29 fullgåtte uker + magebilder

Da var vi i uke 29 ! En uke unna uke 30, noe jeg ser på som et stort vendepunkt i graviditeten egentlig. For det er det er jo fra uke 30 at babyen virkelig begynner å bli ferdig utviklet og ligne på en nyfødt istedenfor et foster Jeg er så utrolig spent på å se lille snuppa i magen, hvordan hun ser ut osv. Husker jeg hadde akkurat samme følelse i forrige svangerskap. Utålmodig, både med å bli ferdig å være gravid og med å få se babyen !

Magen begynner å bli utrolig stor nå, og akkurat som i forrige svangerskap, så ser også magen min forskjellig ut fra hver side. De har begge ligget/ligger med hodet ned ( fra uke 27 ca) ryggen og rumpa opp langs venstre side ( første magebilde, derfor er magen mere rund fra den siden) og føttene opp langs høyresiden på magen min. Derfor ser den spissere ut der, det er rett og slett mindre baby der og mest føtter, hehe. Er så koselig å kjenne når hun drar føttene sine inni magen. Nå er hun begynt å bli så stor at det er ikke tvil om at det er små Emmaføtter jeg kjenner <3  

Og nå er det virkelig ikke lenge igjen til lille prinsessa har planlagt termin ! Vi gleder oss så utrolig mye til å bli mamma og pappa, jeg tobarnsmamma og Willem pappa for aller første gang 🙂 

På vei:  29 fullgåtte uker (28+0)

Igjen til termin:  11 uker og  2 dager (12+2)

Kjønn:  Prinsesse

 Navn:  Emma Angelica <3 

Trimester: Tredje og siste trimester !

by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>Neste kontroll:   Jordmorkontroll i begynnelsen av Juli en gang.

Innkjøp: Har jo alt fra før av fra forrige runde og også kjøpt masse nytt. Denne uken har jeg kjøpt både kjoler, hårpynt og noe rangle-greier fra Gran Canaria til prinsessa. 

Bevegelser: Hun både sparker og snur seg der inne. Merker at bevegelsene har endret seg litt, er mere flyt i dem om man kan si det sånn. Begynner å få liten plass tror jeg.. 

Utålmodig:  Litt sånn avogtil, men har enda så mye å gjøre før hun kommer at jeg stresser absolutt ikke med å få henne ut

Vektøkning:  Veier 67 kg nå, altså hele 10 kilos økning siden uke 9…

Vann i kroppen: Nja, hadde det når jeg var i Syden pga. varmen

Melk  i brystene:  Mye hvit melk, ikke råmelk

Strekkmerker: To små rundt navlen

Hodet ned: Ja, hun ligger med hodet ned og klar til å komme ut til oss <3

Tungt:  Ja, er ganske tungt nå

Kynnere: Myye hyppige og vonde kynnere, men er visst normalt som andregangsgravid

Hodet festet:  Det vet jeg ikke, får vite på  by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>neste kontroll i starten av juli.

Matkick:  Ikke spesielt god matlyst egentlig, ingen matkick heller

Plager: Utrolig sliten og lite energi generelt

Humør: Slenger lett med leppa om dagen, hehe… flinke  by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>kjæresten min som står gjennom alt selv om han får gjennomgå <3 

Høygravid: Føler meg jo høygravid selv siden jeg begynner å bli STOR, men ikke offisielt høygravid før i uke 34, altså 6 uker til

Fødselsforventninger: Vi gleder oss masse til å bli mamma og pappa til prinsessa vår <3

 

Vekt: 1350 g 

CRL: 25,5 cm 

Full lengde: 35 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 27 uker gammelt. Studier har  by Browse to Save” href=”http://www.babyverden.no/Gravid/Uke-for-uke/29-uker/”>vist at når mor slapper av ved å lytte til rolig musikk, blir også barnets bevegelser og hjerterytme roligere. Ettersom barnet blir vant til denne musikken, roer hjerteslag og -rytme seg raskere.

Dette er en indikasjon på at barnet har utviklet hukommelse og kan kjenne musikken igjen. Barnets hode har nå omtrent riktig by Browse to Save” href=”http://www.babyverden.no/Gravid/Uke-for-uke/29-uker/”>størrelse i forhold til kroppen.

 

TIL MOR: 

29 uker gravid

Det er flott om du føler deg sterk og levende. Har du dager hvor den følelsen ikke engang streifer deg, så bruk dem til å la kroppen fortelle deg hva den trenger. Kanskje vil barnet ditt også ha et ord med i laget? Det kan i hvert fall føles slik for mange som til stadighet får nattesøvnen forstyrret og kanskje ikke får sove igjen. Juniorsjefen er våken! Det er natt, og du er trøtt. Men hvem bryr seg om det? Ikke barnet i magen, det har kanskje ventet på at mor skulle våkne. Den lille er kjempeglad og deler gjerne gleden med mor. Har du mulighet til å sove litt lenger etter en søvnløs natt ? eller vet at det er fleksibilitet rundt deg ? skaper ikke situasjonen nødvendigvis bare stress. Det kan til og med føles godt hvis du hat hatt det så travelt i løpet av dagen at du fikk liten tid til  by Browse to Save” href=”http://www.babyverden.no/Gravid/Uke-for-uke/29-uker/”>kontaktmed barnet. Kanskje gikk du til sengs med en vag uro: “Når kjente jeg egentlig spark sist?”

Blir du periodevis veldig sliten, sover dårlig og har plager som tar på humøret og energien, er det kanskje på tide å se etter alternative løsninger. Dette bør ikke være tiden da du overanstrenger deg! Noen opplever at kroppen er klok og sier fra. Ta signalene på alvor og del dem med menneskene rundt deg.

Morkaken veier nå rundt 430 gram. Livmoren er omtrent 10 cm over navlen.

 

TIL FAR: Gi litt blaffen!
Forestill deg at du i løpet av en dag skal følge alle eksperters råd om veien til et bedre liv. Da skulle du gjort yoga ved soloppgang, tatt tran til frokost, gått i minst 30 minutter med staver i parken og vært en tur innom helsestudioet for å stramme opp magen. Selvfølgelig skal du på jobb, og du må for all del ikke glemme at familie og  by Browse to Save” href=”http://www.babyverden.no/Gravid/Uke-for-uke/29-uker/”>venner skal ha sitt. Følelsen av utilstrekkelighet ville meldt seg allerede før lunsj.

En parallell kan trekkes til småbarnslivet. Eksperter mener noe om alt fra svangerskap til amming og barnestell. Enkelte vil ha deg til å tro at babyer for all del ikke må gå glipp av babymassasje, babysang eller babysvømming. Det er lett å bli stresset av alt dette man bør og skal gjøre for at barnet skal ha det best mulig.

Skulle det dukke opp utfordringer, stiller det seg annerledes. Får barnet kolikk, søvnvansker eller andre plager, bør man søke råd i bøker eller hos folk med erfaring. Helsestasjonen er en oppdatert støttespiller.

Lær dere å gi litt blaffen i hva andre måtte mene. Så lenge barnet vokser og utvikler seg normalt, er det ingen grunn til bekymring. Kunne babyen velge, ville verken babysang eller oppdragelse etter boka stått øverst på ønskelisten. Det viktigste er mye kos og masse tid med mamma og pappa.

17 kommentarer

Siste innlegg