22 fullgåtte uker + magebilder

Har ikke så mye spesielt å tilføye denne uka, lille Emma Angelica blir bare sterkere og sterkere for hver dag som går omtrent, og vi kan nå kjenne både bevegelser og når hun snur på seg utenpå magen veldig tydelig. Noe som er så utrolig koselig ! Kan tilogmed se magen bevege seg nå når hun sparker, fikk filmet et spark her om dagen så kanskje jeg legger det ut på bloggen. Hvem vil ? 

Ellers gleder vi oss kjempemye til 3D ultralyd i København neste lørdag, om akkurat en uke ganske så straks ! Blir selvsagt å dele bildene av lille snuppa vår her 🙂 

På vei:  22 fullgåtte uker (22+0)

Igjen til termin:  18 uker og 2 dager( 18+2)

Neste kontroll:   Jordmorkontroll 6 mai

Innkjøp: Har egentlig absolutt ALT og enda mere til, haha. Hadde jo alt fra før av , og har enda kjøpt masse mere… hehe

Kjønn:  Lille prinsessa vår

Bevegelser: Er ikke fullt så aktiv som Nathaniel var i magen, men er aktivitet fra morgen til kveld på jenta vår og, både spark og “romstering”

Utålmodig:  Begynner å bli litt utålmodig nå ja, men mest med å bli ferdig med selve graviditeten siden det begynner å bli  by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>ganske tungt nå

Navn:  Emma Angelica <3 

Vektøkning:  Veier nå hele 62 kg, uuuffee..  noe som vil si at jeg har gått opp en del kilo den siste tiden. Veide 64 kg som høygravid med Nathaniel, så regner med jeg blir å veie ganske mye mere som høygravid denne gangen. 

Vann i kroppen: Nei

Melk  i brystene:  Masse melk ja

Strekkmerker: Et strekkmerke over navlen som er gammelt, og et bittelite nytt rett under navlen.

Hodet ned:  Hodet er enda alle veier siden det er for tidlig til å ligge bare en vei

Tungt:  Ja

Kynnere: Har ikke hatt så mye kynnere denne uka, men kan ha s

Hodet festet:  Nei

Matkick:  Ikke noe spesielt for tiden, går litt i rykk og napp egentlig

Plager: Vondt i ryggen avogtil, og i bekkenet og MASSE ekkel halsbrann denne uka. Æsj

Humør: ÅI, VELDIG varierende for tiden… virkelig

Høygravid: Nei

Fødselsforventninger: Gleder oss masse til å  by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>møte lille prinsessa vår <3

Uke22.jpg

Vekt: 450 g 
CRL: 19 cm 
Full lengde: 27 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 20 uker gammelt. Hjernen begynner en vekstperiode som vil vare til barnet er fem år gammelt! Øyebryn og hår blir mer synlig og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd.

Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet. Beina begynner å nærme seg endelig lengde og proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein blir sterkere slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.

Immunsystemet er ikke fullt utviklet ennå, men vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.

Hos gutter begynner testiklene nå å trekkes ned mot inngangen til pungen.

 

TIL MOR: De deilige sparkene!

22 uker gravid

Du har kanskje kjent dem lenge, men nå er det ikke tvil lenger. Det er babyen som rører på seg, og det er opptil flere ganger om dagen! En liten vilter krabat lever sitt eget liv inni deg, og gir deg stadig bevis på sin eksistens. Disse sparkene vil antagelig være med på å prege dagene dine heretter. Både på  by Browse to Save” href=”http://www.babyverden.no/Gravid/Uke-for-uke/22-uker/”>godt og vondt. Har du ikke kjent noe, vil du bli engstelig, og sparker det i ett sett, kan det stjele all oppmerksomhet. Det kan være godt å vite dette: Bevegelsene barnet ditt gjør, forplanter seg gjennom veggen i livmoren til følsomme nerveender i bukveggen din. Om du kjenner sparkene eller ikke vil avhenge av hvordan fosteret ligger, hvilken retning det sparker, og ikke minst styrken i sparkene. Ligger barnet en dag med ansiktet vendt mot ryggraden din, vil du ikke merke det korte støtet som du kjenner når fosteret sparker mot magen. Husk at alle barn er forskjellige, også i måten de oppfører seg på i mors liv. Du kan derfor ikke sammenligne dette barnet med eventuelle søsken.

 

TIL FAR: Fortsatt en av gutta!
Før var kameratgjengen din viktigste institusjon. Det var her du fikk tryggheten som gjør deg til den du er i dag. Dere spilte fotball på løkka og ga hverandre råd. Du kunne fortelle om oppturer og nedturer i kjærlighetslivet både to og tre ganger uten at de gikk lei. Nå er du i ferd med å bli familiefar, men du er fortsatt en av gutta.

Kontaken med gutta må pleies selv om familien nå skal ha høyeste prioritet. Hold avtaler, og ikke lov deg bort til noe du innerst inne vet du ikke rekker. Det er ikke populært å trekke seg fra årets guttetur i siste liten. Alle vil derimot akseptere et tidlig avbud.

Gutta vil sette stor pris på familieforøkelsen, men ikke overvurder deres begeistring.

De er fornøyde når de vet at alt står bra til med den lille familien. At babyen har begynt å spise brokkoli og gulrøtter, er nyheter som bør forbeholdes besteforeldre.

De fleste menn har behov for å snakke om bekymringer og utfordringer i svangerskapet. Nære  by Browse to Save” href=”http://www.babyverden.no/Gravid/Uke-for-uke/22-uker/”>venner vil sette stor pris på at du åpner deg. Selv de som aldri har hatt befatning med gravide, kan lytte og komme med synspunkter.

Snart er det nestemann i gjengen sin tur. Da er det du som blir eksperten og kan gi råd om svangerskapskvalme, amming og bleieskift.

 

Hvor langt er DU på vei ? 🙂

22 kommentarer

Siste innlegg