Vær forsiktige med sponsorer (hold deg unna disse!)

Som toppblogger er det naturligvis mange som prøver å lure deg, både den ene og den andre veien, både folk som prøver å ødelegge deg, få deg ned i gjørma, og folk som prøver å utnytte ditt høye lesertall til sin fordel, ved å love deg noe de overhodet ikke har tenkt til å holde.. 

For i det siste har det vært en del snakk om sponsorer som svindler bloggere. De lover deg gull og grønne skoger om du skriver om deres produkter, og ofte virker noen sponsoravtaler for gode til å væte sanne. Og om det virker slik, ja da er det som oftest slik også ! 

Jeg kan jo bare prate for meg selv. Jeg har kun en gang blitt svindlet/lurt av en sponsor, som i likhet med mange andre seriøse sponsorer, lovet meg en viss sum for å skrive om de. Dette er ganske lenge siden nå, og var ikke like “erfaren” i gamet da som nå. Nå husker jeg ikke eksakt hva nettsiden deres var, men det handlet i alle fall om nettcasino greier. Da jeg hadde skrevet innlegget gikk det kjempelang tid fra jeg hørte noe fra dem, før jeg fikk en mail hvor det sto at de ikke kunne betale meg i likevel fordi “bla bla” så kom de med tidenes teiteste unnskyldning. Den mailen orket jeg ikke svare på å følte meg egentlig ganske lurt og DUM, haha. (Jeg har også i senere tid blitt forsøkt lurt trill rundt av noen som kaller seg for Vender Group. Opptil flere ganger har de kontaktet meg, faktisk. Noe så latterlig skal man lete lenge etter. Heldigvis har jeg aldri gått med på noen avtale med dem da det virket veldig useriøst og var snakk om usannsynlig mye penger. De påsto at jeg ville få betalt ETTER å ha skrevet om de på bloggen min. Slike avtaler skal man aldri gå med på, da lukter det svindel i lang vei. Du skal kreve å ha pengene på konto først, deretter skrive om dem. Dette forklarte jeg da denne Vender Group, at jeg skulle ha pengene på konto før noe samarbeid med dem.

 

  Det er viktig å vite når man skal si nei til sponsorer. Undersøk nettsiden deres nøye ( har de ikke noe nettside, er de hvertfall ikke seriøse) se etter referanser fra andre bloggere, google dem osv. Ikke det at det koster penger eller kalorier for meg å skrive innlegg på bloggen min, men ingen svindlere fortjener vel en plass der ! 

Håper dette hjelper andre til å la være å tråkke i sponsorfella ! Ting kan virke fristende, men husk… virker det for godt til å være sant, så er det som regel det 😉 

 

18 kommentarer
  1. Har blitt spammet ned på bloggen fra folk som vil gi gavekort fra CDON og slikt mot å ta sånne spørsmålsskjema og diverse “tilbud” som jeg bare sletter, er ikke intr i verken penger eller gavekort for å skrive eller gjøre noe, så du har et viktig poeng i å være skeptiske til tilbudene man får og gjerne hvordan man blir oppsøkt! 🙂

  2. Hei
   Viktig å skille de seriøse fra de useriøse, men mange selskaper kan være seriøse selv om de ikke betaler før de ser innlegget, du kan da forlange en tidsfrist, feks. 6 timer e.l så skal pengene være på konto, ellers sletter du bare innlegget, og truer med å skrive negativ omtale om de i stedet.
   Bra innlegg!
   Vargas

  3. Kjære rannveig,har dere kommet på plass i deres leilighet? Må legge ut bilder når det har tadd form:) gla du har kommet deg tilen bedre plass og håper du får ekte å nære venner i oslo,alt godt til dere:)

  4. Sto du først kanskje? Fy søren så frekke komentarer folk legger ut,forstår ikke at Ranveig i det hele tatt godtar dem

  5. Flott å se at du innrømmer at du skriver om produkter du selv kanskje ikke har så stor tro på kun for pengenes skyld og at du rett og slett driver med reklame
   Håper følgerne dine setter stor pris på det

  6. Hei du – du skriver om deg selv “jeg er en tilnærmet normal jente, som ikke lever et spesielt normalt liv” – er det en skrivefeil, og at du mente å skrive et “ikke spesielt unormalt liv” ? Hvis ikke hva er så unormalt med ditt liv ?

  7. Jeg er på flukt i england fra noe mafian i Norge.
   Jeg får ikke rettighetene mine.
   Politiet vil ikke hjelpe fordi de er i malterserordenene.
   bare noe jeg tenkte på.
   men men.
   med hilsen Erik Ribsskog

  8. “Ting kan virke fristende, men husk… virker det for godt til å være sant, så er det som regel det 😉 ” Ja det samme kan jo sies om deg. Gud bedre

  9. Tusen takk, skal ta dette rådet. Har siden jeg kom hjem fått sponing / konkurranser som kommentarer på bloggen min. Dette godkjenner jeg ikke og sletter dem. De reklamerer, og det vil jeg ikke ha. Sikkert svindling det også.

  10. kjære vene for noen kommentarer! Har du ikke noe hyggelig å skrive så la vær 😉
   Stå på videre Rannveig, du er ei pen jente og en super mamma utifra hva jeg leser. Syns du er flink som klarer å drite i disse idiotene!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg