av nå slag, tenk å være så frekk som du va i den kommentaren. Håpe du tar til deg alle de her kommentaran du har fådd, og sir unnskyld til Madelen. Det e trist at du absolutt måtte trø ei jenta enda lengre den.. Håpe bebisen hennes klare seg igjennom det, og at stresset på grunn av ditt bullshitt ikke gjør Madelen enda sykere. PS! Ikke få deg en jobb i helsevesenet. Du blir jordmora tadd ut av mitt verste mareritt.

  48. Så patetiske dere er!!!!!!!!!!!
   Vedder på at 2 av 10 her har barn eller er gravide og VET noe om svangerskaps forgiftning. Det er så klart noen som får dette ved arv osv, men det er FORSKET på at dårlig kosthold/mye sukker og lite mosjon ØKER sjansene for svangerskaps forgiftning. Skam dere som sitter å slenger så mye dritt til en mor. Den dagen dere selv får ett barn og skjønner hvor utrolig glad man blir i de, så får dere f meg skamme dere!! Tenk å snakke såre noen på den måten. Barnet ditt er det kjæreste du har og det syntes på lang avstand for meg som selv har barn at hun er en super mor. Dere som sitter å slenger så mye dritt om hvor uegnet hun er som mor, kan ikke dere bare finne ett annet sted å leke? Hva VET egentlig du om det å være foreldre? (til de som sitter uten og er så bedrevitende) Mye som rannveig gjør som jeg er totalt uenig i men det har ingenting med kjærligheten til barnet hennes å gjøre!! SKJERPINGS. Håper karma kommer å tar dere en dag, blir helt sjokkert over hvor SLEMME mennesker er mot hverandre. Kan ikke tenke meg at min lille skal vokse opp i denne verden med så mye hatefulle mennesker. DET ER IKKE RART DET BLIR KRIG I VERDEN! Ha litt mer selvinnsikt og mer respekt for medmennesker!
   STÅ PÅ 🙂

  49. dette er hva rannveig skreiv:
   R a n n v e i g H e i t m a n n B o t t o l f s e n06.11.2012 kl.23:08
   Du skjønner vel at det e pga. at du sitt på ræva å spis søtsaker og hele dagen,og aldri bevege dæ, som e grunnen til at du har fått svangerskapsforgiftning og at ungen din nu må ut allerede i uke 29. I uke 29 veie en gjennomsnittlig baby rundt 1000 gram, det e såvidt overlevelsesdyktig.
   Har du ikke dårlig samvittighet ? Fyfaen, hadde så jævlig gravd mæ ned i jorda om min livsstil hadde ført til at ungen min måtte ut 11 uke før termin. Har ikke en jævla dritt til overs for dæ, du e en drittkjerring som kun sprer kvalme, men stakkars, stakkars unge som må lide for det her.

  50. Unnskyld meg LES… men, ho e faktisk like stygg å slem i den her saken, koffor trur du folk skriv ting til ho? å nei, at Rannveig elske barnet sitt trur æ ingen tvile på, men en unge treng mer enn kyss å klem.. Ho VELGE å blogge, ho VELGE å brette ut livet sitt med nakenbilder, seksuelle smser, og drittslenging til andre. Ho elske å provosere, og da må ho også tåle at jævla mange reagere med avsky. Å serriøst, at folk kommentere “ikke bland dokker inn i ting dokker ikke har no med”, gir ingen mening, fordi nr 1: du gjør akkurat det samme sjøl, nr 2: verden e lagt opp til at andre ska legge nesa si oppi livet til folk som faktisk ønske det sjøl. Og å sitte å skrive at andre e drittunga og at man aldri kommer til å synke på dæmmes nivå, den må du lenger ut på landet med, for der bæsje du diare på leggen når du dedikere et innlegg på en jævla blogg fordi man e som smårollinga som ikke klare å ordne opp sjøl..

  51. E ganske uenig i den påstanden om at man får svangerskapsdiabetes fordi man e usunn å lat, samme me svangerskapsdiabetes. Nån folk e bare uheldig, uansett kor sunn man prøve å være. Æ sjøl va heldig som slapp unna de værste plagan, å æ spiste usunt kvær eneste dag 🙂 Ting som e skjedd mellom dåkker to burde vært imellom dåkker to, ikke på et så offentlig sted som blogg.no. Man e utruli sårbar når man går gravid å værtfall når man e alvorlig syk. Som sagt over hær – man sparke ikke nån som allerede ligg nede uansett kor mye man mislike den personen. Respektere dæ som person, men nån av meningen å innleggan dine klare æ ikke helt forstå.

  52. Don’t live your life with anger and hate in your heart. You’ll only be hurting youself more than the people you hate..

  53. Leste kommentaren din, Rannveig.. Har ikke ord. Du er kanskje en god mamma, men du er en kvalmende person. Fra uke 18 har jeg følgt bloggen din, og jeg spurte deg om råd når jeg fant ut at jeg var gravid. Men nå mistet jeg all respekt (som du sikkert driter i), og jeg kommer ikke til å være en leser lenger. Du e direkte ond.

