21 fullgåtte uker + magebilder !

Da var tiden inne for ny statusoppdatering på graviditeten, og nå akkurat en uke over hallveis ! Må si tiden virkelig flyger. Nå er det jammen ikke lenge til vi har lille prinsessa vår i armene, og sett bort i fra at jeg tror det blir mye arbeid med to barn, så gleder jeg meg masse, og det gjør Willem og. Siden jeg allerede har fullbooket sommerferie med både TVinnspilling, besøk hjemme på ubestemt tid og ferie med min lille familie så kommer nok dette til å gå veldig fort. Og når sommerferien er over, da er det jo omtrent termintid <3

Jeg synes det er veldig koselig å være gravid, men nå begynner det å bli veldig tungt og. Dette svangerskapet er mere komplisert og tyngere på alle måter enn svangerskapet med Nathaniel. Kan jo ha noe å gjøre med alderen da, jeg var jo bare 17/18 år da jeg gikk gravid med han og nå er jeg jo nesten 2 år eldre enn det jeg var da ! Blir vel tyngre med “åra” hehe… godt at jeg nesten er ferdig med barn da, i en alder av 20 år, heeah. Kommer vel en attpåklatt om noen år om jeg orker det, men etter det er det totaalt stopp siden jeg mener 3 er et veldig bra tall 😉

 

På vei:  21 fullgåtte uker og 1 dag ( 21+1)

Igjen til termin:  19 uker og 1 dag ( 19+1)

Neste kontroll:   Jordmorkontroll 6 mai

Innkjøp: Har egentlig absolutt ALT og enda mere til, haha. Hadde jo alt fra før av , og har enda kjøpt masse mere… hehe

Kjønn:  Lille prinsessa vår

Bevegelser: Er ikke fullt så aktiv som Nathaniel var i magen, men er aktivitet fra morgen til kveld på jenta vår og, både spark og “romstering”

Utålmodig:  Begynner å bli litt utålmodig nå ja, men mest med å bli ferdig med selve graviditeten siden det begynner å bli ganske tungt nå

Navn:  Emma Angelica <3 

Vektøkning:  Veier nå hele 62 kg, uuuffee..  noe som vil si at jeg har gått opp en del kilo den siste tiden. Veide 64 kg som høygravid med Nathaniel, så regner med jeg blir å veie ganske mye mere som høygravid denne gangen. 

Vann i kroppen: Nei

Melk  i brystene:  Masse melk ja

Strekkmerker: Et strekkmerke over navlen som er gammelt, og et bittelite nytt rett under navlen.

Hodet ned:  Hodet er enda alle veier siden det er for tidlig til å ligge bare en vei

Tungt:  Ja

Kynnere: Ja, hyppige og vonde

Hodet festet:  Nei

Matkick:  Ikke noe spesielt for tiden, går litt i rykk og napp egentlig

Plager: Vondt i ryggen avogtil, og i bekkenet

Humør: ÅI, VELDIG varierende for tiden… virkelig

Høygravid: Nei

Fødselsforventninger: Gleder oss masse til å møte lille prinsessa vår <3

Uke21.jpg

Vekt: 400 g 
CRL: 17,5 cm 
Full lengde: 26 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 19 uker gammelt. Det er svært aktivt og har fremdeles god plass i livmoren. Du kjenner sannsynligvis mange av bevegelsene, men ikke alle. Nå som fosteret kan sove, vil det sakte men sikkert få rutiner rundt dette. Men ikke forvent at de passer overens med dine egne. Både fostre og små barn har en tendens til å bestemme døgnrytmen selv. Du oppdager gjerne at fosteret er aktivt når du legger deg.

Selv om fosteret har vokst mye, er det svært tynt og spinkelt ettersom fettlaget ikke er særlig tykt ennå. Fosteret fortsetter å gjøre pusteøvelser hvor det trekker fostervann inn i lungene og ?puster? det ut igjen. Fordi det er fullstendig omsluttet av fostervann, er barnets bevegelser mye mer delikate og flytende enn etter fødselen når tyngdekraften gjør enkelte bevegelser umulige fordi musklene ikke er sterke nok. Derfor kan barnet virke litt klumsete og ukoordinert den første tiden. I livmoren kan barnet derimot boltre seg fritt med både kollbøtter, boksing og harde spark.

