Oppskrifter på gulrotkake og vaniljecupcakes med sjokoladebiter & hvit sjokoladefrosting !

Hei kjære lesere !

Akkurat nå sitter jeg bare i sofaen og slapper av, Willem og Nathaniel er ute og triller tur. Er ubeskrivelig deilig med litt avlastning avogtil, det må jeg virkelig si !

Siden mange av dere ville at jeg skulle legge ut oppskriften på gulrotkaken min, skal jeg såklart gjøre det ! Er bare jeg som er helt sykt treig, men nå skal dere få den. Tenkte også å dele den beste cupcakes oppskriften EVER , med dere.  Anbefaler virkelig disse to oppskriftene, til hva som helst egentlig… barnebursdager for eksempel, lagde cupcakesene også til Nathaniels ettårsdag og det var virkelig populært blant gjestene ! Eller man kan lage de bare for å kose seg ! Nam nam ! 


200 gram smør

4 stk egg

4 dl sukker

8 dl hvetemel

3 ts bakepulver

2 ts salt

4 ts vaniljesuker

2 dl melk

2 pakker med melkesjokoladebiter (kan bruke bare 1 og) 

 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og ha oppi melken. Bland sammen det tørre i en bolle for seg selv, og ha smør og melk i eggedosisen. Bland inn det tørre i røren slik at det blir en jevn og fin røre. Etter dette fyller du bare røren oppi muffinsformene til de er 3/4 dels fulle. Litt avhengig av hvilken størrelse på cupcakesformene man bruker blir det ca 30 stk ut av denne røren hvis man bruker små/middels former. Man kan velge om man vil ha i sjokoladebitene i selve røren, eller om man vil putte de en og en i hver muffinsform etter man har fordelt røren i de. Av erfaring blir det best resultat med sistenevnte, men såklart mere tungtvindt. Anbefaler dere også å kjøpe et muffinsbrett for beste resultat, det kan dere kjøpe i hvilken som helst buttikk som selger kjøkkenutstyr.  
Stekes på 200 grader i ca 10-15 minutter.Mens første brett med cupcakes står i ovnen kan du begynne på frostingen.Til den trenger du: 

200 g tine smør

200 g melis

300 g hvit sjokolade

Pynt med hva du vil, på cupcakes er det fint med litt variert pynt synes jeg ! Så det kommer litt an på anledningen, skal man lage til barn, for eksempel, er det jo fint med mye farger. På bildet over har jeg som dere ser pyntet med sånne blå kuler. Skal også sies at frostingen smaker best som kald, så putt de gjerne i kjøpeskapet før de serveres.

4 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts salt

1 ts vanlijesukker

2 ts kanel

2 ts natron

1,5 dl solsikkeolje

3 store gulrøtter

 

Pisk egg og sukker til eggedosis, bland inn det tørre og våte vekselsvis og bland til slutt inn de raspede gulrøttene. Kaken stekes på 180 grader i ca 40-55 minutter, avhengig av hvilken ovn man har. Mens kaka står i ovnen har du tid til å lage smørkremen, og til den trenger du : 

100 g tine smørost naturell

50 g tine smør

2 ts vaniljesukker

2,5 dl melis 

Smøret skal selvfølgelig ikke smeltes,men stå litt i romtemperatur før man bruker det slik at det blir enklere å jobbe med. Så blander man egentlig bare alt sammen til det blir en myk smørkrem. Når kaken er avkjøt, deles den i to. Ha glasur i midten, før du setter den sammen og har glasur på resten av kaken. Passer veldig fint med raspede gulrøtter som pynt oppå kaken og.

 

Håper dere likte dette innlegget, og at dere har lyst til å prøve ut disse oppskriftene ! Lik eller del gjerne innlegget videre om dere vil 🙂

 

 

18 kommentarer

Siste innlegg