  54. SVANGERSKAPSFORGIFTNING har INGENTING med kosthold, mosjon å gjøre! Du burde virkelig lese om temaet før du skriver så stygge ting til et menneske som har det tungt… Svangerskapsdiabetes derimot KAN ha med lite mosjon, usunn mat å gjøre MEN det er et STOOORT MEN, det trenger ikke å være det, noen er genetisk anlagt, noen arver det og noen har rett å slett bare uflaks!

  55. Rannveig: Tar du i det hele tatt nån av de kommentaran som e skrevve på det her innlegget til deg?
   Lure og på om du har undersøkt litt rundt temaet før du skrev det her innlegget! Ho jenta ville nok det beste for sitt barn, og syns det e temmelig dårlig gjort å gni salt i såret!

  56. Tror dere begge to bør ta dere litt sammen, jeg. Begge har gått langt over streken og burde bare drite i hverandre. Det hun har gjort mot deg er utrolig dårlig gjort, og jeg forstår at du er sint og muligens hevnlysten. Men synk da ikke ned på det nivået og gjennomfør hevnen og sleng dritt offentlig. Det kommer ingenting positivt ut av det, tvert i mot. Du sier du er så flink å heve deg over stygge kommentarer – gjør det også i denne situasjonen, og la henne leve sitt liv. Det smeller tilbake på henne om dette stemmer, før eller senere uansett!

  57. herrefred.. du e jo ikke helt rett i hodet. skjønne ikke kordan man kan si noe så stygt til en person forde om man ikke like dæm elr ikke. Helt utrolig. Hadde aldri i verden kommet med en sånn stygg kommentar til en person æ ikke likte, uansett ka som har skjedd før. ALDRI! hadde heller skreve “lykke til, å håpe ting går bra”. æ e målløs av dæ.
   Gled dæ til den dagen du skal søke jobb her i alta, vet at det som står på bloggen din har mye å si da, å da blir det ikke mye jobb på dæ i den her byen skal æ love dæ. Ingen som vil ha sånne persona som ikke eie sympati for andre i en jobb. Å værtfall ikke i helsevesne!

  58. Jeg å min samboer har begge trent aktivt siden vi var veldig unge. lever av et sunt å næringsrikt kosthold å trener 5-6 dager i uken. samme under hele svangerskapet. med mitt første barn fikk jeg svangerskapsforgiftning, med mitt andre barn fikk jeg det ikke. etter min erfaring så har ikke dette skjedd for at jeg har sitti å spist godis å levd usunt. for det har jeg aldri gjort.
   å legene sier de vet aldri hvorfor en får svangerskapsforgiftning. de har aldri sagt til meg at de som ikke lever sunt, ikke trener osv har større sjangse får å få det! ved mitt andre svangerskap fikk jeg ikke lov å trene å være like aktiv som før, for de var redde jeg ville utvikle sv.forgiftning igjen.

  59. Ida e jo virkelig like blåst som Rannveig, og like kvalmende. Men det har æ igrunn alltid ment, nu ble æ bare rysta. Æ e imot sånne usaklige kommentara, men nu MÅ æ bare si det .stakkars barn som må vokse opp med slike forbilda. Men du har kanskje ikke hatt nån sjøl?
   ” trangsynte, hårsåre mennesker. Du får ikke mye forståelse her søta, men det er jo en enkel forklaring på det.. leserne dine er langt fra særlig voksene i hodet. Jeg får vondt på dine vegne. Har jo lest bloggen din fra starten og har sett all den dritten du har fått, kun fordi du ser bra ut rett og slett. ”
   Okei. trangsynt, vet du ka det betyr? Det passe ikke inn i den her samtalen i vertfall. Og kordan kan du si at 75 persona ikke e voksen i hodet. Kordan kan du si at VI ikke e voksen? En voksen e en som ikke e ondskapsfull, og ærlig talt, det har ho vært ofte, og det e ho nu også. Æ blir oppriktig redd.. mene du virkelig det du sir? E du ordblind? Og du skal være ansvarlig for å gjøre barn til gode menneska. Skal du lære ungen å være voksen? Hahahahaha.
   ang. at ho får dritt for å være pen. Jaaaa…… Nei, ho får dritt fordi ho oppføre sæ sånn. Trur du ikke en middelmådig jenta også hadde fått kritikk, hvis ho sa nåt så grusomt til nån andre? Unnskyld Rannveig, men ho e virkelig ikke sååå pen. I virkeligheta e jo normal søt som resten av norge, men under oransje tanning, duckface og ihjelbleka slitt hår så blir ho faktisk bare styggere. Ho ekke nåt megan fox, og at du oppføre dæ sånn, og i det hele tatt mene at useende har nåt å si i det hele tatt, sir mer om dæ. Skummelt.
   !Sjalusi er en stygg ting, som mange av leserne dine lider av. Dere er virkelig stygge mot Rannveig, blir kvalm.!”
   Ja, sjalu.. Rannveig e den peneste, snilleste mest fantastiske jenta i verden. med verdens verste personlighet, null sympati, og jenta e tvers gjennom fake. Ho har ikke selvtillit når det gjelde hudfarge, hår, utseende, kropp osv osv. e ikke den sjalu-greia litt oppbrukt, seriøst? Æ e like naturlig og pen som de fleste andre. Forskjellen e at har vett og godhet i mæ, folk HATE mæ ikke, æ har en kjærest, utdanning, en familie. Kæm burde være sjalu her?
   ” Jeg syns du er tøff Rannveig, du tør å si det mange tenker men aldri sier høyt. U know:)”
   Ka som e tøft med å fortelle ei gravid jenta at det ehennes skyld at ungen kan dø, og mødre kan faktisk også dø, det sir vel mest om dæ her..
   Syns du kan få lov til å si akkurat det du føler, det gjør deg ikke til en mindre voksen eller mindre god mamma, det er bare noe disse kjedelige menneskene sier i håp om at du skal knekke sammen.
   “og JODA, det er mye man kan gjøre selv for å prøve å unngå å få svangerskapsforgiftning, blandt annet å spise sunt. ”
   NEINEINEI. Har du hatt hjemmeundervisning hele livet?
   ohh, æ legg ikke igjen navn. Å æ e sjalu, kun derfor æ sa alt det her 🙂 Nytte jo ikke å forklare, du e som nevnt like borte. Men tenk dåkker om jente, når 75 kommentara sir det motsatte av dåkker, falle det kanskje ikke dæ inn at du kan ta feil?

  60. ååkei, så her lavt trudde æ aldri at du skulle synke! fyfaen du e ufyselig, at det går ann. du burde skjemmes! bloggen din blir æ aldri å besøke ijænn, fyfaen.. voks opp

  61. Du kan jo prøve å bli jordmor men jeg skjønner ikke hvorfor for hver eneste person som får deg som jordmor kommer til å be om å få bytte. Du er ufyselig. Og sønnen din ser grusom ut hver dag, har aldri sett han uten snørr i nesa, mat i ansiktet og gørrskittne klær. Og NEI sånn er ikke vanlig å se ut uansett. Du blir ikke en god mor uansett hvor mange fanger du sier det til deg selv eller skriver det på bloggen din. Ingen er sjalu på deg. Du er søppel og alt rundt deg er søppel. Syns synd i deg. Hang in there. Håper barnefaren blir voksen nok til å kreve full omsorg for sønnen sin.

  62. Men i alle dager, jente! Hva med å sette deg inn i ting, før du beskylder noen for å være skyld i noe de faktisk ikke kan styre? Preeklampsi har INGENTING med livsstil eller kosthold å gjøre.
   Jeg er selv jordmor og kom inn på denne blogen via en annen blog. Jeg ser at du tidligere har skrevet at du ønsker å bli jordmor. Kjære deg… Jordmormiljøet i Norge er lite og jeg er rimelig sikker på at du nå har ødelagt sjansene dine for å noen gang jobbe som jordmor (om du i det hele tatt kommer så langt at du blir ferdig utdannet). Å være jordmor handler nesten mer om å klare å vise empati og medfølselse, enn det handler om det medisinske. Jeg har flere ganger tatt imot gravide som jeg kjenner privat og som jeg ikke har et spesielt godt forhold til. Men aldri, aldri om jeg i det hele tatt har tenkt, og langt mindre uttrykt, at de som legges inn med komplikasjoner er skyld i det selv og fortjener det som skjer med dem.
   Jeg kjenner hverken deg eller Madelen, men jeg har lest mange bloger og på mange forum, og kommentaren din er faktisk noe av det styggeste jeg har lest noen gang. Å skrive noe slikt til en gravid jente, i en veldig sårbar tilstand, er faktisk noe man bare ikke gjør – uansett forhistorie. Og spesielt du som liksom mener å bli jordmor. Jeg er rimelig sjokkert, men også veldig glad for at slike som deg blir luka ut av yrket før de kommer så langt som til å utøve jordmoryrket.

  63. Eva: TUSEN TAKK for at vi fikk inn noen kloke og gode ord her. Jeg har jo skjønt at Rannveig ikke leser kommentarene sine, siden hun ikke svarer på noen. Jeg skjønner at hun ikke vil svare de usaklige, men de som faktisk betyr noe?! Jeg feks, fortalte om min historie om svangerskapsforgiftning som også er en veldig sår historie. Men her inne så er det visst ikke kun Rannveig som ikke har forstått at svangerskapsforgiftning ikke har med kosthold å gjøre.
   Det er helt sinnssykt hvor store folk er i kjeften altså…

  64. HVA ER PROBLEMET DERES? HENNE SKRIVER JO DETTE ” Jeg sier ikke at ALLE som får svangerskapsforgiftning har sotte på ræva å spist godis hele tiden. For all del. Men det er betydelig større risiko for det om man ikke lever noenlunde sunt under tiden som gravid ”
   buurn!

  65. Problemet med at hun sier “Jeg sier ikke at ALLE som får svangerskapsforgiftning har sotte på ræva å spist godis hele tiden. For all del. Men det er betydelig større risiko for det om man ikke lever noenlunde sunt under tiden som gravid”, er den siste setningen kjære deg!
   Fordi det er —IKKE— BETYDELIG —STØRRE RISIKO— FOR DEN SOM IKKE LEVER NOENLUNDE SUNT UNDER TIDEN SOM GRAVID!! Skjønn det da, dette har ikke med saken å gjøre. Dere kan bare ikke påstå det heller, for dere vet jo tydeligvis ikke. Jeg har selv vært ALVORLIG syk fra dette å det hadde absolutt IKKE noe med kosthold å gjøre, å jeg har som sagt forhørt meg med leger, jordmødre og gynekologer fler steder om dette, å det stemmer faktisk IKKE at det har noe med kostholdet å gjøre. GET IT??!!

  66. At en mor kan si noe sånt til en annen mor.. Uansett hva som måtte ha skjedd i fortida..Nei. Man gjør bare ikke sånt, om man har et snev av empati i kroppen.. Og et fnugg av vett i hodet! Takker herved for meg som leser, og håper du dropper silikon og heller fokuserer på å øke andre kvaliteter ved deg selv.

  67. Lol mammachristina.. du må nok lese litt mer om dette lillevennen.: Jeg liker at du ikke tåler sannheten. Jeg beklager å måtte meddele,men du vinner ikke denne.

  68. kjenne æ blir provosert!
   Ka som e galt med unga som e født for tidlig?
   Svangerskapsforgiftning e ikke nåkka man kan for og det e ikke nåkka man kan gjøre for ikke åf å det…
   e sjøl født i uke 28, altså 12 uke før termin, 3 måneda…. måtte jo være ei stund på sykehuset når æ blei født så klart, men har ikke hatt nåkka skade av det!

  69. For det første tror jeg du mener svangerskaps diabetes? Svangerskaps forgiftning kan ingen noe for, og det skyldes ikke noe med mosjon osv. Du må sette deg inn i tema før du begynner å beskylde om slike ting. For det andre tror jeg ikke du hadde noe særlig til bekkenløsning om du klarte å montere en seng og trene. Jeg har fått beskjed om å ligge resten av svangerskapet fordi jeg er så dårlig. Jeg har vært dårlig siden jeg ble gravid, og jeg har ikke fått lov å gjøre noe annet enn å sitte på rompa som du sier. Om jeg hadde montert en seng osv så hadde jeg ligget på sykehuset og kanskje mistet lille i magen. Nå har jeg ligget på siden i over 3 måneder fordi om jeg står eller sitter for lenge så svimer jeg av. Det er mange grunner til at gravide ikke kan gjøre noe annet enn å sitte på rompa, og det tror jeg du burde sette deg litt mer inn i før du begynner å si at du var SÅÅ sterk som klarte alt mulig selv om du var hadde plager. Som sagt så tror jeg ikke du hadde noe særlig til plager i ditt svangerskap. Om du bare hadde visst hva plager egentlig er hadde du ikke engang skrevet noe her. Og som alle her sier så blir det for barnslig å sitte å slenge dritt om folk som ligger med noe så alvorlig som svangerskapsforgiftning. Hvorfor ikke skrive ett stygt innlegg om folk som drikker eller røyker? For de kan faktisk for det om noe skjer!
   Jeg likte bloggen din helt til nå. Nå ble det bare alt for patetisk.

  70. Jeg var en av de personene som reagerte på din kommentar, og jeg står fortsatt for det jeg skrev på bloggen min. Når det er sagt så kalte jeg deg aldri for drittkjærring eller lignende, selv om jeg ble utrolig forbanna på deg, når jeg leste hva du skrev til denne jenta. Nettopp fordi jeg ikke ville synke ned på ditt nivå. Men det å ytre meningen min om måten du skriver til andre på, det har jeg fullstendig rett til.
   Når det er sagt, så tror jeg fortsatt du ikke forstår poenget med hvorfor folk reagerte. For det er nemlig ikke bare “grinebitende, gravide kvinnfolk” som ble overrasket over måten du snakket til jenta på. Det var alle målgrupper. Og hvis de ikke hadde reagert, hadde det vært noe fullstendig galt med disse menneskene. For uansett hva slags uenigheter det har vært og er mellom deg og denne bloggeren det er snakk om, så gir det deg INGEN rett til og evt. synke ned på hennes nivå, og være like jævli og ekkel tilbake. Da er jo ikke du det spøtt bedre, er du vel?! Du taper bare på det. Noe så sinnsykt, også. Det du skulle gjort, dersom disse påstandene dine holder mål, var og vise deg fra en bedre side. Ikke hevne deg ved og sparke tilbake på ei jente som ligger nede. For det er faktisk det hun gjør, når hun ligger på sykehuset med alvorlig svangerskapsforgiftning. Jeg har vært og er uvenn med en del mennesker opp igjennom tidene. Men ALDRI i verden om jeg hadde slengt slikt dritt til noen av dem om de ble syke, selv om jeg hatet de aldri så mye..
   Og når det gjelder svangerskapsforgiftning så må du skaffe deg litt mer informasjon, før du så bastant konkluderer med hvorfor ulike kvinner rammes av det. Du vet vel ikke hva jenta putter i seg til en hver tid, gjør du vel? I så fall blir jeg litt skremt, for trodde du som alenemor til en liten gutt hadde mer og fordrive tiden din med, enn og følge med på kostholdet til andre gravide. Så klart skal man forsøke så godt man kan være aktiv og sunn gjennom svangerskapet, men det er så utrolig mange andre grunner til at man får SF. Det skyldes som regel svikt i morkaken, og man er lettere disponert for den slags, om man feks har en sykdom i utgangspunktet – akkurat som denne jenta faktisk har. Da er det utrolig sårt og få slengt etter seg at det er levevanene det kommer av, når hun helt sikkert sitter med masse angst og skyldfølelse fra før.
   Og husk på det, at selv om du er “superwoman” og klarte heelt selv og montere den svære 1.80 senga med full bekkenløsning, så er ikke alle mennesker like. Det du klarer er det ikke sikkert en annen gravid kvinne er i stand til, og vice versa. Den eneste man kan sammenligne seg med er seg selv – ikke alle andre. Så før du dømmer andre, tenk litt på det.. for nei, graviditet er ikke en sykdom, men det er en realitet at mange faktisk KAN bli syke under et svangerskap, selv om du var blant de heldige..

  71. Jøsses, dere klager over at hun skriver stygt til denne jenta, men dere gjør jo akkurat det samme selv ?!
   Greit det kanskje ikke var like hyggelig kommentar når jenta ligger på sykehuset, men dere er jo ikke en smule bedre når det kommer til å skrive dritt!
   og hva har den kommentaren å gjøre med at hun ikke egner seg som mor?
   fysj!

  72. Madelen; De fleste her inne skriver ikke på langt nær så mye stygt, som det Rannveig selv har gjort. Er det stygt å si ifra til jenta at hun har gått for langt? Neppe. Det er bare enn sannhet.
   Og om noen har kommentert at hun ikke egner seg som mor, så får disse menneskene selv stå for det. Jeg har aldri ytret meg om noe slikt. Jeg vet ikke hvordan Rannveig er som mor, for jeg kjenner henne ikke. Jeg uttaler meg kun om hva Rannveig spydde ut av seg til en jente som ligger alvorlig syk på sykehus..

  73. Dere bittre personer der ute, les innlegget fler ganger før dere poster meningsløse kommentarer. Dere er tydeligvis uvitende om hvordan det er å være mamma, hvor mye styrke og selvtillit det trengs i ettertid og ikke minst under graviditeten.
   Rannveig sa ikke at hun håper ungen dør som enkelte har siktet til her. Hun påpekte hennes syn på svangerskapsforgiftning, og at vedkommende kan takke seg selv hvis det er av årsaken til for mye usunt, ikke hvis det er andre grunnlag!!
   Selvsagt skriver ikke rannveig ett innlegg og fremstiller denne moren bra når vedkommende har gjort ALT for å ødelegge for rannveig. Selvsagt føler ikke rannveig noen form for sympati eller omsorg til henne som aldri ville gjort det for hu.
   Selvsagt. Rannveig syntes jo det ikke er morsomt at barnet dør, det sier seg selv. Men hvis grunnlaget er pga usunnheter er moren årsaken!!!!
   Trangsynte idioter hele gjengen. Fordi man har ett utseènde som blondine, betyr ikke det at hun er lite gjennomtenkt and so on.
   Blondiner er ikke dumme. Det er bare en myte!! Hørt myten om personen som spiste egg for at hodepinen skulle gå bort? Ja, like dumme myter begge to. Meningsløse og usanne.

  74. Hvorfor må hun i det heletatt skrive noe om denne andre jenta? R sier at hun bryr seg ikke om kommentarer and what so ever. Det virker som om hun bryr seg, da hun støtt og stadig svarer til kommantarene som hun får. Hvis man ikke bryr seg, ja da skriver man heller ikke om det.

  75. Til deg anonyme som kaller oss andre for bitre:
   Det er VI som er trangsynte idioter? Haha takk for at du fikk meg til å le litt, også 😉 Denne debatten har INGENTING med utseendet til Rannveig. Det er ikke fordi hun er blond folk kaller henne dum, i hvert fall. Det er oppførselen hennes. Og hvis du ikke mener det er dumt å slenge med leppa til en jente som er alvorlig syk, uansett hvor mye hat Rannveig har for henne og hvor vondt hun har gjort henne, så er det også noe riv, ruskende galt med dine holdninger og verdier!
   Uansett hvor lite empati Rannveig måtte ha ovenfor Madelen, så er det ingen unnskyldning for å trakassere noen tilbake. Da er du bare like ille og om ikke verre. Da burde du vite hvor vondt det gjør å få slengt dritt. Men det gjør tydeligvis ikke Rannveig nok om. Som “takk for meg” skriver; hvis Rannveig ikke bryr seg, så burde hun heller ikke bry seg med å skrive slike kommentarer på Madelen sin blogg. Det kunne hun tatt med Madelen på tomannshånd, uten og starte en “offentlig skittentøysvask”. Kritikken hun får nå har hun selv bedt om.

  76. Der mista værtfall æ respekta for deg. Oppfordre alle til å slutte å læse den her bloggen, den føre ikke nåkka godt med seg..

  77. Æ blir sjokkert over kordan menneska oppføre seg. Det e mye æ kunne sagt om deg som person etter egne inntrykk fra bloggen din, men det er toppa alt. Du e ett forferdelig menneske.

  78. Jeg forstår at du ikke liker henne og alt dette… Men helt forbanna seriøst.. Hvordan kan du si slike ting ? Det går faktisk bare ikke ann…. Du er jo faen med helt forbanna stokk dum ! Ungen hennes kan Dø.. Det er jo VELDIG synd for deg vist det skjer, for da vil du bli hatet mer enn noen gang… Du tror du er en så forbanna forpult god mor og du tror du er så innihelvettes mye bedre enn andre.. Du er faen SÅÅÅ høy på deg selv at jeg spyr… For det første ser du faktisk ikke ut, du er gjerne en kjerring gutter vil bange, men de vil ALDRI stifte noe forhold med en som ser ut som moren til mummu… DE stygge leppene, det stygge håret og den dumme kroppen din som du prater så inni helvettes mye om… Faen du kan iritere en sten…. HÅPER for din skyld at ALT går bra med barnet hennes :):) Du har herved mistet en fast bloggleser… GO FUCK YOU’R SELF !!!

  79. Haha, fy faen for ett fjortissopplegg. Folk som må rakke så mye ned på andre som som du gjør, har store problemer med seg selv. Men det viser jo det store eksponeringsbehovet ditt fra før av.

  80. Unnskyld mæ du frøken Heitmann!
   Du kan ikke sette skylda på ei liten frøken som har sotte ut rykte,syns heller DU ska ta på dæ skylda! D va DU som hengte han ut DAGELIG på bloggen din når du gikk gravid… Så på en måte skjønne æ han godt…. Ta å slutt å tro at du e så jævla pærfekt 🙂
   Å vet kor mye du ser ned å reagere på mødre som lar ungan sine være aleine me far.
   “Hæææ? Kan du stole så mye på han at du lar han være me ungen alene,d kunne æ aaaaldri ha gjort me pappaen t min unge” Skjerp dæ Frøken,å kom ut av din egen lille fantasi værden.

  81. Den kommentaren din må være noe av det slemmeste jeg har lest på i blogg verden , og ytre noe slikt til en svært syk jente som er i en svært vond og sårbar situasjon er intet annet en ondsinnet. Dette er en jente som garantert nå er kjempe redd og bekymret for sin lille , skjønner virkelig ikke att man kan ha så lite empati att man tråkker på noen slik som du her gjør , er noe som heter folksekikk også !!
   Kommentaren på hennes blogg var vemmelig og innlegget her vitner bare igjen om manglende empatiske evner og uvitenhet. Svangerskapsforgifting har ingenting med kosthold og gjøre , og det er ikke noe hun kunne gjort fra eller til slik som du indikerer.
   Om det er riktig att hun har sendt ut rykter om deg , så er det faktisk ingen unnskylding. Og du og barnefaren er begge voksne og att dere ikke kommuniserte på ett tidspunkt kan dere ikke skylde en enkelt person for. Uansett så blir det for drøyt og komme med slike slemme påstander mot denne vordende moren.
   Att noen få personer her finner på og forsvare deg er bare galskap og sier ganske mye om dem også , er like ille og godta og forsvare grov urettferdighet. Man skulle tro att dem som er mødre hadde litt større innlevelse evne for en slik situsjon , men tydelighvis så er det noen som mangler medfølelse og evnen til og sette seg i andres sko !!
   Anonym 17.49 : Synes det det er virkelig patetisk det du skriver , du tror virkelig att alle som har formeninger om dette er bitre , virkelig ?! Bitre for hva da ?!! Videre skriver du .. Og uvitende om hvordan det er og være mamma og hvor mye stryke og selvtilitt det trengs , javeel !! Hva har det med saken og gjøre.
   Rannveig viser ingen tegn til og ha en noen sympati med en annen mor i en virkelig vanskelig situasjon. Og att du henger deg opp i utseendet hennes og at hun er blond for du ta på din kappe , utseende er virkelig helt irrelavnt og tror neppe noen som har kommentert her bryr seg om hvordan bloggeier ser ut / ikke ser ut. Det handler ikke om utseende men om hva hun lirer av seg !! Hjelper også svært lite med ett pent ytre om man ikke har indre verdier , og mangler grunnleggende indre egenskaper.
   Og til info. er det ikke jentas feil på noen som helst måte att hun har fått svnagerskapsgforgiftning , og å sitte og si att om hun har vært usunn så er det hennes feil om barnet dør ??!! Er noe virkelig galt når man skriver slikt , og ikke et det sannhet i det heller !!
   Og selvsagt er det alle andre som er tragsynte , alltid alle andre .. Litt merkverdig att 99 prosent reagerer med kraftig avsky på dette , kanskje det sier mest om bloggeier og dem som her forsvarer. Kanskje på tide att noen her går litt i seg selv.
   Og som en annen har påpekt , med slike ytringer mot en som er livstruende syk ,så tror jeg den jordmordrømmen til bloggeier kan ligges i boks .. Hun stenger virkelig dører og ødelegger for seg selv. Sier seg selv att Ingen vil ha en jordmor som mener svangerskapsforgiftning er selvpåført , og som ytrer seg så grovt til en vordende mamma til ett svært prematurt barn. Og ingen vil ha en jordmor blottet for empati og respekt for medmennesker.
   Synes du bør unnskylde deg til denne jenta Rannveig. Kan ikke forstå att du skulle ha samvittighet til annet. Når du får så mange kommentarer om hvor galt alle mener dette innlegget og kommentaren din var så kan det vel være verdt og tenke litt mer igjennom hva du har ytret og om du forsatt synes det er riktig, aldri for sent og snu …..

  82. Neida , ingen andre vet noeenting , ” alle andre er totalt uvitende ” , selvsagt.
   Jeg vet hva jeg har lest av denne bloggerens uttalelser , og det holder mer enn nok for meg til att jeg ønsker forsvare den gravide jenta , synes vannvittig synd på henne.

  83. Huff dette var synd å lese! Har faktisk vært innom bloggen fra tid til annen og syntes den virka veldig grei 🙂 Du har vist noen sider som har vært veldig gode…
   Men etter å lese dette merker jeg at denne bloggen ikke blir så mye besøkt av meg mer. Kosthold er viktig i et svangerskap ja. MEN det har ingenting med svangerskapsforgiftning å gjøre. Jeg har selv hatt det og kjenner jeg blir temmelig irritert når noen slenger ut falske fakta og skryter på seg at dem selv ikke har fått det fordi dem har vært så flinke med å passe på! Svangerskapsforgiftning er ofte (veldig ofte!!) arvelig og det er derfor folk får det. Andre som får svangerskapsforgiftning får det helt uten grunn rett og slett.. Du burde virkelig sjekke fakta før du skriver slik!
   Du vet du har en blogg med mange lesere.. Og selvom du kanskje rettet dette mot en person så vet du at det er maaange mammaer der ute som leser. Som har gått igjennom tøffe svangerskap med forgiftning.. Hadde du hatt dette i ditt svangerskap skal jeg love deg at du hadde bedd på dine knær om unskyldning..
   Sånn det var det fra meg… Dette ble bare for dumt!

  84. Bare til informasjon så er faktisk hun jenta blitt mamma i går kveld. Og det tyder vel på hvor alvorlig situasjonen faktisk var for henne.
   Håper det går bra med ungen hennes, og at du lar henne være i fred 🙂

  85. Herregud hva feiler det deg, den kommentaren du skrev til den jenta var rett og slett stygg. tviler på at hu bare har sittet på ræva og tappa i seg godteri og søtsaker.
   du er en voksen jente som burde ha mer vett i hue enn det der.

  86. Det er utrolig dårlig om påstandene dine stemmer, og denne personen har spredt slike løgner om deg. Skikkelig låvmål..
   Likevel, det er ganske drøye antakelser du kommer med Ang. Sv.skapsforgiftning, som ikke bare treffer henne, men alle andre som er rammet, uten at du vet nok om det.
   I tillegg “angriper” du denne personen i den mest sårbare perioden i livet.. Du har kanskje ikke noe til overs for henne, men burde ta hensyn på vegne av barnet hennes. Når du selv vet hvordan det føles mener jeg.. Dette burde du heller tatt direkte med henne. Det er faktisk ikke noe bedre du gjør ved å slå tilbake slik, du burde vel heve deg over slik oppførsel, isteden undetbygger du bare hennes påstander om din oppførsel når du ter deg slik.
   Vet ingenting om dere, men synes dette blir for lettvint og dårlig…

  87. Så fint at du hadde et perfekt svangerskap rannveig. Ikke alle har det skjønner du. Selv var jeg rammet av ti-talls blødninger, premature rier, påbegynnende nyresvikt og STORE smerter som følger av dette. Hva gjorde jeg for å få til det? ingenting. Jeg spiste sunt. Jeg morsjonerte. Jeg var med på det jeg klarte, men mot slutten var jeg så dårlig at jeg bare såvidt klarte å komme meg på butikken. Men da var jeg vel lat? Brukte graviditeten som en unnskyldning for å ikke orke? Jeg ble innlagt på sykehus, og fødselen ble satt i gang. Gutten min har det helt fint i dag han, men det er ikke sikkert at jeg hadde hatt det helt fint i dag hvis jeg hadde blitt møtt av sånne som deg! En graviditet kan føre med seg MANGE risikoer – i mitt tilfelle påbegynnende svangerskapsforgiftning, blodtype a rhesus minus (som gjør at man kan danne antistoffer mot sitt eget barn) og påbegynnende nyresvikt. Jeg er så GLAD for at jeg hadde mange støttende personer rundt meg på den tiden, siden det kunne faktisk blitt så alvorlig at det kunne stått om livet hvis jeg ikke hadde fått hjelp. MEN i følge deg (og et par andre lenger opp her også ser det ut til) så var jeg vel lat og godterispisende og uansvarlig. Fyfan, få opp øynene. Jeg vet hvor sårbar man er i en slik situasjon, og hvis det hadde vært DEG det hadde vært snakk om så tror jeg du hadde trekt tilbake ordene dine temmelig kvasst! Medfølelse er tydeligvis noe du mangler.