 

TIL MOR:

21 uker gravid

En uke i andre halvdel av svangerskapet er allerede gått. For noen kan det kjennes som tiden går langsomt, mens andre nesten ikke kan tro at halve svangerskapet er tilbakelagt. Bruk dagene dine og vit at barnets trivsel er avhengig av hvordan du har det. Fortell også partneren din at hans omsorg og kjærlighet er viktig for dere begge og gir barnet gode vekstbetingelser.

Noen gravide får hevelser (ødemer) i legger og føtter. Noen kan våkne om morgenen med hovne og kraftløse fingrer. Sirkulasjonsøvelser kan hjelpe mot disse problemene. Roter anklene i små sirkelbevegelser, først med klokka, så motsatt vei. Benytt enhver anledning til å sitte eller ligge med beina høyt. Ikke bruk klær som strammer. Knyt sammen og åpne hendene noen ganger, og du vil merke bedring
.

TIL FAR: Parforholdet
Svangerskap og familieforøkelse setter par på  by Browse to Save” href=”http://www.babyverden.no/Gravid/Uke-for-uke/21-uker/”>prøve. Det er biologisk slått fast at kvinner kan forandre alt fra lynne til shoppingvaner under graviditeten. Å være en trygg, forståelsesfull og kjærlig partner er en balansekunst. Oppgaven blir ikke mindre umulig når hun er full av svangerskapshormoner.

Misforståelser oppstår lett under graviditeten. Mor føler daglig på sine svangerskapsplager og har begynt å knytte  by Browse to Save” href=”http://www.babyverden.no/Gravid/Uke-for-uke/21-uker/”>relasjonertil barnet hun bærer. For deg er det meste uendret. Menn kan føle at mor er mest opptatt av barnet, og at de selv kommer i andre rekke. Mangel på seksuell nærhet kan forsterke denne følelsen.

Prioriter de gode samtalene. Ta initiativ og spør om hennes følelser og bekymringer. Lytt til det hun sier. Du trenger ikke være enig, men prøv å forstå henne før du kommer med egne synspunkter. Det er befriende å sette ord på følelsene.

Dersom problemene gjennomsyrer hverdagen, kan dere vurdere samlivsterapi. En fagperson har gjerne gode råd. Heldigvis er dette ikke lenger særlig tabubelagt. Det handler tross alt om å legge grunnlaget for et rikt familieliv.

<3

12 kommentarer
  1. Må bare si STAKKARS nathaniel, som blir dratt med på shopping, IKEA, kafé, restaurant osv hver bidige dag!! For et liv for en ettåring.. Tragisk…

  2. Så søt babymage du har :))
   Anonym : Ja , stakkars , stakkars Natahniel som har en mamma som tar han med ut , hun burde heller vært inne med han hver eneste bidige dag ikke sant?!! Og isolere barnet og ikke la dem se mennesker , og ikke lære dem sosiale koder er nok det beste Ja …. Hjeelpes !!!
   Her er en mamma som er på lekeland , badeland , lekeplasser , besøk etc. med barnet sitt , noe som er kjempe positivt , Det viser en mamma som er inntrissert i att barnet skal ha en innholdsrik hverdag , og da mener du att man skal ta synd i barnet ?!!
   Og hva i alle dager er gale med og gå på kafé / restaurant med barnet ?!! Absolutt ingenting , Rannveig virker veldig flink til og aktivisere og ta med gutten sin på ting .. Dere har rett og slett ingenting og kritisere og må da ty til og kritisere noe så trivielt som ett IKEA besøk , tragisk !!!

  3. Må bare spørre deg om hvor du har kjøpt den BH’n?? Den var utrolig fin, og jeg vil haaa:))) Og jeg har ikke fulgt deg lenge, men mitt inntrykk er at du er en fantastisk mamma! Drit i det tragiske mennesket som kritiserer deg! Stakkars patetiske og sjalu menneske, og STAKKARS barn hvis hun har det. Hjelpes!!
   Rannveig; værsåsnill å svar meg på spm om bh:) ha en super kveld;)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg