31 fullgåtte uker + magebilder

Da var det gått en hel ny uke, og jeg er nå hele 31 uker på vei… snart termin ?! Hjelp !! Har veldig mye som skal ordnes, blant annet flytte inn i ny leilighet, før prinsessa kan komme.  Pluss en hel del andre ting som skal ordnes før hun kommer. Men men, det ordner seg nok tenker jeg ! 

Ellers er formen bra, ingen vondter og slikt bortsett fra veldig nedpress og mye vonde og hyppige kynnere, men det er nok veldig normalt som andregangsgravid og jeg regner med det vil vedvare til hun er ute. Men, man skal ikke klage, har gjennomgått to så å si plettfrie svangerskap nå, så jeg skal si meg fornøyd ! 

 Termin:  8 september 2013

 På vei:  31 fullgåtte uker og 1 dag ( 31+1)

Igjen til termin:  9 uker og 1 dag ( 9+1)

Kjønn:  Prinsesse

 Navn:  Emma Angelica <3 

Trimester: Tredje og siste trimester !

by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>Neste kontroll:   Jordmorkontroll i neste uke

Innkjøp: Har jo alt fra før av fra forrige runde og også kjøpt masse nytt. 

Bevegelser: Hele magen beveger seg når hun snur på seg og sparker, en aktiv jente med andre ord ! 

Utålmodig:  Litt sånn avogtil, men har enda så mye å gjøre før hun kommer at jeg stresser absolutt ikke med å få henne ut

Vektøkning:  ALTFOR mye. Veier nå 69,2 kg, noe som er en vektøkning på 12 kg siden uke 9

Vann i kroppen: Vet ikke, men tror det siden jeg veier så mye

Melk  i brystene:  Mye hvit melk

Strekkmerker: To små rundt navlen, men ingen nye

Hodet  by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>ned: Ja, hun ligger med hodet ned og klar til å komme ut til oss <3

Tungt:  Ja, er ganske tungt nå og det begynner å bli tungt å snu seg i senga osv.

Kynnere: Myye hyppige og vonde kynnere

Hodet festet:  Det vet jeg ikke, får vite på kontrollen i neste uke

Matkick:  Ikke spesielt god matlyst egentlig, ingen matkick heller

Plager: Vonde kynnere, nedpress og bekkensmerter

Humør: Slenger lett med leppa om dagen, hehe… flinke  by Browse to Save” href=”http://rannveigheitmann.blogg.no/mitt_svangerskap_uke_for_uke.html”>kjæresten min som står gjennom alt selv om han får gjennomgå <3 

Høygravid: Skulle nesten tro det, men ikke offisielt før om 3 uker

Fødselsforventninger: Vi gleder oss masse til å bli mamma og pappa til prinsessa vår <3

Uke31.jpg

Vekt: 1750 g 
CRL: 27,5 cm 
Full lengde: 37 cm

 

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 29 uker gammelt. Det øver seg iherdig på å svelge og tisser en halv liter hver dag. Det høres gjerne ikke så appetittlig ut, men husk at fostervannet fornyer seg hver tredje time. Etter som fosteret svelger, fylles også tarmen opp med barnets første avføring, mekonium, også kalt barnebek. Noen fostre har sin første avføring før de blir født, men de fleste venter til noen timer etter fødselen.

Øynene reagerer på lys, og vil gjerne reagere dersom sterkt lys skinner gjennom den stadig tynnere livmorveggen. Noen ganger strekker fostre seg mot lyskildene og kan følge en lyskilde med øynene.

Lungene og fordøyelsessystemet er nesten modne, men lungene vil fungere best om fosteret forblir i livmoren en stund til.

 

TIL MOR: Trenger du ekstra omsorg nå?

31 uker gravid

Mange trenger ekstra omsorg rundt denne tiden, men hvordan får du omsorg? Noen ganger tror både kvinner og menn at andre skal forstå hvordan de har det uten at de selv forteller om det. De forventer at andre intuitivt skal skjønne hva de har behov for. Å forstå hva gravide kvinner trenger, kan være enda vanskeligere, nettopp fordi det kan veksle så fort.

Det er derfor ekstra viktig at du selv sørger for at partneren din, familie, kolleger, ja alle i dine omgivelser, får beskjed om hva du ønsker deg, eller hva du trenger. På den måten kan de få gitt deg og barnet ditt god omsorg. Tvil aldri på at andre gjerne vil gi deg denne omsorgen.

Mange merker kanskje kynnere nå. Det er livmoren som øver seg til fødselen. Kynnere er som regel smertefrie og uregelmessige.

 

TIL FAR: Barnesikring
Barns hovedoppgave er å utforske omgivelsene. De benytter alle anledninger til å teste grenser. Plutselig kan de rulle rundt, krabbe og reise seg opp. Som foreldre gjelder det å være i forkant for å unngå ulykker.

Sikringen begynner på tur hjem fra barselavdelingen. Et godkjent barnesete er påbudt ved transport i bil. Husk at setet må monteres riktig. Vær kritisk ved kjøp av brukt sete. Et bilsete blir ødelagt hvis det mistes i bakken.

Hver uke skjer det stellebordulykker i norske hjem. Forlat aldri barnet på stellebordet! Venn deg til alltid å ha en hånd på barnet. Legg babyen på gulvet om du trenger begge hender i en stresset situasjon. Barnet tar ikke skade av hybelkaninene på baderomsgulvet. Et fall fra stellebordet kan derimot få alvorlige følger.

En kopp med varm te eller kaffe kan gi store brannskader. Er du i selskap, er det  mange som vil holde barnet ditt. ?Jeg kan ta babyen så du får drukket kaffen din i fred.? Alle vil forstå deg om du sier ifra på en behagelig måte. Spedbarn skal heller ikke utsettes for direkte sollys. Få minutter i solsteiken kan gi forbrenning.

Det stopper ikke der. Snart blir det aktuelt med trappegrinder, vindussperrer, kasserollevern, propper i stikkontakter, bordhjørnebeskyttere og skjerming av kniver, verktøy, ledninger, oppvasktabletter og andre kjemikalier. Barnesikkerhet kan virke overveldende. Tilrettelegging av barnets nærmiljø er nødvendig for et godt og avslappet småbarnsliv.

 

Hvor langt på vei er du ?  

 Lik og del gjerne dette innlegget videre, da blir jeg glad !!  

18 kommentarer

Siste innlegg