  88. Det å være pen er ikke lett. Alle jenter hater degbaksnakker deg og bruker hver minste lille ting imot deg. Det du skrev til madelen var kanskje grovt, men det ligger noe i det. Hun spiste mye usunt det er dt bevist på bliggen hennes. Brus cupcakes sjokolade sjokkomelk osv ofte! Hun visste vel gidt selv at det ikke egnet seg særlig godt ettersim hun har en sjukdom… Hvorfor hun ble syk vet vi ikke. Men latskap, rævsitting , mye sjokkis hjelper ikke akkurat…. det å spise sunt er med på og forebygge sf!! Noe de hønsene som kommentere her inne ikke helt har forstått?? Nok om det. Du er ei pen jente og jeg skal love deg, at hadde du sett ut som et helvette hadde du aldri fått så mye motgang. Folk er ute etter å dra deg ned i grøfta. Du er tøff . Jeg blir oppgitt av å lese alle de mindre kloke kommentarene du får. Og vil råde deg til å stenge kommentarfeltet en periode. Det er ikke verdt det rett og slett. Du kan blogge uten å trenge de mongo kommentarene du får. Men karma tar dem nok en dag, hele gjengen. Stå på tøffa! Klem dollyduck:D:D

  89. Hvis du vil gjøre noe med ryktespredning og mobbing får du heller anmelde henne enn å starte/fortsette en nettkrig. Har du integritet så tar du denne kampen på bakrommet, og heller gjør noe formelt ut av det (altså anmeldelse, da hadde det gjort seg med bevis i form av tekst eller vitner).
   Nå har du allerede fått hørt at kosthold og svangerskapsforgiftning ikke har noe med hverandre og gjøre, men jeg vil påpeke at det ikke fungerer å skylde på andre mennesker for at dine forhold med andre mennesker får problemer. Det er kun du og barnefar som er ansvarlig for om dere holder kontakt, hva dere sier til hverandre osv. Problemet var vel heller kanskje at han valgte å tro på henne, og at dere begge valgte å ikke snakke sammen, i en situasjon der kommunikasjon var veldig viktig!
   Du vil tidsnok lære at du må ta ansvar for ting som skjer i livet ditt, og at det KUN er du som kan ta grep om dine menneskelige relasjoner til andre.

  90. Добрый вечер.
   Предлагаем услуги:
   ремонт промышленной электроники, автоматизация технологических процессов, наладка промышленной автоматики, ремонт частотных преобразователей, модернизация промышленного оборудования, ремонт устройств плавного пуска, ремонт силовой электроники:
   VFD075F43B-G, M810-06200440A, CIMR-F7A40900, FRN3.7VG7, N3-203-CS, MP825A5, M600-06400470A, CIMR-F7Z40221A, FR-A740-00090, CIMRG7U25P51A, M200-03400073A, ATV71HD15M3XZ, ATV61HC40Y, FR-E740-016, CIMRF7Z20551B, CIMRJ7AZ42P20, M100-02200033A, ATV61WU30N4C, ATV61EXC5C50N4, VFD004M21B, ATV71HD11M3XZ, ATV61HD18M3X, CIMR-G7C40370B, CIMRJ7AC40P40, CIMR-V7SC45P50, PA7300-4030-N1, S101001-41, TMVRXE12-750-2300-12, ATV71HD22N4Z, CIMR-V7AT40P40, VFD750F43A-G, VFD022V43A, ATV32HU11M2, L300P-075LBRM, ATS22D62Q, ATV71PU75N4Z, ATV61EXC2C31N, MA72002015N1, S102001-41, CV102007, EI-9011-200H, M810-07400660A, CIMR-V7CC47P51, VFD040C43A, CIMR-E7Z40P71, M400-02400018A, ATV71HD55N4383, CIMRE7Z20111A, FR-A120E-11K, CIMRV7CC42P27, CIMR-V7ATB0P40, EMX3-0043B-411, SMC930400-P, FR-F520-22K, CIMR-F7C25P51A, EQ5-4015-N1, CIMR-E7Z23P71, ATV61EXC2C16N4H, CIMR MTII 18, ATV71EXC2C28N4, FR-F740-00620, ATV212WU55N4, CIMR-V7CC44P07, VFD1850F43A, SMC940750-P, ATV12P037M3, CIMR-VCBA0010BAA-1000, CIMR-V7AZ47P51, ATV71HC28N4, CIMR-F7A47P51, ATV61EXC5D90N4H, FR-A740-01100, N3-235-N1, QMP700A4, FR-A740-00570, ATS48C14YS338, CIMR-E7Z20181A, M810-05400300A, CIMR-E7Z43P71, VFD2200CP43A-00, CIMR-F7A41P51, ATV71WD55N4, CIMR-F7C40151, ATV18, EQ5-4003-N1, GP102050, CIMR-XCBEB0P7, E1-9013 200H, MA7200-2020-N4, FR-A044-2.2K, FR-E740-300, CSXI-018-V4-C1, M700-09402240E, EQ7-2060-C, CIMR-F7A40550, M400-05400300A, M400-09201760A, E2-MINI-003H, SMC940075-P, CIMR-G7C40111B, и др.

   Prom Electric http://prom-electric.ru/articles/1/92/

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg