26 fullgåtte uker+magebilder, 100 dager igjen til termin !

I dag er jeg hele 26 fullgåtte uker på vei, og har kun 100 dager igjen til snuppa i magen har forventet ankomst til verden ! Det vil si at jeg har vært gravid i 180 dager, noe som får termin til å høres farlig nærme ut. Og det er den jo egentlig også ! For disse resterende ukene vet jeg av erfaring at de kommer til å gå suuuperfort ! Synes ukene fra uke 30 bare fløyg avgårde med Nathaniel, så da gjør de det sikkert med lillesøster og. 

Bortsett fra at det jo er en liten “merkedag” i dag(100 dager til termin) så er det ikke stort som har skjedd siden sist ukesoppdatering. Vi er jo på ferie i Tyrkia og koser oss masse. Magen vokser i rekordfart og lille jenta vår ser ut til å trives der inne! Har også fått helt sykt mye vann i kroppen, da spesielt i føttene. Det ser seriøst ut som at leggene mine og føttene går i ett, huff. Håper det går over etter at vi kommer hjem til Norge ( regner jo med at det er pga. den sinnsyke varmen at jeg har fått så mye vann) for det er sinnsykt ubehagelig og ikkeminst vondt å gå med så mye vann ! Går vel over etterhvert, for fikk ikke vann i kroppen med N før jeg var HELT på slutten, rundt uke 38 eller noe ? 

Ellers er formen superbra (men tungt!) og jeg koser meg som gravid selv om vi såklart nesten ikke kan vente med å få lille prinsessa vår ut ! 

Vekt: 900 g 
CRL: 22,5 cm 
Full lengde: 31 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 24 uker gammelt. Hjernebølger begynner å aktivisere hørsels- og synssystemer, og både munn og lepper viser større sensitivitet. Hjernevindingene utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner nå å reagere på både lys og lyder som kommer utenfra livmoren. Neseborene som til nå har vært lukket, åpnes.

Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Ryggraden vokser for å støtte opp om fosterets vekt. Ryggraden består nå av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener.

Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse mye og legge godt på seg.

TIL MOR

26 uker gravid

En stor del av reisen er unnagjort. Du har vært flink! Gled deg over den tilbakelagte strekningen og nyt denne rolige etappen. For mange kan dette være den beste delen av svangerskapet. Prioriter derfor tiden godt. Kanskje er det på tide at du tar mest hensyn til deg selv og gir slipp på alt du “burde” ha gjort?

I et normalt svangerskap er det ingenting i veien for sex. Samleie kan dessuten være en god mulighet til å øke nærheten mellom deg og partneren din. Det er også en flott måte å forberede bekkenbunnsmuskulaturen til fødsel på. Unn deg denne kilden til nytelse og glede!

Drømmer du mye for tiden? Før du ble gravid, drømte du kanskje sjelden om barn, men nå oppta de oppimot halvparten av drømmene dine. Noen av drømmene handler kanskje om angst for deg selv og barnet, og er en måte for deg å bearbeide noe av en frykten kvinner opplever i svangerskapet. Mange drømmer fungerer også som fødselsforberedelse. De vanligste drømmene er gode, hvor du gleder deg over barnet. Skriv dem gjerne ned når du våkner. Kanskje skjønner du hvorfor du drømte nettopp som du gjorde? Husk at det er du som best kan tolke drømmene dine.

 

TIL FAR: Babyutstyr
Du er en skikkelig utstyrsfreak og en gadget guy. Livet ditt er spekket med det meste innen hardware, software og menswear. Med babyen følger en ny og uendelig utstyrsverden.

Det er viktig å kjøpe den riktige barnevogna. En kombivogn består av en sittedel som er med hele tiden, og en løs bag som plasseres i sittedelen i de første månedene. En duovogn har egen sovebag som erstattes med sittedel når babyen blir stor nok. Sørg for å få en grundig demonstrasjon, og be om å få prøve vogna en tur rundt i butikken. Vogna må være god å trille. Noen er så lave at det ser ut som far triller dukkevogn når han er på tur. For noen er utformingen det viktigste, for andre teller det mer at vogna tar liten plass i bagasjerommet.

Ved kjøp av bilsete er vekt og sikkerhet viktige kriterier. Nyere biler har egne festemekanismer som gir en ekstra trygghet. Vær skeptisk til kjøp av brukt sete, og husk å montere setet riktig!

Et par strøk med vannbasert maling gjør en brukt barneseng god som ny. Bruk en gammel kommode som stellebord. Det er viktig at den er dyp nok, står støtt, og at du monterer kanter. Kikk på eksisterende modeller for inspirasjon.

Det er ikke lett å velge riktig utstyr. Hva med spisenetting for eplebiter, smokkesterilisator eller en syngende potte? Vent til behovene melder seg!

31 kommentarer
  1. Altså.. Jeg har bare et spørsmål. Du har lagd denne bloggen, sier du er mamma til nathaniel og skal fortelle om ditt liv som mamma til nathaniel og hans hverdag. HVORFOR HAR DU EN MAMMABLOGG OM DU IKKE KAN LEGGE UT BILDER AV HAN?

  2. Er det så jævlig nøye da? er vel sikkert en god grunn til at hun ikke vill legge ut bilder, hennes blogg, hennes valg.
   om dere vil lese en mammablogg med bilder av barna eller en blogg som gir noe annet, så gå en annen plass da.
   ser ut som dere koser dere i Tyrkia 🙂

  3. du er så flott altså 🙂 håper dere koser dere på ferie, gleder meg til og høre mer om ferien deres 🙂

  4. Gratulerer med 26 fullgåtte uker! Du ser fantastisk ut 🙂 Skulle ønske jeg hadde litt mer farge på kroppen jeg også.
   Og til dere som lurer på hvorfor hun ikke legger ut bilder av Nathaniel, det har hun forklart veldig godt i tidligere innlegg, så om dere er litt smarte så bla heller litt i arkivet istede for å spørre om noe så latterlig.

  5. Kjempefin bikini,men litt liten kanskje?! Skjønner godt at du gleder deg til Emma Angelica kommer,hun er helt sikkert kjempeskjønn akkurat som mammaen sin!:) Utrolig fin mage du har,Rannveig!:)

  6. “Du har stygge strekkmerker på puppa og de henger utenfor”æ
   Du så har skreve de, e du skutt i håve???
   Strekkmerker er de ingen som kan noe for at de får…
   Og de er alldeles ikke stygt…
   Ta deg sammen…
   Du er tragisk..

  7. Hva i helvette er galt med folk. Hva er vitsen med å slenge drit? Hvorfor lese bloggen hennes om dere ikke liker henne. Hallo kommentere strekkmerker da,det er en naturlig ting. har dere en trang til å slenge drit?????

  8. Kan ikke noe for at man får strekkmerker når man har valgt å ta silikon som ikke passer kroppen?? Haha.

  9. Så herlig! 😀 Haha, får nesten litt panikk av oppdateringene dine; jeg ligger jo en drøy uke foran deg, og når jeg tenker over graviditeten føles det som om det fremdeles er eeeeevigheter igjen – mens du snakker om at det nærmer seg og at du snart er høygravid osv. Haha! Reality-check; det er faktisk ikke lenge til i det hele tatt for noen av oss.. 😮 Ææhhh! Spennende 😀
   Kos deg masse på ferien videre søteste du! <3
   ♥ Lizbethosnes.com

  10. Noen må liksom alltid slenge dritt, så unødvendig. Herregud, folk må skjerpe seg altså!
   Og hun har forklart tidligere hvorfor hun ikke legger ut bilder/sladder bildene av N..følg med før dere spør så dumt. Og strekkmerker er noe man plutselig kan noe for?! Sier litt om iqn til dere som kommenterer dritten her inne. Strekkmerkene er fordi hun har mye melk i puppene noe som gjør at de blir enda større og huden strekkes. Herlighet, google strekkmerker da vel og bli litt smartere. Helt utrolig at det går an å være spydig, strekkmerker er noe som omtrent alle gravide får. Det er ikke stygt, det er et tegn på at man er gravid og skal bli mamma.
   Syns du ser fantastisk ut!!! Nydelig 🙂

  11. du er superfin 🙂 og hvordan kan noen si at Rannveig har strekkmerker? hun har jo en kjempe fin kropp uten noen.. ære være sjalusien ass.. dere må jobbe med dere selv folkens.. håper karma kommer å biter dere HARDT i rævva, og den gjør nok det også.. den gjør som regel det med sånne ekle folk som snakker dritt og sprer rykter osv.. bare vent :)kos dseg på velfortjent ferie, og DRIT i alle som oppfører seg som noobs.. de er bare sjalu på deg og livet ditt 🙂

  12. ps. du er kjempe tøff som blogger til tross for alt dritet folk kaster i trynet på deg. står respekt av det. er ikke bare bare å gå gravid i utgangspunktet, og sikkert enda værre når folk er så ekle 🙁 ufortjent synes jeg.husk at du har MANGE lesere som støtter deg og liker å lese bloggen din 🙂 <3

  13. hva har Rannveig gjort deg? og hva faen har du med saken og gjøre i det hele tatt? bitch. slutt å bry deg.. du lever og ånder tydeligvis for å spre drit. hold deg til dine egne saker og drit i å promotere usanne rykter og drit om Rannveig. Vi som leser bloggen hennes driter vel i hva og hvorfor ditt og datt.. vi leser bloggen av andre grunner. Vi har INGENTING med hennes privatliv.. skam deg. skjemmes burde du for å blande deg sånn. kvalmt rett og slett!

  14. Til de som sier at hun bør legge ut bilder av nathaniel , så er det hennes valg ikke dere og pluss så er han så liten at han kan ikke si i fra om han vil ligge ute på nettet eller ikke !! tenk litt over på hvordan han ville reagert på dette når han var eldre og kunne sagt fra ! , stå på rannveig 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg