19 fullgåtte uker + magebilder !

God morgen kjære lesere ! Må bare beklage for den dååårlige bloggingen de siste dagene, har rett og slett ikke hatt tid, og i går var jeg i tidenes dårligste form, kvalm, vondt i hodet og skikkelig utslitt. Heldigvis har jeg verdens beste kjæreste som står på for Nathaniel når jeg er dårlig eller ikke helt i form. Er så takknemlig for det ! Han er så utrolig flink med Nathaniel, og det er veldig koselig å se de to sammen, hehe ! 

I dag er det da hverdag igjen, Willem er dratt på jobb for lenge siden og Nathaniel ligger enda å sover. På den tiden jeg ikke har blogget har vi jo gjort en del, så kanskje jeg legger ut litt bilder senere, blant annet fra besøksgård vi var på for et par dager siden med en venninne av meg og sønnen hennes. 

Uuuansett ! I dag er jeg da hele 19 uker på vei, og akkurat en uke og en dag til jeg er akkurat hallveis ferdig med dette svangerskapet. Helt sykt, og litt uvirkelig for meg å tenke på. Virker liksom litt som at det ikke var så veldig lenge siden jeg fant ut at jeg var gravid…  men det er det jo, tiden har bare gått så utrolig fort ! Og om bare 7 dager er det booka og klart for ultralyyyd, wiii ! Gleder meg som en liten unge på julaften, til å få vite om lille babyen vår er en lillebror eller lillesøster ! Da blir det nok en stoor shoppingrunde, kjenner jeg meg selv rett, høhø 😉 

Termin: Mensentermin 29 august 2013

 

På vei: 19 fullgåtte uker

 

Igjen til termin: 21 uker og 4 dager

 

Neste kontroll: Ordinær ultralyd 9 april, bare 7 dager til !

 

Innkjøp:Et sett med body, lue og bukse + en ulldress

 

Kjønn:  Vet ikke, magefølelsen sier gutt mens jeg håper litt på jente. Blir glad uansett !

 

Utålmodig:  Nei, tvert imot, synes tiden går litt for fort

 

Navn:  Sånn hallveis bestemt

 

Vektøkning:  Er 0,5 kg under startvekta, så ingenting

 

Vann i kroppen: Nei

 

Melk  i brystene: Mye melk ja 

 

Strekkmerker: Ingen fra forrige gang, og ingen nye heller. Jeg er heldig !

 

Hodet ned:  Hodet alle veier

 

Tungt:  Begynner å bli tungt med å gå gravid å være hjemmeværende med en ettåring ja

 

Kynnere:  Ja, agogtil

 

Bevegelser: Begynner å kjenne mere og mere nå, men tror morkaken er plassert forran siden jeg kjente en del mere og sterkere i svangerskapet med Nathaniel.

 

Hodet festet:  Nei

 

Matkick:  Frukt og farris Bris ( helst den røde!)

 

Plager: Trøtthet, litt kvalm noen dager

 

Humør: Ustabilt

 

Høygravid: Nei

 

Fødselsforventninger: Vi gleder oss masse til fødselen og til lille prinsen/prinsessa kommer ut<3

Uke19.jpg

Fra 19 uker og 0 dager til 19 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 250 g 
CRL: 15 cm 
Full lengde: 21,5 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 17 uker gammelt. Et fettlag begynner så smått å legges under huden. Det vil hjelpe barnet å opprettholde riktig kroppstemperatur etter fødselen. Lanugohårene dekker nesten hele kroppen nå.

Hos jenter dannes eggceller til den store gullmedaljen under svangerskapet, og er på ett tidspunkt i millionklassen. I motsetning til guttene, fødes jenter med alle kjønnsceller de noen gang vil ha. Innen fødselen vil antallet eggceller minke dramatisk.

Hos gutter dannes testiklene i bukhulen (det samme gjelder jentenes eggstokker), og vil først synke ned i pungen nærmere fødselen. Hos enkelte guttebarn skjer ikke dette før etter at de er født, men så å si alle guttebarn har testiklene i pungen innen ettårsdagen.

 

TIL MOR: En dansende kropp ? en deilig vugge!

19 uker gravid
Kan du tenke deg hvordan det er å bli båret rundt hele dagen? Det er faktisk slik barnet ditt har det. Alle bevegelsene du gjør merkes. Ikke rart at nyfødte elsker å bli båret! Mens barnet er i magen, sover det gjerne når du er i bevegelse, og våkner når du stopper. Dette vil di kanskje kjenne igjen når du bærer på ditt nyfødte barn!

Dans er en fantastisk flott måte å holde seg i form på. Og det er viktig å være i fysisk aktivitet også mens du er gravid. Du vil ha stor glede ? både følelsesmessig og fysisk ? av regelmessig mosjon. Å bedre utholdenheten, smidigheten og styrken vil hjelpe deg til å klare den ekstra belastningen kroppen din blir utsatt for under svangerskap og fødsel.

Hvordan trives dere som vordende foreldre? Husk at dine tanker og følelser påvirker både deg og barnet ditt. Sårbarheten kan være stor for tiden, men fortvil ikke. Dette er en sjanse til å komme nærmere hverandre! Det finnes ingen oppskrift på hvordan dere skal ha det sammen. Snakk sammen, del tanker, forventninger, gleder eller bekymringer.

 

TIL FAR: Hva skal babyen hete?
Navnet forteller mye om bakgrunn og identitet. Det bør klinge godt og være enkelt å uttale. Både barnehagekamerater og bestemødre skal kunne bruke navnet. Det kan være en fordel hvis det kan uttales uten store problemer på engelsk eller andre språk barnet kan komme til å bruke. Noen søker sjeldne og uvanlige navn, andre foretrekker enkle og velbrukte varianter. Om det er den religiøse eller mytologiske forankringen, det etniske opphavet eller navnets betyding som skal telle mest, er opp til dere.

Norrøne, nordiske, germanske og latinske navn har vært brukt lenge i Norge. I dag hører vi stadig nye og spennende navn i mediene eller på bussen. Navnelovgivningen er mer liberal, og navnet må ikke lenger ha en dokumentert betydning for å bli akseptert.

Navnebøker der bakgrunnen er beskrevet, kan gi inspirasjon. Flere nettsteder har lignende oversikter. Spør foreldre eller besteforeldre om fjerne forfedres navn. En gammel grandtantes signatur kan være nettopp det dere er ute etter.

Alle navn kan forbindes med noen du har møtt gjennom livet. Når barnet har meldt sin ankomst, glemmer du fort at den ivrige piken på første rad i franskklassen het det samme. Selv de beslutningsvegrende kommer i mål. Når valget er tatt, har man heldigvis en tendens til å være fornøyd. Godt valg!

15 kommentarer

Siste innlegg