Akkurat nå sitter jeg bare i sofaen og slapper av, Willem og Nathaniel er ute og triller tur. Er ubeskrivelig deilig med litt avlastning avogtil, det må jeg virkelig si !
Siden mange av dere ville at jeg skulle legge ut oppskriften på gulrotkaken min, skal jeg såklart gjøre det ! Er bare jeg som er helt sykt treig, men nå skal dere få den. Tenkte også å dele den beste cupcakes oppskriften EVER , med dere. Anbefaler virkelig disse to oppskriftene, til hva som helst egentlig… barnebursdager for eksempel, lagde cupcakesene også til Nathaniels ettårsdag og det var virkelig populært blant gjestene ! Eller man kan lage de bare for å kose seg ! Nam nam !
2 pakker med melkesjokoladebiter (kan bruke bare 1 og)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og ha oppi melken. Bland sammen det tørre i en bolle for seg selv, og ha smør og melk i eggedosisen. Bland inn det tørre i røren slik at det blir en jevn og fin røre. Etter dette fyller du bare røren oppi muffinsformene til de er 3/4 dels fulle. Litt avhengig av hvilken størrelse på cupcakesformene man bruker blir det ca 30 stk ut av denne røren hvis man bruker små/middels former. Man kan velge om man vil ha i sjokoladebitene i selve røren, eller om man vil putte de en og en i hver muffinsform etter man har fordelt røren i de. Av erfaring blir det best resultat med sistenevnte, men såklart mere tungtvindt. Anbefaler dere også å kjøpe et muffinsbrett for beste resultat, det kan dere kjøpe i hvilken som helst buttikk som selger kjøkkenutstyr.
Stekes på 200 grader i ca 10-15 minutter.Mens første brett med cupcakes står i ovnen kan du begynne på frostingen.Til den trenger du:
200 g tine smør
200 g melis
300 g hvit sjokolade
Pynt med hva du vil, på cupcakes er det fint med litt variert pynt synes jeg ! Så det kommer litt an på anledningen, skal man lage til barn, for eksempel, er det jo fint med mye farger. På bildet over har jeg som dere ser pyntet med sånne blå kuler. Skal også sies at frostingen smaker best som kald, så putt de gjerne i kjøpeskapet før de serveres.
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts vanlijesukker
2 ts kanel
2 ts natron
1,5 dl solsikkeolje
3 store gulrøtter
Pisk egg og sukker til eggedosis, bland inn det tørre og våte vekselsvis og bland til slutt inn de raspede gulrøttene. Kaken stekes på 180 grader i ca 40-55 minutter, avhengig av hvilken ovn man har. Mens kaka står i ovnen har du tid til å lage smørkremen, og til den trenger du :
100 g tine smørost naturell
50 g tine smør
2 ts vaniljesukker
2,5 dl melis
Smøret skal selvfølgelig ikke smeltes,men stå litt i romtemperatur før man bruker det slik at det blir enklere å jobbe med. Så blander man egentlig bare alt sammen til det blir en myk smørkrem. Når kaken er avkjøt, deles den i to. Ha glasur i midten, før du setter den sammen og har glasur på resten av kaken. Passer veldig fint med raspede gulrøtter som pynt oppå kaken og.
Håper dere likte dette innlegget, og at dere har lyst til å prøve ut disse oppskriftene ! Lik eller del gjerne innlegget videre om dere vil 🙂
maria benedicte : man tar først å pisker smøret mykt, med en mixmaster eller i en kjøkkenmaskin. trenger ikke å ha stått på benken en hel dag, funker med smør rett fra kjøleskapet også. når du har gjort det, så tar du oppi melisen, og pisker det sammen 🙂 også regner jeg med man skal smelte sjokoladen, så man gjør vell det, og blander det oppi etterpå 🙂 jeg har foresten en enda bedre smørkrem her. 250 gram smør 1 dl melk 2 ts vanilje-esens 12-16 dl melis. og sjokolade om man vil ha det 🙂
Takk for oppskrifter !! :)) Du ser ut til og være veldig flink til og bake … De cupcaksene dine så skikkelig yummy ut <3 Så bra att Willhelm avlaster deg da , sikkert supert for gutta dine og få litt kvalitedstid alene ., du ser nå ut til og ha funnet en veldig pliktoppfyllende stefar og kommende far til deres felles barn. Ha en fin kveld videre 😀
Prøvde ut oppskriften på gulrotkaka i helgen, og den ble en stor suksess! Fikk mye skryt av den, så jeg sier tusen takk for oppskriften. Håper det er greit at jeg deler den på bloggen min 🙂
åh herregud så gode de så ut.
Mmmmm… Det såg godt ut.
Tror eg skal prøve meg på de begge en dag og invitere noen venninner på kafe og kake 🙂
HÅPER DU FÅR EN SUPER FREDAGSKVELD, SØTA
Nammiiiiis 🙂
Åssen lages frostingen? 🙂
Hvorfor svarer du aldri på Mail ?
Maria Benedicte: Du blander bare alt sammen, husk på å ha mykt smør ( ikke smeltet) 🙂 Håper du får til !
Smelter vel sjokoladen? 🙂
Håper jeg åå, fordi de så dritgode ut ! Flink er du 🙂
Åh,fikk vann i munnen nå! Så kjempegodt ut !! Det må jeg prøve 🙂
maria benedicte : man tar først å pisker smøret mykt, med en mixmaster eller i en kjøkkenmaskin. trenger ikke å ha stått på benken en hel dag, funker med smør rett fra kjøleskapet også.
når du har gjort det, så tar du oppi melisen, og pisker det sammen 🙂 også regner jeg med man skal smelte sjokoladen, så man gjør vell det, og blander det oppi etterpå 🙂
jeg har foresten en enda bedre smørkrem her.
250 gram smør
1 dl melk
2 ts vanilje-esens
12-16 dl melis.
og sjokolade om man vil ha det 🙂
Nammm. Takk flinke rannveig
Namm! 😀 Tusen takk for oppskrift, søte deg! 🙂 De oppskriftene må jeg prøve jah! 🙂 Og ja, selvfølgelig likte jeg innlegget!! 😀 Ha en fin kveld 🙂
Så flink du er til å bake 🙂
Takk for oppskrifter !! :))
Du ser ut til og være veldig flink til og bake … De cupcaksene dine så skikkelig yummy ut <3
Så bra att Willhelm avlaster deg da , sikkert supert for gutta dine og få litt kvalitedstid alene ., du ser nå ut til og ha funnet en veldig pliktoppfyllende stefar og kommende far til deres felles barn.
Ha en fin kveld videre 😀
Hvilken form bruker du til gulrotkaken?:)
Prøvde ut oppskriften på gulrotkaka i helgen, og den ble en stor suksess! Fikk mye skryt av den, så jeg sier tusen takk for oppskriften. Håper det er greit at jeg deler den på bloggen min 🙂
Hei Rannveig de cupcakene så veldig gode ut skal prøve de en gang 😃
Online Progesterone Ups Worldwide Levitra 5 Mg Preis Vente Viagra Montreal viagra online prescription Pharmary Online