13 fullgåtte uker + magebilder !

 I dag er det onsdag 20. februar, og du er 13 uker og 1 dag ut i svangerskapet. Det er 27 uker og 1 dag igjen til din termin, torsdag 29. august 

Denne uken skjedde jo det store ! Jeg har kjent bevegelser/spark fra lillebror/lillesøster, og det er bare så utrolig koselig ! Det betyr jo at jeg vil kjenne det bare sterkere og sterkere framover, og om noen uker vil nok pappaen også kunne kjenne spark 🙂 Som sagt kjente jeg det også veldig tidlig med Nathaniel, så det kom ikke som noe sjokk akkurat ! Å være gravid på denne tiden er så koselig, jeg hadde virkelig glemt av hvor herlig det er ! Nå som kvalmen har bedret seg myyye, koser jeg meg mye mere. Den myten om at hvis man er kvalm og spyr langt over uke 12, så har man jente , og omvendt , hvis man ikke er så særlig kvalm lengere enn uke 12, har man gutt….. den stemmer nok ganske dårlig ! Da jeg var gravid med Nathaniel dreiv jeg å kastet opp daglig langt forbi uke 12, siste gang jeg hadde et spy anfall var vel i uke 19 eller noe sånt…  og denne gangen har jeg ikke spydd så mye ! Bare vært myyye kvalm og dårlig. Og nå begynner det å gå over..  så det med kvalme er nok bare tilfeldig, fra person til person og svangerskap til svangerskap 🙂 

 

Termin: Mensentermin 29 august 2013(gjeldende termin fram til ordinær UL), tidlg UL termin 11 september

På vei: 13 fullgåtte uker og en dag ( 13+1 )

Igjen til termin: 27 uker og 1 dag

Neste kontroll: Blir avtalt med jordmor i Oslo så snart vi kommer dit

Innkjøp: Ingenting, men må vel kjøpe en body eller noe snart, haha 😀 Bare for å gjøre det liksom !

Kjønn:  Vet ikke, magefølelsen sier gutt mens jeg håper litt på jente. Blir glad uansett !

Utålmodig:  Merker jeg er litt utålmodig etter å vite kjønnet ja, haha.

Navn:  Hvis det er en lillesøster er jeg ganske sikker på navn! Blir det en lillebror blir det litt vanskeligere, men finner nok ut.

Vektøkning:  4 kg

Vann i kroppen: Nei

Melk  i brystene: Mye melk ja 

Strekkmerker: Ingen fra forrige gang, og ingen nye heller. Jeg er heldig ! 

Hodet ned:  Nei

Tungt:  Nå som kvalmen begynner å bedre seg, og jeg ikke lengere spyr, er det blitt mye lettere. Men fortsatt helt sykt trøtt !

Kynnere:  Har ikke hatt noen etter, men jeg tror jeg hadde noen kynnere i uke 11

Bevegelser: JA <3 Første gang i går kveld 🙂 

Hodet festet:  Nei

Matkick:  Fortsatt appelsin. Nammi !

Plager: HORMONELL

Humør: Ustabilt

Høygravid: Nei

Fødselsforventninger: Synes tiden bare flyger som småbarnsmor, så det går nok fort fram til den tid.  Jeg gleder meg masse, og det gjør pappan og <3


Hadde litt fucka utrykk, derfor hjerte, høhøø 🙂 

 

 

Fra 13 uker og 0 dager til 13 uker og 6 dager av svangerskapet.

Vekt: 35 g 
CRL: 7 cm 
Full lengde: 8,5 cm


 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 11 uker gammelt. Hjernen vokser videre, og spesielt forhjernen vokser seg større for å dekke over de andre hjernestrukturene. Inndelingen forblir den samme. Fosterets beinmarg, lever og milt produserer blodceller.

Fosteret har begynt på sin store vokseperiode og spreller rundt i livmoren. Selv om du ikke kjenner det sparke ennå, vil fosteret kunne kjenne deg. Om du dytter forsiktig mot livmoren, vil fosteret bevege seg.

TIL MOR: Det som gis oppmerksomhet, det vokser!

13 uker gravid

Akkurat som barnet og livmoren vokser i deg, opplever du sikkert “å vokse” selv også. Disse synlige forandringene av kroppen er det dessverre ikke alle kvinner som blir like fortrolige med. I alle fall ikke sånn med en gang.

Tenk hvilket motebilde dagens kvinner møter. Vi tvinges til å sammenligne oss med kropper som knapt nok klarer å menstruere! Vær stolt av frodigheten din! Vær glad for den fantastiske friske kroppen du har som nå gir liv til et nytt menneske! Gi både den voksende livmoren og den voksende kroppen din positiv oppmerksomhet. De nødvendige kiloene vil komme uansett.

Statistikk viser at norske barn stadig blir større. Dette kan igjen føre til flere kompliserte fødsler. Klarer du å øke bevisstheten på matinntaket, og bestemmer deg for å spise magert og sunt, behøver du ikke bekymre deg for at ditt barn blir “for stort.”

Noen gravide plages med hodepine. Dette kan være plagsomt. Det kan være hormonet progesteron som forårsaker disse plagene. Rikelig med drikke og en daglig spasertur vil ofte kunne hjelpe. Er du stresset, eller har arbeidsstillinger som kan forverre eller gi deg hodepine, bør du forsøke å gjøre noe med det. Den hodepinen som ikke henger sammen med stress og eller muskulære stramninger, forsvinner som oftest tidlig i svangerskapet.

TIL FAR: Svangerskap
Det finnes mange slags skap. Høyskap, kjøkkenskap, klesskap, barskap, trollskap, vitenskap og kunnskap. Noen skap går man inn i, andre kommer man ut av. Ingen skap er så mystiske som svangerskap. Det tiskes og hviskes, og luften er full av hemmelighetskremmeri. Skumle ord som fødsel, rier og kynnere finner veien fra kvinnene på kjøkkenet. Innimellom er det hysterisk latter. ?Næh? Er det sant?? Det gispes før det igjen er hviskende stemmer. Dere står i stua og prater om fotball, fjelltopper og populærmusikk. Mannfolkene forsøker nervøst å late som om alt er som før.

Kunnskap om svangerskap, fødsel og barnestell er overlevert fra mor til datter. Svangerskap var før en vanlig konsekvens av samleie. Et ufrivillig svangerskap kunne få uheldige følger. Fødselen var en betydelig risiko for friske, unge kvinner. At barnet ble velskapt, var heller ingen selvfølge.

Før var ingen menn med på fødselen. Ingen menn måtte ut midt på natten for å kjøpe melk til den gravide. Ingen menn var på svangerskapskurs, klippet navlesnoren, sang for magen eller skiftet bleier. Det er kanskje ikke så rart om du føler deg klønete. Du har vanskelig for å finne din naturlige rolle. Heldigvis er du ikke alene om å føle at svangerskapet ikke helt er ditt skap. Evolusjonen har ikke rukket å gi deg oppskriften på hvordan du skal takle svangerskapet. Snart er det heldigvis din tur til å vise hvor skapet skal stå. Et viktigere skap venter deg: Farskapet!

17 kommentarer

Siste innlegg